![]() |
Ta informacja jakoby transfery były w zawieszeniu do piątku a ściślej były uzależnione od czwartkowego wyniku spotkania pokazuje pełnię "profesjonalizmu" zarządu z B.Basałajem na czele - zespół wzmacnia się przed pucharami a nie w czasie rozgrywania spotkań o być albo nie być. Co zrobił właściciel, zarząd aby o wynik kibice w czwartek mogli być spokojni - NIC, sprzedano dwóch klasowych zawodników a na ich miejsce sprowadzono zawodnika, który i tak nie może zagrać w jutrzejszym spotkaniu....
Dołączam się do tych którzy twierdzą że to wszystko jest zaplanowane tzn. niech Wisła odpadnie a my będziemy mieli koronny argument do tego by transferów nie robić....granie na alibi skądś to już znam.... Tu przyjście 2-3 zawodników nic nie zmieni zwłaszcza że na klasowych graczy nas nie stać a kadrę mamy obiektywnie słabą.... A po ewentualnym odpadnięciu konsekwencje poniesie trener a nie nasze "gwiazdki".... Kasperczak nie ma wysokich notowań ani u właściciela ani u Basałaja gdyby była taka możliwość już by go nie było - jednego jestem pewien wkrótce będziemy mieli nowego trenera bo ja w sukcesy pod batutą obecnego trenera jakoś nie wierzę.... |
Cóz Wy za bzdury wypisujecie :) ? Ile Wy macie lat?
Bylem wielkim optymista co do transferow ale teraz czas na prawdziwa i obiektywna reflekcsje. Przeciez to jest proste jak konstrukcja cepa? Rok temu Levadia spowodowala ze w budzecie powstala wielka dziura. Lepiej dmuchac na zimne. Zakontraktowanie teraz zawodnikow, ktorzy nie dosc ze beda kosztowac, to jeszcze im kontrakty trzeba oplacic, spowoduje ze caly 'odpracowany' za tamten i w zasadzie nawet i za ten rok budzet pojdzie w niwecz. A chyba wszyscy zdaja sobie sprawe ze nawet z taka obrona i skladem wygranie polskiej ligi powinno byc latwoscia w obliczu slabego zgrania Legii i oslabiajacej sie postawy Lecha. Pozdrawiam i uwazam ze B. Krzyzanowski prawi dobrze. |
Cytat:
"Słabe zgranie Legii" - żebyś się nie zdziwił... jeśli są dobrzy, a ich transfery nie wyglądały na łapankę to będą dostatecznie dobrzy, żeby grać dobrze od razu "Osłabiająca się postawa Lecha" - sa już w kolejnej rundzie el lm - kogoś tam na pewno ściągną, a stracili tylko jednego (choć najlepszego) grajka. Z Głową i Marcelo nie wygraliśmy to teraz łatwo wygramy bo mamy gorszych od nich graczy - fajny tok rozumowania. |
Cytat:
Dysponując takimi pieniędzmi powinniśmy robić wzmocnienia bez względu na wyniki. Tak aby zdobyć mistrza i do przyszłorocznych eliminacji do LM przystępować silniejsi. To jest najsłabsza Wisła od kilkunastu lat. Według mnie aby zrobić coś z tej drużyny należy kupić, stopera: 2 skrzydłowych, napastnika, srodkowego pomocnika. |
Ja mimo wszystko pierwszy raz od 2 lat wierzę, że może w końcu poczynimy jakieś wzmocnienia. Nie spodziewam się cudów ale liczę przynajmniej na doświadczonego stopera i jakiegoś młodego napastnika.
Ważne jest to, że Boguś Cupiał wreszcie przejrzał na oczy i zatrudnił odpowiednich ludzi. Widać, że Basałaj zna się na tym co robi i stara się rozwijać nasz klub. Zatrudnił odpowiednich ludzi jeżeli chodzi o marketing, będzie rozwijał scouting, co na pewno zaprocentuje w przyszłości. Trzeba podążać drogą jaką wyznaczył nam Lech (jeżeli chodzi o sprawy typu marketing, scouting, zarządzanie drużyną) to może w końcu zaistniejmy w piłkarskiej Europie i pozostaniemy w niej na stałe. |
Cytat:
Pozdrawiam Panie Bo(h/g)danie ^^ |
3 dobre transfery i mamy mistrza w kieszeni. Klasowy stoper, lewy pomocnik z wrzutką i dryblingiem, skuteczny, wysoki napastnik. Nic więcej nie potrzeba.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Co tu dużo gadać, przyszło 3 odeszło 8, i nie ważne jest jak bardzo niektórych zawodników nie potrzebowaliśmy (Christov, Gołoś), waże że byli uzupełnieniem kadry na wypadek kontuzji graczy. Teraz takich zabezpieczeń po prostu nie mamy. Konieczny jest jeden stoper, jeden napastnik, i jeden lewoskrzydłowy :/
|
Cytat:
|
Cytat:
bo jak to rzekł był potrzebuję aktorów nie statystów to tyle w temacie Mesy |
Cytat:
Bo żeby przez 10 lat nie wypuścić żadnego piłkarza który posiadł jednocześnie trzy z czterech umiejętności: podać, przyjąć, zacentrować w biegu, zrobić jakakolwiek kiwkę - to jest dramat. do tego nie potrzeba wirtuoza czy nawet bardzo zdolnego piłkarza - wystarczy ktoś kto to ćwiczy do upadłego. Brożki, Małecki, Boguski - one jadą na talencie. Byliby znacznie lepsi gdyby młodzieżowi trenerzy się koncentrowali na szkoleniu, a nie na zdobywaniu nikomu niepotrzebnych tytułów. |
Konieczna jest większość ilość sofizmatów wypowiadanych przez zarząd kubu.
|
Cytat:
Strata Głowackiego i Marcelo nawet w obliczu kupienia dwóch nowych i dobrych stoperów jest olbrzymia, bo tu jeszcze decyduje element zgrania, wzajemnego uzupełniania się, itd. stoperzy plus defensywny pomocnik to kręgosłup zespołu, a Wiśle ten kręgosłup przetrącono znacznie. Nie pękaj! |
*Forze - jestes widze optymistą, ale muszę Cie zawieść. Jesli nie zrobimy transferów to mistrza nie zdobędziemy. Nie zrobilismy tego z najlepszą obroną, to na pewno nie dokonamy tego ze staruszkiem Cleberem i slabym Kowalskim
|
Jesli nie pojawia sie jakies konkretne transfery wzmacniajace druzyne a nie uzupełniajace tylko skład, to wówczas przestaje jezdzic na mecze. Maja kase ze sprzedazy Marcelo, Głowy wiec nie stoi nic na przeszkodzie zeby kupic za te pieniadze grajkow ktorzy wzmocniliby zespol. Mozecie po mnie jechac jak po łysej kobyle, ale jesli płace za bilet dojazd ponad 100km, szame to rowniez wymagam zeby grajki cos soba reprezentowały a nie mam zamiaru ogladac kopaniny. Jesli takowa chciałbym ogladac to wybrałbym sie do Wodzisławia do ktorego mam blizej.
|
Cytat:
Boże, skąd się tacy kibice sukcesu biorą. Jutro dostaniemy odpowiedź na kilka nurtujących nas pytań związanych z grą Wiślaków, a co za tym idzie, czy konieczne będą dalsze wzmocnienia. Mimo wszystko niepokoi mnie zachowanie władz Wisły. Chaotyczne, manipulacyjne i próbujące zrobić z nas... debili ? |
Cytat:
Nie pękam... w końcu to nie mnie ewentualnie będą objeżdżać lepsi przeciwnicy, to nie na mnie będą wieszać psy kibice. To nie mnie ewentualnie kopnie w d... właściciel jak nie będzie wyniku, min. 20 tysięcy widzów na trybunach i sponsora koszulkowego... Jak komuś wystarczy pykanie może o 4 miejsce to ten skład może jeszcze wystarczy na to, oczekiwać od tej grupy ludzi mistrza to spory hmm... optymizm. Co do Costly - jeśli to prawda co napisał kibicwisły1906, widzę że mało nam kłopotów. Robił jaja w Bełchatowie, robił w Rumunii, proste że będzie je robił i u nas jak go weźmiemy. |
Cytat:
Ochłon dzieciaku. |
Cytat:
Żeby pozostać w temacie, nasi działacze na poważnie rozpatrują kandydaturę Costly-ego, jestem pod wrażeniem ich zapału i pracy.... |
Cytat:
|
DeadOrAlive obraziłem cie? To nie moja wina ze masz klapki na oczach i nie widzisz co sie dzieje. Czy ci sie to podoba czy nie Wisla jest produktem ktory sie sprzedaje poprzez bilety. Jesli dla ciebie jakosc i produkt finalny nie ma znaczenia to rownie dobrze mozesz ubierac sie w lumpeksach i chodzic w nich po salonach myslac jaki to z ciebie szlachcic.
|
Okay. Może i mnie poniosło, ale na prawdę nie lubię takich wypowiedzi, bo jedna osoba tak powie do drugiej i do trzeciej i później wywiąże się z tego łańcuch osób, które nie pójdą na stadion, bo nie będzie wzmocnień...
|
Cytat:
Na chwilę obecną konieczny jest dobry, prawonożny stoper. Pomyślałbym nad przesunięciem Diaza na środek obrony. Jest bardziej zwrotny niż Głowa czy Marcelo, o górne piłki walczy ze skutecznością na poziomie Głowackiego (Marcelo jest moim zdaniem jednym z 3 najlepiej grających głową obrońców na świecie). Diaz nie przekonuje na lewej obronie ani na pozycji defensywnego pomocnika, więc pozycja stopera może być dla niego optymalna. Druga kwestia to Kirm - świetny materiał na DM. Najlepsza wydolność ze wszystkich Wiślaków, świetny strzał z dystansu, szybkość. Musiałby popracować nad odbiorem piłki, agresywnością, ale na tę pozycję pasuje znacznie bardziej niż na skrzydło, gdyż nie posiada ani dryblingu ani dośrodkowania. Wszystko zależy od Kasperczaka, ale jeśli Heniek potrafi wyciągać wnioski z gry piłkarzy, to powinien mieć podobne przemyślenia. Najbardziej Wiśle jest potrzebny przebojowy skrzydłowy, który będzie potrafił poderwać drużynę do ataku, a także klasowy napastnik, bo mimo wszystko Żuraw i Brożek, to wielka niewiadoma. Ten pierwszy może być leniwy i zmanierowany, a ten drugi ostatnimi czasy głownie się leczył, a gdy już grał, to snuł się po boisku. Tej drużynie naprawdę nie potrzeba tak dużo, aby grała świetnie. Dlatego brak wzmocnień będzie totalną kompromitacją i dyletanctwem ze strony władz klubu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
niema co przestawiac kirma czy diaza tylko trzeba kupic 3 grajków i tyle 2 obronców i pomocnika przydal by sie jeszcze napastnik
|
|
Cytat:
Dla przypomnienia: http://www.youtube.com/watch?v=j_JUH...eature=related |
dajcie spokój juz z tym costlym onet cos nabazgrolil a wy placzecie na 2 stony
|
Cytat:
Poziom bzdur i głupot w tym temacie osiąga niebezpieczne apogeum. Po to wzmacnia się słaby zespół, aby nie powtórzyła się Lewadia i słynna dziura budżetowa. To właśnie nie robienie tego jest nieodpowiedzialnym krokiem prowokującym kolejną katastrofę sportową i finansową, a nie na odwrót. Jeśli zarząd myśli tak jak piszesz, świadczy to o jego całkowitej nieudolności i niekompetencji oraz niezdolności do konstruktywnej nauki na własnych błędach, a nie mądrości. 3-4 brakujących obecnie klasowych zawodników zawsze "robi różnicę" i pozwala na lepszą grę oraz wyniki. My nie mierzymy się z Realem Madryt i nie gramy o mistrzostwo Primera Division, by ich brak w pucharach i lidze był bez znaczenia. Jeszcze jedno: Wielu z Was regularnie narzeka na puste obietnice, kłamstwa, idiotyczne tłumaczenia i usprawiedliwienia, kuriozalne, patologiczne pomysły "góry", na bezmyślną propagandę sukcesu. Ale sami w dużym stopniu jesteście im winni. Bo kupujecie te bzdury, wykręty władz Wisły, zapewnienia bez pokrycia, reagujecie pozytywnie na pustosłowie, przyjmujecie do wiadomości częstokroć durne wyjaśnienia i powody różnych zaniechań, bierności, ba, nawet potraficie ich potem bronić. Pozwalacie, by "przecieki kontrolowane" manipulowały Waszymi emocjami i osądami. Większość kibiców jest na to niestety bardzo podatna. Gdybyście tego nie robili, zarząd nie miałby na nie klientów i naturalną koleją rzeczy byłoby tego wszystkiego mniej. Sami prowokujecie nieprofesjonalne zachowania pracowników klubu i robienie opinii publicznej "wody z mózgu". |
Markusie mam tylko jedno konkretne zdanie do twojego posta. Kazda sytuacja ma dwie strony, ale najczesciej kazda sytuacja jest wypadkowa obu tych stron. Zapamietaj to sobie.
|
Cytat:
Musimy się przygotować na kolejnych testerów którzy zaszczycą nasz klub w niedługim czasie... |
o Milinkoviciu:
z tego co google tam wyczytal, to nic nowego w tej sprawie nie napisano. Ma kontrakt, ale pewnie odejdzie, gadaja z Wisla, ale manager ma/czeka naoferte z duzego europejskiego klubu. Caly czas jedno i to samo powielane. a pro po Milinkovicia i Zbymaka. Ty mi pisales jakies dwa tygodnie temu ze ten zawodnik JUZ podpisal z nami kontarkt.... |
Cytat:
|
A wiadomo w końcu co z Holendrem Agustienem? Bo wyjechał ze zgrupowania i cisza. Chyba, że o czymś nie wiem
|
Cytat:
Wyjechał a nasi zaproponowali mu kontrakt i teraz czekają na odpowiedz |
A skąd wiesz, że zaproponowali mu kontrakt? W Dzienniku Polskim pisali, że z niego zrezygnowali.
|
któraś z gazet podawała taką informacje
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl