Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

kerim1906 24.11.2014 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1383158)
A jeszcze lepsze jest wyżej opcja polityczna prawicowa (głównie Pis) :lol:

ok , przy PIS skreślamy słowo prawicowa i wpisujemy:alleluja: , pasuje? przynajmniej zgadza się opis po prawej stronie

uposledzony_ale_kumaty 24.11.2014 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1383158)
A jeszcze lepsze jest wyżej opcja polityczna prawicowa (głównie Pis) :lol:

jak już oceniasz „prawicowość” to chociaż rozróżnij. Czy chodzi o:
a) światopoglądową (pedalstwo czy rodzina)
b) narodowościową (polskość jako wartość, czy internacjonalizm)
c) gospodarczą (stosunek do własności środków produkcji)
To takie podstawowe frakcje na które prawą (a i lewą) stronę sceny politycznej można podzielić.

Pablo84 24.11.2014 21:50

http://nowykurierplonski.pl/231157,R...#ixzz3K1Lfz8s5
Było?....

P.S
Dzisiaj Wałęsa udzielił Palikotowi poparcia...Chwalił go za pomysły jednak polecał zmianę strategii działania- w zamian Palikot troszkę polizał dupe Wałęsie...

To ja już może poprosze tą IV RP....

Szpen 24.11.2014 21:57

wpadnę tutaj za tydzień, ostatnich stron nie da się czytać - większości tutaj zagotowało się w głowach.

Pozdrawiam

kerim1906 24.11.2014 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1383164)
wpadnę tutaj za tydzień, ostatnich stron nie da się czytać - większości tutaj zagotowało się w głowach.

Pozdrawiam

nie czekamy z niecierpliwością:D

kerim1906 24.11.2014 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1383163)
http://nowykurierplonski.pl/231157,R...#ixzz3K1Lfz8s5
Było?....

P.S
Dzisiaj Wałęsa udzielił Palikotowi poparcia...Chwalił go za pomysły jednak polecał zmianę strategii działania- w zamian Palikot troszkę polizał dupe Wałęsie...

To ja już może poprosze tą IV RP....

powiem Ci że kiedyś dawno temu głosowałem na bolka wtedy jeszcze wałęsę, dzisjaj jak widzę tego człowieka to nie mogę w to uwierzyć, dodam na swoją obronę że były to trochę inne realia jak dzisjaj, natomiast bardzo Cie proszę nie przytaczaj tutaj człowieka z penisem , to naprawdę odrażająca postać

Pablo84 24.11.2014 22:26

Chodziło mi o to, że po Eurowyborach nastąpił polityczny pogrzeb tej osoby- i to przez polityków każdej formacji oraz dziennikarzy. Słusznie zauważając, że to bardzo dobrze dla polskiej polityki- bo sprowadził on ją do poziomu szamba.
Tymczasem nie wiadomo po co, znów go zaprasza się do studia... Czyżby lekka pomoc mainstreamu, ze względu na "podpalanie Polski" przez SLD? (rozmowa ta miała miejsce w "faktach po faktach")

palikot 25.11.2014 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1383161)
Skreślajmy, ale te argumenty po prawej stronie też są naciągane.

Wszystko się na to składa już było wałkowane to w tym temacie n razy. I już ustalaliśmy że pis to nie jest prawica.

PiS to narodowi, konserwatywni socjaliści... było już tyle razy wałkowane, że nie będziemy znowu wracać do tego tematu. Upośledzony ale Kumaty widocznie nie czytał i mówiąc mało dosadnie, lekko nie rozumie na czym polega prawica, bo jego kryteria w nawiasie sugerują z góry lewicowe nastawienie tzn. nie bierze pod uwagę, że jest jeszcze inna koncepcja polityczna która nie zakłada przypisania mi z góry właściciela/pana jak w średniowieczu, który nie musi mi rozkazywać zapinać pasów w moim prywatnym samochodzie, kazać mi stać na czerwonym świetle jak nic nie jedzie, kazać ubezpieczać się pod przymusem, kazać płacić podatek ZUS, RTV PIT/CIT i rabować 3/5 dochodów podatnika, co mogę robić w łóżku i do czego się poczuwać, czyli traktować mnie jak niewolnika. Prawica jest to umiłowanie do wolności w sferze własności. Tam mam wolny wybór. w Koncepcji PISU/PO/SLD jestem niewolnikiem. PIS to ugrupowanie dla którego nie liczy własność prywatna, dla nich liczy się to co państwowe, szczególnie pod sztandarem polskiej flagi, dlatego mówi się o nich Narodowi socjaliści. To tyle więcej nie ma sensu odgrzewać już tematu ;)

Gwiaździsty 25.11.2014 09:24

Niewolnicy z UE:

Cytat:

Zielona wyspa z niewolnikami?

O polskiej biedzie i bezprawiu, które w prostej linii prowadzą do bezdomności lub współczesnego niewolnictwa, donosi niemiecki portal gospodarczy deutsche-wirtschafts-nachrichten.de - informuje z Hamburga Waldemar Maszewski. Według portalu i fundacji „Walk Free Foundation” Polska zajmuje w Unii Europejskiej niechlubne pierwsze miejsce w klasyfikacji występowania właśnie współczesnego niewolnictwa.

Portal komentuje wyniki badań przeprowadzonych przez australijską fundacja humanitarną „Walk Free Foundation”, według której Polska zajmuje niechlubne, pierwsze miejsce w Unii Europejskiej w ilości tak zwanych „nowoczesnych niewolników, których jest u nas prawie 72 tys. W klasyfikacji wyprzedzamy Węgry czy Rumunię. Jako współczesne niewolnictwo fundacja uznaje oficjalne zatrudnianie ludzi z zarobkami niepokrywającym podstawowe potrzeby, przymusową pracę, handel ludźmi, wykorzystywanie seksualne w celach zarobkowych oraz przymusowe małżeństwa.

Niemiecki portal pisząc o współczesnych niewolnikach w Polsce twierdzi, że panująca u nas wielka bieda spycha ludzi w bezdomność i zmusza ich do podejmowania niewolniczej pracy. Im większa korupcja w danym kraju, tym łatwiej i szybciej rozwija się w tym miejscu niewolnictwo. Podobnie jest w przypadku, gdy nie funkcjonuje prawidłowo sądownictwo, dla obywateli nie ma normalnego dostępu do służby zdrowia, nie ma równego i swobodnego dostępu do zdobycia odpowiedniego wykształcenia, a zarobki ludzi nie pozwalają na godne życie. Z kolei, gdy dane państwo jest bardziej rozwinięte, tym możliwość wystąpienia współczesnego niewolnictwa jest dużo mniejsza.
http://niezalezna.pl/61739-zielona-wyspa-z-niewolnikami

york09 25.11.2014 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1383157)
oświecam , jakbyś kumał cokolwiek to zauważyłbyś że chodzi o zielonych ludzików z zsl , tobie płacą te platfusy czy co ? masz jakiś odruch bezwarunkowy jak słyszysz że ktoś napisał coś "nieładnego" o nich. jeszcze raz chodzi o to że napompowali zsl , nie ma racjonalnego wytłumaczenia tego zjawiska czyli wyniku partii mówiącej o chłopach "frajerzy" poza tym exit pool rozjechał się pierwszy raz w historii o 50% jeżeli chodzi o wynik zsl, a platfusy odpowiadają w tym przypadku za ogólny burdel wyborczy czyli za to co im w Polsce od siedmiu lat najlepiej wychodzi , zrozumiał o co kaman ?

Znaczy się do rządzących nic nie masz tylko do koalicjanta (PSL) że wszystkich wyruchał.
A może rolnicy tego się przestraszyli
http://bi.gazeta.pl/im/f4/05/fd/z165...Ulotka-PSL.jpg

Pablo84 25.11.2014 10:18

W jednym masz rację york-w takie brednie to może jedynie uwierzyć prosty chłop ze wsi.

kerim1906 25.11.2014 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1383174)
Znaczy się do rządzących nic nie masz tylko do koalicjanta (PSL) że wszystkich wyruchał.
A może rolnicy tego się przestraszyli
http://bi.gazeta.pl/im/f4/05/fd/z165...Ulotka-PSL.jpg

yorkuś , pominę Twoje standardowe błazeństwa , bo jak to nazwać co wklejasz ?, mam prośbę oczywiście jak przebrniesz, przeczytaj 15 punktów Pawła Kowala doświadczonego obserwatora OBWE w różnych krajach świata, człowieka spokojnego , wyważonego, jest to 15 punktów zupełnie apolitycznych , wklejałem to trochę wcześniej , ale znajdż sam i jak przebrniesz to napisz od siebie co o tym sądzisz, może otworzysz oczy i przestaniesz wklejać bzdury i podpierać się sloganami o podpalaniu Polski itp, miłej lektury

AYALA 25.11.2014 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1383173)

Niewolnictwem jest praca za pensję 1200-1500 zł .Uważam, że niewolników w Polsce są miliony ,a nie tysiące.

york09 25.11.2014 10:54

Plakat ogólnie głupi, ale jak się czyta to co na tych bombkach pisze to już to takie głupie nie jest.
Wygrana PIS to konflikt z Rosją-- na pewno nie dążył by do normalizacji.
Kaczyński postulował...--jest to prawda
Macierewicz ministrem...-- nawet nie komentuję tego
Kaczyński u steru...--nie zaprzeczysz że to prawda.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1383179)
Niewolnictwem jest praca za pensję 1200-1500 zł .Uważam że niewolników w Polsce są miliony a nie tysiące.

Na pewno to mało ale:
2014 r --1680 zł.
2006r-- 899,10
AYALA skoro praca za 1600 to niewolnictwo, to jak nazwiesz pracę za 899zł

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1383132)
Sądy ? Wygłupiasz się ? Tzn. sędzia Milewski, Tuleja i całe grono POdobnych karierowiczów, do których nawet nie trzeba dzwonić bo wiedza jaki ma być wyrok zgodnie z zapotrzebowaniem. Obecny tzw. "wymiar sprawiedliwości" to taka sama farsa jak PKW.

Rozumiem że UB-ecki sędzia Kryże (PIS) były tu najbardziej na miejscu!

AYALA 25.11.2014 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1383180)

Na pewno to mało ale:
2014 r --1680 zł.
2006r-- 899,10

A ile Yorku wzrosły koszty życia,opłaty,ceny paliwa,żywności itd. od 2006 roku? Kwota 1680 zł to na ręke jest 1200 zł - 300 €

york09 25.11.2014 11:29

Choćbyś nie wiem jak liczył koszty życia nie wzrosły o 100%
Piszesz - Kwota 1680 zł to na ręke jest 1200 zł - 300 €
A ile to na rękę 899zł ?

Najmniejszy wzrost cen od 2006 r.
http://metro.gazeta.pl/Portfel/1,127...zrost_cen.html

Cena paliwa 2007r
Litr benzyny 98-oktanowej kosztuje średnio 4,45 zł
Teraz średnia 98-okt 5,20zł

!!IRIVER!! 25.11.2014 11:39

Cytat:

Plakat ogólnie głupi, ale jak się czyta to co na tych bombkach pisze to już to takie głupie nie jest.
Wygrana PIS to konflikt z Rosją-- na pewno nie dążył by do normalizacji.
Kaczyński postulował...--jest to prawda
Macierewicz ministrem...-- nawet nie komentuję tego
Kaczyński u steru...--nie zaprzeczysz że to prawda.

Nasłuchałeś się RMFki i naczytałeś Wyborczej... Masakra, co za sieka z mózgu. Jaki konflikt z Rosją? Militarny, czy może po prostu dalsza zabawa gospodarcza w embarga i inne? Jeśli uważasz, że to pierwsze to już naprawdę nie ma dla Ciebie ratunku.
Obawiasz się Macierewicza na jakimkolwiek stołku ministerialnym? Dlaczego? Bo mówi to, co myśli oficjalnie, a nie tylko w rozmowach 'kuluarowych'? Powtórzę: CZEGO SIĘ BOISZ?
Nie obawiałeś się Muchy, Nowaka, Sikorskiego czy Schetyny? Arłukowicz jest dobry? To jest dopiero degrengolada i syf. Ja naprawdę nie twierdzę, że PiS to lek na całe zło, ale nie wierzę że może być gorzej. Ta arogancka władza do spółki z zarządzanymi przez Niemców mediami zasługuje na to, aby ją odsunąć od koryta, a potem po prostu zaorać. Ten kraj niestety potrzebuje, aby wszystkie twarze Magdalenki, które sprzedały się x lat temu, zostały przemielone i wyplute. Najlepiej gdzieś pod Moskwą, bo tam ich miejsce.

AYALA 25.11.2014 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1383185)
A ile to na rękę 899zł ?

Cena paliwa 2007r

Dlatego do władzy musi dojść Obóz Niepodległościowy skupiony wokół Jarosława, który wyzwoli nasz Kraj spod okupacji i zakończy eutanazje Polskiego Narodu.

emj10 25.11.2014 11:46

Wszystkie twarze Magdalenki? Oj może to się nie spodobać wielu, naprawdę wielu, w tym ludziom z podstolików m.in Jareczkowi ;)

york09 25.11.2014 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1383187)
Ja naprawdę nie twierdzę, że PiS to lek na całe zło, ale nie wierzę że może być gorzej.

haaaaaaa :rotfl:
O Antku to nie ma co pisać bo szkoda klawiatury.
Ale powiedz jakim to gospodarczym programem zaimponował Ci PIS.
Polska gospodarka tak jak i eksport w b. dużej mierze zawdzięcza stosunkiem z Niemcami.
Nie powiesz mi że Jarkowe "condominium" nie będzie miało wpływu na relacje polski-niemieckie.
Zresztą prezes na zachodzie tak samo lubiany jest jak i na wschodzie Europy. Świadomy jesteś tego że polska gospodarka rozwija się dzięki eksportowi.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1383189)
Dlatego do władzy musi dojść Obóz Niepodległościowy skupiony wokół Jarosława, który wyzwoli nasz Kraj spod okupacji i zakończy eutanazje Polskiego Narodu.

Kto nas okupuje?
Zakończyć eutanazję-- znaczy się PIS pozwoli odejść z tego świata w spokoju!
Dlatego do władzy musi dojść Obóz Niepodległościowy--coś tak jak u Putina, wszystkie kraje mają go w dupie.

emj10 25.11.2014 12:07

Mnie zawsze bawiło epatowanie przez zwolenników PiS Magdalenką, Okrągłym Stołem i Nocną Zmianą, gdy ich liderzy brali w tych zdarzeniach udział i to dość znaczący :)
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=113ddd

Cytat:

L. Kaczyński: mówię jasno - nie było spisku w Magdalence

- Niektórzy twierdzą, że był jakiś spisek w Magdalence, że tam po cichu między sobą pewne sprawy uzgodniono. Byłem uczestnikiem wszystkich tych posiedzeń i mówię jasno: nie - powiedział w radiowych "Sygnałach Dnia" prezydent Lech Kaczyński, komentując wydarzenia sprzed 20 lat.

Jacek Karnowski: Panie prezydencie, dziś 20. rocznica Okrągłego Stołu. Czy pańskim zdaniem to jest data, którą w Polsce Polacy powinni celebrować, czy powinno się czcić? Ja nie pytam o dyskusje historyczne wokół tej daty, no bo one są oczywiste.

Lech Kaczyński: To było bardzo ważne zdarzenie, to było konieczne posunięcie taktyczne, które przyniosło sukces stronie społecznej, czyli Solidarności reprezentującej wtedy wolę większości społeczeństwa. Natomiast w sferze interpretacji... znaczy co innego są same fakty. Okrągły Stół miał swój przebieg, swoją dramaturgię, tam były chwile spięć, zakrętów, odwoływania się do spotkań w Magdalence, rozładowanie tych napięć, krok po kroku różne sprawy się załatwiało, niektóre sprawy, które wydawały się trudne do załatwienia, załatwiało się łatwo, niektóre, które się wydawały oczywiste, załatwiało się bardzo trudno.

Natomiast później była pewna interpretacja Okrągłego Stołu jako takiej umowy między równouprawnionymi dwoma elitami - społeczeństwo się nie liczy, jedna elita zagwarantowała drugiej, że z czasem ona straci władzę, ale nic, włos jej z głowy nie spadnie, jeszcze do tego będzie miała przywileje ekonomiczne, w nowym ustroju będzie mogła zająć miejsce w tych górnych warstwach społecznych.

Otóż nie było takiej umowy przy Okrągłym Stole i tego rodzaju interpretacja jest fatalna i to w dwóch wymiarach, bo z jednej strony zaciekli wrogowie Okrągłego Stołu, którzy są i dzisiaj na pewno tego rodzaju opinie będą prezentowane na konferencji, która się niedługo zaczyna w Pałacu Prezydenckim...

Na konferencji historycznej, historyków.

- ...na konferencji historycznej. Te osoby uważają, że tam był jakiś spisek w Magdalence, że tam po cichu między sobą pewne sprawy uzgodniono. Nie, byłem uczestnikiem wszystkich tych posiedzeń i mówię jasno: nie. Ale z kolei inni mówią: skoro wtedy zawarliśmy taką umowę, to nie ma mowy o rozliczeniach, to ci, którzy pozbawiali praw innych i to działając w imieniu obcego mocarstwa, czyli Związku Radzieckiego, teraz są takimi samymi dobrymi obywatelami, jak wszyscy pozostali?

Inaczej mówiąc, Okrągły Stół zamknął raz na zawsze pewien etap, wszystko należy zaczynać od początku, tylko tak się przypadkowo składa, że ci ludzie dawnego systemu z dziesiątków powodów mają dużą przewagę nad tymi ludźmi pozostałymi. I tymi, którzy się angażowali w walkę solidarnościową, i tą większością, która nie angażowała się w walkę, ale nie popierała komunizmu.

matheo91 25.11.2014 12:17

Cytat:

Na pewno to mało ale:
2014 r --1680 zł.
2006r-- 899,10

Uważam, że powinny być porównane kwoty, jakie osoba dostaje na rękę. W tym bardziej mnie to interesuje, że nie pamiętam z racji wieku jaka była ta kwota za czasów PiS-u.

york09 25.11.2014 12:19

Znalezione w sieci
Jarosław Kaczyński o Magdalence

Na początku wywiadu

-Jarek...

Słuchaj! Ja wiem, że żadnych tajnych porozumień w Magdalence nie było. Ja do Magdalenki nie jeździłem, ale mój brat Leszek jeździł, uczestniczył we wszystkich posiedzeniach, mówił, że nicnie było i ja mu wierzę.

Parę stron dalej ...

Ale mówię: te sprawy nie są wynikiem jakichś widzimisię czy chrześcijańskiej miłości, ale są po prostu wynikiem tego układu, który zawarto w Magdalence.
http://dominikawielowieyska.blox.pl/...narodowej.html

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matheo91 (Post 1383194)
Uważam, że powinny być porównane kwoty, jakie osoba dostaje na rękę. W tym bardziej mnie to interesuje, że nie pamiętam z racji wieku jaka była ta kwota za czasów PiS-u.

2006r min 899,10 zł na rękę 647,93 zł
http://pl.wikipedia.org/wiki/Płaca_minimalna

kerim1906 25.11.2014 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1383193)
Mnie zawsze bawiło epatowanie przez zwolenników PiS Magdalenką, Okrągłym Stołem i Nocną Zmianą, gdy ich liderzy brali w tych zdarzeniach udział i to dość znaczący :)
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=113ddd

kłamca i rozmywacz nie umie przeczytać ze zrozumieniem wywiadu Prezydenta Kaczyńskiego?, przypuszczam że umie tylko liczy jak to się dzieje w szmatławcach że ludzie czytają tylko nagłówki, informuję cię że są ludzie którzy czytają nie tylko nagłówki ,to jest piękny przykład manipulacji, sam wymyśla czy mu płacą ?, jak masz honor to przeproś , co ja piszę warszawiaczek i honor, żart

kerim1906 25.11.2014 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1383195)
Znalezione w sieci
Jarosław Kaczyński o Magdalence

Na początku wywiadu

-Jarek...

Słuchaj! Ja wiem, że żadnych tajnych porozumień w Magdalence nie było. Ja do Magdalenki nie jeździłem, ale mój brat Leszek jeździł, uczestniczył we wszystkich posiedzeniach, mówił, że nicnie było i ja mu wierzę.

Parę stron dalej ...

Ale mówię: te sprawy nie są wynikiem jakichś widzimisię czy chrześcijańskiej miłości, ale są po prostu wynikiem tego układu, który zawarto w Magdalence.
http://dominikawielowieyska.blox.pl/...narodowej.html

yorkuś przeczytałeś w całości zadanie domowe które ci zadałem ? jak nie to do roboty albo powiedz publicznie że to za trudne, i nie wklejaj skompromitowanych reżimowców z gów....nej w stylu wielowiejskiej , tu nie ściek tylko poważne forum polityczne poważnego KLUBU Wisła Kraków, rozumiesz?

AYALA 25.11.2014 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1383192)

Kto nas okupuje?
.

sitwa na usługach starej makreli z reichstagu

emj10 25.11.2014 12:53

Ty ej kermit, klamot, czy też inny nick z innego forum, bo podobnych wpisów jest bez liku w necie. Może faktycznie nie jesteś Drozdem, ale jesteś na podobnie niskim poziomie intelektualnym.

Najpierw podajesz link do Kowala vel TW Pallada, który każesz komuś czytać, a następnie piszesz o cytatach z książki Zaremby i Michała Karnowskiego, że to "skompromitowani reżimowcy z gów...". To jakaś czysta niekonsekwencja, bądź aberracja cytując klasyka Jareczka ;)

Nie wiem czy naprawdę jesteś tak głupi, czy tylko udajesz? Nie masz co się łudzić, że ktoś będzie odpisywał na ten spam, który podobnie jak kilku innych płatnych trolli pojawia się w necie na zamówienie.

kerim1906 25.11.2014 13:06

warszawiaczek nie potrafi czytać ze zrozumieniem ? to zrób test , przeczytaj swoją ostatnią wklejkę i napisz swoimi słowami co zrozumiałeś , chyba że to za trudne podobnie jak dla yorkusia, każdy kto czyta cały tekst rozumie co powiedział łPrezydent Lech Kaczyński, ty nie rozumiesz ?trudno , ha, ha rozmywaczowi przeszkadza Kowal , wysil się i napisz coś merytorycznie , każdy już ma wyrobione zdanie na twój temat , tylko nie każdy wali ci między oczy jak ja, pamiętaj każda bzdura z twojej strony będzie napiętnowana i wypunktowana , na koniec daruj sobie osobiste wycieczki , wiesz że jesteś kłamcą i wiesz że nie potrafisz przeprosić , napisz publicznie dlaczego tak cię nazywam ? jeszcze raz napiszesz że takich wpisów jest w sieci bez liku i zasugerujesz że to są moje wpisy to oświadczam ci że przestanę nazywać cię kłamcą tylko pozwę cię do sądu, wiedz o tym że to zrobię , nawet nie wiesz jak potrafię być zdeterminowany w stosunku do osób które notorycznie kłamią

emj10 25.11.2014 13:23

Nawet na S24 od razu poznali się na twojej roli ;)
http://bokot.salon24.pl/605072,tusk-wygwizdany-w-lodzi

Jak ktoś nie ma chęci czytać całości to wrzucę wybrane komentarze w kolejności chronologicznej.

Dużo uśmiechu życzę :)

Cytat:

@ROBERTK
do usług

https://www.youtube.com/watch?v=If6Rhh1-5Ts
KERIM190611.09 15:48
Cytat:

@KERIM1906

O jakże tandetna zagrywka socjotechniczna :)

1. Klakier Tuska, RobertK prosi o film z tym, jak rudego Khmera wygwizdała całą hala w Łodzi.
2. Jakiś kerim (z jednym komentarzem) daje link do innego zdarzenia (jak rudego Khmera wygwizdano w Berlinie)

TO niby ma robić wrażenie, że filmu z Łodzi nie ma. A.... jest :):):)

PAJK11.09 15:53
Cytat:

@KERIM1906

pomyłka to był Berlin

teraz Łódz

http://www.youtube.com/watch?v=QV2IsjY7Y-8
KERIM190611.09 15:53
Cytat:

@KERIM1906

Co ty mi tu za kit wciskasz? To ma być to 'wygwizdanie'? Po pierwsze to nagranie zmontował chyba jakiś przedszkolak nakładając na polsatowski obraz jakąś kakafonię, po drugie nawet po podkręceniu dźwięku słychać tylko jakiś zgiełk, a nie żadne gwizdy.
Poszukaj czegoś lepszego, tylko uważaj, żebyś się znowu nie pomylił.
ROBERTK12.09 08:37

PS. Nie musisz szukać moich wpisów na S24, bo takowych nie ma.

kerim1906 25.11.2014 13:34

czytam salon24 od lat , to jest jeden jedyny wpis , prostowałem kłamstwa takiego jak ty , pomyliłem się i w drugim wpisie sprostowałem zły skan z wygwizdania twojego rudego idola , co nie zmienia faktu że rudzielca wygwizdano w berlinie i w łodzi , nie kłam że pisze notorycznie na innych forach, przeprosisz czy będziesz brnął? a tak na marginesie ty naprawdę jesteś zadaniowy , komu chce się takich rzeczy szukać ? co zadaniowcu ? i znowu rozmywacz trafił kulą w płot, a ten robert k z salonu24 to taki sam jak ty? poznajesz

kerim1906 25.11.2014 15:13

http://www.fcbarca.com/60141-juz-dzi...paign=mainpage

skandal, nie wiedzą kto jest krulem jewropy ?:shock:

york09 25.11.2014 16:18

Jak tak można narażać się prezesowi.!:evil:
Kowalewski: Jak patrzę na Jarosława Kaczyńskiego to widzę człowieka obłąkanego. Bardzo mu współczuję, ale bardziej tym, których dotyka swoim działaniami.
http://rozrywka.dziennik.pl/plotki/a...blakanego.html

Kerim co powierz jeżeli to by się potwierdziło (nie daj Boże jak by wygrał syn Rydzyka)
http://polska.newsweek.pl/faworyt-o-...,352257,1.html

Radio ZET: Kolejni dwaj posłowie źle rozliczyli delegacje. Jeden jest z PiS, drugi z PO
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/radio...ugi-z-po/8erhw
Jak typujecie, kto to? ;)

Grisza1 25.11.2014 17:24

Zmieniając temat na nasze krakowskie podwórko. Majchrowski czy Lasota? Poproszę o wpisy zawierające po 5 argumentów za jednym i za drugim. Ten, kto popiera Majchrowskiego, pisze 5 argumentów za nim i 5 przeciwko Lasocie. Ten, kto popiera Lasotę, wskazuje 5 argumentów za nim i 5 przeciwko Majchrowskiemu. Proszę o konkrety.

matheo91 25.11.2014 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1383212)
Kerim co powierz jeżeli to by się potwierdziło (nie daj Boże jak by wygrał syn Rydzyka)

Przecież nawet 2% nie przekroczy, jeśli wystartuje.

Nikt mi nie odpisał na płace minimalną netto w Polsce za PiS-u, więc sam sprawdziłem i wychodzi to tak:
od 01.07.2007: PiS - 702,95S
2014: PO - 1242,20
Biorę pod uwagę kwoty najwyższe za obu rządów. Różnica jest około 540 zł przy inflacji nie jest to wielki sukces PO szczególnie, biorąc pod uwagę koszty zatrudnienia pracownika przez pracodawce tutaj wygląda to następująco:
PiS - 1127,69
PO - 2028,43

kerim1906 25.11.2014 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1383215)
Zmieniając temat na nasze krakowskie podwórko. Majchrowski czy Lasota? Poproszę o wpisy zawierające po 5 argumentów za jednym i za drugim. Ten, kto popiera Majchrowskiego, pisze 5 argumentów za nim i 5 przeciwko Lasocie. Ten, kto popiera Lasotę, wskazuje 5 argumentów za nim i 5 przeciwko Majchrowskiemu. Proszę o konkrety.

Lasota nie z mojej bajki ale jak chcesz to podam 5 argumentów przeciwko majchrowskiemu ( chronologicznie)
1.komuch z pzpr
2.były komuch
3.bezpartyjny komuch
4.komuch platfusowy
5.zatopiony komuch( po 2 turze)

kerim1906 25.11.2014 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1383212)
Jak tak można narażać się prezesowi.!:evil:
Kowalewski: Jak patrzę na Jarosława Kaczyńskiego to widzę człowieka obłąkanego. Bardzo mu współczuję, ale bardziej tym, których dotyka swoim działaniami.
http://rozrywka.dziennik.pl/plotki/a...blakanego.html

Radio ZET: Kolejni dwaj posłowie źle rozliczyli delegacje. Jeden jest z PiS, drugi z PO
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/radio...ugi-z-po/8erhw
Jak typujecie, kto to? ;)

yorkuś , nie wklejaj bzdur tylko przeczytaj 15 punktów Kowala i napisz co zrozumiałeś , czekam od południa, albo napisz że przekracza to Twoje możliwości

Don Donson 25.11.2014 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1383185)
A ile to na rękę 899zł ?

Cena paliwa 2007r

W 2008 dolar byl po 2 zl

emj10 25.11.2014 20:17

Po 2 zł to był raptem kilka miesięcy, a z minimalnego kursu 2,06 zł poszybował w kilka miesięcy do 3,65 zł. Dodajmy, że to były anomalia związane z masowym drukowaniem dolara.

http://stooq.pl/c/?s=usdpln&c=10y&t=l&a=lg

Szpen 25.11.2014 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matheo91 (Post 1383216)
Przecież nawet 2% nie przekroczy, jeśli wystartuje.

Nikt mi nie odpisał na płace minimalną netto w Polsce za PiS-u, więc sam sprawdziłem i wychodzi to tak:
od 01.07.2007: PiS - 702,95S
2014: PO - 1242,20
Biorę pod uwagę kwoty najwyższe za obu rządów. Różnica jest około 540 zł przy inflacji nie jest to wielki sukces PO szczególnie, biorąc pod uwagę koszty zatrudnienia pracownika przez pracodawce tutaj wygląda to następująco:
PiS - 1127,69
PO - 2028,43

Policz procenty, obciążenia rosną proporcjonalnie do wzrostu wynagrodzenia i praktycznie nie różnią się od siebie.

Sens płacy minimalnej to inny temat.

Pablo84 25.11.2014 22:10

Co z tymi sądami? Bo trochę rozmywacie temat....

http://fakty.interia.pl/raport-wybor...yj,nId,1564339

Czyżby oni ten "popadli w odmęty szaleństwa" i "podpalają Polskę"?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl