![]() |
Co dokładnie wczoraj Skorża mówił przed meczem o Makinwie? Bo nie oglądałem tego fragmentu.
|
Cytat:
|
Cytat:
Rozumiem krytykę Diaza ale w takim samym stopniu zawiniła reszta zespołu a może i większym bo Jirsak równie dobrze mógł wchodzić na boisko tylko przy stałych fragmentach gry. |
Cytat:
Ale pewnie na forum wiodloby mu sie lepiej, gdyby sie schowal gdzies na boisku jak niejaki Tomek Jirsak i przez 90 minut pozorowal gre, bo przeciez wowczas nie wdalby sie w zadna pyskowke/przepychanke z Ujkiem i nie zawalilby kilku zagran (tak jakby Sobol nie zawalil wiecej, czy nawet chwalony Ba nie spartolil kilku), gdyz zasada jest prosta - czym mniej kontaktow z pilka, tym mniej zepsutych podan... |
A ja się zgodzę z Gordianem.Co z tego, że dużo biegał jak nic z tego nie wynikało.Kiedy miał piłkę przy nodze to albo mu zaraz odskakiwała albo po złym podaniu/drybligu oddawał przeciwnikowi.Już w przerwie meczu miałem nadzieje ze wejdzie Ba i nie za Tomasa a Diaza.Hristov zagrał dosyć poprawnie.Mi się podobało to że walczył o kazdą straconą piłke.Niestety w tym meczu trafił na solidnych wysokich obronców a sam w pojedynke bez dobrych podan nic się nie zdziała.
Co do Makinwy to powinnismy zapomniec o tym nazwisku i cieszyć sie z tego co mamy.Dziś jest ostatni dzien na transfery i wątpie w to ze jeszcze kogoś pozyskamy. Za tydzien do składu dołaczy Małecki i Brozek mam jeszcze nadzieje ze Issah zagra w pierwszym składzie i powinno to wygladac bardzo dobrze. |
Lepiej madrze stac niz glupio biegac.
|
Cytat:
Faktem jest że obaj zagrali słabo, ale zdecydowanie słabiej zagrał Jirsak wg mnie. |
Cytat:
|
Diaz zagrał wczoraj średniawo, a do tego ma pecha, że wygląda i porusza się jak skrzyżowanie człowieka pająka z człowiekiem chaosem. Moja kobieta jak go widzi, to zamyka oczy, bo mówi, że nie może patrzyć na kogoś, komu nogi zginają się w trzech miejscach :D
Myśle, że wielu ludzi ma podobnie, dlatego nie jest lubiany - nie zmienia to faktu, że jest lepszy i pożyteczniejszy niż Jirsak :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Sprawdz w googlach znaczenie tego powiedzenia.
|
Cytat:
W obecnej pilce nie ma czegos takiego jak madre stanie. A juz szczegolnie jesli mowimy tu o pozycji pomocnika. Jedynie madre stanie kojarzy mi sie z gra na podworku i staniem pod bramka przeciwnika, przy uwzglednieniu braku przepisu o spalonym. Albo z komuna i slawetnym "czy sie stoi, czy sie lezy" :) Jednak jesli chodzi o pilke nozna, to stanie z automatu powinno sie rownac karze chlosty, gdyz jest chyba logicznym, ze predzej z chaosu cos sie urodzi, chocby byl to chaos absolutnie hardkorowy, nizli z biernosci i z zagrywania na tzw "alibi" do najblizszego partnera. |
Cytat:
|
no to makinwy chyba nie pozyskamy ;/ a brożek kontuzja ... czyli katastrofa ;/ mamy jednego klasycznego napastnika christowa i po prostu zaje...fajnie ;/
|
Cytat:
Może jeszcze kogos podpiszemy?;) Dotychczasowe doświadczenia nie nauczyły Cię nic? Wisła lubi zaskakiwac transferami last minute. |
taa... takiego christowa to ja 2 nie chce, bo on nie łapał się do mistrza Bułgarii a u nas ma być gwiazdą ... ?
|
Cytat:
PS. Wisla, Hristov, Brożek, Mankiwa ... |
Cytat:
liga bułgarska jest silniejsza niż polska... A to że chlopak wczoraj nie blyszczal to jest przydklad tego ze dopiero co podpisał i musiał grać... zero zgrania... |
Cytat:
A po za tym może oceniasz go po jednym meczu?? Ciekawe jak Ty byś grał z nowymi kolegami widząc ich na oczy pierwszy raz w piątek, a w sobotę wyszedł byś na pierwsze spotkanie na 90 minut, w ogóle nie znając ich nazwisk stylu grania itp rzeczy. Chyba że jesteś cudowny jedyny i nie powtarzalny i w pierwszym meczu strzeliłbyś ze 3 bramki... |
Cytat:
Nie ma co ukrywać - Diaz wczoraj niczym specjalnym nie błysnął, mnóstwo start, nie dokładnych zagrań no i ta szansa na wyrównanie. Rozumiem, że to była trudna piłka ale i tak to powinno wejść do bramki... |
wiem grałem tak i dziwnie się grało jak nie jesteś zaaklimatyzowany w drużynie i grają do ciebie raz na 10 razy chociaż ty się starasz, wychodzisz do piłki ...a tu nic.
|
Cytat:
Jeśli jest to pewne, że Makinwa nie przejdzie do Wisły na miejscu Skorży przyjrzał bym się jeszcze raz Branislavowi Punosevacowi - młody chłopak, ambitny, rosły i strzela bramki... Czego chcieć więcej? Założę się, że za sezon lub dwa pozyska go lepszy klub niż Wisła. Mnóstwo jest opcji... i teraz która wybrać? Oto jest pytanie... A Dudu z Deberczyna? Gra tam w ogóle? |
Cytat:
|
Moim zdaniem Jirsak marnuje się w Wiśle. Ja widzę wyraźne cofanie się tego zawodnika: z rundy na rundę gra coraz słabiej, Jeszcze w poprzedniej potrafił co najmniej raz ładnie podać piłkę, teraz tego nawet nie próbuje, tyllo zagrywa do najbliższego kolegi. Za to zaczął faulować -- zwykle bez sensu. Obawiam sie, że dopóki Skorża będzie trenerem, to tak to już będzie. Chyba najlepiej dla niego byłoby wrócić do Czech.
A wobec kontuzji Brożka jesteśmy bez bramkostrzelnego napastnika: Małecki i Boguski to nie sa typowi łowcy bramek, a Hristow będzie pożyteczny za jakiś - mniejmy nadzieję krótki - czas. Ale to przeciez nie jest żadne odkrycie, wszyscy to wiedzą. Może więc jednak w ostatniej chwili wypożyczą tego gościa z Lazio? Bez tego będzie cężko wywalczyć mistrzostwo. |
Coś w ostatnich godzinach nie widzę na forum Pana maci0s może siedzi znów pod stadionem :P taki żarcik oczywiście bez obrazy,ale ciekawi mnie jak się rozstrzygnie ta sprawa z Makinwą.
|
Jestem jestem, czekam na wiadomosci tak jak Wy... Oby podpisali kogos bo z tego co wiem to kontuzja Brożka nieciekawa;/ prawdopodobnie wyklucza go z następnego meczu;/
|
Do Wisły w tym okienku transferowym nie przyjdzie już zaden zawodnik KONIEC KROPKA :)
|
Cytat:
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22785 |
Makinwa, Makinwa a o obrońcy coś cicho sie zrobiło. Wie ktoś może coś na ten temat ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl