Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

Kocur 01.01.2012 20:29

Nie pamiętam ile lat temu to się stało ale ostatnio mi się przypomniało.

Gdzie wsysło 90% emotek jakie był dostępne?? Właściwie wszystkie fora dyskusyjne mają standardowy pakiet plus np. swoje klubowe - ale to co jest tutaj to jest 1% tego co jest dostępne.

4fan_player 01.01.2012 20:34

Ponoć Cracovia je skroiła. A tak poważnie to potrzebne jest Ci to? Bo domniemywam, że nie.

jakkfk 01.01.2012 20:42

A Ty zwykłeś dopytywać o rzeczy kompletnie do niczego nie potrzebne?
Pyta, to znaczy, że potrzebuje ich, potrzebuje wiedzy na ich temat, albo ....a jest ciekawy.

Kocur 01.01.2012 21:23

Ogólnie do kilku jestem bardzo przyzwyczajony i wszędzie je używam.
Dlatego pytam - nie dlatego że jest 1 styczeń albo po 20-tej wieczorem

Ooo - tutaj też by się przydała emotka co kiedyś była: http://emoty.blox.pl/resource/krzeslo.gif

WISŁAZWE 01.01.2012 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1206501)
Ogólnie do kilku jestem bardzo przyzwyczajony i wszędzie je używam.
Dlatego pytam - nie dlatego że jest 1 styczeń albo po 20-tej wieczorem

Ooo - tutaj też by się przydała emotka co kiedyś była: http://emoty.blox.pl/resource/krzeslo.gif

Nie wiem, czy to nie jest zależne od uaktualnienia vBulletin'a.
Popytam, poszukam :)

Póki co dysponujemy takimi:
http://wislakrakow.com/forum/misc.ph...=vB_Editor_001

Kocur 01.01.2012 22:23

Ok - tak tylko przykładowo dużo bogatsze zestawy emoticon pack'ów z forum korzystających z vBulletin'a:

http://forum.vectra-unlimited.pl/mis...=vB_Editor_001

http://forum.legionisci.com/misc.php...=vB_Editor_001

rav 02.01.2012 10:51

Najwyraźniej po jednym z update'ów vBulletina emotki poszły się paść.

Do forum przypisanych jest ok. 60 emotek, tymczasem na serwerze widzę... 818 plików. Na szybko, na podstawie nazw dodałem kilka, kategoria Wisełka
www.wislakrakow.com/forum/misc.php?do=getsmilies&editorid=vB_Editor_001

Poszukamy, podziałamy :) Dzięki za poruszenie tematu.

:tsw_wielkaflaga:

Kocur 02.01.2012 11:20

Już jest lepiej - dzięki :)

PvD 03.01.2012 11:40

http://wislakrakow.com/forum/showthr...?t=8461&page=2
do zmiany w nazwie tematu:
Standard, a nie Standart w tytule

Verbrecher 13.01.2012 03:57

Witam ..kolega "Bandyta" prosi o zdjęcie(ściągnięcie) bana z jego konta gdyż konto z którego piszę tego posta nie należy do niego...jesteśmy na emigracji ,mieszkamy pod jednym dachem i korzystamy z jednego kompa.. także panowie moderato-rowie zanim dacie upust swoim dyktatorskim zapędom napiszcie pw chociaż jak zwyczajni uczciwi ludzie z zapytaniem jak się ma sprawa i do kogo należą konta ,które zostały założone z danego IP.Jestem przekonany ze odpowiedź uzyskacie..a jeżeli tak was to razi i nie jesteście w stanie zrozumieć pewnych spraw to usuńcie wszystkie konta które są przypisane do tego IP.
Użytkownik "Bandyta" nie jest autorem powyższego postu

flamengista 13.01.2012 08:37

Sytuacja powinna być dokładnie odwrotna. Po pierwsze: jest regulamin forum, zakładający zakaz zakładania podwójnych (i więcej) kont. Jeśli z danego IP ktoś pisze pod różnymi nickami, w zasadzie łamie regulamin.

Jeśli więc sytuacja się przedstawia tak, jak opisano - to trzeba było samemu napisać do administratora forum wyjaśnienia. A nie łamać regulamin i mieć pretensje za słusznego bana.

szprotson 16.01.2012 18:38

przeczyśćcie polityke transferowa

Piotson 16.01.2012 19:17

Dobra, od banowaliście mnie.

To teraz może któryś z Was, drodzy moderatorzy/administratorzy ew. Wasz szef z łaski swojej wyjaśni mi za co.

WISŁAZWE 16.01.2012 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1210123)
przeczyśćcie polityke transferowa

Zrobione.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1210135)
Dobra, od banowaliście mnie.

To teraz może któryś z Was, drodzy moderatorzy/administratorzy ew. Wasz szef z łaski swojej wyjaśni mi za co.

Powód zbanowania, został podany w wiadomości, którą otrzymałeś dostając bana, co tam było niejasnego ?

Piotson 16.01.2012 19:54

Yyy. To już pytanie do Rava, który mnie banuje od własnego widzi mi się.
Jako powód wpisał odpoczynek po pytaniu moim dlaczego obraził mnie.

WISŁAZWE 16.01.2012 19:55

Widać musiałeś coś przeskrobać. Innej opcji nie widzę.

Piotson 16.01.2012 19:58

Czekam aż wypowie się Rav, bo Ciebie akurat wtedy nie było, a za dużo by tłumaczyć.

rav 17.01.2012 10:53

Piotson.

Po pierwsze: nie wprowadzaj ludzi w błąd. Nie zostałeś "od banowany", tylko okres bana upłynął.

Po drugie: http://www.wislakrakow.com/forum/faq...egulamin_tresc
Pkt 23
Trollom nie odpowiadam.

Jeśli Ci to nie odpowiada, trudno. Daj znać na prv, dostaniesz perm-ban, a sam będziesz mógł się żalić gdzie indziej.

Piotson 17.01.2012 11:12

Pisząc od banowy miałem na myśli, że mi się skończył.

Jeżeli Ty nazywasz mnie trollem, to nie wiem jak nazwiesz połowę ludzi z transferowego.

A i oczekiwałbym jakichś przeprosin za tego "po.......onego". Może być na priv.

rav 17.01.2012 12:08

A może frytki do tego..?

Nie rozumiesz sytuacji, w której na Twojego durnego posta reaguję pytaniem o Twoją dyspozycję psychiczną? Jeśli czujesz się obrażony, nieważony czy pokrzywdzony - nie będę w stanie Ci pomóc.

Nie wydaje mi się, żeby Twoje prywatne rozterki interesowały tu kogokolwiek. Nie zaśmiecaj tego tematu kolejnymi postami na tę samą modłę. Będą one usuwane.

Lukasz 17.01.2012 13:11

Gdzie mogę zasięgnąć informacji do czego służą punkty karne (za co są przyznawana wiem z regulaminu) oraz kartki (żółta czy czerwona)?

flamengista 17.01.2012 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1210323)
Gdzie mogę zasięgnąć informacji do czego służą punkty karne (za co są przyznawana wiem z regulaminu) oraz kartki (żółta czy czerwona)?

Ano się sumują i jak uzbierasz ich (chyba) 5 dostajesz 10 dni odpoczynku gratis. Kartka żółta pojawia się bodaj przy 3 pkt, czerwona przy 5.

Lukasz 17.01.2012 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1210366)
Ano się sumują i jak uzbierasz ich (chyba) 5 dostajesz 10 dni odpoczynku gratis. Kartka żółta pojawia się bodaj przy 3 pkt, czerwona przy 5.

Dziękuję za informacje.

JEDREK76 22.01.2012 22:40

Mam jedno pytanie do moderatora Flemengisty,.
Dałeś mi człowieku ostrzeżenie za nazwanie debilem użytkownika AS82, który w kolejnych tematach trolluje i rozmywa. Pytanie do Ciebie brzmi następująco, jak długo jeszcze rozmywać będzie miał możliwość AS82 zanim ktoś wreszcie nie zdzierży i nie nazwie go ch... albo czymś gorszym abyś wreszcie dostrzegł durnotę tego usera?? Wszystko rozumiem, ale niewspółmierność podejścia na tym forum jest rozpierdalająca.

wolfy 23.01.2012 14:31

Tym razem to nie moja wina :P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1211839)
Mam jedno pytanie do moderatora Flemengisty,.
Dałeś mi człowieku ostrzeżenie za nazwanie debilem użytkownika AS82, który w kolejnych tematach trolluje i rozmywa. Pytanie do Ciebie brzmi następująco, jak długo jeszcze rozmywać będzie miał możliwość AS82 zanim ktoś wreszcie nie zdzierży i nie nazwie go ch... albo czymś gorszym abyś wreszcie dostrzegł durnotę tego usera?? Wszystko rozumiem, ale niewspółmierność podejścia na tym forum jest rozpierdalająca.

Z AS82 jest od bardzo dawna ten sam problem. To samo było na jego poprzednim (:lol:) koncie. Dlatego sugerowałem przycisk ignoruj.
Zaczynanie pyskówek z trollem prowadzi właśnie do takich scenariuszy.

flamengista 27.01.2012 20:59

Profesja - prawdziwa, lub urojona - użytkowników forum powinna być ich prywatną sprawą. A za zaśmiecanie wątku obaj powinniście dostać ostrzeżenie.

"Człowieku" - najpierw naucz się pisać poprawnie czyjś nick, jeśli chcesz dostać odpowiedź. Tyle wymaga min. kultury osobistej. BTW: nie widzisz niestosowności używania tego określenia na naszym forum? Z niczym ci się nie kojarzy?

W sprawie formalnej - puściły ci nerwy i nazwałeś użytkownika "debilem". Sprawa ewidentna. Jak ci ktoś nie odpowiada, to daj opcję ignoruj. Ja niestety nie mam takiego luksusu i muszę wszystkich widzieć.

JEDREK76 28.01.2012 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1213162)
Profesja - prawdziwa, lub urojona - użytkowników forum powinna być ich prywatną sprawą. A za zaśmiecanie wątku obaj powinniście dostać ostrzeżenie.

"Człowieku" - najpierw naucz się pisać poprawnie czyjś nick, jeśli chcesz dostać odpowiedź. Tyle wymaga min. kultury osobistej. BTW: nie widzisz niestosowności używania tego określenia na naszym forum? Z niczym ci się nie kojarzy?

W sprawie formalnej - puściły ci nerwy i nazwałeś użytkownika "debilem". Sprawa ewidentna. Jak ci ktoś nie odpowiada, to daj opcję ignoruj. Ja niestety nie mam takiego luksusu i muszę wszystkich widzieć.

Najwidoczniej jest ze mnie kawał chama i prostaka bowiem... popełniłem literówkę wpisując Twój nick. Przepraszam, ale nie musisz się z tego powodu nabzdyczać jak indyk przed 4 lipca.

Opcja ignoruj też jest ch... warta jeżeli użytkownicy, których nie mam na liście ignorowanych wciąż typa cytują. Poza tym odkąd pisanie prawdy jest obraźliwe? Z tego co pamiętam kiedy czytałem regulamin, karane być powinno także rozmywanie i trollowanie już nie wspominając o dublowaniu konta.
Jeśli o mnie chodzi to zamiast mi grozić, daj mi po prostu bana jeśli podpadam pod któryś z paragrafów regulaminu, a groźby racz zachować dla młodszych użytkowników.

Dariook 29.01.2012 02:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukasz (Post 1210411)
dziękuję za informacje.

lizus !!!

flamengista 29.01.2012 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1213302)
Najwidoczniej jest ze mnie kawał chama i prostaka

Z grzeczności - nie zaprzeczę.

Cytat:

Opcja ignoruj też jest ch... warta jeżeli użytkownicy, których nie mam na liście ignorowanych wciąż typa cytują. Poza tym odkąd pisanie prawdy jest obraźliwe? Z tego co pamiętam kiedy czytałem regulamin, karane być powinno także rozmywanie i trollowanie już nie wspominając o dublowaniu konta.
Debilem jest ktoś, kto ma stwierdzone IQ pomiędzy 50 a 69 pkt. w skali Wechslera. Nie badałeś kolegi tym testem, więc nie piszesz prawdy. Wydaje mi się, że za trollowanie wymieniony użytkownik też dostał wcześniej karę.

Cytat:

Jeśli o mnie chodzi to zamiast mi grozić, daj mi po prostu bana jeśli podpadam pod któryś z paragrafów regulaminu, a groźby racz zachować dla młodszych użytkowników.
Groźba była do innych forumowiczów, których posty z tego wątku wykasowałem.

orzeu 30.01.2012 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1213608)
Z grzeczności - nie zaprzeczę.

flamenista ciekaw jestem czy wiesz ze wlasnie pokazales jakim bufonem jestes i jaka w tobie drzemie wysoka kultura..
taki czlowiek na stanowisku rozdzielajacym bany i decydujacym kto pisac moze a kto nie nie tylko jest niebezpieczny z gruntu ale i dla samego forum. Najwyrazniej jestes gosciem ktory lubi brylowac wsrod motlochu i dla tego motlochu oko przymykasz bo zyskujesz u niego poklask, jesli trafi sie ktos bardziej rozgarniety to juz masz z nim problem bo nie uznaje on a priori twojego autorytetu wobec tego musisz go "ostrzegac za uzycie slowa debil". W takim przypadkach zawsze zastanawiam sie czy taka postawa wynika z kompleksow czy z megalomanii.

flamengista 30.01.2012 19:51

Akurat mam głęboko w poważaniu, co się o mnie sądzi - szczególnie na forum internetowym.

Więc jeśli chcecie sobie poużywać, nie ma sprawy. Natomiast zgody na obrażanie w innych wątkach i przede wszystkim innych forumowiczów nie będzie.

PS. jędrek&felipe - uprzejmości wymieniajcie na pw, a nie w tym wątku.

spartan 30.01.2012 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1213851)
Akurat mam głęboko w poważaniu, co się o mnie sądzi - szczególnie na forum internetowym.

Purpura zobowiązuje i czerwień pod nickiem też powinna więc jeśli masz w "poważaniu" co się o moderatorach sądzi to proponuję długie wakacje od forum. Skacze ciśnienie - idź na spacer, kłopoty z nadmiarem asertywności - podnieś sobie poziom serotoniny bo jesteś oceniany i przez takie tandetne teksty wystawiasz opinię o reszcie.

gigant 31.01.2012 00:05

Nie ma obowiązku bycia moderatorem, a jesli jeszcze jest się modem słabym, ba żałosnym, to chyba tylko rozje.bane ego i brak akceptacji na innych frontach powoduje usilne trzymanie się "stołka".
Zrozum flamengisto, jestes najbardziej żałosnym i robiącym z siebie pośmiewisko modem na tym forum i dziwię się rav'owi że zgadza się na takiego dziwoląga. Najgorsze jest to że bierzesz się za moderowanie tematów kibicowskich, a w tym jestes akurat zerem.

Proponuję, zostaw to na czym się kompletnie nie znasz (moderowanie) i wszyscy bedą szczęsliwi. Userzy bo wróci normalność i ty, bo twoje własne ego nie roz.......i ci psychy.

flamengista 31.01.2012 07:47

Ależ drogi gigancie - nie ma sprawy. Rozumiem, że twój post jest publiczną deklaracją do podjęcia odpowiedzialnej funkcji moderatora w moje miejsce.

Bardzo się ciesze - jeśli podtrzymasz tą deklarację możemy się spokojnie zamienić funkcjami, ja nie muszę "usilnie trzymać się stołka". Pokaż, ile dla ciebie znaczy to forum i ile możesz poświęcić swojego prywatnego czasu na pracę społeczną.

Powtarzam: narzekać każdy umie, tylko robić nie ma komu.

gigant 31.01.2012 10:59

Nie, mój post był tylko apelem do Ciebie. Ja się nie nadaję na moda bo zdarza mi się wypić nieco więcej i wszystkich bym pobanował, oprócz znajomych, kolegów i pewnej kolezanki.
Łączą nas tylko dwie rzeczy, obaj kibicujemy Wisle (chociaż co do Ciebie mam czasami wątpliwości) i obaj nie nadajemy się na moderatorów.

Koniec prywaty.

AntyDrozd 31.01.2012 11:42

Flamengista sie nie nadaje na moda..popieram w 100%-ach.Nie raz pokazał ,że własne problemy można wyładować dając komuś bana.Jeżeli czujesz sie tak nieszczesliwym poswiecajac prywatny czas na "moderowanie" to zrob przysługe światu i odejdz bo przesadzasz

flamengista 31.01.2012 18:28

Dokładnie takiej odpowiedzi się spodziewałem. Srutu-tutu, nie mam czasu i ochoty. Twoje wątpliwości mało mnie obchodzą, choć umówmy się - to co piszesz, jest subtelniejszą formą chamstwa prezentowanego przez poprzednika. [koniec prywaty]

Cały problem zaczął się od tego, że niektórzy starsi stażem forumowicze uważają, że z tego właśnie stażu na tym forum więcej im wolno. No i jak Jędrek dostał karteczkę za wyzywanie od debili, to skoczyło ciśnienie. Sam zaczął awanturę w tym wątku, no i doczekał się riposty. W ramach regulaminu: przecież ja nie wypisuję żadnych inwektyw, on sam je dostarczył.

Otóż piszę: nie ma równych i równiejszych. Regulamin dotyczy zarówno dzieci neostrady, jak i starych kibiców. A jak się komuś nie podoba, niech pisze odwołanie do Rava. Jak ktoś twierdzi, że ja lub inny moderator łamią regulamin - podobnie.

A moderator nie jest od lubienia/nielubienia, tylko od sprzątania.

orzeu 31.01.2012 18:32

flamengista zlituj, wyobrazasz sobie zeby dowolny polityk, dyrektor czy np. (jesli chcesz funkcje sprawowana bez wynagrodzenia) Ochojska lub Owsiak na krytyke odpowiadaja "tak? to prosze, pan od teraz robisz a ja sobie popatrze jak taki jestes madry". to zadna argumentacja.
jest krytyka, widocznie cos w tym musi byc i przyjmij ja do wiadomosci. kazdy byl krytykowany, ja rowniez i pewne swoje postawy zmienilem, przynajmniej sprobowalem. no chyba ze prezentujesz postawe "wszyscy musza sie mylic bo przeciez chce dobrze". moze i chcesz, tylko ze inaczej to dobro rozumiesz. ze nie czujesz klimatow kibicowskich to jest dla wszystkich oczywiste, przypuszczam ze wlacznie z toba samym. wyobrazasz sobie na forum o samochodach w roli moda goscia ktory zna sie tylko na karoseriach a nie ma zbytniego pojecia o silnikach czy tez rajdach samochodowych?
po prostu, moderuj tematy o wynikach meczow, o transferach itp. w kibicowskie nie wnikaj z pozytkiem dla wszystkich.

mowisz ze nie ma rownych i rowniejszych. a wlasnie myk polega na tym ze wsrod kibicow niektorym wolno wiecej niz innym. porownalbym to do relacji w wojsku gdzie starsi stazem i wyzsi ranga moga wiecej niz niekumate koty. z uwagi na doswiadczenie, na staż, na wiedze, na znajomosc panujacych w srodowisku regul i wiele innych. powinienes tez to w koncu pojac.
general nazywajacy kaprala debilem to nie to samo co kapral wyzywajacy geberala.

flamengista 31.01.2012 18:37

Ale o czym ty piszesz? Jakie tematy kibicowskie ja moderuję? Na ABG zaglądnąłem ostatni raz może 2 miesiące temu (nawet nie wiem, czy pokój dalej istnieje). Wątek o kibicowaniu na polskich stadionach w hyde-parku to też nie moja domena. Jakbyś nie wiedział, mamy odpowiedni podział ról wśród modów i ja sam zabiegałem o to, by tematów kibicowskich nie moderować.

W związku z powyższym jestem zdumiony, że zarzuca mi się robienie czegoś, czego nie robię.

PS. odnoszę wrażenie, że sam nie przeglądasz forum dość dokładnie i stąd takie (mylne?) opinie.

AntyDrozd 31.01.2012 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1214076)
Dokładnie takiej odpowiedzi się spodziewałem. Srutu-tutu, nie mam czasu i ochoty. Twoje wątpliwości mało mnie obchodzą, choć umówmy się - to co piszesz, jest subtelniejszą formą chamstwa prezentowanego przez poprzednika. [koniec prywaty]

Cały problem zaczął się od tego, że niektórzy starsi stażem forumowicze uważają, że z tego właśnie stażu na tym forum więcej im wolno. No i jak Jędrek dostał karteczkę za wyzywanie od debili, to skoczyło ciśnienie. Sam zaczął awanturę w tym wątku, no i doczekał się riposty. W ramach regulaminu: przecież ja nie wypisuję żadnych inwektyw, on sam je dostarczył.

Otóż piszę: nie ma równych i równiejszych. Regulamin dotyczy zarówno dzieci neostrady, jak i starych kibiców. A jak się komuś nie podoba, niech pisze odwołanie do Rava. Jak ktoś twierdzi, że ja lub inny moderator łamią regulamin - podobnie.

A moderator nie jest od lubienia/nielubienia, tylko od sprzątania.

No ja właśnie podsumowałem Twoje "sprzątanie" bo dałeś mi (a jak nie Ty to i tak Twoja wina) bana za to że przed świetami afiszowałem się ze swoją nienawiścią..ani nikomu nie ubliżałem a na-pewno nie żadnemu forumowiczowi.To co mam udawać grzecznego żeby Ci nie podpaść ? Mogę sobie być Adolfem Hitlerem i wyrażać swoje poglądy dopóki nikomu nie ubliżam ani nie łamie regulaminu który i tak jest złamany punktem 23 ,ale Ty tego nie pojmujesz że ludzie sie od siebie różnią dlatego sie nie nadajesz, nikt Cie tu nie lubi ale to nie powód żeby bany rozdawać i karteczki jakieś śmieszne

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl