Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

GERO7 06.06.2009 17:47

Zeby takich murzynów moc sciagac do Wisly to musielibysmy miec siatke skautow w Afryce a pewnie nie mamy. W Legii maja jakies znajomosci na rynku francuskim a co za tym idzie w Afryce. Jóźwiak (Beret) juz im tam zalatwil na testy paru ,wczesniej sciagneli Outarre,Choto i Chiniyame

spirit 06.06.2009 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GERO7 (Post 741494)
Zeby takich murzynów moc sciagac do Wisly to musielibysmy miec siatke skautow w Afryce a pewnie nie mamy. W Legii maja jakies znajomosci na rynku francuskim a co za tym idzie w Afryce. Jóźwiak (Beret) juz im tam zalatwil na testy paru ,wczesniej sciagneli Outarre,Choto i Chiniyame

Chinyama przeszedł z Groclinu.

Ogryzek 06.06.2009 21:20

A może Grzegorz Bonin jako prawy obrońca do rywalizacji z Singlarem?
Nie wiem czy Górnik będzie stać żeby utrzymać tylu drogich piłkarzy w I lidze. (Zahorski, Banaś itd)

Blade'S 06.06.2009 21:41

To już wolę młodego Kowalskiego niż drogiego Bonina, będącego tak naprawdę pomocnikiem. Po za tym jakoś nie zauważyłem wielkiej jego formy w Zabrzu. :-D

HEDu 06.06.2009 21:50

A Malinowski dobry ma drybling i to tyle z niego :D

martinius028 06.06.2009 22:03

Ja to z Zabrza to wole już chyba pazdana albo Dancha przynajmniej są młodzi...

dejw92 06.06.2009 22:04

do tego pietrasiak na stopera :D

martinius028 06.06.2009 22:09

I Cabaja do bramki...

ToTylkoJa 06.06.2009 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 741507)
Chinyama przeszedł z Groclinu.

jaja polegają na tym, że Chinyama w Polsce najpierw trafił na testy do Legii. Zagrał w kilku meczach kontrolnych i się nie spodobał. Wtedy dopiwro wziął go Grolin. Jak było dalej, każdy wie. Gdyby Legia poznawała się na talentach zawodników, którzy się przez nią przewineli na testach, to mielibyśmy niezłą pakę.

no ale to nie temat na tą dyskusję, to w ramach sprostowania

WhiteStarDvisionTheBest 06.06.2009 22:42

ToTylkoJa ale tam była jeszcze chyba sprawa z rzekomą wadą serca Tejkszura nie? i lekarze z Legii mieli wątpliwośći czy on jest zdrowy czy nie,jak sie myle to mnie poprawcie bo juz nie pamiętam dokładnie

ToTylkoJa 06.06.2009 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 741648)
ToTylkoJa ale tam była jeszcze chyba sprawa z rzekomą wadą serca Tejkszura nie? i lekarze z Legii mieli wątpliwośći czy on jest zdrowy czy nie,jak sie myle to mnie poprawcie bo juz nie pamiętam dokładnie

w Legii nic u niego nie wykryli. Po prostu wg sztabu szkoleniowego był za słaby na nasz klub. Potem poszedł do Groclinu na testy i podpisali z nim kontrakt bodajże na rok ( z opcją wykupu z jakiegoś tam Afrykańskiego klubu, bo to było roczne wypożyczenie). Pod koniec tego wypożyczenia lekarze Groclinu stwierdzili, że ma on wadę serca i dlatego Groclin go nie wykupił. Wtedy znów przyszedł na testy do Legii. Okazało się (wg naszych lakarzy), że nie ma problemów ze stanem zdrowia i w ten sposób Chinyama okrężną drogą wylądował na Ł3. Początkowo wypożyczenie, a potem go wykupili z Afryki

Wiślak1994 07.06.2009 09:27

Jedno nazwisko :

http://img268.imageshack.us/img268/2...9915920081.jpg

Bernard Parker - 23 lata, reprezentant RPA (9 meczów/4 bramki), w tym sezonie 23 mecze i 9 bramek w Crvenie Zwezdzie Belgrad, może grać w ataku lub na skrzydle (zarówno prawe jak lewe)

Mały komentarz : Chyba każdy widział co wczoraj ten chłopak robił z Bosackim czy Rzezniczakiem a więc bardzo solidnymi ligowymi obrońcami......
Jest jeden problem -zawodnik jest wart jakieś 2mln euro, jednak wobec problemów finansowych Crvena chętnie sprzeda każdego za kogo dostanie trochę grosza. Zapłacili za niego 500 tys,więc myślę że za podobną kwotę zgodziliby się na transfer.......Tylko my też musielibyśmy kogoś sprzedać:-/

Atan 07.06.2009 09:31

Po wczorajszym meczu RPA - Polska wpadł mi w oko prawy pomocnik RPA Sibniso Gaksa. Szybki, dobry technicznie, ze świetnym dośrodkowaniem. Sprawdziłem w necie i gość normalnie gra na prawej obronie, ma 24 lata, występuje w Mamelodi Sundowns - klubie z pierwszej ligi płd. afryki. Myślę ze ktoś taki spokojnie mógłby wywalczyć sobie miejsce w I składzie Wisełki.

Awe 07.06.2009 09:31

Też był na testach w Legii :)

Pauwe 07.06.2009 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994 (Post 741714)
Jedno nazwisko :

http://img268.imageshack.us/img268/2...9915920081.jpg

Bernard Parker - 23 lata, reprezentant RPA (9 meczów/4 bramki), w tym sezonie 23 mecze i 9 bramek w Crvenie Zwezdzie Belgrad, może grać w ataku lub na skrzydle (zarówno prawe jak lewe)

Mały komentarz : Chyba każdy widział co wczoraj ten chłopak robił z Bosackim czy Rzezniczakiem a więc bardzo solidnymi ligowymi obrońcami......
Jest jeden problem -zawodnik jest wart jakieś 2mln euro, jednak wobec problemów finansowych Crvena chętnie sprzeda każdego za kogo dostanie trochę grosza. Zapłacili za niego 500 tys,więc myślę że za podobną kwotę zgodziliby się na transfer.......Tylko my też musielibyśmy kogoś sprzedać:-/

Ten chłopak był przed sezonem na testach w Legii.
Jednak nie przypadł do gustu trenerowi Urbanowi ( ponoć przekreślił go z powodu warunków fizycznych).

Wiślak1994 07.06.2009 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 741717)
Też był na testach w Legii :)

Dowiedziałem się tego gdy wyszukiwałem o nim inforamcję...Może jakiś kibic Legii pamięta dlaczego go wtedy nie wzięliście ???

P.S Pauwe dzięki za info

KuLwIk 07.06.2009 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Atan (Post 741716)
Po wczorajszym meczu RPA - Polska wpadł mi w oko prawy pomocnik RPA Sibniso Gaksa. Szybki, dobry technicznie, ze świetnym dośrodkowaniem. Sprawdziłem w necie i gość normalnie gra na prawej obronie, ma 24 lata, występuje w Mamelodi Sundowns - klubie z pierwszej ligi płd. afryki. Myślę ze ktoś taki spokojnie mógłby wywalczyć sobie miejsce w I składzie Wisełki.

To ja go pierwszy zauważyłem :-D Najpierw zobacz kilka postów wcześniej, by dać jakąś propozycję, czy już jej nie było. :-) Mi też wpadł w oko, do tego właśnie kończy mu się kontrakt.

Co do Parkera, to myślę, że ciężko byłoby go stamtąd wyciągnąć, no chyba, że skorzystamy z kłopotów finansowych Crveny (vide Bronowicki). Chłopak wkręcał naszych jak chciał, szybki, dobry drybling, gra kombinacyjnie. Na fałszywego lewego pomocnika jak znalazł. :)

Dodam jeszcze jedną ciekawą propozycję. Carlos Costly. Wczoraj strzelił bramkę USA, czyli z jego formą najgorzej nie jest. Gdyby dogadać się z Bełchatowem, silny, wysoki napadzior jak znalazł.

szczudelTSW 07.06.2009 12:12

Było tam kilku ciekawych piłkarzy w RPA a do gustu tak jak wam przypadł mi Bernard Parker
A co do transferów:
-Kamil GROSICKI(Boczny pomocnik za Zienia)Jagiellonia Białystok
-Adam STACHOWIAK(Bramkarz dobry !)Odra Wodzisław
-Janusz GANCARCZYK(jeśli nie GROSICKI to on za zienia)Śląsk Wrocław
Jeśli Brożek odejdzie (mam nadzieje że nie ) to napisze kilka propozycji na Atak

cognor 07.06.2009 12:50

A ja powalczyłbym z Lechem o Kasprzika z Piasta Gliwice ... Oni już ewidentnie nastawili się na jego przyjście (odpuszczając Kotora i Turinę!), bo wiadomo, że chce go Zieliński, który był jego trenerem w ... Piaście! Ale moim zdaniem to my mamy lepszy kontakt z Gliwiczanami, bo jest tam przecież nasz Mati Kowalski, więc dlaczegoby nie spróbować?

szczudelTSW 07.06.2009 12:54

Dobrze mówisz Cognor lecz Mariusz nieźle się spisuje ale ma też gorsze momenty można spróbować Kasprzika lub Gikiewicza a Ja bym powalczył o Gancarczyka Janusza naprawde jest dobry:)!!

LeQ 07.06.2009 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tylko_Wisła! (Post 740565)
http://www.youtube.com/watch?v=xDT0OO5CJv0 z tego co widać dobry prawy obrońca mógłby być następcą Baszcza.

Na tym filmiku robi wrażenie,rajdy ma spoko tylko ... wykończenie akcji musi nad tym popracować.W paru sytuacjach mu nie wyszła wrzutka.

A apropo wzmocnień z polskiej ligi to nie wiem czy Łysy będzie takowe rozwiązanie w ogóle brał pod uwagę ponieważ wszyscy wiemy ledwo grajek kopnie 3 razy piłke i już 1 mln droższy prosty przykład Wisła chciała sprowadzić Gargułę to tyle z tego wyszło że musieliśmy czekać na koniec jego umowy a tak to by na pewno się przydał w Wiśle.

gorogoro 07.06.2009 13:41

a co wy na temat tego młodego Szweda, (środkowy pomocnik) - Labinot Harbuzi, który tak ładnie wymijał reprezentantów Polski w meczu U-21 - druga bramka??

http://www.youtube.com/watch?v=kiVg-...layer_embedded

Kontrakt ma do końca roku.. więc nie powinni krzyczeć za dużo ;)

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...zi/profil.html

Kluvi 07.06.2009 14:03

Harbuziego to ja juz w CM wyciągałem do Wisełki, świetnie się rozwijał. Tylko że w realu jakoś cicho było o nim więc myślałem że to tylko kolejny stworzony na wyrost zawodnik w tej grze. Ale jak się okazuje chłopak ma nawet niezłe papiery na granie.

brylant17 07.06.2009 14:05

a propo Parkera pogrzebałem troche na stronie Legii

Cytat:

Potwierdziły się informacje naszego hiszpańskiego wysłannika w Esteponie. Z trójki testowanych przez Legię piłkarzy RPA Bernard Parker i James Madidilane nie podpiszą kontraktów ze stołecznym klubem. Natomiast rosły stoper - Mario Booysen - został zaproszony na drugie zgrupowanie legionistów w Orihueli.

- Wspólnie z trenerami mieliśmy dość długie spotkanie w sprawie zawodników z RPA. Do naszej drużyny szukamy tylko takich piłkarzy, którzy będą lepsi od tych, których mamy. Zgodnie uznaliśmy, że Bernard Parker i James Madidilane nie zaprezentowali niczego, co podniosłoby poziom sportowy zespołu. Mario Booysen jest bardzo ciekawmy zawodnikiem, w którym drzemie spory potencjał. Dlatego zwróciliśmy się do jego klubu - Ajaksu Cape Town - aby wyraził zgodę na jego wyjazd na nasze drugie zgrupo

skowronski 07.06.2009 14:07

A ja już dziś mam kandydata na napastnika. Wprawdzie nie jest tak egzotyczny jak Benny Parker, ale raczej bardziej perspektywiczny i w dodatku wcale nie do Młodej Ekstraklasy, lecz od razu do pierwszej drużyny. Chłopak nazywa się Nemanja Nikolic, jest Serbem tak jak nasz enfant terrible Nikola, gra jako wysunięty napastnik w węgierskim ligowym średniaku Kaposvar. Przyszedł tam w zeszłym roku z Crvenej Zvezdy Belgrad, ma 184 cm wzrostu. W pierwszym i jedynym na razie sezonie na Węgrzech strzelił 16 goli i na liście najlepszych strzelców ligi węgierskiej plasuje się ex aequo na drugim miejscu. Analogie piłkarskie między nim a Robertem Lewandowskim wprost rzucają się w oczy. W dodatku można przypuszczać, że nie byłby zbyt drogi - chyba udałoby się wyrwać go za jakieś 400 tys euro, a może nawet mniej.
asko13

jarcze 07.06.2009 14:43

Ode mnie jeszcze przypomnienie o niejakim Sebastianie Mili. Może by na lewym skrzydle dał radę. Co sądzicie?

AYALA 07.06.2009 14:43

Costlyego bym wziął,w Bełchatowie go zbytnio nie chcą ale w Reprezentacji Hondurasu bramki strzela.

Kończy sie właśnie kontrakt Pitbulla w Rapidzie Bukareszt, kilka lat temu interesowała sie nim Wisła jak był w Porto.W Rapidzie wiele nie pograł ale to i tak myśle że znacznie wyższej klasy napastnik niż Beto.
http://www.youtube.com/watch?v=wB_CsBfDZ70

bravelukas 07.06.2009 15:16

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...on/profil.html

A ja bym sie przyjrzal temu zawodnikowi, niedlugo konczy mu sie kontrakt, mlody (24l.), napastnik, reprezentant, tylko czy sprostalibysmy rzadaniom finansowym.

http://www.transfermarkt.de/en/spiel...ic/profil.html

24 lata, 191cm, bramkarz, ogladalismy go w meczu Lecha z Grasshopper, mimo ze puscil 6 bramek w drugim meczu to branil calkiem calkiem :)

FredzIo 07.06.2009 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 741944)

http://www.transfermarkt.de/en/spiel...ic/profil.html

24 lata, 191cm, bramkarz, ogladalismy go w meczu Lecha z Grasshopper, mimo ze puscil 6 bramek w drugim meczu to branil calkiem calkiem :)

Eee no to zajebiscie. Widziales go w dwoch meczach w ktorych w sumie wpuscil 6 bramek. 3 bramki na mecz. Zajebisty bramkarz, bierzemy go.

royalmichael 07.06.2009 15:27

A może Van Nistelrooy?:-D
Wg interii Real chce go sprzedać za 1,5mln euro:-D

thomasson 07.06.2009 16:03

I kolejne 1,5 mln euro rocznie kontraktu...

WhiteStarDvisionTheBest 07.06.2009 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thomasson (Post 741972)
I kolejne 1,5 mln euro rocznie kontraktu...

zeby tylko 1,5 mln euro kontraktu..jak Dudek mial milion za siedzenie na ławie to on musiał mieć troche wiecej mimo wszystko:)

AYALA 07.06.2009 16:21

widze że coraz to Real-niejsze propozycje padają:) a skończy sie na jakimś zawodniku za free ze Słowacji

thomasson 07.06.2009 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 741982)
zeby tylko 1,5 mln euro kontraktu..jak Dudek mial milion za siedzenie na ławie to on musiał mieć troche wiecej mimo wszystko:)

To 1,5 mln to było właśnie tak z giga zapasem, ale tylko po to żeby pokazać że to bzdura.
Van Nistelrooy ma iść do Tottenhamu. Nawet gdybyśmy mogli zaoferować mu identyczną kasę to ciekawe czy poszedłby grać do kraju, który piłkę na światowym poziomie ogląda tylko w telewizji...

OL Lyonaise 07.06.2009 16:57

Podsumowujac ciekawsze propozycje:
siboniso gaxal
celso borges
pitbull
Nemanja Nikolic

koker 07.06.2009 17:14

http://transfermarkt.de/de/spieler/1...ex/profil.html na prawa strone...brac go panie B.!

Carmelo Anthony 07.06.2009 18:17

A po co ściągać zawodników z zagranicy, skoro na naszym podwórku jest sporo utalentowanych młodych grajków ? Jeśli siatka scoutingowa będzie u nas na bardzo dobrym poziomie, to wtedy można się bawić w ściąganie zagranicznych piłkarzy. Marcelo jest ewenementem i myślę, że więcej będzie przyjeżdzać zawodników typu Beto.

Za stosunkowo niewielkie pieniądze można przecież wyciągnać Nakoulme - kto sledzi i ogląda pierwszą ligę, wie o czym mówię. Chłopak ma 22 lata. Jeśli chodzi o innych zawodników za których nie musielibyśmy wydać dużych pieniędzy to Daniel Kokosiński ze Znicza, Piotr Madejski i Mariusz Przybylski z Górnika, Michał Zieliński z Poloni Bytom.

Może warto iść śladem Ol.Lyon, który przez wiele lat kupował najlepszych/najbardziej utalentowanych zawodników ze swojej ligi. Nie było problemów w większości przypadków z aklimatyzacją. Dodatkowo rywale zostawali osłabiani. No i Lyon przez 7 lat dominował we Francji. Wiem, że to nie jest jedyny powód, przez który wiedli prymat w kraju, ale kadrę zawsze mieli solidną i sprowadzani zawodnicy wnosili wiele do gry zespołu.

szczudelTSW 07.06.2009 18:30

Panowie niech pan prezes Cupiał rzuci kaską to można myśleć o tych transferach a tak to trzeba szukać zawodników co im się kontrakty kończą ...

Taka prawda

Atan 07.06.2009 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Carmelo Anthony (Post 742044)
Może warto iść śladem Ol.Lyon, który przez wiele lat kupował najlepszych/najbardziej utalentowanych zawodników ze swojej ligi. Nie było problemów w większości przypadków z aklimatyzacją. Dodatkowo rywale zostawali osłabiani. No i Lyon przez 7 lat dominował we Francji. Wiem, że to nie jest jedyny powód, przez który wiedli prymat w kraju, ale kadrę zawsze mieli solidną i sprowadzani zawodnicy wnosili wiele do gry zespołu.

Wisła też prowadziła taką politykę transferową za ery Kasperczaka (Żuraw, Baszczu, Głowa, Sobol, itd..) ale później pan C. odciął dopływ kasy i mamy transfery jakie mamy:-/

Eleusis 07.06.2009 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Carmelo Anthony (Post 742044)
A po co ściągać zawodników z zagranicy, skoro na naszym podwórku jest sporo utalentowanych młodych grajków ? Jeśli siatka scoutingowa będzie u nas na bardzo dobrym poziomie, to wtedy można się bawić w ściąganie zagranicznych piłkarzy. Marcelo jest ewenementem i myślę, że więcej będzie przyjeżdzać zawodników typu Beto.

Za stosunkowo niewielkie pieniądze można przecież wyciągnać Nakoulme - kto sledzi i ogląda pierwszą ligę, wie o czym mówię. Chłopak ma 22 lata. Jeśli chodzi o innych zawodników za których nie musielibyśmy wydać dużych pieniędzy to Daniel Kokosiński ze Znicza, Piotr Madejski i Mariusz Przybylski z Górnika, Michał Zieliński z Poloni Bytom.

No sorry, ale czy my mamy się wzmacniać na LM, czy na środek tabeli? Mam wrażenie że wymieniono tutaj połowę składu Górnika Zabrze(który bądź co bądź spadł).W Polskiej lidze- i owszem jest paru ciekawych zawodników, ale nie przesadzajmy... Pisałem o najlepszym piłkarzu ligi portugalskiej- bramkarzu Academici Coimbra, Borisie Peskovicu, któremu kończył się kontrakt. Podawałem nawet link do wywiadu w którym mówił że całkiem chętnie przeniósł by się do Polski- podał nawet nazwę Wisły Kraków! Cóż z tego, skoro podpisał kontrakt z CFR Cluj...Szkoda, bo była szansa na naprawdę dobrego bramkarza.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl