Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

adam_09 09.08.2024 10:17

Powiem szczerze, że nie da się oglądać jak Królewski niszczy magię Wisły i jej markę w polskim futbolu. Każdy kolejny sezon pod jego rządami jest konsekwentnie coraz gorszy sportowo, finansowo i organizacyjnie. Coraz bardziej irracjonalne stają się jego ruchy właścicielskie i organizacyjne. Obecnie zbudowana przez niego kadra "piłkarzy" to jest profanacja tego zawodu i pojęcia profesjonalny klub piłkarski.

W linii obrony niemożliwym jest wyróżnić kogokolwiek kto dojeżdża poziomem do wymagań w 1 lidze. I tak już 3ci rok z rzędu. Uryga i Biedrzycki ? Zaryzykuje stwierdzenie, że żaden inny klub na tym nawet poziomie rozgrywkowym nie ma takich parodystów występujących na środku obrony. Wolni jak żółwie. Technicznie zaawansowani jak Grzegorz Piechna ( pamięta ktoś ? ) w swoim prime time`ie. Do tego Alan jako "kapitan" wiecznie machający rękami, łamiący linię spalonego, ogrywany jak trampkarz przez większość ligi w tym piłkarzy już na emeryturze jak Robert Pich i posiadający zawsze wytłumaczenie, że jego koledzy z drużyny powinni się inaczej zachować, że sędzia takich fauli gwizdać nie powinien i jeszcze parę innych zwrotów, które na pewno budują jego autorytet wsród kolegów z drużyny. Dodatkowo nadrabiający charyzmę w postaci krzyków i zjebek wobec innych. Ale i tak kluczowo absolutnie odstający formą fizyczno-motoryczną od realiów 1 ligi. Na prawdę nie wiem dlaczego nosi on opaskę kapitańską. Jest on dla mnie uosobieniem i symbolem tej bylejakości w Wiśle. Biedrzycki ? Krótko w klubie ale nawet taki okres pozwolił już rozpoznać go jako futbolowego imbecyla. Dwa mecze w pełnym wymiarze i zarobiona czerwona kartka, abstrakcyjna ręka i odpuszczanie krycia we własnym polu karnym w stylu zmęczonego chłopaka z podwórka, który gra już 4tą godzinę na Orliku z kolegami z klasy, którego woła przez balkon mama, że za 5 minut obiad.

Boki obrony ? Mikulec ? Kiakos ? Jaroch ? Jaroch jest tu już 3-ci sezon jak dobrze liczę. Ciągle te same błędy, odpuszczanie zawodnika, brak dośrodkowania, słaba motoryka, brak lewej nogi, wrzutki na gołębie na dachu i grzejąca się kopuła. Mikulec ? Tylko wydolność i nic poza tym. Powinien zmienić dyscyplinę na biegi przełajowe.

Pomoc - jedynie Carbo, który w ostatnim czasie też obniżył loty daje coś tej drużynie wraz z Gogółem. Resztę trzeba przemilczeć.

Napad - Rodado i nic.

emjot 09.08.2024 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1631256)
Absolutnie nieprawdopodobne jak słaby skład mamy
W miarę przyzwoity bramkarz
Jeden stoper ( kontuzjowany do końca sezonu), jeden boczny obronca(Kiakos)
Jeden defensywny pomocnik, plus jeden rokujący ( chociaż z każdym meczem coraz gorzej) plus kontuzjowany Duda
Jeden w miarę przeciętny skrzydłowy (Baena)
I super napastnik
7 piłkarzy w tym dwóch kontuzjowanych
Reszta nadaje się do pchania karuzeli/tarcia chrzanu/zbierania truskawek
Co kto lubi
Ale na pewno nie do grania o awans w lidze o występach w pucharach litościwe nie wspominajac

sprostuję
my gramy o spadek
nie o awans
i nasze szanse rosną z każdym kontuzjowanym i każdym tygodniem, gdy okazuje się jakie orły do nas przyszły

Arked 09.08.2024 12:45

Wypada naiwnie mieć nadzieję, że fizycznie jesteśmy jeszcze daleko od optimum i w optymalnej formie większość zawodników będzie wyglądać znacznie lepiej. Co pozostało. No może jeszcze zgranie jest problemem, bo znowu połowa składu wymieniona.

LucjuszWielki 11.08.2024 11:07

Niestety wciąż aktualne:

https://www.youtube.com/shorts/R77RBiBTpj4

pepe72 13.08.2024 10:31

Rodado wczorajszą cieszynką poinformował, że zostanie ojcem.

Chyba nikt tego jeszcze na tym forum nie zauważył.

sevenheaven 13.08.2024 15:40

Ogląda ktoś jak gra Chełmecki? on ma nadal status młodzieżowca?
dziwie się, że przy naszych problemach nie został jako 3 napastnik, przeciecież jak znalazł..

Karherop 13.08.2024 16:02

Chelmecki ma dalej status. Nie wiem jak przez te 4 kolejki, ale w 1 meczu wyglądał lepiej niż Starzynski w jakimkolwiek momencie w dotychczasowych meczach. Był blisko ładnego, technicznego gola z 16 metrów (uderzył w słupek). Dobrze przetrzymywał piłkę i rozgrywal. Na pewno by się przydał

Witalis 13.08.2024 17:14

Czy wiadomo co z Dudą?

Jagul 13.08.2024 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1631735)
Czy wiadomo co z Dudą?

Koniec kadencji w 2025 roku.

TIR_DO_SŁUBIC 13.08.2024 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1631735)
Czy wiadomo co z Dudą?

Na szczęście kontuzjowany.

FraMat 13.08.2024 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1631741)

Nie rozumiem "na szczęście".

Witalis 13.08.2024 20:02

Nie rozumiem, po co ta złośliwość. Bez sensu i bez przyzwoitości.

Jagul 13.08.2024 20:10

Nikt nic nie wie. Nawet lekarze, co potwierdził Moskal. Latają jakieś absurdalne plotki i tyle.

skarabeus 13.08.2024 20:40

Plotki sa takie, ze wykryto u niego jakas zmiane guzowata na nerce i sprawdzane jest czy to nowotwor czy jakis niegrozny guz w wyniku tego uderzenia. Niestety im dluzej panuje cisza tym bardziej prawdopodobna jest wersja o powaznych problemach, bo gdyby to byl guz w wyniku urazu mechanicznego to by systematycznie malal i Duda wracalby do treningu indywidualnego.

Dla jasnosci - nie jestem lekarzem, rozmawialem takze z czlowiekiem, ktory lekarzem nie jest i mogl on lub ja cos w kwestiach terminologii medycznej pomieszac. W kazdym badz razie wydzwiek jest taki, ze to sie moze skonczyc koncem kariery.

Osobiscie trzymam kciuki, zeby to bylo takie .......enie o szopenie. Choc brak jakiegokolwiek konkretnego komunikatu niestety takie plotki uwiarygadnia.

Witalis 14.08.2024 09:58

Trzymam kciuki, żeby plotki okazały się fałszywe.

Arkadiusz.Czerepach 14.08.2024 10:33

tym bardziej że w gre wchodzi nie tylko koniec kariery, ale i żywota

tak więc oby cała sprawe sie wyjaśniła pozytywnie

wolfy 14.08.2024 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1631741)

Niezłe Zoo tu mamy na tym forum. Zwłaszcza że to może być coś groźniejszego niż kontuzja. Ale pisanie tak o młodym chłopaku, jakkolwiek by nie grał (a gra lepiej niż Kutwa)...

Chodzą plotki że podobno rozmawiamy z Igbekeme.

Markus 14.08.2024 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1631797)

Oby prawdziwe :-D

Mixu 14.08.2024 11:59

Igbekeme to byłoby nie lada wzmocnienie jeśli prezentuje formę zbliżoną do tego co pokazywał u nas ostatnim razem. No i proces aklimatyzacji by szybciej przebiegł. Te plotki to gdzie zasłyszane?

sevenheaven 14.08.2024 12:03

Pewnie okaże się tak, że nasi stwierdzą, że Duda nie może grać, rozwiązemy kontrakt albo dokończy, a następnie pójdzie do Serie B lub jakiejs Turcji i będzie kontynuował gre..

już jednego serba nam uśmiercili, który cudownie ozdrowiał

Karherop 14.08.2024 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1631788)
tym bardziej że w gre wchodzi nie tylko koniec kariery, ale i żywota

tak więc oby cała sprawe sie wyjaśniła pozytywnie

Dobra już się nie nakręcacie, bo już kopiecie grób dla Dudy.

Był ostatnio w szatni po meczu, uśmiechnięty od ucha do ucha (a to i niego i tak rzadkość), więc może nie jest w depresji spowodowanej tragiczna diagnoza.

Ja obstawiam że lekarze będą na tyle dmuchać na zimne że zaleca 3 miesięczny rozbrat od sportu. W najgorszym wypadku cała jesień ma z głowy.

I pomyśleć że cała ta "kontuzja" jest spowodowana zajsciem z najlepszym kompanem w drużynie, który podobnie jak on długo w piłkę nie pogra.

Coglin 14.08.2024 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1631808)
Igbekeme to byłoby nie lada wzmocnienie jeśli prezentuje formę zbliżoną do tego co pokazywał u nas ostatnim razem. No i proces aklimatyzacji by szybciej przebiegł. Te plotki to gdzie zasłyszane?

X:
Wisła Kraków @WislaKrakowSA 4 min
James Igbekeme przejdzie testy medyczne w Wiśle Kraków i po ich zakończeniu zapadnie decyzja dotycząca zakontraktowania zawodnika przy R22.

TIR_DO_SŁUBIC 14.08.2024 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1631797)
Niezłe Zoo tu mamy na tym forum. Zwłaszcza że to może być coś groźniejszego niż kontuzja. Ale pisanie tak o młodym chłopaku, jakkolwiek by nie grał (a gra lepiej niż Kutwa)...

To źle zabrzmiało. Oczywiście jeśli problemy zdrowotne okażą się poważniejsze niż zwykła kontuzja to wielki smutek i szczere współczucie. Nie mniej nieobecność Dudy nie wychodzi Wiśle na złe, biorąc pod uwagę wątpliwy pozytywny wkład w grę w zeszłym sezonie.

Tylko tyle i aż tyle.

Jagul 14.08.2024 13:17

Wychodzi, że Piotruś staje się pewniakiem jako młodzieżowiec. Kutwa nie pierdnie przy parze Igbekeme - Carbo.
Dramatycznie rozegrany został temat młodzieżowca na ten sezon.
Kazek też mógł sprawdzić tego Letkiewicza, a nie bawić się w wystawianie Brody, który w każdej chwili może się połamać.

Jaroo1 14.08.2024 13:36

Sytuacja z młodzieżowcem w tym sezonie przypomina tę z bramkarzami sezon temu :D
Wtedy z nadmiaru bramkarzy, po wypożyczeniu Biegańskiego i kontuzji Brody, nagle zostaliśmy z paralitykiem Ratonem i jakimiś dziecmi na ławce - a chwilę wczesniej mieliśmy rozterkę bo było w kadrze 3 "równych" bramkarzy...

Z juniorami wyszło podobnie, z Dudy i Krzyżanowskiego, pewnych do gry, a w obwodzie z Kutwą, wyszło, że zostaniemy z nikim i potrzebny będzie plan D? czyli własnie Starzyński.

Generalnie Zaskroniec zarządza Wisłą tragicznie, a na domiar wszystkiego ma takie swoje zezowate szczescie. Zawsze coś się w tym jego cyrku musi s.......ić dobitnie, żeby było śmieszniej.

Karherop 14.08.2024 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1631818)
Wychodzi, że Piotruś staje się pewniakiem jako młodzieżowiec. Kutwa nie pierdnie przy parze Igbekeme - Carbo.
Dramatycznie rozegrany został temat młodzieżowca na ten sezon.
Kazek też mógł sprawdzić tego Letkiewicza, a nie bawić się w wystawianie Brody, który w każdej chwili może się połamać.

Ja również widze jedynie rozwiązanie w Letkiewiczu i liczę że chcą aby złapal rytm w rezerwach i dopiero wszedł do bramki. Nabrał Dodatkowo obycia będąc na każdym meczu w kadrze. Dodatkowo sądzę że to jak przegrywaliśmy środek pola da to do myślenia Moskalowi. Sam mówił niedawno że najłatwiej mieć młodego na bramce, więc sądzę że to jest co raz mocniej rozważana opcja.

s1mone 14.08.2024 14:01

Trzeba by było się rozglądnąć w ekstraklasie, najlepiej w Legii albo Lechu. Zaproponować, że szukamy młodzieżowca do pierwszego składu do gry w 1 lidze i że będzie grał od deski do deski, to może wypożyczyliby jakiegoś, który się ociera o 1 drużynę. Patrząc na jakość naszych wychowanków i fakt, że lekką ręką pozbywamy się Krzyżanowskiego to na pozycji młodzieżowca jest kaplica.

Jak dla mnie Kutwa to na tą chwilę nasze najsłabsze ogniwo. Chowa się przed piłką, jak już ją dostaje to gra do najbliższego, najczęściej do tyłu. W obronie nie jest jakiś mega widoczny, nie bryluje w odbiorach, przechwytach czy skokach pressingowych. W skrócie - nie dość, że czapka niewidka w konstrukcji, to w dodatku w destrukcji. Jedyny plus, że jako młodzieżowiec nie notuje głupich strat, ani kretyńskich zagrań w poprzek boiska.

Z drugiej strony mamy Piotrusia, który jak wejdzie z ławki to potrafi się spiąć i zagrać przyzwoite 15 minut na świeżości. Niestety, gdy zaczyna w 1 składzie to chłopa nie ma za bardzo na boisku. A jak już jest to irytuje stratami. Ja mam wrażenie, że ten chłopak nie ma wydolności na profesjonalne uprawianie sportu na poziomie seniora. Może być tak, że fizycznie to chłopak późno-dojrzewający, mi na właśnie takiego wygląda. W wieku 22-23 lat to może być zupełnie inny piłkarz, teraz można go wrzucić na murawę najwyżej na 20 minut, najlepiej na podmęczonego przeciwnika.

Poza tą dwójką nie mamy kompletnie nikogo. Wygląda to bardzo słabo.

enzo 14.08.2024 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1631833)
Trzeba by było się rozglądnąć w ekstraklasie, najlepiej w Legii albo Lechu. Zaproponować, że szukamy młodzieżowca do pierwszego składu do gry w 1 lidze i że będzie grał od deski do deski, to może wypożyczyliby jakiegoś, który się ociera o 1 drużynę. Patrząc na jakość naszych wychowanków i fakt, że lekką ręką pozbywamy się Krzyżanowskiego to na pozycji młodzieżowca jest kaplica.

W sumie przyznam, że zaskakująco to ciekawy pomysł. Bo rzeczywiście co by nie mówić, to wypożyczenie do Wisły młodego grajka dla topowych klubów z kraju ma przynajmniej ten sens, że chociaż gównianie punktujemy, to gramy w piłkę nożną (no, przynajmniej próbujemy). A nie jak większość tej ligi - uprawiająca na zapleczu Ekstraklasy siermiężną nawalankę. Ale to też zapewne rozbija się o to, jakie mamy relacje z innymi klubami. I czy realnie utrzymujemy jakieś w ogóle.

Jagul 14.08.2024 15:58

A Zaskroniec kiedyś nie wspominał, że nie ma zamiaru ogrywać młodzieżowca klubom z ekstraklasy tylko kładzie nacisk na stawianie na swoich?

enzo 14.08.2024 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1631847)
A Zaskroniec kiedyś nie wspominał, że nie ma zamiaru ogrywać młodzieżowca klubom z ekstraklasy tylko kładzie nacisk na stawianie na swoich?

Sam tego nie kojarzę. Ale jeśli takie info poszło publicznie w eter, to w sumie się cieszę, że dodałem ostatnie zdanie do poprzedniego posta ;)

Witalis 14.08.2024 17:37

Pomysł z wypożyczeniem ciekawy, ale chyba jest zbyt wiele czynników, które determinują postawę juniora na boisku. Ryzykowny.

Co do Starzyńskiego - nigdy nie myślałem, że to powiem, ale nie skreślałbym go jeszcze. On sporo psuje, ale piłka go jakby szuka. Nie wiem, czy się jeszcze rozwija fizycznie-piłkarsko, ale nie zaszkodziłoby mu podciągnąć się piłkarsko-intelektualnie. Jeśli odbija się od obrońców, to niech wie, jak ich ominąć podaniem albo gdzie pobiec. Boguski też był mały, a dawał radę.

wolfy 16.08.2024 02:01

Strasznie mnie zbudowała w tym meczu postawa Starzyńskiego, który zagrał jak stary wyjadacz. Oby to było jego przełamanie.

Witalis 16.08.2024 09:48

No proszę, nastroje lepsze na forum i od razu przyjemniej się rozmawia!

Maine_Coon 16.08.2024 11:01

Sinusoidę wyjebalo

Arked 16.08.2024 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1631971)
Strasznie mnie zbudowała w tym meczu postawa Starzyńskiego, który zagrał jak stary wyjadacz. Oby to było jego przełamanie.

Młodzieżowiec nie będący statystą jest nam potrzebny jak powietrze.

FraMat 16.08.2024 11:39

Widziałem mecz tylko z doskoku będąc na wyjeździe i strasznie mi cięło transmisję, ale z tego, co widziałem (jakieś 30% czasu) to nie wierzyłem, że Wisła tak może grać.

wolfy 16.08.2024 17:56

Kiakos doznał złamania kości przedramienia i czeka go operacja :-/
Nie wiadomo ile potrwa przerwa.

https://www.wislaportal.pl/News.html...annisa_Kiakosa

Karherop 16.08.2024 21:08

Teraz trzeba postawić Szota na nogi tak szybko jak się da. Choć nawet po złamaniu ręki Kiakos powinien za te 6 tygodni grać. Baszczynski kiedyś tak grał

Drozd 16.08.2024 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1632027)
Kiakos doznał złamania kości przedramienia i czeka go operacja :-/
Nie wiadomo ile potrwa przerwa.

https://www.wislaportal.pl/News.html...annisa_Kiakosa

Wstawią mu blachę, poskręcają i w ortezie będzie grał za dwa trzy tygodnie od zabiegu :).

wolfy 16.08.2024 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1632048)
Wstawią mu blachę, poskręcają i w ortezie będzie grał za dwa trzy tygodnie od zabiegu :).

Się okaże. U nas często z tygodni robią się miesiące.

@Karherop - gdyby to było takie proste. Urazy Szota, Alfaro i Dudy nie są czysto piłkarskie. Problemy z kręgosłupem, przepuklina sportowa i guz na nerce. To nie są oczywiste sprawy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl