![]() |
Czyli Rude skompromitował się końcówką sezonu, drużyna słabo grała i słabo punktowała. Mimo to Królewski chciał go przedłużyć, ale trener doszedł do wniosku, że nie, jednak nie - i klub to wprost napisał w komunikacie. Ale wstyd.
|
Dla mnie oczywiste, że będzie Jop.
|
To wspaniały człowiek, wybitny specjalista i głęboko wierze, że w przyszłości trener w którejś z 5 najważniejszych lig na świecie
nie wiem jak to skomentować może tak :rotfl: :rotfl: chłopie co ty ćpasz... |
Żeby trenerem na stale został Jop, zaskroniec musiałby zdjąć gacie i przyznać się, że pomysł z klubem zarządzanym przez AI był durny i koniec zabawy, musi zwijać klocki.
Wierzycie w to? Bo ja nie bardzo... ...No chyba, że.. wytłumaczy to tym, ze Jop już dojrzał i AI wskazało jego :D No ale takiego farmazona to już chyba nawet najbardziej zatwardziałe lizodupy z X-a nie łykną :D |
Tego to się nie spodziewałem.
|
Z tego wynika, że to Rude odszedł, a nie że został zwolniony.
|
Cytat:
A tak serio to myślę że Zaskroniec może być obsrany i po komunikatach UW i Socios oraz kilku okrzykach z trybun w panice wywala szrot i Rudego bo wie że jak zaczną się trudne czasy, trudne pytania od środowiska to szybko jego pajacerka się skończy i kłamstwa wyjdą na jaw. Jest już na takim kursie że musi uważać na kibiców z tym co robi bo jak nie to będzie jechany z trybun i albo będzie top 2 po 5-10 kolejkach i tak do końca albo będzie co mecz grzmiało na trybunach |
Wypada podziękować Rude że odezwała się w nim dusza analityka i doszedł do wniosku że z tym cymbałem u sterów to klub zapierdala lotem koszący do niższej ligi a nie ekstraklasy. Albo po prostu zwyciężył instynkt samozachowawczy...
|
|
Rude podjął najlepszą dla siebie decyzję - bez realnych wzmocnień, z budżetowym składem musiałby świecić oczami za wyczyny ściąganych tutaj paralityków.
Zobaczymy jak następca sobie poradzi. Bo przecież wystarczy inaczej poustawiać Urygę, Łasickiego, Szota i będą minimum baraże :D Prawda MaLk, Karherop? Teraz Krzyżanowski będzie chodził jak w zegarku. Będzie tanio i super wyniki :D No i młode talenty, nie wolno o nich zapomnieć! Już się cieszę na myśl o przyszłym sezonie. P.S. Widzę po reakcjach niektórych że dotarło kto z kogo zrezygnował. Rude chciał wzmocnienia pod styl którym Królewski chce grać, Królewski nie ma na to kasy. P.S. 2 Spadek może być realny w tym sezonie, zwłaszcza jeśli odejdą najlepsi a przyjdą Ci lepiej przeanalizowani przez 80 wymiarów. |
Ciekawe co będzie mówił w wywiadach niedługo. Kontrakt wypełniony, hajsu mu pewnie za dużo nie wisimy, więc nie będzie musiał się gryźć w język za bardzo.
|
Cytat:
|
Cytat:
@AgresywnyChomik - będzie. W końcu go wygrał. Idealny moment żeby wsiąść do szalupy, dopóki są miejsca. |
Cytat:
Masz już wytłumaczenie - teraz nie będzie już miał tychże spraw. |
Sytuacja z Rude pokazuje w jak głębokiej dupie jesteśmy, bo nawet on OLAŁ ten "projekt".
Potwierdzają się doniesienia, że JK błagał Alberta na kolanach, a on mimo kompromitacji w lidze bez skruchy i skrupułów pozostawił Jarka samego sobie: "Podjęliśmy wspólnie z Albertem decyzję, że nasza współpraca dobiegła końca. Jako klub bardzo chcieliśmy przedłużyć kontrakt z trenerem i dalej kontynuować współpracę w ramach długoterminowego projektu. To wspaniały człowiek, wybitny specjalista i głęboko wierze, że w przyszłości trener w którejś z 5 najważniejszych lig na świecie - uważa Jarosław Królewski, prezes Wisły Kraków." Jaro wierzył, że Albert ogarnie wszystko, a tu psikus, nawet on wyczuł, że jest totalny chaos i armagedon. Dziwi mnie, że Rude nie zrezygnował na konferencji, lecz wychodzi na to, że czekał co mu zaproponuje Jaro, ale jak usłyszał, że jego program wybierze piłkarzy.... program, który czerpie dane z 90minut, transferm., FM itd to nawet Hiszpanowi opadły ręce. Jesteśmy w totalnej dupie, lepsza sytuacja była nawet po spadku z Wujkiem Jurkiem na ławce. |
"w przyszłości trener w którejś z 5 najważniejszych lig na świecie"
Czy ten człowiek może mieć chociaż dzień bez udzielania się? On robi cokolwiek oprócz X i udzielania wywiadów? |
Zakładam jeszcze scenariusz, że to może być takie kurtuazyjne i PRowe gadanie, żeby mimo rozstania zrobić drugiej stronie dobrze. Bo to już kolejny raz się powtarza historia - taki sam przekaz był z Sobolewskim, Królewski w mediach twierdził że by go nie zwolnił.
Oczywiście jak faktycznie jest - nie mam pojęcia. |
Cytat:
Ale ten X tak kusi i ci dziennikarze też... |
Wolfy przed blamażem Rudego:
po meczu z Odrą 2 marca: Cytat:
Cytat:
Wolfy po blamażu Rudego: Cytat:
|
Wow, ale nie róbmy sobie nadziei...
Jeśli komunikat weźmiemy wprost (ciężko jednak uwierzyć) to obecne pytanie brzmi, czy z obecnym materiałem ludzkim da się wywalczyć awans BEZ transferów? Na razie chyba mamy problem z przodu (Rodado pewnie odejdzie, szkoda chłopaka trzymać), a to kosztowne dość. |
Cytat:
Skompromitowali się zawodnicy i Rude nie ma dłużej zamiaru świecić za nich oczami. Najpierw niech sobie Królewski ogarnie klimacik bumelanctwa, wtedy może profesjonalny trener podejmie się pracy w naszym grajdole. Rude zwyczajnie olał tych patałachów, może trochę mniej ostentacyjnie jak Hyballa, który nawet się z nimi nie pożegnał tylko usunął się z grupy i tyle. Bardzo jestem ciekawy raportu końcowego. To co Rude stwiardził "że na tym etapie współpraca nie ma sensu" potwierdza jedno. Najpierw trzeba nauczyć się rywalizować i walczyć i Rude nie jest od uczenia abecadła. Dlatego kulturalnie podziękował. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A KSZO albo Olimpia Grudziądz zdobyło puchar?
|
Niestety nikt im nie uznał bramki ze spalonego i nie przepchnął dalej,a w sumie Olimpia odpadła dopiero w półfinale
|
Cytat:
|
Choć trudno wam będzie w to uwierzyć musicie na słowo, rozmawiałem z Rude przez messengera.Okazało się że list Leszkapw dotarł do klubu ale Lesiu chciał przyszpanować i napisał go po hiszpańsku.I tu pojawia się problem bo nie wiem jak to nazwać-literówka,przejęzyczenie?
Zamiast napisać "Entrenador, por favor continúa entrenando en nuestro club" napisał "Idiota pelirrojo, desperdiciaste medio aĂąo de mi vida." No i zostaliśmy bez trenera.... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl