![]() |
Cytat:
Dla mnie to jednak spore zaskoczenie, że skrzydłowy, który nie potrafi dośrodkowywać robi 8 asyst w rundzie. |
Wynik jak wynik.
Skoro niektórzy są wykształceni ponad swoją inteligencję to jasne, że są i piłkarze, którzy mają statystyki lepsze niż ich gra i umiejętności. Z chęcią zobaczyłbym kompilację tych asyst, żeby przekonać się ile tam było przypadku, a ile umiejętności. |
Cytat:
Na chwilę obecną jest to bardziej kandydat na Młyńskiego 2.0, niż na wartościowego piłkarza. |
Cytat:
Bezsprzecznie jednak Baena jest obecnie naszym najlepszym skrzydlowym, ale trzeba tez zobaczyc jaka mial konkurencje: Kiss, Mlynski, Starzynski, dziadek Alfaro czy Sukiennicki. Jeszcze po meczach ze Spartakiem wydawalo sie ze Starzynski moze zaskoczy w tej rundzie, ale chyba w klubie juz go definitywnie skreslono: https://sport.tvp.pl/84113953/dyrekt...o-piec-nazwisk |
Cytat:
Ogólnie mam nadzieję, że ściągniemy przynajmniej 2 doświadczonych piłkarzy (na razie bez uwzględnienia kontuzji Carbo), którzy będą wzmocnieniem, a nie tylko uzupełnieniem składu. |
Cytat:
|
Śmieszne jest to jak kolejny sezon, po kolei nasze cudowne młode perełki, które już nie są młode są eliminowane z klubu bo jednak się nie sprawdzili xd Podejrzewam, że w normalnym klubie takiego Młyńskiego l, Starzyńskiego czy Talara i spółkę to każdy sztab szkoleniowy przez 3-5 lat, by wyszkolił na solidnego wyrobnika I ligowego.
U nas nie dość że szkolenia nie ma, to ciągle nie wiedzieć czemu szukamy młodzieży z myślą że chyba sami w domu będą się uczyć zawodu i w końcu wypala. Sukiennicki, Gogol czy Dziedzic już czekają w kolejce do zwolnienia z klubu jako kolejni. |
To, że Młynek i Piotruś u nas nie wypalili na pewno nie jest wyłącznie ich winą.
Generalnie żałuję bo liczyłem, że będziemy mieli z nich "pociechę". Uważam, że jak najszybciej powinni zmienić otoczenie dla dobra obopólnego. Ja na pewno będę im kibicował w dalszej karierze. Natomiast niezmiernie ciekawe jest w jaki sposób nasz dyrektor Basha zamierza pozbyć się Fazlagicza. Chłop ma jeszcze 1,5 roku kontraktu, za ten okres skasuje minimum milion złotych, nic nie musi robić, w meczach nie gra, chyba w ogóle nie trenuje bo jest "cienszko hory" czy tam nie wiem co... I dlaczego on miałby zrezygnować z dojenia? No chyba, że to będzie kolejny marketingowy sukces, ogłoszą rozstanie ale przemilczą fakt, że warunkiem tego rozstania było wypłacenie mu z góry 90% sumy kontraktu :lol: |
Cytat:
Przy okazji - nikt u nas nie potrafi regularnie dobrze dośrodkować. @stary dziad - oszczędzenie 10% kontraktu Fazlagicia to będzie sukces. |
Cytat:
Umniejszanie Baenie wynika z tego że posadził na dupie Starzyńskiego, który wg. Ciebie był równie dobry, czy z uwagi na narodowość? Nikt nie bronił naszym wunderkidom podawać tak jak Hiszpan. Nie jego wina że to drewniaki większe niż on... |
Cytat:
Sukiennicki też nie jest tu wśród kibiców oceniany obiektywnie, tylko przez pryzmat mitycznej etykietki talentu i ich chciejstwa. Tymczasem w przeciągu całej rundy nie sprawdził się jako wzmocnienie składu, większość meczów miał złych lub bardzo złych bez względu na to, gdzie był wystawiany. Przy poziomie naszego obecnego szkolenia w klubie jest bardzo prawdopodobne, że podzieli los dziesiątek innych rzekomych wielkich talentów takich jak na przykład Kuzera, Strąk czy Nawotczyński. Drugim naszym najlepszym skrzydłowym był Alfaro, również potrafiący o wiele więcej niż Starzyński czy Młyński. Tutaj trzeba pamiętać, że bardzo długo leczył latem kontuzję i na pewno nie był w optymalnej dyspozycji fizycznej jesienią. Oby teraz udało mu się solidnie przepracować obóz przygotowawczy. Oczywiście mimo to skrzydła wymagają wzmocnień przynajmniej jeszcze jednym jakościowym zawodnikiem. podobnie środek pola i prawa obrona. To absolutnie minimum jeśli mamy w ogóle myśleć o barażach i próbie awansu do Ekstraklasy. Naturalnie problemem będzie brak środków finansowych na poważne transfery i brak w klubie osoby takiej jak Kiko, która miała jakieś rozeznanie przynajmniej w niższych hiszpańskich ligach. Basha żadnego rozeznania nigdzie nie ma, może bazować jedynie na dawnych kolegach i wybierać z tego co podrzuci mu mityczny algorytm Królewskiego lub zaoferują próbujący wciskać swoje drewno menadżerowie. Do wypożyczenia lub sprzedania powinien być także Gogół. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli chcemy kogoś wcisnąć do składu to dobrego skrzydłowego, niezależnie od tego czy jest Hiszpanem, Polakiem, Eskimosem czy Papusaem. Tworzysz chochoła, z którym bohatersko walczysz. Bez sensu. Cytat:
Skoro naszymi najlepszymi skrzydłowymi są wyżej wymienieni dwaj Hiszpanie to pora się obudzić i zacząć szukać skrzydłowych z prawdziwego zdarzenia. |
Cytat:
Niemniej - jeśli rzeczywiście dopadł go wirus, to co na to orędownicy teorii o winie Jopa, który zniszczył gościa występem w PP? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nasz Czarny Husarz |
Czy Igbekeme cieszył się po golu Freda w PP?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy Baena na chwilę obecną jest naszym najlepszym skrzydłowym? Tak.
Czy Baena jest dobrym skrzydłowym, nawet na poziomie 1ligowym? Nie. |
Cytat:
Oczywiście, macie rację. W sumie nie ma większego znaczenia czy Urygę wystawimy na skrzydle, Igbekeme na bramce a Boguskiego na prawej obronie. |
Cytat:
Czy były głosy domagające się gry Starzyńskiego albo Sukiennickiego zamiast Baeny? Tak. Czy ma to jakikolwiek sens w kontekście powyższego? Nie. Masz, poprawiłem Twój post, nie musisz dziękować... |
Cytat:
|
Cytat:
Drugi delikwent domagał się Sukiennickiego na skrzydle bo to mega talent, tylko na środku sobie jakoś nie radzi... Nie moja wina że brzmi to głupio, nie ja to wymyśliłem. Po prostu przypominam coś co teraz większość woli zapomnieć. |
Tak czy owak to nie Baena nas zbawi.
Powtarzam: chciałbym zobaczyć kompilację jego asyst - tych udanych i tych akcji, które koncertowo zepsuł. Myślę po prostu, że ogarnięty skrzydłowy miałby na jego miejscu ich troszeczkę więcej. Eufemizm. |
O ile dobrze kojarzę, to Baena miał asysty głównie z podań po ziemi.
Taki Kiss ma w meczu 3 dośrodkowania z czego może jedno było celne. Baena żeby mieć jedno celne to potrzebuje z 5-6 prób. Ale za to tych prób sobie wypracowuje dwa razy tyle co pozostali. Dodać też trzeba, że Baena bardziej męczy swoich bocznych obrońców. |
Cytat:
Jednak nieważne ile fikołków zrobisz, i tak faktem pozostanie, że baena jest słabym skrzydłowym. |
Ani Baena taki cienki jak Starzyński czy Sukiennicki, ani taki dobry jaki powinien być na standardy I ligi. I te wielkie młode talenty i egzotyczny obcokrajowiec są tak samo do pożegnania.
|
On to jest dobry, ale w biegach na 100 metrów. Generalnie to nasi skrzydłowi i inni to niepotrzebnie w piłkę szli.
|
Cytat:
Standardowo zadam pytanie: Czy Jerzy Brzęczek to najlepsze, co mogło się Wiśle trafić? |
Cytat:
|
Cytat:
Młyński, Starzyński, Olejarka, Sukiennicki i reszta pseudotalentów jest do odstrzału przy pierwszej okazji, bez wpływu na grę zespołu. Jedno to poprawianie jakości składu, drugie to pozbywanie się balastu. |
Barna jest najlepszy bo wszyscy są ciency. Niedawno wielkim graczem był Alfaro, wczensiej Villar. Wszyscy oni z sezonu na sezon stają się ciency i tak jak Villar stracil liczby i jakość tak samo teraz Alfaro, a w kolejce już stoi Baena.
Jest to pokłosie patologicznych rządów Zaskronca oraz ogólnej bylejakości tych piłkarzy. Ilu się w Wiśle sprawdza graczy? Jeden na 10? Ok jest Rodado, Carbo, niżej Igbekeme, Zwoliński w formie, Mikulec można pokładać nadzieję w Dudzie, Letkiewiczu czy Kutwie. Kogoś może pominąłem. Reszta to jest dawno znany scenariusz w Wiśle, gdzie nawet jak początek kopacz ma ok to później już jest rownia pochyla. Baena jest wlansie po tej stronie gdzie widać że generalnie się nie nadaje i wielkiego pożytku z niego nie będzie. Jakby odszedł to nikt płakał po nim nie będzie. I to jest problem, że niewielu jest w Wiśle graczy, po których by ktoś płakał i są w teorii nie do zastąpienia. A jak byli super na początku jak Villar, to i tak z czasem stało się tu dnem i tłem. |
a ja tam uważam że jakby nie było Baeny to byśmy mieli kilka punktów mniej i popierają to statystyki,i bez niego patrzylibyśmy na to żeby się utrzymać, a nie marzyli w dalszym ciągu o Esie. Wg mnie chłop jest dobry i szkoda że nie ma nikogo u nas kto by za nim nadązył i komu mogłby zagrać, może wtedy miałby od was lepszą note za styl
|
Cytat:
|
XD
musi być 10 znaków |
Cytat:
Jest całkowicie oczywiste i trwające od dawna, że część osób patrzy na piłkarzy pod kątem ich narodowości, a nie umiejętności. Widać to najlepiej na przykładzie oceniania przez nich właśnie takiego Baeny czy Carbo i choćby takiego Sukiernickiego czy Starzyńskiego. Nie ma tu żadnej symetrii i jednakowego podejścia opartego tylko na ich umiejętnościach i przydatności dla zespołu. Najlepszym przykładem na to jesteś Ty sam.:> W sumie pasjonuje mnie, jak będziesz dowodził, że zawsze oceniałeś i patrzyłeś choćby na Carbo tak samo jak na Sukiennickiego. Że traktowałeś ich równo, zgodnie z umiejętnościami i wartością dla drużyny. Chętnie to przeczytam. Przyda się trochę rozrywki przed świętami. :evil: :rotfl: A to, że Wisła potrzebuje dziś przynajmniej jednego nowego jakościowego skrzydłowego jest bezdyskusyjne i wyraźnie wiele razy o tym wcześniej pisałem. Podobnie jak o tym, że Baena nawet będąc dziś najefektywniejszym skrajnym pomocnikiem Wisły, nie jest bez wad, czyniących takie wzmocnienie jeszcze bardziej potrzebnym. |
Cytat:
Wesołego Bożego Narodzenia. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl