![]() |
wolni bez pracy są przecież... np.
Paweł Janas, Jerzy Engel doświadczenie mają, bo prowadzili Reprezentację swego czasu z sukcesami (awanse do MŚ) |
Janas prowadzi Widzew. A co do Hiddinka, to ja na jego miejscu nie chwaliłbym się zbytnio sukcesem z Koreą
|
Cytat:
Z Engelem to chyba żart, a Janas pracuje w Widzewie, choć nawet gdyby był do wzięcia to też chyba żart choć trochę bardziej ponury niż ten z p. Engelem. |
Gdybym miał dziś obstawiać, czy trener Skorża pozostanie na swoim stanowisku na przyszłą rundę - postawiłbym niewielkie pieniądze, że tak się stanie - każda kolejna wpadka do końca tego roku wymusi na Cupiale zwolnienie trenera. Nie można być też ślepym i głuchym na fakt braku jakikolwiek sukcesów w spotkaniach prestiżowych tzw. o podwyższonym ciężarze gatunkowym. Na 3 letni okres pracy zwycięstwo z Barceloną w meczu o pietruszkę nie może przysłonić tej jednak słabości trenerskiej Skorży - tak czy siak trzeba się zdecydować albo wierzymy, że w klubie mamy naprawdę dobrych zawodników a trenera przeciętnego albo odwrotnie i wtedy musi dojść do gruntowanych zmian personalnych w przerwie zimowej.
Trzeba także zaapelować do Skorzy będącego równocześnie menadżerem w klubie, aby sprowadzał zawodników zdolnych do gry a nie leczących się vide Garguła (ciekawe czy podobnie długo będzie dochodził do formy co Wtorek, tym samym możemy mieć 2 kolejne lata w plecy w sprawie ofensywnego pomocnika bo takiego nie sprowadzimy nawet gdyby Gargule urwało nogę znając nasze realia)... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale kontakt został podpisany jeszcze w styczniu, a wtedy nie było jeszcze pewne, czy kontuzja, której zawodnik dozna 1,5 m-ca później okaże się aż tak poważna :> (to była ironia, jakby ktoś nie zauważył)
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą w Wiśle już był i się naobiecywał zdobycia Pucharu UEFA nie wspominając już o tym że do Korei jechał po medal mistrzostw świata. |
Cytat:
Pysio zlituj sie .... ci panowie JUZ BYLI i finito. Skonczyła sie pewna epoka teraz widząc jak szybko piłka sie zmienia my musimy gonić ale dotego potrzeba zmian... tylko ze tu jest kruczek ,bo potrzeba najpierw wychowac mlodych ktorzy bedą rywalizowali na normalnych warunkach a nie przy układach a to potrwa i to dluugo ........sami zgotowalismy sobie taki los. |
Piechniczek też ponoć wolny. A w CV ma przecież 3-cie miejsce na MŚ więc złym trenerem być nie może :D.
Dajmy już spokój trenerowi Skorży i pozwólmy mu popracować przynajmniej do końca sezonu. |
Cytat:
|
Cytat:
O ile wyjście z grupy Korea sobie wywalczyła dość uczciwie (chociaż z Portugalią też były niezłe fazy arbitrów), to w 1/8 z Włochami i 1/4 z Hiszpanami(z tymi to już było jawne skur*****stwo,, sędziowie powinni mieć zakaz prowadzenia meczów do końca kariery) sędziowie robili cyrki na korzyść Koreii. http://www.youtube.com/watch?v=NTnPb1PkS7M Korea powinna uczciwie odpaść w 1/8 turnieju. Dlatego Hiddink tak naprawdę nie powinien szczycić się tak tym sukcesem. To był sukces drukowany i to dosłownie. EOT |
Podobno Kirm nie gra tak dobrze bo Wisła gra inaczej niż Słovenia.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale wydaję mi się że Skorżą z lekką ironią wypowiadał się o reprezentacji Słoveni, która gra efektowną szybką techniczną piłkę. Może najwyższy czas zacząć grać tak jak Słovenia ? |
Podobno były pogłoski, że do Wisły może dojść zimą jakiś napastnik słoweński... wtedy może i Kirm mialby z kim pograć
|
Cytat:
gra taka jak reprezentacji Słowenii przekracza umiejętności naszych kopaczy. A i samego Skorży takoż. |
Cytat:
A że inaczej jest ustawiany w klubie a inaczej w reprezentacji to już inna sprawa. |
Co do Kirma,to Skorża i tak ma go z głowy w lipcu.Po mistrzostwach będzie wypoczywał.Mam nadzieję jednak że w lipcu,to Wisła będzie miała z głowy Skorżę...a najlepiej to już w grudniu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do Petrescu, to miało być bez SF, a co do polskich trenerów, to chyba żartujesz.:rotfl:Nie jestem sympatykiem Skorży, ale gdyby takiemu Ulatowskiemu kazano zapanować nad tą bandą rozwydrzonych gwiazdeczek, to by pewnie siadł w kącie i zaczął chlipać.:lol: Ształow też raczej za niski poziom. Może Fornalik, ale sam nie wiem. |
Chyba wam się sufit na łeb..itd
A taki Urban Janek, już 3 lata pracuje, mistrza nie zdobył, w pucharach klapa, a jakoś nie srają w gacie i go nie zwolnili. Tylko w Wiśle każdy co chwila szukałby nowego trenera, nie widząc, że na boisku biegają łamagi. Taki już poziom ligi i tego nie przeskoczymy. Gdyby chociaż jakieś duże pieniądze były pompowane w klub, a trener to zaprzepaścił, to rozumiem. Ale w naszej sytuacji jaki jest sens zmiany trenera, skoro rewolucję trzeba zaczynać od podstaw czyli zmienić zarządzanie klubem, stworzyć bazę treningową, ściągnąć profesjonalnych zawodników itp. |
Cytat:
Frank Neubarth - ostatnio chyba bezrobotny, świetny pilkarz przed laty. Pierre Littbarski - 2 liga Szwajcarska I może Johan Neeskens? Prowadzi kadrę Holandii "B", może byłby do wyrwania za rozsądne pieniądze, w końcu żadna to prestiżowa posada |
Cytat:
ANi Neeskens ani Littbarski mimo tego, że byli świetnymi piłkarzami, ale jako trenerzy przez klik lat kariery nie zrobili. Dla mnie podobny pozimo co Lothar Mattheus - też świetny piłkarz, ale kariery trenerskiej Beckenbauera nie zrobił. Sprowadzać faceta z zagranicy tylko, że ma świetne nazwisko (i jest z zagranicy) to głupota i rzucanie kasy w błoto. Od razu odpowiem, że Petrescu przed Wisłą miał doświadczenie z pracy w dobrych klubach rumuńskich, a Neesekns od zakończenia kariery jako trener wielkiej kariery nie zrobił. Sorry za OT. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Małecki, Brożki, Łobo. Ci najbardziej zawodzili w meczach na szczycie.
|
Cytat:
|
Pusta gadka majaca na cele zmobilizowac zawodnikow. W zimie nic sie nie stanie, zobaczycie sami. Ilez to juz bylo gadania a efektow zero.
|
To prawda. Nie wierzę w żadne wstrząsy.
Cytat:
|
Cytat:
|
Jirsak jak dostaje szanse nie zawodzi. Kazdemu moze sie przytrafic slabszy mecz. Gdyby dostawal tyle szans co Łobo to gralby jak z nut. A Jirsak zawiodl tyle razy, ile razy Lobodzinski zagral dobrze. ot, taka mala roznica.
|
Cytat:
mi jest chłopaka po prostu żal, wg mnie nadal nikt nie wie na co go do końca stać, nie ufa mu trener, koledzy też nie do końca, no i wszyscy łącznie z nim mają pewnie wrażenie, że co by nie grał obecnie, to jak sie wyleczy Sobol/Garguła, to z urzędu dostaną miejsce w składzie jego kosztem (w przypadku powrotu Sobola, Diaz zastąpiłby Jirsaka) |
Cytat:
|
Cytat:
Non stop i to niemal w każdym meczu, w którym dostaje tą szansę, ze wspomnę tylko na Lewadię i Lecha. W żadnym meczu, w ktorym grał, nie pokazał nic istotnego i nigdy niczym nie olśnił, może poza 2-3 bramkami po strzałach z dystansu przez całe 3 lata. Nie kreuje gry, nie rozgrywa dynamicznie, nie jest mocnym punktem zespołu. Od Marcelo, czy nawet Sobolewskiego dzieli go przepaść. Cytat:
Hiddink w Wiśle to byłby kosmos. Niestety, jest to nierealne. |
A to, że w każdym meczu posyła przynajmniej dwie, trzy piłki prostopadłe takie, że wystarczy w bramkę trafić napastnikom, to jest zawodzenie? Gdyby nie indolencja strzelecka Brożka i Małego Jirsak przez te 4 czy 5 meczów miał już więcej asyst niż Iwański przez cały sezon.
|
Wszyscy ci,którzy są tak emocjonalnie przywiązani do Skorży niech napiszą na czym opierają swoją wiarę,że odbiega on warsztatem szkoleniowym od nędznego poziomu polskiej piłki.Ciągle widzę teksty jakich to mamy słabych piłkarzy,i że świetny Skorża nie może zrealizować swojej wizji zespołu z powodu ich słabości,a tak naprawdę to on idzie w równym szeregu z tymi piłkarzami.Nie jest lepszy,ani gorszy.
|
Ja po raz kolejny napiszę, że w obecnej sytuacji jestem ZA Skorżą.
Widzę jego wady, które niewątpliwie posiada. Staram się jednak, żeby "plusy przysłoniły mi minusy" jego pracy :) A największym minusem jego zwolnienia jest pytanie "co dalej". Wiem, że są lepsi od niego trenerzy. Ale raczej nie w Polsce. A jeśli zza granicy to są oni drodzy i wątpię, aby p.Cupiał chciał taką kasą im płacić. Bo poza pensją zagranicznego trenera z renomą, trzeba by udostępnić mu dodatkowe środki finansowe na sprowadzenie kilku graczy "pod niego". Wydaje mi się, że właśnie taki warunek postawiłby fachowiec z zagranicznym paszportem. Jestem też zdania, że nie ma sensu zatrudnianie trenera tylko dla tego, że nie jest Polakiem. Jak już ściągać z zagranicy to lepszego niż można dostać na polskim podwórku. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Jakoś nie zauważyłem ludzi twierdzących, ze Skorża jest tak dobry, że aż wznosi się ponad poziom polskiej piłki. |
Cytat:
Jirsak może być nawet nie widoczny cały mecz, ale w ciągu tego meczu puści 3-4 piłeczki, gdzie wystarczy tylko dołożyć noge i on to robi !! a to że mamy takich partaczy w napadzie to już nie jego wina .. poza tym wykonuje najlepiej stałe fragmenty gry z całej drużyny ( dopóki Garguła nie wróci ) obok Jirsaka może grać Sobol, i to on jest płucami, sercem tej drużyny ! on ma być liderem, a nie cichy Jirsak niej esteśmy Barceloną !! ktoś podał dobry przykład Dudki .. 700 tys na Jirsaka dużo ? to śmieszna kwota, skoro sam Dudka kosztował 4 razy więcej ! za tego Nakaloume Górnik łęczna chce 400 tyś euro .. zejdźcie niektórzy na ziemie |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl