Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

aNouc 31.03.2023 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1598618)
aNouc zapytaj się macochy czy to są kartony po bananach w tych oknach czy co innego :D

Mogą to być specjalne płyty czy farba do elewacji. Ale to bez znaczenia, jak to się fachowo nazywa. Ważne, jak to wygląda - czyli kartony po bananach i czarna smoła na betonie.

To tak jak do budowy stadionu Wisły wykorzystano elementy kosztujące setki milionów złotych, które możesz fachowo nazywać, tylko co z tego, skoro stadion jest spierdoIony architektoniczne.

Padre1906 31.03.2023 10:51

A słyszałeś głupku że trwa remont? Równie dobrze mogli tam włożyć plastelinę. Nic ci do tego.

krysztal 31.03.2023 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1598614)
Jakieś foto z tego?

I dziwne, że zakryli kartony po bananach tą ich elewacją metalową, i nie mają dojścia już do tych miejsc. I chyba by najpierw wymienili kartony po bananach, a dopiero później kładli metalową elewacje. Wygląda to tak jakby to miało pozostać Chyba, że będą to wymieniać z wnętrza trybuny..

https://i.ibb.co/qMYPZCD/IMG-20230331-105848.jpg

Z tym stadionem od ponad 10 lat są takie cyrki, żeby mnie nic nie zdziwi, dlatego trzeba pilnować tematu.

No przecież widać że jest tu chyba otwierane okno tylko zamiast szyby jest karton.Może To doszło z czasem i po prostu czekają na szyby.Na pewno nie zostawią takich rzeczy mając docelową imprezę tej inwestycji na uwadze.Jakby miało zostać to pewnie już by pomalowali na czarno ;)

aNouc 31.03.2023 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1598620)
A słyszałeś głupku że trwa remont? Równie dobrze mogli tam włożyć plastelinę. Nic ci do tego.

Zdjęli rusztowanie w tych miejscach, zawiesili metalowe elementy na elewacji, zakrywając część kartonów po bananach. A że z tym stadionem są problemy od 15 lat, to naturalne, że można się zaniepokoić kolejnymi remontami. Twierdzicie, że za pomocą podnośnika czy prac z wnętrza trybun będą wymieniać kartony bo bananach. Zapewne tak będzie.

Padre1906 31.03.2023 11:00

Chłopie ty serio nie masz pojęcia o najprostszych sprawach. Potrafisz chociaż naprawić gniazdko elektryczne? :D

Jaroo1 31.03.2023 11:05

Tak to jest jak się żyje z socjalu i macocha niańczy

aNouc 31.03.2023 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1598623)
Chłopie ty serio nie masz pojęcia o najprostszych sprawach.

W przypadku stadionu Wisły nikogo to nie dziwi. Na nim nawet najprostsze sprawy potrafiono popsuć.

Gdyby chodziło o każdy inny stadion w Polsce, to nawet nie byłby potrzebny temat na forum i cała ta dyskusja. Ale to jest stadion Wisły, więc trzeba mieć w tyle w głowy, że wszystko jest możliwe.

Padre1906 31.03.2023 11:06

Tylko potwierdzasz co pisałem ja i inni :D

Jaroo1 31.03.2023 11:17

Na pewno zostawią płyty OSB w oknach bo coś im się pojebało, ewentualnie nikt nie zauważył, że zapomnieli wymienić, lub zabrakło na to pinindzy

serek.c2 31.03.2023 11:17

Otwierane okna, duża część już zamontowana.

szym_ek 31.03.2023 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1598616)
+1

Zero pojecia na temat budownictwa, architektury, prac budowlanych - wiec się wypowie. Czy kogoś to jeszcze dziwi?

pan aNouc się na niczym nie zna ale wypowiada się w każdym temacie ;)

Karherop 31.03.2023 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1598625)
W przypadku stadionu Wisły nikogo to nie dziwi. Na nim nawet najprostsze sprawy potrafiono popsuć.

Gdyby chodziło o każdy inny stadion w Polsce, to nawet nie byłby potrzebny temat na forum i cała ta dyskusja. Ale to jest stadion Wisły, więc trzeba mieć w tyle w głowy, że wszystko jest możliwe.

Chłopie kto by to odebrał? OSB w miejscu szyb?

Zobacz sobie na inne realizację tej firmy. Wszystko będzie tip top, bo w odróżnieniu od budowy stadionu, wzięła się za wykonanie przebudowy jedna z najlepszych firm w Polsce. Widać to zresztą po tempie prac. Tani nie są ale chociaż się wzięli za tak karkołomne przedsięwzięcie

Jaroo1 31.03.2023 14:58

Cytat:

Chłopie kto by to odebrał? OSB w miejscu szyb?
To nie sa płyty OSB tylko kartony po bananach, a to już wiele zmienia.

FraMat 31.03.2023 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1598625)

Może lepiej, żebyś pozostał przy wrzucaniu linków do filmików o Wiśle?

(krna... nie sądziłem, że kiedyś to napiszę)

krysztal 31.03.2023 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1598628)
Otwierane okna, duża część już zamontowana.

Czyli nawet podnośnika nie potrzeba bo szyby wsadzą od środka

szym_ek 31.03.2023 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1598647)

brakuje "like button" na tym forum

nie sądziłem, że kiedyś to napiszę ;)

Arkadiusz.Czerepach 31.03.2023 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1598647)

w dodatku trzymając sie zasady 1 filmik = jeden link na forum (w adekwatnym temacie)

masada 01.04.2023 05:25

@aNouc ja jestem z Tobą, prowadź dzielnie dalej swoje dziennikarskie śledztwo i dowiedz się kto stoi za aferą ze smołą i kartonami po bananach. #teamaNouc

Zwłaszcza, że mam nadzieję, że jak się będziesz wyżywał w takich dłuższych formach tu na forum, zwłaszcza wspartych przez zdjęcia dowodowe z tymi imponującymi żółtymi strzałkami, które pewnie Cię trochę pracy i cennego czasu kosztowały, to będziesz mniej napierdalał postów na SB. :D

AgresywnyChomik 01.04.2023 09:55

Poratuje ktoś filmikiem do konferencji?

krysztal 01.04.2023 10:23

Poratowałbym ale sam nie wiem gdzie takiego szukać

Valdi88 01.04.2023 10:29

Łapcie: https://www.youtube.com/watch?v=Mkvsk7EQSK8

Elendil 01.04.2023 12:25

kurna, stadion w końcu przestaje straszyć, a tu imba o to, że ktoś zobaczył zamiast szyb kartony po bananach :lol: Może to specjalnie na igrzyska, trzeba będzie w nie piłką/dyskiem/młotem/strzałą trafić?

Kocham to forum.

aNouc 01.04.2023 13:46

Straszyć, straszy dalej. To dalej karykatura pod względem wizualnym i funkcjonalnym (tutaj nie doszło do żadnych zmian, to dalej bubel na którym nie można zarabiać). A ten okrąglak w narożniku z którego nie można korzystać i pasuje tam jak białas w Harlemie to kwintesencja myśli projektowej.

Tyle, że w porównaniu z tym co było parę miesięcy temu, jest niewielka poprawa. Ale to wciąż stadion, który powinien być zaorany i zbudowany od nowa.

I jeszcze Wisła będzie musiała płacić ponad 30 tysięcy złotych więcej za wynajem. Choć funkcjonalność stadionu się nie poprawiła. Także klub nie wyszedł na tym dealu zbyt dobrze. Miasto i owszem, bo będzie płacić rachunki o połowę mniejsze.

kolarz90 01.04.2023 14:23

Chcesz budować nowy stadion przy obecnej inflacji, kosztach i ogólnie słabej sytuacji w budowlance. Trzeba się pogodzić z tym jaki jest, ważne że będzie teraz bardzo estetycznie wyglądał, po wymianie daszków nie będzie lało na głowy, będzie również tańszy w eksploatacji. Remont stadionu do wzrostu opłat za użytkowanie przez klub nie ma nic do rzeczy. Dla mnie to i dużo i całkiem fajnie uda się zrobić, jeśli jeszcze za kilka lat doszłoby do skutku ogarnięcie terenu poza stadionem to całość będzie wyglądać całkiem korzystnie

Arkadiusz.Czerepach 01.04.2023 15:53

ja bym sie zorientował po ile sa koszty wynajmy okolicznych stadionów

to nie przedwojnie że trzeba grac na swojej świętej ziemi

i tak 90% kibiców Wisły nie ogląda meczu na żywo

szym_ek 01.04.2023 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1598691)

i tak 90% kibiców Wisły nie ogląda meczu na żywo

Pieprzenie.
Trzeba było spróbować kupić bilet na mecz kilka godzin temu.

Pomimo grania w I lidze i ograniczeń na stadionie jesteśmy w top jeśli chodzi o frekwencję.

rafkur 01.04.2023 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1598708)
Pieprzenie.
Trzeba było spróbować kupić bilet na mecz kilka godzin temu.

Pomimo grania w I lidze i ograniczeń na stadionie jesteśmy w top jeśli chodzi o frekwencję.

Co nie zmienia faktu, że on ma rację )))
Czy myślisz, że nawet komplet +- 30 k kibiców na stadionie to jest 10% kibiców Wisły? xDD Ok, w sumie czerepach nie ma racji biorąc pod uwagę ogół kibiców Wisły. Zdecydowanie nie doszacował ))))

szym_ek 01.04.2023 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1598710)
Co nie zmienia faktu, że on ma rację )))
Czy myślisz, że nawet komplet +- 30 k kibiców na stadionie to jest 10% kibiców Wisły? xDD Ok, w sumie czerepach nie ma racji biorąc pod uwagę ogół kibiców Wisły. Zdecydowanie nie doszacował ))))

tak - jak porównasz to np liczby osób obserwujących profil na fejsie to tak
ale wiesz, że to nie jest tak, że te prawie 300 tys ludzi to nie sa tylko kibice Wisły?

Także myślę, że przeszacował ;)

Jaroo1 01.04.2023 20:35

Cytat:

Z zestawienia.Wisły Kraków.wynika, że rekordową oglądalność miało spotkanie piątej kolejki Fortuna 1. Ligi z.GKS-em Katowice.(2-1), które obejrzało aż 158.430 widzów. Drugie miejsce notuje inauguracja sezonu z.Sandecją.(0-0), która przyciągnęła przed ekrany telewizorów, a także urządzeń mobilnych 140.770 osób. Wyjazdową porażkę z.GKS-em Tychy.1-3 obejrzało 122.400 kibiców. Tuż za podium zmieścił się jeszcze domowy mecz z.Arką Gdynia.(1-0), który przykuł uwagę 188.530 fanów.
Na drugim biegunie, z najniższą oglądalnością zaledwie 44.350 widzów znalazła się wyjazdowa porażka 1-2 z.Chrobrym Głogów.
Z tego roku danych, czyli oglądalności Wisły na fali znaleźć nie mogę. Od tych liczb trzeba odjąć fanów rywali oraz fanatyków oglądania piłki nożnej, których pewnie się kilka tysięcy co kolejkę znajdzie żeby obejrzeć pierwszoligową kopaninę w polsacie.
Dodać natomiast trzeba by osoby oglądające na nielegalnych streamach.

Arkadiusz.Czerepach 01.04.2023 22:27

czyli ok 70% nie ogląda na żywo , dużo sie nie pomyliłem

nie ma sensu dopłacanie do dnia meczowego

trend TV vs marzniecie na stadionie bedzie sie rósł na korzyść TV , a nie malał

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl