![]() |
Zeby takich murzynów moc sciagac do Wisly to musielibysmy miec siatke skautow w Afryce a pewnie nie mamy. W Legii maja jakies znajomosci na rynku francuskim a co za tym idzie w Afryce. Jóźwiak (Beret) juz im tam zalatwil na testy paru ,wczesniej sciagneli Outarre,Choto i Chiniyame
|
Cytat:
|
A może Grzegorz Bonin jako prawy obrońca do rywalizacji z Singlarem?
Nie wiem czy Górnik będzie stać żeby utrzymać tylu drogich piłkarzy w I lidze. (Zahorski, Banaś itd) |
To już wolę młodego Kowalskiego niż drogiego Bonina, będącego tak naprawdę pomocnikiem. Po za tym jakoś nie zauważyłem wielkiej jego formy w Zabrzu. :-D
|
A Malinowski dobry ma drybling i to tyle z niego :D
|
Ja to z Zabrza to wole już chyba pazdana albo Dancha przynajmniej są młodzi...
|
do tego pietrasiak na stopera :D
|
I Cabaja do bramki...
|
Cytat:
no ale to nie temat na tą dyskusję, to w ramach sprostowania |
ToTylkoJa ale tam była jeszcze chyba sprawa z rzekomą wadą serca Tejkszura nie? i lekarze z Legii mieli wątpliwośći czy on jest zdrowy czy nie,jak sie myle to mnie poprawcie bo juz nie pamiętam dokładnie
|
Cytat:
|
Jedno nazwisko :
http://img268.imageshack.us/img268/2...9915920081.jpg Bernard Parker - 23 lata, reprezentant RPA (9 meczów/4 bramki), w tym sezonie 23 mecze i 9 bramek w Crvenie Zwezdzie Belgrad, może grać w ataku lub na skrzydle (zarówno prawe jak lewe) Mały komentarz : Chyba każdy widział co wczoraj ten chłopak robił z Bosackim czy Rzezniczakiem a więc bardzo solidnymi ligowymi obrońcami...... Jest jeden problem -zawodnik jest wart jakieś 2mln euro, jednak wobec problemów finansowych Crvena chętnie sprzeda każdego za kogo dostanie trochę grosza. Zapłacili za niego 500 tys,więc myślę że za podobną kwotę zgodziliby się na transfer.......Tylko my też musielibyśmy kogoś sprzedać:-/ |
Też był na testach w Legii :)
|
Cytat:
Jednak nie przypadł do gustu trenerowi Urbanowi ( ponoć przekreślił go z powodu warunków fizycznych). |
Cytat:
P.S Pauwe dzięki za info |
Cytat:
Co do Parkera, to myślę, że ciężko byłoby go stamtąd wyciągnąć, no chyba, że skorzystamy z kłopotów finansowych Crveny (vide Bronowicki). Chłopak wkręcał naszych jak chciał, szybki, dobry drybling, gra kombinacyjnie. Na fałszywego lewego pomocnika jak znalazł. :) Dodam jeszcze jedną ciekawą propozycję. Carlos Costly. Wczoraj strzelił bramkę USA, czyli z jego formą najgorzej nie jest. Gdyby dogadać się z Bełchatowem, silny, wysoki napadzior jak znalazł. |
Było tam kilku ciekawych piłkarzy w RPA a do gustu tak jak wam przypadł mi Bernard Parker
A co do transferów: -Kamil GROSICKI(Boczny pomocnik za Zienia)Jagiellonia Białystok -Adam STACHOWIAK(Bramkarz dobry !)Odra Wodzisław -Janusz GANCARCZYK(jeśli nie GROSICKI to on za zienia)Śląsk Wrocław Jeśli Brożek odejdzie (mam nadzieje że nie ) to napisze kilka propozycji na Atak |
A ja powalczyłbym z Lechem o Kasprzika z Piasta Gliwice ... Oni już ewidentnie nastawili się na jego przyjście (odpuszczając Kotora i Turinę!), bo wiadomo, że chce go Zieliński, który był jego trenerem w ... Piaście! Ale moim zdaniem to my mamy lepszy kontakt z Gliwiczanami, bo jest tam przecież nasz Mati Kowalski, więc dlaczegoby nie spróbować?
|
Dobrze mówisz Cognor lecz Mariusz nieźle się spisuje ale ma też gorsze momenty można spróbować Kasprzika lub Gikiewicza a Ja bym powalczył o Gancarczyka Janusza naprawde jest dobry:)!!
|
Cytat:
A apropo wzmocnień z polskiej ligi to nie wiem czy Łysy będzie takowe rozwiązanie w ogóle brał pod uwagę ponieważ wszyscy wiemy ledwo grajek kopnie 3 razy piłke i już 1 mln droższy prosty przykład Wisła chciała sprowadzić Gargułę to tyle z tego wyszło że musieliśmy czekać na koniec jego umowy a tak to by na pewno się przydał w Wiśle. |
a co wy na temat tego młodego Szweda, (środkowy pomocnik) - Labinot Harbuzi, który tak ładnie wymijał reprezentantów Polski w meczu U-21 - druga bramka??
http://www.youtube.com/watch?v=kiVg-...layer_embedded Kontrakt ma do końca roku.. więc nie powinni krzyczeć za dużo ;) http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...zi/profil.html |
Harbuziego to ja juz w CM wyciągałem do Wisełki, świetnie się rozwijał. Tylko że w realu jakoś cicho było o nim więc myślałem że to tylko kolejny stworzony na wyrost zawodnik w tej grze. Ale jak się okazuje chłopak ma nawet niezłe papiery na granie.
|
a propo Parkera pogrzebałem troche na stronie Legii
Cytat:
|
A ja już dziś mam kandydata na napastnika. Wprawdzie nie jest tak egzotyczny jak Benny Parker, ale raczej bardziej perspektywiczny i w dodatku wcale nie do Młodej Ekstraklasy, lecz od razu do pierwszej drużyny. Chłopak nazywa się Nemanja Nikolic, jest Serbem tak jak nasz enfant terrible Nikola, gra jako wysunięty napastnik w węgierskim ligowym średniaku Kaposvar. Przyszedł tam w zeszłym roku z Crvenej Zvezdy Belgrad, ma 184 cm wzrostu. W pierwszym i jedynym na razie sezonie na Węgrzech strzelił 16 goli i na liście najlepszych strzelców ligi węgierskiej plasuje się ex aequo na drugim miejscu. Analogie piłkarskie między nim a Robertem Lewandowskim wprost rzucają się w oczy. W dodatku można przypuszczać, że nie byłby zbyt drogi - chyba udałoby się wyrwać go za jakieś 400 tys euro, a może nawet mniej.
asko13 |
Ode mnie jeszcze przypomnienie o niejakim Sebastianie Mili. Może by na lewym skrzydle dał radę. Co sądzicie?
|
Costlyego bym wziął,w Bełchatowie go zbytnio nie chcą ale w Reprezentacji Hondurasu bramki strzela.
Kończy sie właśnie kontrakt Pitbulla w Rapidzie Bukareszt, kilka lat temu interesowała sie nim Wisła jak był w Porto.W Rapidzie wiele nie pograł ale to i tak myśle że znacznie wyższej klasy napastnik niż Beto. http://www.youtube.com/watch?v=wB_CsBfDZ70 |
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...on/profil.html
A ja bym sie przyjrzal temu zawodnikowi, niedlugo konczy mu sie kontrakt, mlody (24l.), napastnik, reprezentant, tylko czy sprostalibysmy rzadaniom finansowym. http://www.transfermarkt.de/en/spiel...ic/profil.html 24 lata, 191cm, bramkarz, ogladalismy go w meczu Lecha z Grasshopper, mimo ze puscil 6 bramek w drugim meczu to branil calkiem calkiem :) |
Cytat:
|
A może Van Nistelrooy?:-D
Wg interii Real chce go sprzedać za 1,5mln euro:-D |
I kolejne 1,5 mln euro rocznie kontraktu...
|
Cytat:
|
widze że coraz to Real-niejsze propozycje padają:) a skończy sie na jakimś zawodniku za free ze Słowacji
|
Cytat:
Van Nistelrooy ma iść do Tottenhamu. Nawet gdybyśmy mogli zaoferować mu identyczną kasę to ciekawe czy poszedłby grać do kraju, który piłkę na światowym poziomie ogląda tylko w telewizji... |
Podsumowujac ciekawsze propozycje:
siboniso gaxal celso borges pitbull Nemanja Nikolic |
http://transfermarkt.de/de/spieler/1...ex/profil.html na prawa strone...brac go panie B.!
|
A po co ściągać zawodników z zagranicy, skoro na naszym podwórku jest sporo utalentowanych młodych grajków ? Jeśli siatka scoutingowa będzie u nas na bardzo dobrym poziomie, to wtedy można się bawić w ściąganie zagranicznych piłkarzy. Marcelo jest ewenementem i myślę, że więcej będzie przyjeżdzać zawodników typu Beto.
Za stosunkowo niewielkie pieniądze można przecież wyciągnać Nakoulme - kto sledzi i ogląda pierwszą ligę, wie o czym mówię. Chłopak ma 22 lata. Jeśli chodzi o innych zawodników za których nie musielibyśmy wydać dużych pieniędzy to Daniel Kokosiński ze Znicza, Piotr Madejski i Mariusz Przybylski z Górnika, Michał Zieliński z Poloni Bytom. Może warto iść śladem Ol.Lyon, który przez wiele lat kupował najlepszych/najbardziej utalentowanych zawodników ze swojej ligi. Nie było problemów w większości przypadków z aklimatyzacją. Dodatkowo rywale zostawali osłabiani. No i Lyon przez 7 lat dominował we Francji. Wiem, że to nie jest jedyny powód, przez który wiedli prymat w kraju, ale kadrę zawsze mieli solidną i sprowadzani zawodnicy wnosili wiele do gry zespołu. |
Panowie niech pan prezes Cupiał rzuci kaską to można myśleć o tych transferach a tak to trzeba szukać zawodników co im się kontrakty kończą ...
Taka prawda |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl