Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

silver03 24.02.2015 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1391453)
Najwiekszym problemem w grze naszej drużyny są uprezdzenia Smudy do młodych zawodników. Zawodnicy są jacy są a było i gorzej a drużyna grała dobre mecze (przypomnijmy sobie świetny start nowego poprzedniego sezonu). Ale należy też zwrócić uwagę jakie wtedy były problemy i braki kadrowe i Smuda został zmuszony do wzięcia młodych i wstawienia ich do pierwszej 11. I co było? Pierwsze miejsce przez wiele kolejek i najbardziej "polski" zespół ze wszystkich. A teraz co mamy? Mizerię bo wszyscy starzy gracze są pewni swoich miejsc w składzie i sie nie przejmują bo Smuda jest uparty i młodych nie wstawi. Przypomina sie choćby ostatni mecz, który Stępiński zaczął od początku i mimo że miał kilka strat to jednak przy piłce był często, a straty były bo jak w poprzednich meczach dostawał po 10-15 min to takie są skutki, a koleś biega po boisku chyba najwięcej i często potrafi sobie znaleźć czystą pozycję.
Krótko mówiąc trzeba zmusić Smudę do postawienia na młodych a jak się nie uda

Jak dla mnie to przekłamujesz rzeczywistość. Którzy to młodzi w tamtym czasie pokazali coś konkretnego, którzy to grali i utrzymywali 1 miejsce? Ja osobiście nie przypominam sobie ani jednego.

Ze Stępińskim to już dobiłeś mnie konkretnie, chłopak dostaje najwięcej szans z juniorów i niestety nic z tego nie wynika, jedyny jego plus na razie jest taki, że lepiej walczy fizycznie (niż Sarki) i nie fauluje na czerwień (jak Donald). Więcej zalet póki co nie wykryto. Smutne, ale prawdziwe.

pre89 25.02.2015 10:23

Czyżbyśmy mieli stracić niedługo Gargułę? Jeśli jest winny, to wg mnie powinien być zdyskwalifikowany.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...484,1,715.html

jendrus 25.02.2015 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pre89 (Post 1391500)
Czyżbyśmy mieli stracić niedługo Gargułę? Jeśli jest winny, to wg mnie powinien być zdyskwalifikowany.

i powinien zwrócić kontrakt klubowi :)

Gwiaździsty 25.02.2015 14:26

A kiedy p. Gilarski i spółka wezmą się za klubik z drugiej strony Błoń ? Czyżby prezio Boniek chronił interes swojego ziomala ?

Marcin_fan 25.02.2015 17:21

Jak umiejętności językowe naszych nowych nabytków, Barrientosa i Jovicia ? Ogarniają angielski ? Może widzieliście jakieś ich wywiady ?
Ps. Jak już dałem temat języków to czy nasz treneiro komunikuje sie w języku innym niż niemiecki ?

Gwiaździsty 25.02.2015 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1391538)
Jak umiejętności językowe naszych nowych nabytków, Barrientosa i Jovicia ? Ogarniają angielski ? Może widzieliście jakieś ich wywiady ?
Ps. Jak już dałem temat języków to czy nasz treneiro komunikuje sie w języku innym niż niemiecki ?

Trochę mówi łamanym polskim, przypominającym nasz język, ale trudno zrozumiałym.

AntyMod 25.02.2015 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1391526)
A kiedy p. Gilarski i spółka wezmą się za klubik z drugiej strony Błoń ? Czyżby prezio Boniek chronił interes swojego ziomala ?

to parchate scierwo jest jak gowno i zawsze wyplynie na powierzchnie , niestety ten klubik nigdy nie odpowie za swoje czyny , a juz napewno nie tak jak powinni czyli degradacja ...co najwyzej jakas tam garsc srebrnikow

PiVoSH92 25.02.2015 18:48

Barrientos anglijski ledwie, ogólnie Dziki robi mu za tłumacza. A Jović nie wiem.

WISŁAZWE 25.02.2015 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1391545)
Barrientos anglijski ledwie, ogólnie Dziki robi mu za tłumacza. A Jović nie wiem.

Barrientos w ogóle nie mówi po angielsku. Prędzej jego tłumaczem i przewodnikiem po Krakowie jest Lucas niż Donald. No chyba, że mówimy o samych treningach.

Z Joviciem można się dogadać po angielsku ;)

mitmichael 25.02.2015 19:08

Jean Barrientos – czyli kilka słów o nowym piłkarzu Wisły
http://zzapolowy.com/jean-barrientos...ilkarzu-wisly/

mistico 25.02.2015 20:25

Jak Garguła dostanie zarzuty, to pewnie Bangura zostanie podpisany w trybie pilnym

Blaszczu16 28.02.2015 09:14

Co do Stilicia, to podobno obecnie zarabia 15 tys. zł na miesiąc, a oczekuje podwyżki o 75 tys. więcej na miesiąc niż dotychczas. Nie wiem na ile jest to prawdą, bo wczoraj tak słyszałem od pewnej osoby. Podobno jakaś firma miała mu opłacać kontrakt w głównej mierze od strzelonej bramki - kilkadziesiąt tysięcy zł od gola, ale się nie zgodził. Wisła oczywiście nie zamierza płacić Semirowi 100 tys. zł za miesiąc i stąd ten brak porozumienia. Oczywiście, nie wiem na ile te informacje są prawdziwe, więc nikt nie musi ich brać na serio. Piszę to co słyszałem.

stalsanok1946 28.02.2015 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1391801)
Co do Stilicia, to podobno obecnie zarabia 15 tys. zł na miesiąc

zarabia 35tys zl plus bonusy,przejal kontrakt po Maleckim

loory 28.02.2015 17:24

niech się te kopacze nauczą w końcu PODAWAĆ!!!!!!!!! czy każde podanie musi być PRZYPADKOWE i NIE W TEMPO?!

przecież to jest jakaś parodia... Ja wiem że jest ciężko z kasą, że są problemy innej natury - ok. ale nikt mi nie wmówi że wymagam za dużo od PROFESJONALNEGO PIŁKARZA by umiał wymienić 3 PODANIA z innymi piłkarzami które będą DOKŁADNE I W TEMPO!!!! no Jezus Maria

nairda116 28.02.2015 22:47

http://www.90minut.pl/news/246/news2...t-z-Flota.html

ABGwislakABG 28.02.2015 22:50

Z tego co znam tego chłopaka, to gorszy na DP od Urygi nie będzie.

mitmichael 01.03.2015 00:32

Z Barrientosa beda ludzie

Blaszczu16 01.03.2015 07:58

Apeluję o podwyżkę dla piłkarzy Wisły. Widocznie za mało zarabiają, żeby wziąć się do roboty i z łaski swojej zacząć zapierdalać na boisku. Jeden Głowa ratuje honor tych marnych piłkarzyków, którzy tylko kompromitują ten klub.

jaro1985r 01.03.2015 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1391923)
Apeluję o podwyżkę dla piłkarzy Wisły. Widocznie za mało zarabiają, żeby wziąć się do roboty i z łaski swojej zacząć zapierdalać na boisku. Jeden Głowa ratuje honor tych marnych piłkarzyków, którzy tylko kompromitują ten klub.

Dokładnie! Podwyzszmy sobie jeszcze ceny biletów , żeby gwiazdeczki miały się za co bawić i ze swoimi dupeczkami śmigać po galeriach handlowych. No i Stilic koniecznie musi dostać mega kontrakt.

syryls 01.03.2015 09:01

Za te pieniądze co zarabia Stilic można by kupić młodego porządnego obrońcę.
A murzynów zastąpić Kościelniakiem i Zającem bo jak widać gdy da im ktoś szansę na 100% to się wywiązują

mistico 03.03.2015 12:00

swoją drogą, Stępiński już chyba doskonale wie na czym stoi, skoro przy niekorzystnym wyniku Smuda woli wpuścić Gargułę i pozyskanego godzinę wcześniej Urugwajczyka niż jego :)

Marcin_fan 03.03.2015 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1391926)
Za te pieniądze co zarabia Stilic można by kupić młodego porządnego obrońcę.
A murzynów zastąpić Kościelniakiem i Zającem bo jak widać gdy da im ktoś szansę na 100% to się wywiązują

Kiedy tak ze swojej gry sie wywiązywali w Wiśle ?

MatMario 03.03.2015 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1392183)
swoją drogą, Stępiński już chyba doskonale wie na czym stoi, skoro przy niekorzystnym wyniku Smuda woli wpuścić Gargułę i pozyskanego godzinę wcześniej Urugwajczyka niż jego :)

Stępiński jest tak słaby że żal że zabiera miejsce w składzie i wypłatę. On nawet przebłysków nie ma.

Gwiaździsty 03.03.2015 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1392184)
Kiedy tak ze swojej gry sie wywiązywali w Wiśle ?

A kiedy się mięli wywiązywać skoro ich Smuda nie wpuszcza ? Wystarczy popatrzeć ilu młodych gra w innych drużynach ekstraklapy. Dziwne, ze tam trenerzy się nie boją ich wpuszczać. No chyba nikt nie powie, ze piłkarze ze mistrzowskiej drużyny są gorsi o tych co grają np. w Jagiellonii.

mistico 03.03.2015 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1392185)
Stępiński jest tak słaby że żal że zabiera miejsce w składzie i wypłatę. On nawet przebłysków nie ma.

W pełni się zgadzam. Nic mnie tak nie denerwuje jak jego głowa w dół i holowanie piłki bez celu

Griszka30KR 03.03.2015 15:51

A co z naszym Ostoją?
W zeszłym tygodniu pisali,ze od poczatku tego ma wrócic do treningów na pełnych obrotach....,a tu cos cisza.

Marcin_fan 03.03.2015 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1392195)
A kiedy się mięli wywiązywać skoro ich Smuda nie wpuszcza ? Wystarczy popatrzeć ilu młodych gra w innych drużynach ekstraklapy. Dziwne, ze tam trenerzy się nie boją ich wpuszczać. No chyba nikt nie powie, ze piłkarze ze mistrzowskiej drużyny są gorsi o tych co grają np. w Jagiellonii.

Syryl napisał że jak sie im da szanse to sie wywiązują. To ja zapytałem gdzie taką szanse wykorzystali i dobrze grali.

wolfu 03.03.2015 23:35

http://www.sport.pl/pilka/1,65085,17..._pilkarzy.html

Cytat:

Prezes piłkarskiego klubu Olympiakos Pireus ukarał swoich zawodników grzywną w wysokości pół miliona euro za słabe występy w ostatnich tygodniach. Kara ma ich zmotywować do osiągnięcia nadrzędnego celu, jakim jest triumf w lidze i Pucharze Grecji.
ot ciekawostka z Grecji niebezpośrednio związana z Wisłą

alexx6 04.03.2015 08:54

Wolfu tylko pamiętaj że oni tam dostają pokaźne sumki za granie, a u nas jak kogoś ukarać finansowo jak nie dostaje pieniedzy

wolfu 04.03.2015 10:38

Domyślam się. Poza tym najpierw trzeba regularnie płacić pilkarzom, żeby mieć ich z czego obcinać :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl