Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

sndr 26.07.2011 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 1133562)
Mam nadzieję, że piłkarze są mniej zestresowani niż ich kibice..

Również mam taką nadzieję. Czuję dziwny niepokój, oby to był dobry (jak dotąd) znak :)
Hej Wisła gol!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1133573)
Skąd wiesz?

Pewnie miał na myśli ich obycie na boiskach Europy, ale nie sądzę, żeby reszta miała pełno w gaciach na myśl o grze z Litexem, to nie Barcelona. Szacunek, szacunkiem, ale nie można się bać przeciwnika będącego jak najbardziej w naszym zasięgu i myślę, że chłopaki doskonale sobie z tego zdają sprawę.

element 26.07.2011 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eberk (Post 1133559)
No chyba, że jest cudotwórcą? :)

Trzeba być cudotwórcą żeby pokonać Liteks?

http://i51.tinypic.com/11sinb9.jpg

Przestań analizować jak o jakiejś Barcelonie bo człowiek rzeczywiście może się przestraszyć że trafił na wymiataczy. Wiadomo że to liga dość mocno skorumpowana i .... wie czy sprawiedliwie to mistrzostwo wywalczyli. Na szczęście to puchary i miejscowe układy gówno zdziałają.

Dwa główne atuty są po stronie drużyny Wisły, która posiada zdecydowanie lepszych piłkarzy w każdej formacji i priorytetowa rzecz czyli pierwszy mecz na wyjeździe. I to Maaskant ma materiał na stworzenie dobrej drużyny. Czy to wykorzystał okaże się po meczu.
Martwi mnie tylko ta gadka o zadowoleniu z 1-1.Oby nie skończyło to się jak z Podbeskidziem. Po wygranej 3-0 powinien z pianą na mordzie wyjść na konferencję i kiwać głową z niezadowolenia.

palikot 26.07.2011 16:53

To jest tak... tworzymy mit, wielkiego Litexu, jak kiedyś Beitaru i potem jak ich gładko pykniemy to nagle zrobi się euforia i wszechobecna podjara jacy to my nie jesteśmy wielcy. a potem będzie Karabach i levadia... i pytania: czemu?

Matti1231 26.07.2011 17:03

Jak przejdziemy L

Semper Fidelis 1985 26.07.2011 17:05

Wyluzujcie, wylogujcie się, wyłączcie komputery i do barów/znajomych na mecz a nie brandzlujcie się w domach w dodatku na forum. Zaczynamy z wiarą w serduchach a skończymy... z promilami we krwi :kumple:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wizz (Post 1133151)
Dlatego śpiewajmy na meczu - PO WSZE CZASY, JEBAĆ PASY!

AVE WISŁA!

tomsts 26.07.2011 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1133582)
To jest tak... tworzymy mit, wielkiego Litexu, jak kiedyś Beitaru i potem jak ich gładko pykniemy to nagle zrobi się euforia i wszechobecna podjara jacy to my nie jesteśmy wielcy. a potem będzie Karabach i levadia... i pytania: czemu?

Jeśli ich 'gładko pykniemy' to będzie oczywisty powód do euforii. Wszak 3 mln euro lądują w naszej kieszeni, mamy pewny udział w fazie grupowej LE i nadal szansę na LM. Karabachu i Levadii raczej tam nie uświadczysz.

Niestety wszechobecne na tym forum płakusianie nie pozwala się cieszyć choćby takimi sukcesami. Ale podejrzewam, że i zwycięstwo w finale LM dla niektórych forumowiczów nie było by powodem do euforii. Ale to już głębszy problem. Na szczęscie nie mój ... ufff..

pozdrawiam

palikot 26.07.2011 17:09

nie nie o to chodzi... Ja tylko odniosłem się do szans sportowych. tworzymy mity a potem okazuje się, że rzeczywistość sprowadza większość forum pyskiem do ziemi. Oczywiście, jak wygramy to bedzie nasz najwiekszy sukces od Iraklisu. Będe chlał cały tydzień :D

matkur 26.07.2011 17:09

Trzeba już dziś pokazać Litexowi gdzie jego miejsce i tyle. Mają zrobić wszystko nasi zawodnicy aby dziś już zapewnić sobie awans do następnej rundy.
WISŁO NA....IAJ!!

rychu 26.07.2011 17:20

Według wp w pierwszym składzie Jirsak a Maor na skrzydle.

Zienczuk8 26.07.2011 17:25

uefa.com podaje jednak Nuneza oraz Diaza na lewej obornie za Paljicia..

jcts 26.07.2011 17:26

UEFA.com chyba ma oficjalne już składy, tak mi się przynajmniej wydaje. Więc chyba Nunez jednak ;]

hawaiisurfer 26.07.2011 17:27

i bardzo dobrze, że Nunez dostanie szansę.

mitmichael 26.07.2011 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1133164)
Nunez :rotfl:
Kirm zagra, co za ludzie

I co kolego, gdzie masz Kirma w wyjsciowej 11stce? Wyszła moja racja, ze jednak Nunez

Pareiko - Lamey, Chavez, Jaliens, Diaz - Wilk, Sobolewski, Melikson, - Nunez, Iliev, Genkov

MasterCarl 26.07.2011 17:30

skład mi się podoba, zobaczymy jak to będzie wyglądać na boisku a nie na papierze :) 1h do meczu!

cinekw 26.07.2011 17:30

No jestem zaskoczony Diazem w podstawowym, widocznie Wisła postawi dzisiaj bardziej na grę obronną w której Junior jest lepszy. Kirm pewnie jeszcze nie w pełni sił to w sumie uzasadniony wybór Gervasio, choć liczyłem, że zobaczymy chwalonego na treningach Gułe i Maora na skrzydle ;)

hawaiisurfer 26.07.2011 17:30

Też obstawiałem, że Kirm jak coś, to pojawi się dopiero w drugiej połowie. Zobaczymy jak chłopaki zagrają.

mitmichael 26.07.2011 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawaiisurfer (Post 1133603)
Też obstawiałem, że Kirm jak coś, to pojawi się dopiero w drugiej połowie. Zobaczymy jak chłopaki zagrają.

Z Kirmem to by było ryzyko - dopiero po kontuzji, zeby mu sie czasami szybko nie odnowiła - jak dla mne słuszna decyzja trenera, jeszcze nie jego czas

rychu 26.07.2011 17:35

Czyli skład na wp był jednak wzięty z dupy..

wiertar 26.07.2011 17:35

ogromna szansa dla Nuneza... mam nadzieje że ją wykorzysta i będzie objawieniem tego sezonu w Wisle.. jak tak bedzie to nie musi się obawiać że bedziemy go traktować tak jak kibice w Argentynie:)

JrQ- 26.07.2011 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1133599)
I co kolego, gdzie masz Kirma w wyjsciowej 11stce? Wyszła moja racja, ze jednak Nunez

Pareiko - Lamey, Chavez, Jaliens, Diaz - Wilk, Sobolewski, Melikson, - Nunez, Iliev, Genkov

Wobec tego zwracam honor :shock:
Pozdrawiam

yoda79 26.07.2011 17:42

Wiem,że mało istotne,ale chyba pierwszy raz w historii polskiej piłki (a na pewno Wisły) 4 murzynów w obronie,niech stworzą czarną zaporę nie do przejścia;)
Co do składu-zobaczymy co Nunez potrafi-jest szansa zweryfikować gościa.

xanti1906 26.07.2011 17:43

Z tego co podaje oficjalna to pewnie będzie spora rotacja między Ilievem, Nunezem i Meliksonem. Zarówno Ilieva jak i Meliksona nosi po całym boisku, zobaczymy co z Nunezem :)
Jestem dobrej myśli.

Seth 26.07.2011 17:47

Nunez zaczynał i sporo grał jako napastnik, potem dopiero jako pomocnik i obrońca na końcu, więc może coś ciekawego pokazać.
Cała trójka naszych pomocników jest dość szybka więc kontry mogą wyglądać interesująco.

Poza tym jeszcze Diaz który w ofensywie dawał jednak zdecydowanie więcej niż Palic, zwłaszcza przy stałych fragmentach gry potrafi nieźle głowę dołożyć.

mitmichael 26.07.2011 17:50

Te cale wypowiedzi kibicow Quilmes, ze Nunez nie potrafi grac w pilke i zycza w Wisle spadku to przesadzone sa - jezeli nie miałby zadnych umiejetnosci to na pewno by nie grał, nie trenował.

Uran235 26.07.2011 17:51

Patrząc na obronę czarno to widzę. I wcale nie chodzi mi o rasistowskie docinki. Diaz obok Chaveza to kiepski pomysł. Dwóch brutalnie grających zawodników, kiepsko wyprowadzających piłki i generujących dużo strat po jednej stronie bloku obronnego. Obym się mylił, ale to miejsce może być naszą piętą achillesową, tym bardziej, że kiepsko spisujemy się przy stałych fragmentach.

Arronax 26.07.2011 17:57

Nunez - jest zaskoczenie małe, jest nowy gracz adrenalina rośnie. Do boju Wisełko :D !

kmb 26.07.2011 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rychu (Post 1133594)
Według wp w pierwszym składzie Jirsak a Maor na skrzydle.

ktoś kiedyś tak mądrze napisał "czytajcie wp będziecie mądrzejsi" :D ten portal to dramat

Ogryzek 26.07.2011 17:58

Diaz przynajmniej wygra kilka pojedynków powietrznych w przeciwieństwie do Paljica. Nie wiem tylko w jakiej jest formie, ale Maaskant wie.

Ciekawy jestem co pokaże Nunez - nie ukrywam że liczę na niego:)

River 26.07.2011 17:58

Najwazniejsze to nie stracic szybko bramki bo moze to tylko napedzic Litex. Im dluzej bedzie 0-0 tym Bulgarzy beda sie bardziej niecierpliwic bo to im przede wszystkim powinno zalezec na jakiejs zaliczce przed rewanzem. Wiec im dluzej bedzie zero z tyl tym lepiej i wieksze szanse na kontry w dalszej czesci meczu.

Marszałek 26.07.2011 18:00

Taktyka na dziś. Na zero z tyłu a z przodu coś dziubnąć,wtoczyć,wkręcić.

Jak nie teraz to kiedy? jak nie my to kto?

Poza tym powinniśmy dostać już miejsce w LM za lata starań. Za zasługi czy coś.

Nie wiem czemu ale obawiam się tego spotkania, bardziej niż jakiegokolwiek w ostatnim czasie.

Dobrze,że Kirm nie zagra, jak ma podać to strzela, gdy trzeba strzelić podaje. ehhhh.

Uran235 26.07.2011 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1133626)
Diaz przynajmniej wygra kilka pojedynków powietrznych w przeciwieństwie do Paljica.

Akurat pod tym względem kulą w płot, bo akurat w powietrzu Paljić radzi sobie dobrze- ma bardzo dobry timing, dobry wyskok i umie zawisnąć. Chociaż faktycznie przy stałych fragmentach Diaz powinien dawać nieco więcej, zakładając, że jest w formie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1133631)
Taktyka na dziś. Na zero z tyłu a z przodu coś dziubnąć,wtoczyć,wkręcić.

Z takimi obrońcami niestety trzeba bronić całą drużyną. A szkoda, bo na wyjeździe lepsze jednak 3:3 niż 0:0.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1133631)
Nie wiem czemu ale obawiam się tego spotkania, bardziej niż jakiegokolwiek w ostatnim czasie.

Bo ostatni mecz z niezłym przeciwnikiem graliśmy w sezonie skorżowo-kasperczakowym i to raczej jeszcze w części skorżowej?

saklak1906 26.07.2011 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rychu (Post 1133606)
Czyli skład na wp był jednak wzięty z dupy..

Jak wszystko na tego typu portalach. Napisac byle co byle sie reklamy sprzedaly przez wejscia naiwniakow.

A wes pomysl skad WP, Fakty i inne tego typu serwisy mialy by miec sklad przed meczem. Co im Maskant sms-em wyslal zeby mieli o czym pisac.

Pracuja tam debile co z dziennikarstwem maja tyle wspolnego co jz ze szydelkowaniem- zapamietaj

atomek21 26.07.2011 18:05

....a... Sergei nie zagra.

filemon 26.07.2011 18:05

Pareiko nie zagra :/
W jego miejsce Jovanić. Cholera.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kozimtsw (Post 1133637)
Pareiko nie zagra katastrofa !!! Mam nadzieję, że Jovanovic godnie go zastąpi !

Myślałem, że Jovanović lepiej gra na prawej obronie, no ale jak widzisz go na bramce, to niech będzie.

kozimtsw 26.07.2011 18:05

Pareiko nie zagra katastrofa !!! Mam nadzieję, że Jovanovic godnie go zastąpi !

rychu 26.07.2011 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1133634)
Jak wszystko na tego typu portalach. Napisac byle co byle sie reklamy sprzedaly przez wejscia naiwniakow.

A wes pomysl skad WP, Fakty i inne tego typu serwisy mialy by miec sklad przed meczem. Co im Maskant sms-em wyslal zeby mieli o czym pisac.

Pracuja tam debile co z dziennikarstwem maja tyle wspolnego co jz ze szydelkowaniem- zapamietaj

No tak, mogłem się domyślić ;) Jednak myślałem że skoro już dali skład to nie wzięli go z powietrza. Mam nauczkę.

Co do Pareiko to wielka szkoda. Jednak Milan pokazywał się z dobrej strony w sparingach, teraz ma szansę udowodnić swoją przydatność.

Arronax 26.07.2011 18:10

Oby się nie spalił ... tylko zagrał na poziomie jaki byśmy chcieli widzieć. Oby było go na taki dziś stać ...

Mario Nh 26.07.2011 18:10

Mam nadzieje, że chłopak jest mocny psychicznie i nie wymięknie. Wchodzi do bramki w takim momencie. Może lepiej że Pareiko dostał czerwoną z Legią.

CH. 26.07.2011 18:10

A ch.. z tym wp, mamy większe problemy, wypadło nam dwóch liderów ze składu.

River 26.07.2011 18:10

No to pieknie. Bez Pareiki bedzie cieplo z tyl :/

Oby Milan pokazal, ze jest godnym nastepca Sergieya...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl