Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

m&m 15.09.2011 22:47

Moze bedzie to szok dla co po niektorych ale mecze Naszych druzyn ogladaja sie roznie. Zakup praw do transmisji to tak na prawde loteria jak w totku, albo bedzie bida z nedza albo bedzie hit. Kazda stacja i mam tu namysli kazda, postawi na seriale i filmy, gdzie ma w miare stala widownie, ktora jest poszukiwana przez reklamodawcow. Biadolenie na polsat nic nie da. Poniewaz gdyby nie oni to pewnie skonczyloby sie tak jak z walka Adamka z Kliczko - nikt tego nie chcial pokazywac za takie pieniadze.

Pzdr

wolfy 29.09.2011 20:54

Ale Legia dostaje lekcję od Hapoelu...

dynek.pl 29.09.2011 20:57

Mnie dziwi tylko jedno: dlaczego Legia nie jezdzi tak na dupach jak ze Spartakiem ? przeciez żydów nie lubimy tak samo jak rusków :)

Ale bida. Myslicie, ze nasze kluby ugrają jakiś punkt w tej fazie grupowej czy będzie 12 porażek ??
Może w tych grudniowych kolejkach jak już bedzie mniej wiecej wszystko rozstrzygnięte i takie Twente czy PSV
przysle rezerwy na spacer to uda się ugrać jakieś remisy.

Ciastek1 29.09.2011 21:00

Dziwne bo pomimo wyniku 4:1 to różnicę klas bardziej widać w meczu Legii z Hapoelem . Wisła ma skandaliczna obronę i przynajmniej 3 bramki to juniorskie błędy natomiast w grze do przodu nawet przyzwoicie wyglądaliśmy . Natomiast Haopel z Legia gra w dziada na całej szerokości i długości boiska . Poziom polskiej piłki jest zatrważający .

thespecialone 29.09.2011 21:01

smutna prawda - Wisła i legia nie uzbierają razem tylu punków w grupie co Lech w tamtym sezonie

rafkur 29.09.2011 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thespecialone (Post 1171311)
smutna prawda - Wisła i legia nie uzbierają razem tylu punków w grupie co Lech w tamtym sezonie

To było jasne dla każdego kto się piłką interesuje choćby 2 lata. Lech dostał prezent od losu w postaci Juve i MC - drużyn dla których LE to było karne zesłanie - taki ostatni trening Jagi. My i Legia dostaliśmy drużyny dla których ten puchar to jest coś.

mitmichael 29.09.2011 21:12

A mowilem, ze Hapoel to bardzo dobrze poukładana druzyna - tylko 2 bramki w lidze stracilili. Tamuz to jest konkretny zawodnik

rafalek 29.09.2011 21:29

Legia remisuje. Ljuboja

4fan_player 29.09.2011 21:32

Karny dla Legii...

Aldek 29.09.2011 21:37

Będzie ciężko jeżeli L wygra dostaną powera przed niedzielą i dojdą nas w klubowym rankingu

Fiti 29.09.2011 21:40

2-2 Lala.......

Marcin_fan 29.09.2011 21:51

no cóż.. brawo Legia

laurence 29.09.2011 21:54

żal pisać ale Legia naprawdę w drugiej połowie zagrała zajebiście. Parli do przodu z taką konsekwencją jakiej dawno nie widziałem u polskiej drużyny.

Elendil 29.09.2011 21:55

czy ten dzień mógł być gorszy?

Pan Jotka 29.09.2011 21:55

Legia gra ambitnie, ale...tylko w pucharach :P

irman 29.09.2011 21:55

Rzeczywiście Hapoel dostał srogą lekcję od Legii. Mniej więcej taką jak my od Ruchu albo Twente od nas.

stawski 29.09.2011 21:55

K...a teraz sie warsiafka będzie pultać ze szczęścia w niedziele.

fan01 29.09.2011 21:59

Legia w drugiej połowie znowu zagrała Spartaka i tyle. Dobrze, że ta drużyna nie potrafi rozegrać dwóch dobrych spotkań pod rząd. Hy hy...

spartan 29.09.2011 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 1171373)
K...a teraz sie warsiafka będzie sie pultać ze szczęścia w niedziele.

Na razie będzie do niedzieli bo zapracowała ... a wiele wskazuje, że w niedzielę dalej pultać ze szczęścia się będą. Mamy kiepską obronę i spodenek też za bardzo z wysiłku nie brudzimy więc trudno z optymizmem patrzeć w przyszłość.

stawski 29.09.2011 22:01

A ile dobrych spotkań pod rząd my potrafimy zagrać?

Luk_Biala_Gwiazda 29.09.2011 22:03

W niedzielę dostaną oklep i tyle z ich radości. :)

sessegnon 29.09.2011 22:04

Pierwsza połowa jak zwykle przespana, ale za to druga - rewelacja, czy to się komuś podoba czy nie.

I jeśli dobrze liczę to Legia w rankingu klubowym UEFA zrównała się z Wisłą.Obie drużyny mają po 8.333 pkt.

FajQ 29.09.2011 22:04

Mając parodię obrońców to żadnego. Legia może nie ma wielkich piłkarzy w obronie ale taki Komorowski to jest mega zawodnik przy naszym Jaliensie czy lameyu.Kuciak też pokazał się z bardzo dobrej strony i można śmiało powiedzieć że uratował mecz.

mitmichael 29.09.2011 22:06

Tak jak zagrala dzisiaj Legia tak powinna grac Wisla - jak za Kasperczaka. Na szczescie co przegrywamy w LE to wygrywamy w lidze - oby tak bylo w niedziele.

palikot 29.09.2011 22:07

co by im nie powiedzieć, to oni przynajmniej wiedzą, kiedy pompować balon, żeby było dobrze... a u nas jak nie ma ligi mistrzów, to nie ma niczego... wiecznie załamani psychicznie, na trybunach 13 tysiecy, bo obrażeni, a w Warszawce czy Poznaniu, to chodzą kręcą balon farci się i idzie... a u nas jak zawsze, lament i płacz na trybunach nieliczni a na boisku dziewczyny...
dzisiaj 0 charakteru...

Krakus! 29.09.2011 22:10

nic innego niestety nie ciśnie mi się na usta oprócz...
brawo Legia.

dynek.pl 29.09.2011 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laurence (Post 1171369)
żal pisać ale Legia naprawdę w drugiej połowie zagrała zajebiście. Parli do przodu z taką konsekwencją jakiej dawno nie widziałem u polskiej drużyny.

Tak, brawo dla nich, no i przynajmniej tam grają jacyś Polacy.

Squirtle88 29.09.2011 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laurence (Post 1171369)

Ja widziałem w meczu Legii z Spartakiem Moskwa :-)

Teqcontroller 29.09.2011 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krakus! (Post 1171396)
nic innego niestety nie ciśnie mi się na usta oprócz...
brawo Legia.

no tak niestety , Brawo Legia , w tamtym roku brawo Amica , a kiedy będzie brawo Wisła...

KRIS22 29.09.2011 22:21

Jeśli chodzi o Legię to rzuca sie w oczy kilka rzeczy :

Mają na obecną chwilę 3 piłkarzy w super formie to Kuciak na bramce , Radović w pomocy i Ljuboja w ataku wspierani przez resztę która gra na niezłym poziomie i co ważne walczy daje efekty jak ten dzisiejszy ale gdy nie walczą i odpuszczają to wychodzą takie mecze jak ten z Podbeskidziem.
W obecnej Legii podoba mi sie jedna rzecz to piłkarze młodzi tacy jak Żyro , Borysiuk , Rybus , Wolski , Kosecki dostają szansę gry nawet w takich meczach jak w pucharach wiadomo że popełniają błedy ale kto ich nie popełnia ( niestety nawet takie tuzy jak Jaliens , Lamey i Diaz ) a ich doświadczenie zebrane na pewno zaprocentuje jak chciałbym w Wiśle cześciej oglądać młodych piłkarzy takich jak Czekaj , Brud , wypożyczony Chrapek a nie przestarzałe drewna jak Jaliens i Lamey.

Tak na koniec to boję sie o naszą genialną obronę w niedzielnym meczu strach pomyśleć co bedzie z nimi robił Radović z Ljuboją chociaż piłka nożna lubi zaskakakiwać i po słabym meczu z Twente zagramy świetny z Legią taki już lubi być sport.

wiślak 86 29.09.2011 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 1171377)
Na razie będzie do niedzieli bo zapracowała ... a wiele wskazuje, że w niedzielę dalej pultać ze szczęścia się będą. Mamy kiepską obronę i spodenek też za bardzo z wysiłku nie brudzimy więc trudno z optymizmem patrzeć w przyszłość.

a mi się wydaje że brakuje białego na obronie aby dyrygować i trzymać wszystko w ryzach. tam nikt nie myśli wpada jeden na drugiego (zobaczcie powtórkę kiedy dzięki Bogu gwizdnął dla nas faul). Sergiej sam się nie upora... Widać brakuje Głowackiego.

pomoc to tylko środek skrzydła śpią zamiast atakować, zero przebojowości. dobrze że zaczął Jirsaka zaważać.

atak ech jeden zawodnik niczego nie załatwi brakuje typowego lisa pola karnego żeby dołożył dupę i piłka odbijając się wpadała do siatki.

Przemas 29.09.2011 22:33

To co się rzuca w oczy w Legii to to, że mają 2-3 dobrych piłkarzy a resztę to piłkarzyki cienkie, ale udaje im się pokazać z dobrej strony jak drużyna gra dobrze. Legia tak niby wygląda dobrze w stosunku do nas, że nie robiła rewolucji kadrowej tak jak my i ma trzon drużyny ten sam od 2-3 lat i teraz te piłkarzyki po prostu są zgrane i tym właśnie zgraniem i chęcią mogą wygrywać. Odense z nami jakąś wielką wirtuozeria nie wygrała, ale miała przede wszystkim drużynę. Taka jest prawda, nie ma się co podniecać wspaniała gra Legii. dzisiaj równie dobrze ten Hapoel mógł ich powieść 3-0 a mogli wygrać sami też z 3-0. Tam wszystko się rozchodzi o dyspozycję dnia drużyny złożonych głównie ze słabych piłkarzyków którzy wznoszą się na wyżyny powalczą i coś ugrają albo zagrają na swoim normalnym poziomie i dostaną w dupę u siebie z Podbeskidziem. Żeby nie było, za dobrych piłkarzy w Legii uważam: Żewłakow, Vrdoljak,Radovic i Ljuboja. Reszta począwszy od Komorowskich, Jędrzejczyków, Rybusów,Borysiuków,Golów, Wawrzyniaków,Kuciaków czy Skabów i innych to są matoły słabe jak barszcz.

legion18 29.09.2011 22:33

Szkoda tylko, że w niedziele nie będą mieli siły biegać.

martin_6 29.09.2011 22:36

Nie ma się co znowu jarać. Hapoel to mocno przeciętna ekipa, jak dla mnie klasy Litexu. Legioniści zagrali niezły mecz i ograli słabszego rywala, chwała im za to, bo różnie w takich meczach bywa, ale bez podniety.

kriswisla 29.09.2011 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1171435)
Nie ma się co znowu jarać. Hapoel to mocno przeciętna ekipa, jak dla mnie klasy Litexu. Legioniści zagrali niezły mecz i ograli słabszego rywala, chwała im za to, bo różnie w takich meczach bywa, ale bez podniety.

oczywiscie ze bez podniety tylko drwale z Odense to tez w zasadzie mocno przecietna druzyna ,a jednak to my gralismy piach a oni strzelali bramki,trzeba prawdzie spojrzeć w oczy i powiedziec sobie ze niestety ale my sie cofamy pomału ,taka Legia chociaz sprobowala zagrac ambitniej do upadlego do ostatniego gwizdka,a ja mam wrazenie ze nasz klub to sobie odpuszcza LE [no moze cos tam sie ugra ] i koncentruje sie bardziej teraz na lidze

kreseq 29.09.2011 23:12

Jestesmy do niczego, wygralismy z cieniakami... Cholera.

Powinno byc 10:0, ja wiem.

PS: I tak serio mysle ze ten mecz byl slaby....szczegolnie pierwsza polowa.

martin_6 29.09.2011 23:12

Jednak Odense to imho klasa wyżej. Tak gdzieś półka Dynama Bukareszt, jeśli mamy porównywać naszych i Legii rywali. Jak my zawalimy drugi mecz z Odense, a Legia coś zapunktuje z Dynamem, to będzie im trzeba oddać, że na tle Europy pokazali się lepiej.

Ciastek1 29.09.2011 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1171463)
Jednak Odense to imho klasa wyżej. Tak gdzieś półka Dynama Bukareszt, jeśli mamy porównywać naszych i Legii rywali. Jak my zawalimy drugi mecz z Odense, a Legia coś zapunktuje z Dynamem, to będzie im trzeba oddać, że na tle Europy pokazali się lepiej.

Od kiedy Legia ma w grupie Dinamo Bukareszt ?

martin_6 29.09.2011 23:20

Oj tam, Rapid. Jeden pies :P

0 22 29.09.2011 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1171463)
Jednak Odense to imho klasa wyżej.

Trzy klasy wyżej. A dzisiejsze 3-2 to mega fuks i przypadek. Zlekceważyli nas. To samo ze Spartakiem. I tego... Apoel by pozamiatał.

P.S. A poważnie to Hapoel ma dwóch takich murzynów jakich nie widziałem na polskich boiskach. Ten Toto Tamuz świetny. Technicznie jak Ljuboja, ale zdecydowanie dynamiczniejszy. Drugi grał z nr 40.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl