Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

brylant17 17.10.2014 17:54

Kiedykolwiek kogoś kupiliśmy wypożyczonego zawodnika ? chyba nie.To po co wypożyczać jak i tak nie kupimy

ABGwislakABG 17.10.2014 18:06

O faktach mówi mi gość, którego cały post oparty jest na gdybaniu :D

Jeszcze wtrąca w to Ukraine, skąd rozumna osoba spier*dala, a nie pakuje się tam (vide Teodorczyk).

Byś nie miał powodu się przypier*dolić- nawet niech z Dolnego Samoa go chcą. (nie patrze na to)- chcesz fakty? To masz.

Prowizja dla agencji, dla menadżera, wpisane premie za bramkę czy asysty, puchar, (vice) mistrzostwo. Ew. dodatki socjalne (auto, mieszkanie, jakby miał dzieci to i szkoła itd.). Transfer to nie jest prosta matma typu 10-4+14=20.

Transfer nie wynosi tyle samo, co kwota transferowa.

Samo to, że realnym dla Ciebie jest wyciągnięcie kogoś do nas z klubu Bundesligi to już zakrawa dla Ciebie o zmianę styłówy na kaftan bezpieczeństwa.

FLPman 21.10.2014 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1380078)
Kiedykolwiek kogoś kupiliśmy wypożyczonego zawodnika ? chyba nie.To po co wypożyczać jak i tak nie kupimy

Chaveza chyba...

Karherop 24.10.2014 09:19

Tak apropo Chaveza

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...l#TRrel_nc_SST

Ja bym mu jednak już podziękował za powrót, ma za duży ma kontrakt a i na środku obrony ma kto grać. Jeśli ktoś by go kupił to i za symboliczną złotówkę można sprzedać. A i tak byśmy musieli 40% kwoty przelać do Hondurasu. (Thx Valckx)

Niemniej jednak jeśli dogada się z Wisłą po ludzku, a nie jak Genkov czy Jovanic będzie można mu być bardzo wdzięcznym. Z byłych piłkarzy Wisły mam szacunek do Ilieva czy nawet Jaliensa, ale do Panów w/w już absolutnie nie.

cfa 24.10.2014 14:43

Wydaje mi się, że z Chavezem nie będzie większych problemów, chociaż on miał swoje plany stworzenia radia konkurencyjnego dla RM.

mitmichael 25.10.2014 08:43

Stilić został także poproszony o komentarz na temat doniesień prasowych, według których jego osobą zainteresowany jest Lech Poznań. Bośniak kontakt z Wisłą ma podpisany do czerwca przyszłego roku, ale już za dwa miesiące będzie mógł rozpocząć negocjacje z innymi klubami. - Na razie najważniejsze dla mnie jest to, żeby grać jak najlepiej. Cieszę się, że jestem zdrowy i dobrze mi idzie, dlatego nie myślę o końcu kontaktu. Jestem szczęśliwy w Wiśle i Krakowie. Zobaczymy, co się wydarzy i nie mogę nic więcej na ten temat powiedzieć - mówi.

- Co będzie decydowało o mojej decyzji? Mogę powiedzieć, że wszystko - także finanse i to, jakie miejsce zajmie na koniec sezonu Wisła

Szykuja sie ciezkie negocjacje ale skoro dobrze czuje sie w Wisle to moze nie bedzie tak zle (oby)

PiVoSH92 25.10.2014 10:01

Na razie jeszcze nikt z nim nie rozmawiał (z Wisły), więc jeśli w klubie nie zepną dupy to może im zostać mało czasu na negocjacje...

donecki 25.10.2014 10:22

Pierwsze zadanie Gaszynskiego - przedłużyć madrze kontrakty np.Stilic

St Yabol 25.10.2014 10:30

Jestem pełen podziwu dla Burligi, przeszedł na prawdę konkretną metamorfozę 13 kolejka, a on tylko 4 kartki oby tak dalej

WhiteDoctor 25.10.2014 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1380779)
Pierwsze zadanie Gaszynskiego - przedłużyć madrze kontrakty np.Stilic

drugie zadanie Gaszyńskiego- rozwiązywać głupie kontrakty takie jak Czekaj i Boguski, uregulować sprawę czarnych koni albo dają z siebie 100% w klubie piłkarskim albo nocnym, uregulować sprawę Jovanovica bo zaraz stuknie rok jak go nie ma, albo jest chory albo jest zdrowy, czy w dzisiejszych czasach, medycynie/technice itd nie można tego określić?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1380780)
Jestem pełen podziwu dla Burligi, przeszedł na prawdę konkretną metamorfozę 13 kolejka, a on tylko 4 kartki oby tak dalej

może undery zaczął stawiać:rotfl:

silver03 25.10.2014 13:38

Stilić to zostanie chyba jedynie jak mu Telefonika będzie sponsorować kontrakt.

cfa 25.10.2014 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1380797)
drugie zadanie Gaszyńskiego- rozwiązywać głupie kontrakty takie jak Czekaj i Boguski, uregulować sprawę czarnych koni albo dają z siebie 100% w klubie piłkarskim albo nocnym, uregulować sprawę Jovanovica bo zaraz stuknie rok jak go nie ma, albo jest chory albo jest zdrowy, czy w dzisiejszych czasach, medycynie/technice itd nie można tego określić?

może undery zaczął stawiać:rotfl:

Boguski o dziwo zrobił się bardzo przydatny w destrukcji i moim zdaniem powinien jeszcze zostać w klubie. Gra w podstawowym składzie i klub dużo przez niego nie traci, obecnie jest bardziej przydatny niż Sarki. Osobiście zostawiłbym go w klubie nawet jako uzupełnienie pierwszego składu, oczywiście o ile przyjdzie ktoś reprezentujący wyższy poziom.
Smuci mnie sprawa Jovanovicia, solidny obrońca niestety surowo potraktowany przez los. Szkoda, że coś takiego go spotkało, jednak chyba już nie zagra w Wiśle.

Karherop 26.10.2014 10:37

Boguski musi dograć ten sezon bez kontuzji, jeśli to zrobi przedłużyłbym z nim kontrakt, ale tylko o rok. Przedziwna jest kariera tego piłkarza i naprawdę ciężko mi powiedzieć:
a) na jakiej pozycji gra najlepiej
b) czy na pewno gra na 100%, czy wciąż po kontuzjach ma jakieś blokady psychiczne
c) na ile jego doświadczenie sprawia że jest lepszym piłkarzem niż przed kontuzją (sądzę że jednak nie jest)

Tak jak kolega wyżej stwierdził, Rafał jest bardzo pożyteczny w destrukcji i co jak co, parę razy nam dupę uratował. Nie tak dawno w meczu z Zawiszą, gdy Czekaj zgubił piłkę na 30 metrze i podał ją przeciwnikowi, to właśnie Boguski ją w ostatniej chwili wybił. Choć nie mam zielonego pojęcia co on robił na pozycji stopera w sytuacji gdy byliśmy przy piłce i nic nie zapowiadało się że Czekaj zrobi takiego babola.

Stillić musi z nami zostać. Z wszystkimi swoimi zaletami i wadami. Nie można jednak mieć wątpliwości, że tylko Smuda może go do tego przekonać.

Chciałem jeszcze słowo napisać o Guzmicsu. To jest naprawdę kawał piłkarza i aż dziw że kisił się on w takiej lidze, w takim klubie i miał aż tak złą sławę. Tak naprawdę dopiero niedawno zrozumiałem jaką wrogością darzą Węgrzy Rumunów i to wszystko wyjaśnia na temat jego opinii na Węgrzech. Można sobie przypomnieć wpisy kibiców węgierskich którzy nam współczuli jego transferu. I zobaczmy jak się mylili.

IncognitoTSW 26.10.2014 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1380841)

Chciałem jeszcze słowo napisać o Guzmicsu. To jest naprawdę kawał piłkarza i aż dziw że kisił się on w takiej lidze, w takim klubie i miał aż tak złą sławę. Tak naprawdę dopiero niedawno zrozumiałem jaką wrogością darzą Węgrzy Rumunów i to wszystko wyjaśnia na temat jego opinii na Węgrzech. Można sobie przypomnieć wpisy kibiców węgierskich którzy nam współczuli jego transferu. I zobaczmy jak się mylili.

To Guzmics jest Rumunem?
w końcu...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franz
Może spróbuje dziś potruchtać. Jest lekarz, zadecydują - odpowiedział Franciszek Smuda zapytany o Głowackiego. - Jesteśmy przygotowani na jego występ lub jego brak - zapewnił trener i poinformował, że w razie absencji "Głowy" zadebiutuje Guzmics. - Przyglądałem mu się na treningu, widzę, że jest szybki i zdecydowany. To nie Rumun.

A tak serio to nie rozumiem o co Ci chodzi z tą jego opinią na Węgrzech, co to ma wspólnego z Rumunią? Nie orientuję się więc jakbyś mógł to wyjaśnij.

maaarcin 26.10.2014 13:03

Zapewne chodzi o błąd, który Guzmics popełnił w meczu reprezentacji Węgier z Rumunią.

IncognitoTSW 26.10.2014 13:21

Ok, rozumiem już.

Karherop 26.10.2014 14:07

Dokładnie o to mi chodziło co napisał maaarcin. Można jeszcze przypomnieć filmik https://www.youtube.com/watch?v=CZWK6WF55F4

Aż się przypomina Wawrzyniak i mecz z Niemcami..

Zresztą świeżo po transferze miałem przeczucie że Guzmics jest lepszym piłkarzem niżeli opinia o nim zwykłych kibiców. W dodatku facet jest aktualnie w najlepszym wieku dla piłkarza.

FredzIo 26.10.2014 16:21

Ponoć Donald Guerrier założył swoją markę odzieżową. Informacja jeszcze niepotwierdzona podana przez Ćwiąkałe z weszlo.com
https://twitter.com/cwiakala/status/526386659072700416

sayek89 30.10.2014 11:24

http://www.weszlo.com/2014/10/30/wes...znie-pompowac/

- Porady od Burligi czy od Siejewicza?
- „Bury” ma zawsze trafne pewniaki (śmiech).

Dowalił Alan :D :D :D

rychu 02.11.2014 15:25

Widzę, że Dawid Kamiński 4 mecz z rzędu zaczyna w pierwszym składzie. Szkoda, że zbiegło się to ze słabszym okresem Niecieczy. Ktoś wie jak się spisuje Kamiński w I lidze?

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=21336&id_sezon=85

Karherop 02.11.2014 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rychu (Post 1381322)
Widzę, że Dawid Kamiński 4 mecz z rzędu zaczyna w pierwszym składzie. Szkoda, że zbiegło się to ze słabszym okresem Niecieczy. Ktoś wie jak się spisuje Kamiński w I lidze?

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=21336&id_sezon=85

raczej marnie

Gra tylko ze względu na przepisy. W I lidze na boisku w każdej drużynie musi znajdować się zawodnik poniżej 21 roku życia.

Z opinii które czytałem dużo lepiej sobie radzi Kościelniak w Chrobrym, który faktycznie dobrymi występami wywalczył sobie miejsce w składzie. Podobno bardzo poprawił grę obronną co się podoba Smudzie.

PiVoSH92 02.11.2014 22:44

Kościelniak gra, bo Termalice nie zależy na wynikach - przy utrzymaniu formy z pierwszych 10 meczy przez całą jesień mogło by im się nie udać zjebać tylu meczy, żeby nie wywalczyć awansu, a w E-Klapie grać nie chcą - gra więc zawodnik, który raczej by się do I 11 nie załapał, ale że wynik nie jest tak istotny, a przepisy każą...

fialo 02.11.2014 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1381336)
Kościelniak gra, bo Termalice nie zależy na wynikach - przy utrzymaniu formy z pierwszych 10 meczy przez całą jesień mogło by im się nie udać zjebać tylu meczy, żeby nie wywalczyć awansu, a w E-Klapie grać nie chcą - gra więc zawodnik, który raczej by się do I 11 nie załapał, ale że wynik nie jest tak istotny, a przepisy każą...

Wszystko fajnie, z tym że Kościelniak nie gra w Termalice.

PiVoSH92 02.11.2014 23:32

Miałem na myśli Kamińskiego, pomylili mi się.

huberix 03.11.2014 21:40

Ważne, że gra. Miejmy nadzieje, że się fajnie ogra i jego umiejętności wskoczą na wyższy poziom.
Ma szanse na to, żeby wypalić.

gypsy 08.11.2014 10:07

Ciekawy wywiad z Łukaszem Burligą, głównie o hazardzie: http://www.weszlo.com/2014/11/07/luk...ch-z-hazardem/

cfa 08.11.2014 17:11

Co się dzieje z Żemło, ma jakąś kontuzję? Trochę dziwi mnie jego brak w kadrze na mecz ze Śląskiem bo w PP z Lechem pokazał się z bardzo dobrej strony.

maaarcin 08.11.2014 17:16

Kontuzja

10znaków

eye63 09.11.2014 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł Brożek
- Jestem dziwnie spokojny, że będzie dobrze. Znając prezesa i właściciela wiem, że nie zostawią Wisły w takiej sytuacji jak jest teraz - stwierdził napastnik Wisły. - W szatni powiedzieliśmy sobie, że skupiamy się tylko i wyłącznie na grze, a rzeczy organizacyjne zostawiamy osobom kompetentnym. Jako zawodnicy mamy wszystko: bazę, niezły zespół... Jeśli zaś chodzi o te problemy finansowe, to na nas się one nie odbijają, bo jest paru chłopaków, którzy dużo Wiśle zawdzięczają i chcą jej wiele poświęcić. Ostatnio zresztą coś tam wpadło na konto - dodał najlepszy strzelec drużyny.

Panie Brożek - czapki z głów.

szprotson 19.11.2014 18:33

https://www.youtube.com/watch?v=fR6MCAmItjQ

sztuczka Stępińskiego podczas meczu z Niemcami

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl