Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

MatMario 14.02.2010 17:20

Dlaczego w relacji wychowawczo miał być posadzony Piotr Brożek na ławce? Znów "sam zagraj lepiej" mu się wymskneło?

fialo 14.02.2010 17:31

Żałuje tylko, że znowu nie dano szansy Kurto. Na filmikach z treningów prezentuje się on co najmniej obiecująco, a na razie zagrał tylko chyba w jednym sparingu.. Szkoda, bo to chyba dobry materiał na bramkarza, więc chociaż w sparingach mógłby dostawać więcej czasu. Dziś to jeszcze rozumiem, Mario wyzdrowiał itd. Ale wystep Juszczyka w sparingu z Metalurgiem przyjąłem ze sporym zażenowaniem..

Bartosz 14.02.2010 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 854741)
Dlaczego w relacji wychowawczo miał być posadzony Piotr Brożek na ławce? Znów "sam zagraj lepiej" mu się wymskneło?

Myślę, że raczej chodziło tu o to, że od dłuższego czasu Pietia nie ma konkurenta do gry na lewej obronie. Pojawienie się Issy powoduję, że Diaz może być przesunięty na lewego defensora. W końcu jest rywalizacja o miejsce w składzie.

tofik 14.02.2010 17:57

Dobrze, że gramy z zespołami, którym zależy i grają na maxa (mam nadzieję :))
Tym sposobem drużyna nie będzie uśpiona łatwymi wygranymi i może przestaną olewać spotkania.

dostuffca 14.02.2010 18:03

Cytat:

- Tutaj mamy praktycznie tylko siedem dni treningowych, więc specjalnie nie planujemy luźniejszego dnia, chociaż takim był czwartek, kiedy zajęcia popołudniowe były tylko dla chętnych - wyjaśnia trener Rafał Janas. Przypomnijmy, że w czwartek popołudniu rzeczywiście nie było przymusu uczestniczenia w drugim treningu. Dla chętnych zorganizowano wyjazd na siłownię, z tej okazji skorzystało 11 zawodników.
czy gdzieś jest możliwość zobaczenia komu się chciało, a komu nie?

Bartosz 14.02.2010 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 854752)
czy gdzieś jest możliwość zobaczenia komu się chciało, a komu nie?

Przeanalizuj galerię z siłowni:
http://galeria.wislakrakow.com/?GaleriaId=434

przemek1902 14.02.2010 18:57

Jirak, Marcelo, Sobolewski, Łobodziński, Garguła, Jop,Czekaj, Burliga, Rado? Kirm? (ten tyłem) oraz ?

tofik 14.02.2010 19:07

Diaz mógłby przypakowac te swoje patyki.

Patka 14.02.2010 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 854766)
Jirak, Marcelo, Sobolewski, Łobodziński, Garguła, Jop,Czekaj, Burliga, Rado? Kirm? (ten tyłem) oraz ?

+ Chrapek.

korzychxp 14.02.2010 20:55

z filmiku widać że w obronie zawinili Cleber, Marcelo i Alvarez. Pi Brożka w ogóle nie widać a jego stroną najczęściej szły te podania, więc cała czwórka. Mowie o tych 3 golach. a ostatni to chyba Pawełek nie złapał. Oj ta obrona :D a Brożek musi dobijać, bo trafia w bramkarza. Hmm, to tylko moj komentarz, pewnie ktos mnie zjedzie :D

Kluvi 14.02.2010 20:59

no 2 i 3 bramka to jednak udział Pawełka bo mógł je wyłapać ; p

rafal777 a to jak 2 bramka wpada to kogo wina?? piłka leci łukiem obok niego a on ją odprowadza wzrokiem i czeka aż ją koleś z Dynama wbije...
a przy 3 to za wcześnie się pod nogi rzucił wg mnie

rafal777 14.02.2010 21:05

Ludzie Pawełek jest słaby ale ten kto pisze, że bramki w tym meczu padały po jego błędach jest po prostu śmieszny. Gdzie byli obrońcy przy pierwszych dwóch golach? Szewa niepilnowany w polu karnym...hmm niezłe podejście. Szkoda, że Brożek w sytuacji sam przed bramkarzem kopie prosto w niego...

AYALA 14.02.2010 21:16

budżet Dynama pewnie z 10 razy większy od naszego, wiec i z porażki nie ma co robic tragedi.
Ciekawi mnie jak grał Isaa Ba skoro już po 45 minutach Skorża go zmienił ? No ale On prawie dwa lata nie grał w meczach.

Gwiaździsty 14.02.2010 21:25

Tak jak ktoś wyżej napisał bramki na 1:2 i na 2:3 to Pawełek Show. Widać, ze nadal jest w reprezentacyjnej formie. A to gwarantuje nam przynajmniej kilka pewnych jego bramek w wiosennej rundzie.

Kluvi 14.02.2010 21:25

Jestem zadowolony z jego gry. Jest on zawodnikiem, który potrafi dobrze rozegrać piłkę do przodu, kogoś takiego w środku pola bardzo nam potrzeba. Kwestią jest tylko, czy zdążymy przygotować go fizycznie do pierwszego meczu ligowego tak, by miał siły na 90 minut, czy w pierwszych meczach będzie wchodził z ławki rezerwowych.

tak Skorża mówił o Issie, on póki co jest gotów na 45 min gry i dlatego była ta zmiana

Kordel_Walker 14.02.2010 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 854844)
Tak jak ktoś wyżej napisał bramki na 1:2 i na 2:3 to Pawełek Show. Widać, ze nadal jest w reprezentacyjnej formie. A to gwarantuje nam przynajmniej kilka pewnych jego bramek w wiosennej rundzie.

Uważał bym z takimi wypowiedziami... Pawełek jest nietykalny na forum i "niezmianialny" w klubie. Nie przytrafiają się mu żadne niepewne interwencje, w klubie są z niego zadowoleni a na forum nie można go krytykować. Koniec tematu bramkarza. Winnych utraty goli szukajmy gdzie indziej.

szczepanwislak 14.02.2010 22:01

No tym razem można powiedzieć , że obrona zawaliła , kto pilnował Szewczenki gdy głowkował , a druga jego bramka to już wyklepanie nas i miniecie Arka i Mariusza. Zresztą wszytstkie ich bramki nie z przypadku lecz z mądrej organizacji gry.

GBO 14.02.2010 22:34

Przy pierwszej bramce jak Junior podawał do Kirma to widać jak Pi Brożejk się pluje do niego że tak zagrał zamiast mu podać. Chwilę potem pada bramka i Brożek leci do Diaza gratulować mu ( i pewnie przepraszać ). Tak mi się w oczy rzuciło jak oglądałem :)

WhiteStarDvisionTheBest 14.02.2010 23:26

NIE Pi[w domysle Piotrek] TYLKO Paweł jak już to machnoł ręką ;)

Galonek 15.02.2010 11:07

Szewczenko konkretnie "gwiazdorzył" podczas tego sparingu :)

IncognitoTSW 15.02.2010 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 854895)
NIE Pi[w domysle Piotrek] TYLKO Paweł jak już to machnoł ręką ;)

Jak już to machnął..

Wojtas 15.02.2010 23:38

Tak sie sie zastanawiam po co nam sparingi w ktorych nas klepia skoro my w lidze mamy inna sytucje.

Sami robimy akcje ,a pod bramka gubimy sie jak dzieci.

I tu trzeba polozyc siłe nacisku.Cwiczyc akcje w polu karnym ,schematy i strzaly np zza 20 metra.
Bo co z tego ze z Amka gramy fajnie z Legia nie najgorzej jak gubimy sie w najwaznijszych momentach.

Trzeba nam grac z kims rownym tak zeby pozniej mialo to jakies przelozenie na lige.

AYALA 16.02.2010 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 855195)
Tak sie sie zastanawiam po co nam sparingi w ktorych nas klepia skoro my w lidze mamy inna sytucje.

Sami robimy akcje ,a pod bramka gubimy sie jak dzieci.

I tu trzeba polozyc siłe nacisku.Cwiczyc akcje w polu karnym ,schematy i strzaly np zza 20 metra.
Bo co z tego ze z Amka gramy fajnie z Legia nie najgorzej jak gubimy sie w najwaznijszych momentach.

Trzeba nam grac z kims rownym tak zeby pozniej mialo to jakies przelozenie na lige.

najlepiej to chyba uczyc sie od najlepszych (Szachtar,Dynamo) tak mi sie wydaje.
Co do gubienia sie pod bramką i wykończenia sytuacji to tu już decydują umiejętności czysto piłkarskie.Kiedyś nie było z tym problemów bo byli Żuraw i Franek do tego bardzo dobrzy technicznie pomocnicy którzy potrfili bez problemu wygrac w polu karnym pojedynek jeden na jednego.Teraz jest z tym znacznie gorzej... tym bardziej że zazwyczaj gramy dwójką defensywnych pomocników w środku (Diaz,Sobol) a Jirsaka dzielą Himalaje od takich rozgrywajacych jak Kulawik,Czerwiec czy Szymek

elomike 16.02.2010 18:43

Przed nami sparing z Ayamonte. Osobiście uważam, że powinniśmy rozbić tą drużynę najgłębszą rezerwą. Ale doświadczenia z kilku ostatnich lat uczą pokory. Zasadniczo chodzi o zgranie zespołu, wiadomo. Podoba mi się Ba Kirm i Brożek w wyjściowym składzie. Pewnie Brożka zmieni Małecki (o ile nie będzie miał kontuzji zęba). Ogólnie pozostaje cieszyć się, że wraca Boguski, Brożek, Głowacki, Cleber i Sobolewski przyszedł Ba, może jakoś niedługo wróci do gry Garguła. Trzon Wisły jest znowu na miejscu, myślę że mamy z czym iść na podbój rundy wiosennej. Dawno nie miałem tak optymistycznych myśli- wszystko będzie OK jak nikt sobie nic nie połamie. Mamy całkiem mocną kadrę.

Skrzat 16.02.2010 19:11

No Brozinho jest już w pełni formy i strzela jak miło!Rozgromimy ich

bartek89TS 16.02.2010 19:11

No to mamy już 1:0, z jednej strony to dobrze , że graja z takim rywalem, może się troche chłopaki rozstrzelają:) Brożek juz zaczął :D

Skrzat 16.02.2010 19:18

Oby nie skończyło się na 1:0

wonski_eNHa 16.02.2010 19:21

No to Skorża za chwilę krzyknie " Panowie Bronimy!! Bronimy!! "

someonewisp 16.02.2010 19:27

Coś czuję to w kościach, że cudem wygramy 2:1, 3:1 lub zremisujemy. Ostatnio grają tak jak by im się nie chciało.

bartek89TS 16.02.2010 19:32

Oczywiście prowadzimy, ale już znajdują sie eksperci od krytykowania....ja pier... co za ludzie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl