Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski - właściciele Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10278)

Arkadiusz.Czerepach 15.05.2022 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1583749)
Kliment
skvarka
hugi
szota
koalik
młyński
wachowiak
uryga
sobol
framat
manu
fernandez
ring
cisse

WYPIERDALAĆ z Wisły

:rotfl: genialnie przemycone te 2 nicki , dziękuje że i mnie nie zaliczyłeś do tego zacnego grona :P

FraMat 15.05.2022 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1583774)
:rotfl: genialnie przemycone te 2 nicki , dziękuje że i mnie nie zaliczyłeś do tego zacnego grona :P

Dobrze, że podałeś, bo nie miałbym ubawu z ignorowanego głupka
:rotfl:

Zdaniem tego idioty odpowiedzialne za spadek są pionki, a nie gracz rozgrywający partię.
:P:P:P

DeadOrAlive 15.05.2022 20:31

Leszek Ojrzynski i dymisja prezesa, to minimum.

czaro 15.05.2022 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1583781)
Leszek Ojrzynski i dymisja prezesa, to minimum.

Ale tu nie chodzi tylko o prezesa, tylko o to, jak Wisła jest zarządzana (i przez kogo).

Zarząd, dyrektor sportowy, trener, skład. Wiele rzeczy trzeba by było zmienić, a w obecnym układzie to jest nierealne.

A ten układ raczej na razie się nie zmieni.

Myśląc praktycznie, trzeba pomyśleć, co można osiągnąć i poprawić w obecnym układzie.

W mojej opinii Brzęczek mógłby zostać dyrektorem sportowym i odpowiadać za politykę sportową w Wiśle (albo członkiem zarządu odpowiedzialnym za nią). W ten sposób odblokowałby stanowisko trenera dla kogoś, kto to ogarnie od nowa + realizowałby JAKĄŚ politykę sportową, której nie rujnowałby Błaszczykowski.

doktor granat 15.05.2022 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583711)
Tak, przypadki Arki i ŁKS, takiego balansowania między 1. ligą a ekstraklasą, to byłyby dla nas optymistycznne scenariusze.

ŁKS to bankrut, piłkarze odchodzą w trakcie sezonu bo im nie płacą.

czaro 15.05.2022 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1583788)

Ok, sorry. Zatrzymałem się na tym, że spadli, bo chcieli ładnie grać po awansie.

PAWEŁ 15.05.2022 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583785)
Ale tu nie chodzi tylko o prezesa, tylko o to, jak Wisła jest zarządzana (i przez kogo).

Zarząd, dyrektor sportowy, trener, skład. Wiele rzeczy trzeba by było zmienić, a w obecnym układzie to jest nierealne.

A ten układ raczej na razie się nie zmieni.

Myśląc praktycznie, trzeba pomyśleć, co można osiągnąć i poprawić w obecnym układzie.

W mojej opinii Brzęczek mógłby zostać dyrektorem sportowym i odpowiadać za politykę sportową w Wiśle (albo członkiem zarządu odpowiedzialnym za nią). W ten sposób odblokowałby stanowisko trenera dla kogoś, kto to ogarnie od nowa + realizowałby JAKĄŚ politykę sportową, której nie rujnowałby Błaszczykowski.

Jak ma zostać dyrektorem sportowym jak w temacie taktyki, trenerki i stosunków międzyludzkich czego papierkiem była kadra gość nadaje się do tarcia chrzanu.

Poza tym widzę, że dalej podoba się tobie toksyczny układ familijny ludzi bez kompetencji.

Arek95 15.05.2022 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1583788)

ŁKS po awansie do ESY zrobił to co my w pucharach z APOELEM, czyli all-in o życie lub śmierć. ŁKS awansował, ściągnął multum piłkarzy, po sezonie odpalił co lepszych (Ramirez do Amiki, Biegański do Gdańska) i spadł po roku. Nagle okazuje się że zbyt duże nakłady finansowe na klub, za duże kontrakty, brak wyników, spadek i chęć redukcji o 50%... Ale "panowie piłkarzyki" powiedzieli NIE i nie dostawali kasy i odeszli. Mam dziwne wrażenie że to będzie takie kopiuj-wklej w naszej sytuacji.

czaro 15.05.2022 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1583792)
Jak ma zostać dyrektorem sportowym jak w temacie taktyki, trenerki i stosunków międzyludzkich czego papierkiem była kadra gość nadaje się do tarcia chrzanu

Pewnie tak, ale trudno mi wyobrazić sobie inny stabilny układ przy Błaszczykowskim.

Ale może przesadzam, kiedy Kuba wymyślił sobie Skowronka, to go tu wcisnął i Skowronek był przynajmniej przez jakiś czas nietykalny.

enzo 15.05.2022 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583785)

A czemu Brzęczek miałby w ogóle u nas takie wazne stanowisko obejmować? Jakie on ma realnie predyspozycje w tym kierunku?. Wiem, że jest trenerem. Jakim? Wydaje mi się, że niestety doświadczyliśmy tego boleśnie na własnej skórze.

Jezeli tradycyjnie w przypadku Wisły musimy kręcić się wokół nazwisk, które znamy, to zdecydowanie wolałbym tam posadzić Kilo Ramireza. Zakładam, że zarobki niższe, a przynajmniej wiemy, że potrafi zasugerować zawodników do grania i takich, na których można sensownie zarobić.

Arkadiusz.Czerepach 15.05.2022 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583797)
Pewnie tak, ale trudno mi wyobrazić sobie inny stabilny układ przy Błaszczykowskim.

Ale może przesadzam, kiedy Kuba wymyślił sobie Skowronka, to go tu wcisnął i Skowronek był przynajmniej przez jakiś czas nietykalny.

i jeszcze sie chwalił w żenującym foot trucku , jak obi schrzanil negocjacje ze skowronkiem i onn osobiscie je uratował (czytaj zgodzil bez szemrania na wszystkie warunki ptaszyny)

silver03 15.05.2022 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez enzo (Post 1583799)
A czemu Brzęczek miałby w ogóle u nas takie wazne stanowisko obejmować? Jakie on ma realnie predyspozycje w tym kierunku?.

A czemu Dawid Błaszczykowski miałby w ogóle u nas takie ważne stanowisko prezesa obejmować? :D

Rodzina na swoim to najważniejsze.

czaro 15.05.2022 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez enzo (Post 1583799)
A czemu Brzęczek miałby w ogóle u nas takie wazne stanowisko obejmować? Jakie on ma realnie predyspozycje w tym kierunku?. Wiem, że jest trenerem. Jakim? Wydaje mi się, że niestety doświadczyliśmy tego boleśnie na własnej skórze.

Jezeli tradycyjnie w przypadku Wisły musimy kręcić się wokół nazwisk, które znamy, to zdecydowanie wolałbym tam posadzić Kilo Ramireza. Zakładam, że zarobki niższe, a przynajmniej wiemy, że potrafi zasugerować zawodników do grania i takich, na których można sensownie zarobić.

Zgadzam się, ale to już pytanie nie do mnie, a do Jakuba Błaszczykowskiego. Wyraźnie napisałem: w obecnym układzie. Z Brzęczkiem Błaszczykowski przynajmniej się liczy, słucha go itd. To jest główny argument, żeby takie rozwiązanie hipotetycznie rozważać.

MaLk 15.05.2022 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583809)
Zgadzam się, ale to już pytanie nie do mnie, a do Jakuba Błaszczykowskiego. Wyraźnie napisałem: w obecnym układzie. Z Brzęczkiem Błaszczykowski przynajmniej się liczy, słucha go itd. To jest główny argument, żeby takie rozwiązanie hipotetycznie rozważać.

Wolałbym jakieś rozwiązanie w stylu Kuba orientuje się, że są rzeczy, na których trzeba się znać, a on na nich się nie zna, więc szuka ludzi, którzy się na nich znają albo pozwala innym znaleźć ludzi, którzy się na nich znają i się nie wpier*ala.

enzo 15.05.2022 21:10

Jeśli dla Kuby żadną nauką odnośnie zarządzania klubem nie jest obecna tragiczna sportowo sytuacja Wisły, to Brzęczek na stanowisku dyrektorskim tego w moim przekonaniu nie rozwiązuje. Albo budujemy klub na zdrowych zasadach sięgając po kompetentnych ludzi, albo bawimy się dalej w wymyślanie koła na nowo i jakieś abstrakcyjne projekty pt. "krakowska piłka" czy inne czecho-slowackie pierd.oletto.

silver03 15.05.2022 21:10

Widzę, że dochodzimy do momentu, gdzie Kube trzeba traktować jak dziecko. Dobrze to wróży na 1 ligę.

Arkadiusz.Czerepach 15.05.2022 21:11

ale to wszystko sa dywagacje zakladajace dobrą wole

poczekejamy troche az powychodza na jaw ich relacje wzajemne , faktyczne "sukcesy" na polu finansowym etc

czaro 15.05.2022 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1583812)
Wolałbym jakieś rozwiązanie w stylu Kuba orientuje się, że są rzeczy, na których trzeba się znać, a on na nich się nie zna, więc szuka ludzi, którzy się na nich znają albo pozwala innym znaleźć ludzi, którzy się na nich znają i się nie wpier*ala.

Ja też, ale w to nie wierzę.

LucjuszWielki 15.05.2022 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1583774)

:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1583749)
Kliment
skvarka
hugi
szota
koalik
młyński
wachowiak
uryga
sobol
framat
manu
fernandez
ring
cisse

WYPIERDALAĆ z Wisły

Karygodny błąd... zapomniałem o Fazlagicu...

ciacho 16.05.2022 07:17

Czy Dawid Błaszczykowski dalej jest prezesem, bo nie mogę znaleźć żadnej informacji?

Wiiktor100 16.05.2022 07:29

Jeszcze jest bo w rodzinie trwają poszukiwania zastępcy

silver03 16.05.2022 07:29

A spodziewasz się rezygnacji? :D

aNouc 16.05.2022 07:45

Brat właścicielem (nie znający się na tym fachu), koledzy Brożek i Głowa scautami (jakiego sensownego piłkarza ściągnął Głowa? I pewnie będzie to samo z Brożkiem), Kmiecik za zasługi piłkarskie jest trenerem od napastników (choć na przestrzeni lat żaden napastnik nie wyszedł spod jego ręki, który jest po prostu słabym trenerem), wujek trenerem (1 wygrana w 13 meczach o stawkę to bilans katastrofalny), kolega Brzęczka dyrektorem Akademii Wisły, mąż rzeczniczki Wisły wkręcony przez nią do sztabu medycznego Wisły (za którego jest mnóstwo kontuzji, urazów i powracających do gry od wielu miesięcy piłkarzy).. i tak to się kręci.

Rodzinna atmosfera i kolesiostwo nie przyniosło Wiśle nic dobrego.

Elendil 16.05.2022 07:58

Niepowtarzalna okazja na porządne oczyszczenie.

Albo zatrudniamy kompetentnych ludzi i budujemy klub od nowa z sensem, albo zostajemy "w rodzinie" i patrzymy jak klub stacza się dalej.

Arkadiusz.Czerepach 16.05.2022 08:11

btw Głowacki to taki "pomost" pomiedzy marzeną a dawidem

Patryko 16.05.2022 08:31

Rozwiązaniem tej sytuacji byłoby wykupienie z klubu Kuby, pytanie czy jest to możliwe. Sferę komercyjną biznesu myślę, że Jażdżyński jest w stanie pociągnąć sam, Królewski może dalej robić wrzutki na Twiterze i robić szum.
Potrzeba specjalisty na niwie czysto sportowej, ale takiego, który dostanie trochę władzy i zaufania. Obawiam się, że w obecnym układzie nie jest to możliwe do zrealizowania.

nero 16.05.2022 08:55

Tak z ciekawości kto z naszej trójki Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski ma najwięcej kasy w ręku?
Dobrze myślę, że Błaszczykowski?

speedfashion 16.05.2022 08:55

Moze takie z d... spostrzezenie, ale w mediach "klubowych" cisza. Moze oni naprawde wierzyli w utrzymanie i nie przygotowali scenariusza alternatywnego.

Jagul 16.05.2022 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1583908)
Moze takie z d... spostrzezenie, ale w mediach "klubowych" cisza. Moze oni naprawde wierzyli w utrzymanie i nie przygotowali scenariusza alternatywnego.

Ale co niby mają wrzucać?
Lepiej jest czasem przemilczeć dzień lub dwa niż się odezwać minutę za wcześnie (czego np. Królewski nie rozumie).

pawlozm 16.05.2022 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1583902)
Rozwiązaniem tej sytuacji byłoby wykupienie z klubu Kuby, pytanie czy jest to możliwe. Sferę komercyjną biznesu myślę, że Jażdżyński jest w stanie pociągnąć sam, Królewski może dalej robić wrzutki na Twiterze i robić szum.
Potrzeba specjalisty na niwie czysto sportowej, ale takiego, który dostanie trochę władzy i zaufania. Obawiam się, że w obecnym układzie nie jest to możliwe do zrealizowania.

A w mojej ocenie Trio zwyczajnie jako właściciele mogą funkcjonować, jednak zadania ich powinny się kończyć na tym by zadbać o budżet, spiąć kasę, utrzymywać relacje ze sponsorami.
Do zarządzania MUSZĄ zatrudnić PREZESA przez duże P, kogoś kto ogarnia zarządzanie klubem sportowym.
Jak to zrozumieją i tak uczynią to zrobią to dla dobra Wisły.
Jedyna kwestia to kogo zatrudnić?? Macie jakieś pomysły?? Kto mógłby realnie objąć stanowisko Prezesa i zarządzać klubem, stworzyć struktury, wybrać dyrektora sportowego, itd itp? Kogoś kto zna rynek, zarządzał już klubem, zna środowisko, mógłby kogoś polecić na dyr sportowego itd??
Wasze typy...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl