![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą to co piszesz jest możliwe czasem pod koniec połówki albo meczu. Co w sytuacji kiedy taki wchodzi na 15 min i nie ma z czego dać? Statystyki wszystko to pokażą tylko trzeba z nich korzystać i traktować je poważnie. |
Pokażą nam, kibicom, czy trenerom?
|
Co się z Dudą dzieje, że klub robi dla niego aż koszulki wsparcia?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mokrzycki to sferza marzeń.
Oni sami dali za niego bodajże 500 czy 600 tyś. zł a to kluczowa osoba u nich. Więc nie ma opcji, że nasi wyskoczą z 1,5 mln |
A fachowiec Drozd mówił że kilka dni i Duda będzie do dyspozycji trenera.
|
Drozd dopiero zaczął specjalizację na nefrologii - daj mu czas.
|
Nie wiedziałem, że Drozd oprócz analizy dupy Omraniego pokusił się też o analizę nerek Kacpra Dudy :D
|
Jak ogłoszono kontuzję Dudy to od razu była informacja, że 6-8 tygodni.
Więc nie ma co na razie siać paniki - kontuzja była 8 lipca. |
https://x.com/UEFAComPiotrK/status/1817815088067182885
No nic, pożyjemy, zobaczymy.. Baku jest w stanie dać dobrą ofertę, jedna oferta już podobno była i to nie taka zła i sądząc po tym, że się spotykają osobiście to poprawka może być ok. Pomijam kwestię miejsca, ligi itp. Jeżeli wstępnie pytali agenta Rodado ( pomijam zakazy itp,) czy jest zainteresowany, to z zarobkami się dogadają. |
Nawet jeśli mielibyśmy dostać za niego teraz 700-800k euro (oby nie na raty), to czy nie bardziej opłaciłoby się nam go zatrzymać, nie dostając za niego nic za rok?
Angel to kluczowy zawodnik w grze o awans, w jego miejsce zostanie sprowadzony większy lub mniejszy ogór. |
Awans z Rodado w zeszłym sezonie też nie wypalił i żadna gwarancja. Tak samo może skończyć znowu na 10 miejscu.
"czy nie bardziej opłaciłoby się nam go zatrzymać, nie dostając za niego nic za rok" - kilka milionów złotych piechotą nie chodzi, zwłaszcza w naszej sytuacji.. |
Cytat:
|
Pisałem o tym tutaj, że zatrzymanie Angela jest wg mnie kluczową rzeczą, żeby przynajmniej marzyć o awansie w tym sezonie. Jednocześnie nie wierzyłem, że zdecyduje się on kontrakt przedłużyć, a bez tego sprzedanie go teraz byłoby koniecznością.
Wiadomo, pewnie mamy teraz jakiś nowy komin płacowy, ale akurat on na niego zasłużył jak nikt. A sam Rodado jest na najlepszej drodze do napisania pięknej historii w Wiśle, oby z happyendem w postaci awansu. |
"Potwierdziły się wstępne diagnozy dotyczące zerwania ścięgna Achillesa u Josepha Colleya. Leczenie przewiduje zabieg operacyjny, a przerwa szacowana jest na 6-9 miesięcy w zależności od przebiegu rekonwalescencji. Z kolei Igor Sapała ma uszkodzony staw barkowo-obojczykowy i czeka go rehabilitacja, która wyklucza pomocnika z treningów przez minimum 2-3 tygodnie." :(
|
Myślę, że spokojnie można to już napisać: ZWOLIŃSKI to turbo parodysta... W Wiedniu graliśmy w zasadzie w 10...
Gość może bidon nosić Sobczakowi. |
Cytat:
Królewski w tym okienku przepalił już mnóstwo pieniędzy. |
Cytat:
|
Cytat:
Tyle mają wspólnego z rzeczywistością te wszystkie Twoje pojękiwania :rotfl:v Cytat:
Cytat:
|
Można na przykładzie Skrobańskiego wprost pokazać nonsens przepisu o młodzieżowcu.
Jest w kadrze, bo musimy mieć jakiegoś młodzieżowca w zapasie. Kiedy jednak mamy tylko jednego stopera w składzie - Moskal woli wystawić Jarocha niż jego. Nie wina Moskala, jego celem jest awans, nie szkolenie drewna. W czasie kiedy Skrobański powinien jak najwięcej grać - siedzi na ławce, praktycznie bez szans na grę. Moskal twierdzi że "jest za mało ograny". I koło się zamyka. Kiedy wypadnie z wieku młodzieżowca - dostanie kopa w dupę. Patologia. Typowe zagranie pod Januszy kibicowskich i dziennikarskich którzy chcieli żeby "zrobić coś ze szkoleniem". To zrobiono "coś". A że nic pozytywnego z tego nie wynika, raczej rodzi patologie? Oj tam, oj tam. |
Jest w tym sporo racji, choć do tej pory byłem raczej zwolennikiem przepisu.
Do tych, którzy znają się na treningach: czy Urydze, skoro jesteśmy na niego skazani, nie pomogłoby gdyby pozbył się trochę masy mięśniowej? Byłby lżejszy. Gdyby jednocześnie nie stracił dużo na sile, dynamice, lżej byłoby mu biegać. Poza tym Uryga nie powinien być kapitanem. Pytanie, kto, bo Rodado też się nie nadaje, a nie mamy pewniaków w składzie. Serce mi zadrżało, jak Rodado podczas przepychania się przy linii w 1. połowie, włożył nogę za piłkę, między nogi obracającego się rywala i sam zaczął obracać się w odwrotną stronę. |
Cytat:
Do tego wmawiający idiotom, że wszystko sie da w zyciu osiągnąć, wystarczy ciagle robić to samo i si człowiek nauczy. A na koniec dzięki całemu temu .......eniu te wszystkie oszołomy, które tak samo jak Królewski nic nie ogarniają, nie znają się na piłce itp mogą powiedzieć, że przecież się uczą, że mylić się w diagnozach, analizie to coś normalnego. 100 procent .......enia, 0 procent odpowiedzialności za słowa, prezes blisko plebsu na x. Układ idealny, żyć nie umierać. |
Chyba jeszcze nikt nie przeczytał przede mną, więc polecam artykuł na Weszło o naszym Kissie.
Jakiś lepszy gagatek z niego... Ciekawe któż go opiniował... |
Fragmenty z artykułu Weszło o Kissie:
"Nie można było mu zaufać, zbudować na nim zespołu. Zaczął zmieniać kluby rok po roku, ale wszędzie, gdzie lądował, stawał się zawodnikiem wchodzącym z ławki rezerwowych. Ostatnio grał w Ujpeszcie, który do samego końca bronił się przed spadkiem i nawet tam nie był w stanie wywalczyć sobie podstawowego składu (...) Bardzo dziwny transfer. Rozmawiałem z jego byłym trenerem, który opisał go jako typowy przykład dzieciaka, który zbyt szybko dostał dobry, wysoki kontrakt i zadowolił się tym, co ma. Gdy stało się jasne, że finansowo jest zabezpieczony na przyszłość, zniknęły ambicje i wysokie cele. Najważniejszą rzeczą było kupienie dobrego samochodu, tego typu sprawy. Mentalnie nie jest na poziomie, który sugerowałby, że jest jeszcze obiecującym zawodnikiem - oceniają Kissa rodacy." Nie brzmi to dobrze. Ale skoro teraz zawodników wynajduje, ocenia i weryfikuje ich przydatność sztuczna inteligencja, a nie znający ich bezpośrednio dyrektor sportowy, takie sytuacje mogą się często zdarzać. |
Dojrzałości danego człowieka niestety komputer nie oceni.
|
Cytat:
Cóż za zwrot akcji xd no tego to się po malutkim hejterku markusiku nie spodziewałem. Jeszcze niedawno bronił grubasa Omraniego, atakował FraMata za przytaczanie jakichś gównianych opinii z forum czy też z poprzedniego klubu grubasa, a po zaprezentowaniu grubej dupy Omraniego gdy ten już był w Krakowie mówi, że nasza nadzieja ataku ma niemalże niedowagę! I co? Wystarczyło że Zaskro zwolnił Hiszpanów z Wisły, że część sama uciekła i nasz hejterek pluje jadem w węża z kazdej strony. Nagle nie ma taryfy ulgowej, nagle się okazuje że po artykule na weszło można ocenić zawodnika, że można sugerować się opina z weszło, z mediów, z byłego klubu. No kurde mol. Przewrotne to życie. Straszne jest do czego prowadzi nienawiść |
Cytat:
Gadanie o tych cechach wolicjonalnych pasujących do Wisły wrzucamy między bajki, jakich wiele. Choć trzeba przyznać że Kiss trzyma poziom drużyny |
Jarek popełnił grzech śmiertelny w jego książce, czyli wylał Kiko :)
Cytat:
|
Cytat:
Pokazuj jak zakłamujesz. A przytaczanie artykułu z Weszło to nie ocenianie zawodnika, ale ty za głupi jesteś, by to zrozumieć, podobnie jak dawniej zauważyć jak krytykowałem Królewskiego za wiele innych spraw, np. za bezmyślne trzymanie Sobolewskiego.:-D Zawsze bawiła mnie twoja tępota i bawi nadal. |
Cytat:
Jak Wisła na razie wyszła na odsunięciu Kiko i rozpoczęciu wyszukiwania oraz sprowadzania zawodników w oparciu o algorytmy Królewskiego pokazały dwa ostatnie okienka transferowe. Tyle w temacie. I konkretnie, które opowieści Królewskiego na temat Omraniego były przeze mnie tu "papugowane"?:lol: Ale najbardziej mnie bawi, nawet więcej niż głupota hejterka Jaroo, że Wattsik myśli, iż coś wie na mój temat :rotfl: Następny komediant :D:rotfl: |
przerabiałeś to ostatnio z FraMatem i miał rację, więc ja nie będę się powtarzał
|
Cytat:
I ty mówisz że ktoś jest tępy? :D Osmieszyles się na tym forum po raz kolejny bo jesteś zwykła chorągiewka a jak wiadomo z takimi jest problem bo leci tak jak wiatr zawieje. Wczoraj Królewski, Omrani i brak oceny za wcześnie (dawanie szans piłkarzom, trenerom, całemu projektowi, pomysłowi na klub - top), dzisiaj hejt i jedna wielka sraczka bo już nie ma Hiszpanów. Lubisz hejtowac co? Najlepsze jest to, że Moskal ma wyniki jak Rude i nagle ci się coś nie podoba hehe |
Cytat:
Dajesz. Albo przeproś. Skala rojeń niektórych na tym forum, czy raczej złośliwych prób stygmatyzowania oponentów momentami może fascynować. :-D |
Cytat:
Jakie przesądzanie, ile konkretnie ważył wtedy Omerani hejterku? Jakie przesądzanie, że będzie to dobry transfer, który na pewno wypali? Jakie wyniki pierwszych meczów ligowych Moskal ma jak Rude? :rotfl: Jakie hejtowanie Moskala za te wyniki? Jakie pisanie, że on nie potrzebuje czasu, choć kadra, którą obecnie zapewnił mu Królewski na wiele mu nie pozwala? Jak dziś w Wiśle nie ma Hiszpanów? :rotfl: Jakie zmienianie przeze mnie zdania w sprawie piłkarskiej wartości większości Hiszpanów sprowadzanych do Polski, czy wartości większości krajowych zawodników, pracy Kiko, algorytmów Królewskiego, sensu opierania na nich skautingu, marginalizowania roli dyrektora sportowego i czynnika ludzkiego, idei opierania składu na takich Sapałach, Biedrzyckich, Młyńskich czy Urygach, jakie ocenianie kogokolwiek po jednym występie? Jakie zmienianie zdania odnośnie wypominanych przeze mnie błędów Królewskiego w rodzaju trzymania Sobolewskiego? Ja cały czas w tych i innych kwestiach pisze tak samo od zawsze. :-D Jedyne, co potrafisz to zakłamywać moje słowa na własną modłę i kompromitować się swoimi przemyśleniami i insynuacjami. Myślisz że ci się to uda? Że jesteś taki sprytny? Że umiesz w socjotechnikę? :lol: Popisuj się swoimi rojeniami, coraz zabawniej ci to idzie. :rotfl: |
Za wywiad którego udzielił nasz tfu kapitan redaktorowi Karcz, po meczu w Pruszkowie, powinna być dyscyplinarka i liść od kibiców. Qrwa jaki ten człowiek jest malutki i żenujący. Grę w pucharach nie należy traktować jako priorytet. Nie ważne że gramy dla kibiców, że mamy okazję zarobić kasę dla klubu i premie dla siebie, że kilku zawodników ma okazję wypromować się w Europie.
Żeby jeszcze co mecz świecił przykładem. Zeszły sezon żenujący, początek tego również a tu takie .......enie, że głowa boli. |
A przeprosił za zajebanie meczu i stratę punktu?
|
Cytat:
|
To co ten parodysta Uryga wygaduje w głowie się nie mieści.
Już się zaczyna narracja, że słaby start sezonu to wina gry w pucharach. Tymczasem oba mecze w lidze zostały zajebane na własne życzenie i na pewno przyczyną nie jest zmęczenie. Jak Alanek nie potrafi zmotywować się na mecze ligowe niech po prostu wypiedala. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl