Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Drozd 07.12.2024 12:00

Wszystkich, którzy zamiast zapieprzać to się opieprzają, a że najczęściej są to Polacy to powoli przestaje dziwić...

Arkadiusz.Czerepach 07.12.2024 12:03

ktoś przeczytał co na forum napisałeś o salcie Zwolaka i zakazał wykonywać cieszynek ot i cała tajemnica

krysztal 07.12.2024 12:25

Oj,oj,oj.....

Drozd 07.12.2024 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1640232)
ktoś przeczytał co na forum napisałeś o salcie Zwolaka i zakazał wykonywać cieszynek ot i cała tajemnica

Ja coś pisałem o salcie Zwolaka? :) Raczej nie... Ale Zwolak przypomniał stare dobre czasy :)

Watts 07.12.2024 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1640232)

jeden zwolnił Hyballę, drugi zakazał cieszynek, macki forum idiotów sięgają daleko ;)

krysztal 07.12.2024 12:40

Stanę w obronie Drozda ale o tym salcie to chyba pan chorągiewka pisał ;)

azor 07.12.2024 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1640223)
Gdybyś rozumiał to co czytasz to byś wiedział, nie będę się powtarzał.

Zwieszenie głowy w reakcji na jakąś konkretną sytuację to nie jest coś co można interpretować. Interpretacja jest znana. Poszukaj sobie. Podpowiem, że nie jest to objaw radości. A jeżeli zawodnik nie cieszy się, że jego drużyna strzela bramkę to coś jest mocno nie tak.

Staram się zrozumieć natomiast to co Ty czasami tworzysz jest ciężkie do ogarnięcia. Zakładam też, że możesz być wybitnym chochlikiem, który specjalnie wrzuca niektóre "teorie", żeby podburzyć atmosferę. Jeśli tak - to pokłony.

Interpretacja ma to do siebie, że każdy może mieć własną. To, że 3 Polaków, którzy nie dojeżdżają poziomem gry(tutaj zgoda) było smutnych, bo ich kolega strzelił bramkę - to już teza z dość mocnymi zarzutami.

A ja Cię wciąż pytam o jedno - dlaczego mieliby być smutni i skąd wniosek że byli, poza paroma kadrami z TV?

viktor56 07.12.2024 21:46

Mi się narzuciło takie przemyślenie, że ten wczorajszy mecz wyglądał toczka w toczkę jak wiele meczów za Rude, jeśli chodzi o stwarzanie sytuacji. Mnóstwo podań, bezradność, wszystko grane dwa razy za wolno, kompletnie przewidywalnie. I dziwnym trafem złożyło się to akurat z momentem, kiedy zmieniliśmy playmakera na Dudę.

Ja do niego przekonany nie byłem i nie jestem, gość moze i technikę ma, podać do nogi umie, ale jego gra jest bezproduktywna dla zespołu jako całości i ją spowalnia. Ja bym go wcisnął komuś za 300k euro i znalazł innego rozgrywającego, uważam, że on przez swoją małą technikę i balans dobrze się sprzedaje wizualnie, ale wpływ na zespół ma ujemny i kariery ponad jakąś Stal Mielec nie zrobi. Mnóstwo mieszania nogami, a koniec końców nic z tego nie wychodzi, marnowanie czasu i energii.

Ewentualnie może można zrobić z niego libero i postawić przed nim 1/2 ofensywnie usposobionych zawodników, myślę, jak nie lubię wieszać na zawodnikach indywidualnie psów, że Duda jako rozgrywający jest winien w dużej części niemocy strzeleckiej w wielu ubiegłych miesiącach.

Drozd 07.12.2024 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1640245)
Staram się zrozumieć natomiast to co Ty czasami tworzysz jest ciężkie do ogarnięcia. Zakładam też, że możesz być wybitnym chochlikiem, który specjalnie wrzuca niektóre "teorie", żeby podburzyć atmosferę. Jeśli tak - to pokłony.

Interpretacja ma to do siebie, że każdy może mieć własną. To, że 3 Polaków, którzy nie dojeżdżają poziomem gry(tutaj zgoda) było smutnych, bo ich kolega strzelił bramkę - to już teza z dość mocnymi zarzutami.

A ja Cię wciąż pytam o jedno - dlaczego mieliby być smutni i skąd wniosek że byli, poza paroma kadrami z TV?

Atmosferę to bardzo skutecznie podburzają piłkarze swoją postawą na boisku.

Jasne, że każdy może mieć swoją interpretacje. Czerwone światło też można interpretować jako zezwolenie na wejście na przejście dla pieszych, tyle że ogólnie przyjęta jest inna. Tak samo jest z gestami, zwłaszcza spontanicznymi wykonywanymi podświadomie. Ich znaczenie jest zbadane na podstawie setek jeżeli nie tysięcy wcześniejszych doświadczeń innych ludzi. Jest dowiedzione, że na podobne sytuacje ludzie reagują podobnie.

Głowa
Kiwanie głową, potakiwanie – zgoda, uwaga, akceptacja, potwierdzenie uważnego słuchania.
Kręcenie głową – nie zgadzanie się, zaprzeczanie, zdziwienie.
Spuszczanie głowy – przygnębienie, smutek, zmęczenie.

https://www.projektgamma.pl/strefa-w...ki/mowa-ciala/

A skąd ja mam wiedzieć dlaczego nasze młode gwiazdy są smutne kiedy kolega z drużyny strzela ładną bramkę. Sam się zastanawiam. Natomiast tego faktu nie da się zagadać, bo mowa ciała nie kłamie, zwłaszcza spontaniczna, a te widły były niespodziewane i były klasycznym psychologicznym triggerem. Który wywołał reakcję, u jednych zrozumiałą u innych niezrozumiałą. Chętnie bym zobaczył reakcje wszystkich będących na boisku, czy nawet ławki. W momencie kiedy piłka wpada do siatki.

Jeżeli ktoś chce zbudować zespół, który będzie sobie pomagał wspólnie walczył to nie może nad takimi sygnałami przejść do porządku dziennego. Widać jak na dłoni, że część drużyny ma jakiś mentalny problem i trzeba go wyjaśnić i rozwiązać. Bo inaczej prędzej czy później wszystko się posypie.

azor 07.12.2024 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1640264)
Atmosferę to bardzo skutecznie podburzają piłkarze swoją postawą na boisku.

Jasne, że każdy może mieć swoją interpretacje. Czerwone światło też można interpretować jako zezwolenie na wejście na przejście dla pieszych, tyle że ogólnie przyjęta jest inna. Tak samo jest z gestami, zwłaszcza spontanicznymi wykonywanymi podświadomie. Ich znaczenie jest zbadane na podstawie setek jeżeli nie tysięcy wcześniejszych doświadczeń innych ludzi. Jest dowiedzione, że na podobne sytuacje ludzie reagują podobnie.

Głowa
Kiwanie głową, potakiwanie – zgoda, uwaga, akceptacja, potwierdzenie uważnego słuchania.
Kręcenie głową – nie zgadzanie się, zaprzeczanie, zdziwienie.
Spuszczanie głowy – przygnębienie, smutek, zmęczenie.

https://www.projektgamma.pl/strefa-w...ki/mowa-ciala/

A skąd ja mam wiedzieć dlaczego nasze młode gwiazdy są smutne kiedy kolega z drużyny strzela ładną bramkę. Sam się zastanawiam. Natomiast tego faktu nie da się zagadać, bo mowa ciała nie kłamie, zwłaszcza spontaniczna, a te widły były niespodziewane i były klasycznym psychologicznym triggerem. Który wywołał reakcję, u jednych zrozumiałą u innych niezrozumiałą.

Co do atmosfery - pełna zgoda.

Super, że znasz Gamma. Jeżeli tam jeszcze pracuje - polecam szkolenia z p. Milczarkiem.

No cóż, czyli po prostu uważasz że tak było, bo zobaczyłeś kilkusekundowe kadry, na których rzekomo się nie cieszyli ze zdobytej bramki. Rzeczywiście ma to sens.

Drozd 07.12.2024 22:41

Nie rzekomo. Spuścili głowę wszyscy trzej jak na komendę. Tylko tyle i aż tyle.

Witalis 12.12.2024 23:06

Nie wiem, na jakiej pozycji ma grać Sukiennicki, bo widziałem go na kilku, ale na boku on sobie nie radzi. Nie umie się ustawiać, gubi się. Może i mógłby się nauczyć, ale niech ktoś mu wybierze pozycję i da na niej potrenować, nauczyć się.

azor 13.12.2024 06:59

Czy ktoś widział jak zachował się Duda i Sukiennicki po golu Rodado?

Levis88 13.12.2024 08:13

Jak?rzucili sie sobie w ramiona?

wolfy 13.12.2024 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1640464)
Nie wiem, na jakiej pozycji ma grać Sukiennicki, bo widziałem go na kilku, ale na boku on sobie nie radzi. Nie umie się ustawiać, gubi się. Może i mógłby się nauczyć, ale niech ktoś mu wybierze pozycję i da na niej potrenować, nauczyć się.

Na środku pomocy nie radzi sobie jeszcze bardziej. Zamiast mu szukać pozycji powinni mu znaleźć nowy klub.

Pulpet 13.12.2024 09:48

... i zjazd do bazy w 55 minucie. No co tu mogło pójść nie tak...

El'kabat 13.12.2024 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1640485)

Tzn? jak dokladnie?

wolfy 13.12.2024 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1640485)

Ja widziałem jak się zachowywał w naszym polu karnym. Albo jest skończonym kretynem, albo sprzedał mecz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1640497)
... i zjazd do bazy w 55 minucie. No co tu mogło pójść nie tak...

To jest młody wielki talent, trzeba go ogrywać nawet kosztem punktów.
Jak Młyńskiego.

azor 13.12.2024 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1640501)
Tzn? jak dokladnie?

Pytam, bo nie widziałem - liczyłem, że nasz specjalista od mowy ciała coś zauważył.

IncognitoTSW 13.12.2024 15:59

W temacie Kacpra Dudy po wczorajszym meczu mam do powiedzenia tylko tyle:

https://ibb.co/2t80QSbhttps://i.ibb.co/cFbKHwm/Przechwytywanie.jpg

pi0tr3k94 13.12.2024 17:12

Ciekawe czy on takie wysrywy pisze specjalnie, żeby trollować naiwniaków czy serio jest aż tak głupi.

Witalis 13.12.2024 17:42

Jeśli Duda miałby po takim wpisie spocząć na laurach, to znaczy, że nie ma głowy do sportu, w co wątpię (myślę, że ma), ale takimi wpisami Królewski ośmiesza nie tylko siebie, ale i Dudę.

Zresztą moim zdaniem Duda ma talent, ale jak na razie ma 20 lat i nie ma liczb w polskiej I lidze, więc jeszcze wiele pracy przed nim.

Obawiam się zresztą, że może swój talent zmarnować, bo Wisła nie jest najlepszym miejscem do rozwoju. Dużo perturbacji, ogromna presja, luki w składzie. Przypominam, że nawet Brożkowie jako młodzi zawodnicy mieli możliwość ogrywania się w słabszych klubach, i nie chodziło tylko o rozwój czysto piłkarski, ale także budowanie siebie. Podobnie Boguski.

leszekpw 13.12.2024 18:27

Jeśli presja mu przeszkadza, demobilizuje, to nadaje się do rwania bobu a nie gry w profesjonalnym futbolu na poziomie.

doktor granat 13.12.2024 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pi0tr3k94 (Post 1640552)
Ciekawe czy on takie wysrywy pisze specjalnie, żeby trollować naiwniaków czy serio jest aż tak głupi.

Obawiam się, że tj. całkiem serio i tj. ilustracja jakie on ma pojęcie o piłce i czego rezultatem jest kadra 30 kopaczy i mimo tylu kontraktów są potrzebne jeszcze kolejne na 2-3 pozycje..
Podobne pojęcie ma o zarządzaniu finansami, ale to zobaczymy w pełni jeśli nie awansujemy wiosną.

doktor granat 13.12.2024 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1640554)
Jeśli Duda miałby po takim wpisie spocząć na laurach, to znaczy, że nie ma głowy do sportu, w co wątpię (myślę, że ma), ale takimi wpisami Królewski ośmiesza nie tylko siebie, ale i Dudę.

Zresztą moim zdaniem Duda ma talent, ale jak na razie ma 20 lat i nie ma liczb w polskiej I lidze, więc jeszcze wiele pracy przed nim.

Obawiam się zresztą, że może swój talent zmarnować, bo Wisła nie jest najlepszym miejscem do rozwoju. Dużo perturbacji, ogromna presja, luki w składzie. Przypominam, że nawet Brożkowie jako młodzi zawodnicy mieli możliwość ogrywania się w słabszych klubach, i nie chodziło tylko o rozwój czysto piłkarski, ale także budowanie siebie. Podobnie Boguski.

Boguskiemu wyszło na zdrowie bo popracował z Lenczykiem, który Go bardzo rozwinął.
Wypożyczenie Brożków, a szczególnie Pawła to był dla nie duży błąd, pokazał, że z powodzeniem może grać w rotacji z Żurawiem i Frankiem i uczyć się od nich, a Kasperczak go bez sensu wysłał do g.ównianego ŁKS-u i GKS-u, a w zamian ściągnął na 3 napastnika beznadziejnego pakera-grubasa omeonu.
Te ruchy to u mnie na zawsze minus dla Kasperczaka.

Arkadiusz.Czerepach 13.12.2024 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1640566)
Boguskiemu wyszło na zdrowie bo popracował z Lenczykiem, który Go bardzo rozwinął.
Wypożyczenie Brożków, a szczególnie Pawła to był dla nie duży błąd, pokazał, że z powodzeniem może grać w rotacji z Żurawiem i Frankiem i uczyć się od nich, a Kasperczak go bez sensu wysłał do g.ównianego ŁKS-u i GKS-u, a w zamian ściągnął na 3 napastnika beznadziejnego pakera-grubasa omeonu.
Te ruchy to u mnie na zawsze minus dla Kasperczaka.

:rotfl:

chyba z tym Żurawiem co wrócił do nas kopać sie po czole

doktor granat 13.12.2024 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1640569)
:rotfl:

chyba z tym Żurawiem co wrócił do nas kopać sie po czole

Uważasz, że w 2001 była aż taka przepaść między nimi, że tak by nie mogło być?

Jaroo1 13.12.2024 21:57

Cytat:

Nie tylko ośmiesza Dudę ale i nakłada na niego presję. Wmawianie chłopakowi, że takie talenty rodzą się raz na dekadę jest niczym oczekiwanie, że on ma być najlepszy w Wiśle i to już.

Po początkowych dobrych urywkach meczów gdy Duda wrócił po kontuzji napisałem, że być może dobrze gra bo nie ma na nim presji - od zawodnika, który wraca po kilkunastu tygodniach przerwy raczej wiele się nie wymaga - i może dlatego właśnie grał lepiej? Teraz gdy zaczął grać dłużej to znowu obniżył loty. Także może trafiłem ze swoją tezą, że jego główny problem to mental.

Cytat:

Talent to on może mieć ale na I ligę. Chłopak ma za chwilę 21 lat, nie wyróżnia się specjalnie, ma 5 asyst i 2 sezony rozegrane w I lidze. Takich gości jest na pęczki. Robienie z niego gwiazdy, a szczególnie wymyślanie, że on się do reprezentacji nadaje to jest po prostu wstyd i psucie chłopakowi głowy - albo robiąc mu presję niepotrzebną tymi słowa, albo przeceniając i jeszcze uwierzy, że jest lepszy niż w rzeczywistości.

Witalis 13.12.2024 21:57

Masz chyba rację - to rzeczywiście było chyba tak, że Kasperczak wolał ściągać jakichś cudaków zamiast dać szansę Pawłowi.

Ale czy ostatecznie Paweł nie skorzystał na tych wypożyczeniach? Nie pograł więcej niż gdyby siedział na ławce?

W wolnej chwili poszukam, może sam się do tego odnosił w jakichś wywiadach.

Arkadiusz.Czerepach 14.12.2024 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1640570)
Uważasz, że w 2001 była aż taka przepaść między nimi, że tak by nie mogło być?

jaja sobie robisz ?

czy miales sam 10 lat wtedy

jakbysmy grali wtedy 17 letnim Brozkiem, to bysmy go spalili jak starzynskiego itp

jeszcze z 2001 wyjechaleś, przecież to był absolutny prime żurawia

doktor granat 14.12.2024 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1640583)
jaja sobie robisz ?

czy miales sam 10 lat wtedy

jakbysmy grali wtedy 17 letnim Brozkiem, to bysmy go spalili jak starzynskiego itp

jeszcze z 2001 wyjechaleś, przecież to był absolutny prime żurawia

To było dawno i nieprawda, pozostańmy przy swoich zdaniach.
Dalsza dyskusja o sytuacji sprzed blisko ćwierć wieku byłaby po nic.

pi0tr3k94 14.12.2024 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1640566)

A z Boguskim to nie było tak, że on bardzo niechętnie z tego wypożyczenia do Bełchatowa wracał i bardziej wolał tam zostać i jakaś aferka z tego była?

doktor granat 14.12.2024 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pi0tr3k94 (Post 1640588)
A z Boguskim to nie było tak, że on bardzo niechętnie z tego wypożyczenia do Bełchatowa wracał i bardziej wolał tam zostać i jakaś aferka z tego była?

Wolał bo mu tam było dobrze. rozwinął się, zdobyli 2 miejsce i mieli grać w pucharach, a Wisła ósme.
Z tych powodów o ile pamiętam marudził, no ale miał kontrakt z Wisłą to raz, a po drugie-GKS B nie złożył oferty, że chce go wykupić z Wisły za jakąś zacną kasę.

Jagul 18.12.2024 08:14

https://x.com/pkarpiarz/status/18691...bXSWnRkgVru7iQ
Wynik Baeny mnie zaskoczył.

MaLk 18.12.2024 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1640701)

Podobne (średnio) wyniki wykręcił podobnie tutaj osądzany Gogół...

Patryko 18.12.2024 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1640702)

Pan Patryk "Maradona" Gogół chciałeś powiedzieć.

MaLk 18.12.2024 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1640703)
Pan Patryk "Maradona" Gogół chciałeś powiedzieć.

Patryk "tylko_Jop_wie_czemu_wystawiany_na_skrzydle" Gogół ;)

A tak na serio, to zauważam tylko, że liczby mogą zaskoczyć w odniesieniu do niejednego zawodnika.

Jagul 18.12.2024 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1640702)

No właśnie w tym problem. Jak to świadczy o reszcie tej zbieraniny?

Kurz 19.12.2024 00:43

Czy wiadomo coś na temat Jamesa?

wolfy 19.12.2024 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1640701)

A mnie nie. Tyle że nigdy nie byłem do niego uprzedzony.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl