Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

X-Ray 28.12.2018 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1524723)
A ty skąd wiesz co ten skład ugrałby z Carillo?

Analogicznie uważam, że mniej, ze względu na to, że poprzednik nie był tak chwalony jak obecny trener.

Cytat:

Ja wole obecny zespół - tańszy i o zgrozo dla ciebie z jednym Hiszpanem. Tańszy i lepszy.
W poprzednim sezonie po 20 kolejkach mieliśmy 2 punkty więcej, więc przystopowałbym z tym, że lepszy. Lepszy jest trener, który umiał to poskładać.

Cytat:

Poza cwelitosem i Imazem reszta to zwykłe przecinaki były.
Tak, szczególnie Llonch był przeciętniakiem, chociaż od początku do końca był chwalony. Imaza już tu wielu pakowało do wyjazdu.

Cytat:

Trzeba było sprowadzic 2 wagony iberyjców żeby kilku sie znalazło co nadawało sie do gry.
Carlitos, Imaz, Velez, Gonzalez, Cuesta, Llonch, Perez, Ze Manuel.

Faktycznie wagonów od cholery. 3 świetne transfery, 3 dobre, 2 wpadki. Fatalny bilans.

AntyMod 28.12.2018 15:38

Ogryzek -widze ze jestes kolejnym pieniaczem ktory reaguje histeria gdy ktos sie z nim nie zgadza i nie przytakuje wiec spletuje to tylko tak : Valez , Gonzales to duzo lepsza para stoperow niz wolny i niezgrabny juz Wasyl , i tragioiczny Sadlok , oboje graja tylko dlatego pierwsze skrzypce bo nie ma zmiennikow , Llonch to najlepszy def pomocnik od wielu lat i to nie tylko w Wisle ale i w lidze ( takiego skurczybykka zawzietego to ze swieca szukac) , Cueasta pewniejszy od Lisa, choc tu masz racje- tez bym postawil na mlodosc - jednak Cuesta jak na polskie warunki to bardzo solidny bramkarz, no i porownujesz lopeza z tamtego sezonu do Zdenka z tej rundy - to juz jest slabe z twojej strony , .....kazdy ma wlasne zdanie - no chyba ze to Twoje forum .....i nie wiem kto ci nagadal glupot ze zaciag iberyjski duzo zarabial- bo ja z kolei mam info z innych zrodel ze zarabiali mniej niz polscy skorokopacze - nazwynia czasem pilkarzami

Ogryzek 28.12.2018 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1524823)
Ogryzek -widze ze jestes kolejnym pieniaczem ktory reaguje histeria gdy ktos sie z nim nie zgadza i nie przytakuje wiec spletuje to tylko tak : Valez , Gonzales to duzo lepsza para stoperow niz wolny i niezgrabny juz Wasyl , i tragioiczny Sadlok , oboje graja tylko dlatego pierwsze skrzypce bo nie ma zmiennikow , Llonch to najlepszy def pomocnik od wielu lat i to nie tylko w Wisle ale i w lidze ( takiego skurczybykka zawzietego to ze swieca szukac) , Cueasta pewniejszy od Lisa, choc tu masz racje- tez bym postawil na mlodosc - jednak Cuesta jak na polskie warunki to bardzo solidny bramkarz, no i porownujesz lopeza z tamtego sezonu do Zdenka z tej rundy - to juz jest slabe z twojej strony , .....kazdy ma wlasne zdanie - no chyba ze to Twoje forum .....i nie wiem kto ci nagadal glupot ze zaciag iberyjski duzo zarabial- bo ja z kolei mam info z innych zrodel ze zarabiali mniej niz polscy skorokopacze - nazwynia czasem pilkarzami

Kolego. troche wzajemnego szacunku. Pieniacz? Predzej ty po napisaniu tego postu.

Podsumuje krótko i zamykam dyskusje.

Od kiedy BC odpuścił Wisłę, regularnie zajmujemy miejsce w pierwszej 8 z jednym wyjatkiem. Czy gra polskie, chorwackie czy hiszpańskie drewno krecimy sie koło 6 miejsca. Jakby ten hiszpaski zaciąg (poza Carlitosem który jako jedyny zasługuje na miano gwiazdy) był coś więcej wart niz solidni rzemieslnicy to mając w składzie prawie samych iberyjców + trenera iberyjczyka powinniśmy coś wiecej ugrac niż 6 miejsce. Przy takiej kumulacji wg ciebie indywidualności z Hiszpanii, bez PMS. Tak się nie stało. Dlaczego? Bo poza Carlitosem reszta to przecietniaki, takie jak teraz i w poprzednich sezonach. Ani Velez, Imaz czy Llonh nie byli dla mnie wiecej niz solidnym przecietniakami. To samo tyczy sie Cuesty. Wyjatek był jeden Carlitos. Gdyby ci piłkarze byli ponad ta ligę to w takiej ilości w jakiej byli powinni zakwalifikowac sie do pucharów. Mieli na to CAŁY sezon a nie jeden mecz w Zabrzu. Widać zabrakło umiejetności.

btw
Obecni piłkarze grają bez kasy dłuższy czas. Sądzę że gdyby nie to, to zdobyliby te 2 punkty więcej i punktowali przynajmniej jak Iberyjczycy,

Virusman 28.12.2018 20:59

https://twitter.com/MaineventUK/stat...25417475981312

Cytat:

Wisla Krakow ready to make an offer for Chanathip Songkrasin (Hokkaido Consadole Sapporo)
:haha::haha::haha:

Btw. gościu ma 158 cm. Może pasowałoby do strategii prezesa naszego klubu Pietrowskiego :D

BiałaGwiazda 28.12.2018 22:16

Chorwaci chcą zostać w Wiśle
Cytat:

...
Ale to tylko wierzchołek góry lodowej. Właśnie dobiega dwutygodniowy termin w przypadku Zorana Arsenicia, a jego strata byłaby wyjątkowo bolesna. Z dwóch powodów. Po pierwsze, jest to jeden z niewielu piłkarzy Wisły, który ma szansę na transfer do mocniejszego klubu. Po drugie, jego kontrakt obowiązuje jeszcze przez 3,5 roku. W przypadku rozwiązania kontraktu z winy klubu, Wisła straciłaby piłkarza za darmo, a kontrakt i tak musiałaby spłacić do samego końca.
Ale w przypadku Arsenicia jest dobra wola ze strony piłkarza. - Wisła Kraków jest na pierwszym miejscu- zapewnia agent piłkarza Branko Hucika. - Jestem w kontakcie z nowymi właścicielami, rozmawiałem już z panem Adamem Pietrowskim. Jesteśmy gotowi dać tym ludziom trochę czasu, ale nie możemy już długo czekać, bo i tak piłkarze wykazali się dużą dozą cierpliwości- dodaje.

Hucika reprezentuje nie tylko Arsenicia, ale też Marko Kolara i Tibora Halilovicia. Oni też złożyli już wniosek o spłatę zaległości, ale zrobili to kilka dni po Arseniciu, więc w ich przypadku terminy są o kilka dni odleglejsze.

Ale i te problemy trzeba będzie szybko rozwiązać. -Wnioski zostały złożone dopiero po zakończeniu rundy, bo wcześniej chciałem, aby chłopaki skupiali się tylko na grze. Wszyscy trzej chcą zostać w Wiśle i krakowski klub ma u nas pierwszeństwo- dodaje Hucika.
...
http://sportdziennik.pl/wisla-krakow...510.1544720184

tomB 19.01.2019 23:28

Do Wisły Kraków może trafić Rijad Kobiljar

https://transfery.info/121664,tylko-...o-wisly-krakow

lukas14 20.01.2019 23:01

Lepsi byli by np. Maciej Urbanczyk https://www.transfermarkt.pl/maciej-...spieler/255423

Dominik Koscielniak https://www.transfermarkt.pl/dominik...spieler/235829

Filip Kozłowski https://www.transfermarkt.pl/filip-k...spieler/306637

A nie jakiś bosniak

Karherop 20.01.2019 23:19

A co ma napastnik/defensywny pomocnik / prawy pomocnik do tego Bośniaka który jest typową 10

Szneka 21.01.2019 13:16

Kościelniak swego czasu u nas był i szału nie zrobił. Oddano Go bez żalu.Czy rozwinął się na tyle, że byłby dla nas wzmocnieniem?

ashkeczup 22.01.2019 11:48

Skoro w 3 lidze ma 3 bramki i 5 asyst w 20 meczach, to powątpiewam

petred 22.01.2019 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1531298)
Kościelniak swego czasu u nas był i szału nie zrobił. Oddano Go bez żalu.Czy rozwinął się na tyle, że byłby dla nas wzmocnieniem?

Może by się rozwinął jak np Kostal który też nie dostawał szans. Wygląda na to, małolaci z głową na karku którzy naprawdę chcą coś osiągnąć w piłce mają teraz niepowtarzalną szansę żeby się pokazać. Przeciętni, słabi psychicznie i chcący się wyszumieć sami się ,,odpalą'' mając takie podejście.

Szneka 22.01.2019 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez petred (Post 1531412)
Może by się rozwinął jak np Kostal który też nie dostawał szans. Wygląda na to, małolaci z głową na karku którzy naprawdę chcą coś osiągnąć w piłce mają teraz niepowtarzalną szansę żeby się pokazać. Przeciętni, słabi psychicznie i chcący się wyszumieć sami się ,,odpalą'' mając takie podejście.

Tak .teraz będą mieli niepowtarzalną szansę. przy boku Kuby Bogusia Brozia Wasyla Bashy mogą bardzo dużo skorzystać i się nauczyć. Oby runda wiosenna wychowała nam jak najwięcej perełek.
Wielu kolegów pisze, że w sparingach dobrze gra Szot. W/g Was zawodnik na wejście z ławki w e-lidze?

Karherop 22.01.2019 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1531422)
Wielu kolegów pisze, że w sparingach dobrze gra Szot. W/g Was zawodnik na wejście z ławki w e-lidze?

Przyszedł w lecie z Progresu i od razu wskoczył do 11 ale całą rundę w CLJ grał na stoperze. W CLJ w obronie bardziej wyróżniał się Laskos. Obejrzałem kilka spotkań CLJ i nie popełniał rażących bledow, choć nie sądzę że tak szybko wskoczy na poziom ekstraklasy. Tym bardziej na nowej pozycji.
Jeśli ktoś nas pozytywnie zaskoczył to mam wrażenie że Słomka, Buksa, głównie dlatego że już solidnie wyglądają fizycznie i talentu im nie brakuje.

petred 22.01.2019 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1531423)
Przyszedł w lecie z Progresu i od razu wskoczył do 11 ale całą rundę w CLJ grał na stoperze. W CLJ w obronie bardziej wyróżniał się Laskos. Obejrzałem kilka spotkań CLJ i nie popełniał rażących bledow, choć nie sądzę że tak szybko wskoczy na poziom ekstraklasy. Tym bardziej na nowej pozycji.
Jeśli ktoś nas pozytywnie zaskoczył to mam wrażenie że Słomka, Buksa, głównie dlatego że już solidnie wyglądają fizycznie i talentu im nie brakuje.

Ja po cichu liczę na Morysa. Jak popracuje ciężej i w otoczeniu doświadczonych graczy to może nas pozytywnie zaskoczyć.

bridgeburner 22.01.2019 14:20

Buksa i Hoyo powinni grać jak tylko zapewnimy sobie utrzymanie

Adasss 22.01.2019 16:08

Hoyo? 15-latek na stoperze w Ekstraklasie? Owszem, chłopak pokazał (grając w sparingach po 45 minut z zespołami z niższych lig), że w przyszłości może z niego coś być ... ale niektórym to nieźle już w głowę grzeje.

szprotson 22.01.2019 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1531251)

ej jestes z zarządu badz blisko niego?

czemu nie powiesz ze najlpszy i prawie dogadany jest Urbanczyk, ktorego z ligi nikt nie chce...ale jest z BMG.
Nie to co Bosniak, bez klubu i za czapke gruszek...

pomijam pilkarska opinie o Ubranczyku.

bridgeburner 22.01.2019 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1531443)
Hoyo? 15-latek na stoperze w Ekstraklasie? Owszem, chłopak pokazał (grając w sparingach po 45 minut z zespołami z niższych lig), że w przyszłości może z niego coś być ... ale niektórym to nieźle już w głowę grzeje.

Rocznikowo ma 16, nie mowie przeciez ze ma grac w kazdym meczu ale nie widze powodu zeby nie mogl zadebiutpwac ja juz nie bedzie presji

FraMat 22.01.2019 20:32

przypomnę, że taki Kompany w wieku 17 lat zadebiutował w Anderlechcie.
Było to w 2003 roku, w lipcu
Wtedy gdy graliśmy z Anderlechtem o LM.

I dał sobie radę.

bridgeburner 22.01.2019 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1531464)
przypomnę, że taki Kompany w wieku 17 lat zadebiutował w Anderlechcie.
Było to w 2003 roku, w lipcu
Wtedy gdy graliśmy z Anderlechtem o LM.

I dał sobie radę.

I rozegral pełny sezon
Rooney to samo
Mirek Szymkowiak debiutowal w ekstraklasie w wieku lat 16

Adasss 22.01.2019 22:15

17 a 15 lat to jednak duża różnica .... do tego Afrykanie szybciej dorastają
A Mirek na tym szybkim debiucie to za dobrze nie wyszedł

... zresztą ilu znacie stoperów, którzy debiutowali w wieku 15, 16 czy 17 lat ... i zastanówcie się dobrze czemu

Karherop 22.01.2019 23:09

Jak już przechodzimy do plotek to co raz głośniej o Peszce w Wiśle

Szneka 23.01.2019 08:52

Peszko Peszko nasz koleżko :P
też za darmo?

sandomingo 23.01.2019 09:07

Na podstawie tego, co można było zobaczyć w sparingach z Wisłą Sandomierz i Garbarnią:
1. dla Szota szkoda już czasu na CLJ - jego aktualną przydatność do 1 drużyny oceni Stolar, pewnie dużo będzie zależało do tego, czy uda się kogoś pozyskać do gry na środku. Jeżeli tak, to powinien iść na wypożyczenie do końca sezonu, I albo II liga, łyknąć piłki seniorskiej.
2. W jego miejsce do najstarszej CLJ Hoyo-Kowalski i jednocześnie treningi z pierwszą drużyną. Podobnie Buksa, tyle że ten już grywał w CLJ u Regulskiego.

Co do Peszki - jesteśmy w takiej sytuacji, że każdy ograny zawodnik przydałby się na wczoraj.

brylant17 23.01.2019 09:12

Peszko chce zostać w Gdańsku...za darmo nie będzie grał

FraMat 23.01.2019 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1531495)
Peszko chce zostać w Gdańsku...za darmo nie będzie grał

Lechia też ma chyba spore zaległości?

Pablito 23.01.2019 11:57

Żadnego Peszko ten gość to zaraza. Nie wiadomo jaka opinia o sobie w dodatku patol on ma być wzorem dla młodych ?

mitmichael 23.01.2019 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1531497)
Lechia też ma chyba spore zaległości?

Do konca stycznia maja dostac wynagrodzenie za 2 miesiace, zostanie jeden do spłaty. Nie wierze w Peszkina w Wisle

Ajax 23.01.2019 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1531533)
Do konca stycznia maja dostac wynagrodzenie za 2 miesiace, zostanie jeden do spłaty. Nie wierze w Peszkina w Wisle

Tyle, że Lechia chce się Peszkina pozbyć, mogą po prostu jakąś ugodę podpisać

funkykoval 23.01.2019 14:48

Najlepiej niech Peszko wypowie kontrakt, u nas podpisze na 10 tys zł miesięcznie a różnicę będzie musiała mu wypłacać Lechia. :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl