![]() |
Cytat:
Hej Wisła gol! Cytat:
|
Cytat:
http://i51.tinypic.com/11sinb9.jpg Przestań analizować jak o jakiejś Barcelonie bo człowiek rzeczywiście może się przestraszyć że trafił na wymiataczy. Wiadomo że to liga dość mocno skorumpowana i .... wie czy sprawiedliwie to mistrzostwo wywalczyli. Na szczęście to puchary i miejscowe układy gówno zdziałają. Dwa główne atuty są po stronie drużyny Wisły, która posiada zdecydowanie lepszych piłkarzy w każdej formacji i priorytetowa rzecz czyli pierwszy mecz na wyjeździe. I to Maaskant ma materiał na stworzenie dobrej drużyny. Czy to wykorzystał okaże się po meczu. Martwi mnie tylko ta gadka o zadowoleniu z 1-1.Oby nie skończyło to się jak z Podbeskidziem. Po wygranej 3-0 powinien z pianą na mordzie wyjść na konferencję i kiwać głową z niezadowolenia. |
To jest tak... tworzymy mit, wielkiego Litexu, jak kiedyś Beitaru i potem jak ich gładko pykniemy to nagle zrobi się euforia i wszechobecna podjara jacy to my nie jesteśmy wielcy. a potem będzie Karabach i levadia... i pytania: czemu?
|
Jak przejdziemy L
|
Wyluzujcie, wylogujcie się, wyłączcie komputery i do barów/znajomych na mecz a nie brandzlujcie się w domach w dodatku na forum. Zaczynamy z wiarą w serduchach a skończymy... z promilami we krwi :kumple:
Cytat:
|
Cytat:
Niestety wszechobecne na tym forum płakusianie nie pozwala się cieszyć choćby takimi sukcesami. Ale podejrzewam, że i zwycięstwo w finale LM dla niektórych forumowiczów nie było by powodem do euforii. Ale to już głębszy problem. Na szczęscie nie mój ... ufff.. pozdrawiam |
nie nie o to chodzi... Ja tylko odniosłem się do szans sportowych. tworzymy mity a potem okazuje się, że rzeczywistość sprowadza większość forum pyskiem do ziemi. Oczywiście, jak wygramy to bedzie nasz najwiekszy sukces od Iraklisu. Będe chlał cały tydzień :D
|
Trzeba już dziś pokazać Litexowi gdzie jego miejsce i tyle. Mają zrobić wszystko nasi zawodnicy aby dziś już zapewnić sobie awans do następnej rundy.
WISŁO NA....IAJ!! |
Według wp w pierwszym składzie Jirsak a Maor na skrzydle.
|
uefa.com podaje jednak Nuneza oraz Diaza na lewej obornie za Paljicia..
|
UEFA.com chyba ma oficjalne już składy, tak mi się przynajmniej wydaje. Więc chyba Nunez jednak ;]
|
i bardzo dobrze, że Nunez dostanie szansę.
|
Cytat:
Pareiko - Lamey, Chavez, Jaliens, Diaz - Wilk, Sobolewski, Melikson, - Nunez, Iliev, Genkov |
skład mi się podoba, zobaczymy jak to będzie wyglądać na boisku a nie na papierze :) 1h do meczu!
|
No jestem zaskoczony Diazem w podstawowym, widocznie Wisła postawi dzisiaj bardziej na grę obronną w której Junior jest lepszy. Kirm pewnie jeszcze nie w pełni sił to w sumie uzasadniony wybór Gervasio, choć liczyłem, że zobaczymy chwalonego na treningach Gułe i Maora na skrzydle ;)
|
Też obstawiałem, że Kirm jak coś, to pojawi się dopiero w drugiej połowie. Zobaczymy jak chłopaki zagrają.
|
Cytat:
|
Czyli skład na wp był jednak wzięty z dupy..
|
ogromna szansa dla Nuneza... mam nadzieje że ją wykorzysta i będzie objawieniem tego sezonu w Wisle.. jak tak bedzie to nie musi się obawiać że bedziemy go traktować tak jak kibice w Argentynie:)
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Wiem,że mało istotne,ale chyba pierwszy raz w historii polskiej piłki (a na pewno Wisły) 4 murzynów w obronie,niech stworzą czarną zaporę nie do przejścia;)
Co do składu-zobaczymy co Nunez potrafi-jest szansa zweryfikować gościa. |
Z tego co podaje oficjalna to pewnie będzie spora rotacja między Ilievem, Nunezem i Meliksonem. Zarówno Ilieva jak i Meliksona nosi po całym boisku, zobaczymy co z Nunezem :)
Jestem dobrej myśli. |
Nunez zaczynał i sporo grał jako napastnik, potem dopiero jako pomocnik i obrońca na końcu, więc może coś ciekawego pokazać.
Cała trójka naszych pomocników jest dość szybka więc kontry mogą wyglądać interesująco. Poza tym jeszcze Diaz który w ofensywie dawał jednak zdecydowanie więcej niż Palic, zwłaszcza przy stałych fragmentach gry potrafi nieźle głowę dołożyć. |
Te cale wypowiedzi kibicow Quilmes, ze Nunez nie potrafi grac w pilke i zycza w Wisle spadku to przesadzone sa - jezeli nie miałby zadnych umiejetnosci to na pewno by nie grał, nie trenował.
|
Patrząc na obronę czarno to widzę. I wcale nie chodzi mi o rasistowskie docinki. Diaz obok Chaveza to kiepski pomysł. Dwóch brutalnie grających zawodników, kiepsko wyprowadzających piłki i generujących dużo strat po jednej stronie bloku obronnego. Obym się mylił, ale to miejsce może być naszą piętą achillesową, tym bardziej, że kiepsko spisujemy się przy stałych fragmentach.
|
Nunez - jest zaskoczenie małe, jest nowy gracz adrenalina rośnie. Do boju Wisełko :D !
|
Cytat:
|
Diaz przynajmniej wygra kilka pojedynków powietrznych w przeciwieństwie do Paljica. Nie wiem tylko w jakiej jest formie, ale Maaskant wie.
Ciekawy jestem co pokaże Nunez - nie ukrywam że liczę na niego:) |
Najwazniejsze to nie stracic szybko bramki bo moze to tylko napedzic Litex. Im dluzej bedzie 0-0 tym Bulgarzy beda sie bardziej niecierpliwic bo to im przede wszystkim powinno zalezec na jakiejs zaliczce przed rewanzem. Wiec im dluzej bedzie zero z tyl tym lepiej i wieksze szanse na kontry w dalszej czesci meczu.
|
Taktyka na dziś. Na zero z tyłu a z przodu coś dziubnąć,wtoczyć,wkręcić.
Jak nie teraz to kiedy? jak nie my to kto? Poza tym powinniśmy dostać już miejsce w LM za lata starań. Za zasługi czy coś. Nie wiem czemu ale obawiam się tego spotkania, bardziej niż jakiegokolwiek w ostatnim czasie. Dobrze,że Kirm nie zagra, jak ma podać to strzela, gdy trzeba strzelić podaje. ehhhh. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A wes pomysl skad WP, Fakty i inne tego typu serwisy mialy by miec sklad przed meczem. Co im Maskant sms-em wyslal zeby mieli o czym pisac. Pracuja tam debile co z dziennikarstwem maja tyle wspolnego co jz ze szydelkowaniem- zapamietaj |
....a... Sergei nie zagra.
|
Pareiko nie zagra :/
W jego miejsce Jovanić. Cholera. Cytat:
|
Pareiko nie zagra katastrofa !!! Mam nadzieję, że Jovanovic godnie go zastąpi !
|
Cytat:
Co do Pareiko to wielka szkoda. Jednak Milan pokazywał się z dobrej strony w sparingach, teraz ma szansę udowodnić swoją przydatność. |
Oby się nie spalił ... tylko zagrał na poziomie jaki byśmy chcieli widzieć. Oby było go na taki dziś stać ...
|
Mam nadzieje, że chłopak jest mocny psychicznie i nie wymięknie. Wchodzi do bramki w takim momencie. Może lepiej że Pareiko dostał czerwoną z Legią.
|
A ch.. z tym wp, mamy większe problemy, wypadło nam dwóch liderów ze składu.
|
No to pieknie. Bez Pareiki bedzie cieplo z tyl :/
Oby Milan pokazal, ze jest godnym nastepca Sergieya... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl