![]() |
Kupował ktoś coś w salonie Ruck Zuck koło Ronda Ofiar Katynia? Wykiwali mnie nie odpuszcze im może kogoś też jak krętacze?
|
Jak cię przekręcili, opisz.
|
Opis na PW
|
Excel.
Mam kolumnę w której do wyboru są słownikowe dwie opcje TAK lub NIE. Jaką formułę zastosować, by z automatu wyliczało mi po uzupełnieniu wszystkich pól procent TAK i procent NIE. Pomożecie? ;-) |
Cytat:
Gdyby coś to pisz. |
Bardzo dziękuję za pomoc!
|
Wie ktoś czy da się odzyskać usunięte archiwum rozmów z gg12? I to z nie tego urządzenia, z którego były prowadzone rozmowy. Może przez jakiś serwer gg? Szukam odpowiedzi ale nie mogę znaleźć pomocnej i chyba się nie da tego ogarnąć więc nadzieja w Was ;)
|
Dobry onkolog od spraw beznadziejnych. Ktoś, coś???
|
Cytat:
Nie znam sprawy ale jeden onkolog nic nie poradzi - pewnie w grę wchodzi jakaś terapia (tutaj 10 metod do wyboru). Ja osobiście rękami i nogami polecam: Centrum Onkologii - Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie Kraków Garncarska http://www.onkologia.krakow.pl/ Tylko nie mogę polecić konkretnego lekarza bo zajmowało się mną kilku różnych ale żyję (odpukać) :) |
Podbijam ;)
Cytat:
|
Cytat:
Zdrówka życzę! |
Problem z odbiorem maila na Gmailu w domenie.
Nadawcy otrzymują komunikat następującej treści. 521 No Redirect Entry for this address Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady i sugestie jak sobie poradzić z tym problemem. |
edosunieica
|
Cytat:
Obstawiam DNS. |
jest na forum ktoś kto zajmuje się obróbką wideo i za drobną opłatą stworzył by mi kilkuminutowy filmik z moich materiałów?
|
Jest tu ktoś kto zna się na rowerach ( mtb ) i pomoże z wyborem?
|
Cytat:
|
Cytat:
A co w ogóle chcesz kupić? Do maratonów, do jazdy w mocnym terenie w weekendy czy wypadów do Lasku Wolskiego ? :) Jakieś marki masz na oku? Czy Hardtail czy Full, koła 29 cali czy jeszcze 26tki ? |
Cytat:
Nooo, po pytaniach widzę że jest ok )) Hardtrail 29 bo pora na zmianę 26 Jazda 65% asfalt + 20% wertepy płaskie - to w tygodniu bo najłatwiej po pracy tak nabić w ch... kilometrów )))) i 15% rzeczony Lasek Wolski czy inny Turbacz w weekendy . Moze trochę wiecej tego Lasku Wolskiego czy innych dolinek bo blisko )) Myślę nad Cube ltd pro ( idzie kupić 2016 za fajne pieniądze) http://www.esportowiec.com.pl/rowery...16-p-6766.html lub 2017 tez da sie dobrze kupić. i mam generalnie dylemat z rozmiarem bo co sprzedawca to inna opinia. Mam 175 cm wzrostu nogę 81 i teoretycznie wypada mi 17 wg producenta i większości ale ja wcale nie czuje się źle na 19. Tyle, że co innego 3 rundki pod sklepem a co innego 3 -4 h na rowerze. Generalnie coś tego typu mi się podoba. Sam nie wiem co wybrać - czy geometrię "dziadkową" typu CUBE ACID czy Scott Aspect czy jednak taką pół-sportową ( bo jak dla mnie to ten CUBE LTD w 2018 nazywa sie to reaction ale rama ta sama ) typowym sportowym nie jest. Do samego CUBE jakos szczegolnie nie jestem przywiazany ale jakoś mi się tak podoba na teraz )) Dodatkowo ja jestem skrzywiony przez czasy w których zaczynałem a były to piękne lata gdzie człowiek brał ANLEN INVERT 2 rozmiary za duży i cieszył się że coś jest - .... z rozmiarem .... z kolorem ))) Teraz mam wheleer pro 3900 rama 19 na pełnym deore ale to sa zupelnie inne geometrie bo to 26 ( tak wiem stary ale miałem przerwę kilka lat z epizodem 8 lat temu 2 miesiące bez nogi w zasadzie - w efekcie zanik mięśni i takie tam potem ale od 3 lat znow się bawię i mięśnie są i moc jest ))) w piątek mam zastrzyk w kolanko z kwasem ))))) Generalnie te nowe 29 mają taką geometrię, że już sam nie wiem czy ja jestem jeb.... i wszedzie mi za wygodnie a tak ma być czy po prostu wychodzi efekt przyzwyczajenia do zlej sylwetki )) Dodatkowo mimo całkiem rozsądnych czasów itd ja nie umiem jeździć na rowerze ))) bo zawsze jeździłem na za niskiej kadencji. Dlatego teraz chcę 2x11 bo te nowe małe tarcze z przodu wymuszą na mnie chyba trochę poprawniejszą kadencje na płaskim z korzyścią dla moich kolan ))) I ch wie co zrobić, już zaczynam rzygać tymi rowerami i jak sie w........ to wsadzę dobry amor do swojego ktory bedzie drozszy niz ten moj aktualnie )))) |
Ja mam swojego Treka 6700 już chyba z 10 lat spokojnie. Chciałem zmienić ale ostatnio jeżdżę tam sporadycznie że szkoda mi kasy wyrzucać :) Nie siedzę ostatnio w temacie cen więc nie wiem czy np. da się znaleźć lepszego w tej samej cenie czy nie.
29 cali też bym brał, inna geometria ale wbrew pozorom tak samo zwinny jak 26'' - i tak mi się marzy że jak będę zmieniał to już nie alu ale rama węglowa ale kasa .. kasa .. :) Ten z linka wygląda ok, sprzęt przyzwoity bardzo ale waga 13kg wydaje mi się lekko duża ... Mój co prawda 26 cali waży 12.5 a jak oglądałem rok temu z ciekawości modele w cele około 5 koła to 11-12 kg maks ważyły - aluminiowe - carbo były jeszcze lżejsze. Co do wielkości ramy - nie patrz na wielkość ani geometrię ale po prostu na niej siądź :) Wielu kumpli oglądając w necie rowery wybierali ramy logicznie po swój wzrost a potem się okazało że kupa. Więc zawsze przymierzyć - a potem wiadomo, kupować gdzie taniej :) |
Z wagą to jest tak, że część ( a w zasadzie większość )) podaje bez pedałów a tu już mamy na bidę pół kilo. Alu ciężko teraz znaleźć poniżej 12-12,5 (czyli 13) przynajmniej w okolicach 5 k ( generalnie z roku na rok "tną" na podzespołach - wszyscy patrzą na przerzutki amor korbę a oni co chwilę gorsze hamulce, chu....e koła i opony i to też robi wagę). Ja w związku z przekazem od kolegi "następny sobie kupisz z 3 albo 4 kolami" szukam czegoś z fajną ramą i wolałbym na pełnym xt ( albo mieszanym xt /slx) z sensownym powietrznym. Koła mogę zmienić najłatwiej. Kusi mnie też scott scale ale on już bardziej sportowy a sam nie wiem czy w 42 roku życia az taką geometrię potrzebuję )))
PS Śmieszna sytuacja - byłem dzisiaj po swoim poście na rowerze z synem ( 6,5 roku) i rozjeb.... oponę tak że można palec wsadzić ))) Komentarz żony: no ewidentnie musisz sobie ten rower kupić ))))) |
Lewy przycisk myszy działa jak prawy; scroll w myszce zmniejsza/ zwiększa przeglądarkę i pulpit. Nie działa touchpad i brakuje polskich liter. I to wszystko naraz po chwili. Jakbym coś włączał przypadkiem? Miał ktoś podobnie? Zgłupiałem szczerze powiedziawszy.
|
Cytat:
Pamiętam też program gdzie pokazywali jak z roweru Włoszczowskiej zdrapywali lakier bo to kolejne 100 gramów do przodu :D Ale tak szczerze to przejechałem się kilka razy lżejszym góralem i jak będę zmieniał to będę głównie patrzył na wagę - pod górę jakby 2x lżej. 2x bardziej zwrotny itp. - osprzęt klasy XT wystarczy przy mojej jeździe na kolejne 10 lat :) Fakt faktem że do seryjnych rowerów wkładają dużo badziewia - jak napisałeś, na kołach można urwać ponad 1 kg często itp itd - ale wtedy kwota znowu rośnie 4 cyfrowo :) |
Zdarzyło wam się kiedykolwiek żeby gospodarz na Airbnb chciał wasz pesel?
Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem. |
Siemanko, brał ktoś z was udział w runmageddonie? Potrzebuje opinii na temat poszczególnych grup startowych.
|
Cytat:
|
Chcą skan dowodu. Ostatnio rezerwowałem i tak było. Właściciela jednak nic nie interesowało.
|
Gdzie aktualnie w Krakowie kupię stare gazety, tzn. kilka numerów wstecz? Poza Halą Targową bo tam jest chyba tylko w soboty/niedziele.
|
kiedyś można było na tomexie, ale nie byłem tam pare lat już.
|
Tomex. Jest tam kilka stoisk.
|
na placu nowym chyba też się ktoś rozkłada co jakiś czas z takimi rzeczami
|
Cytat:
|
Czy umowa o świadczenie usług może zostać podpisana z osobą fizyczną?
Macie może jakiś wzór? |
Panowie problem z Worldem :D
Namieszałem w ustawieniach i wyskakuje mi jakaś konwersja pliku i jakieś dziwne znaki. Ktoś wie jak można przywrócić poprzednie ustawienia? |
Hej,
szukam do swojej firmy jakiegoś dobrego taniego i szybkiego CRM. Zależy mi jedynie na liście klientów (z wyszukiwaniem po NIP-ie), historii kontaktów (spotkań czy telefonów) kalendarzu i apce na tel. Program do FV czy ofert mam oddzielny, stanów magazynowych nie mam. Pracowaliście na czymś godnym polecenia? testowałem już firmao - odpada przez brak kalendarza w apce mini CRM - brak apki pipedrive - nie potrzebny cały proces realizacji sprzedaży który trzeba uzupełni, a ja za niego nie odpowiadam Z góry dziękuje za pomoc. |
do skasownia
|
Uczyłem się wiele lat w Profi-Lingua.
Przedzwoń i zapytaj czy uczy tam jeszcze Grzegorz Kokor. Jeśli tak, to uderzaj w ciemno. Jak chcesz więcej info to pisz na priv. |
Cytat:
|
Dzięki za odp.
Wybrałem Livespace'a :] Kolejne pytanie: Szukam dobrej firmy której zlecę zrobienie stronki net, logo, materiałów reklamowych itp. Warszawskie ceny mnie trochę dobijają. Wymagana FV Vat (projekt dotacyjny) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl