![]() |
No to w czym problem... Przecież tak do tej pory było i jest :)
Przecież TS nigdy nie korzystało, nie korzysta i nie będzie mogło korzystać z logo SA. |
To ja już nic nie rozumiem :D
|
Cytat:
|
Możecie się podśmiechiwać ale tu naprawdę nie ma z czego, bo jak to wszystko pierdyknie to nie będzie co zbierać.
|
Cytat:
W świetle ostatnich lat, Wisła Kraków SA nie jest w żaden sposób moralnie/historycznie itp,itd zobligowana, aby utrzymywać organizacje która praktycznie doprowadziła do jej upadku. Skoro pewnym grupom udało się wpływać na TS, historia prędzej czy później może się powtórzyć. Całe towarzystwo nie może egzystować na plecach sekcji piłkarskiej. Musi nastąpić całkowite oddzielenie tych 2-óch podmiotów. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
CWZR to piekne hasło, ale działa w obie strony. Moje pytanie odnosiło się do sytuacji, kiedy pożyczkodawcy wycofują się z Wisły. Może/mogło to nastąpić z różnych powodów i dlatego, chciałbym wiedzieć czy w TS powstał jakikolwiek zalążek planu działania na taki wypadek. I powtórzę wyraźnie, nie chodzi mi o przedstawianie konkretnych rozwiązań, ale samego wyjścia z inicjatywą zabezpieczenia funkcjonowania SA. Sam (o ile dobrze pamiętam) zgadzałeś się z tezą, że upadek SA, w dłuższym terminie, przesądza o losie TS-u, więc jeśli takie działania nie zostały podjęte przez TS, to znaczy, że CWZR, to nie tak do końca. |
Cytat:
Dla mnie osobiście SA może sobie zaprojektować nawet trzecie logo ważne żeby miało do niego 100% praw i nie było niczyim zakładnikiem. Ale to nie ja wyciągnąłem spółkę z czarnej d i nie ja tam wsadziłem pieniądze, czas oraz energię. |
Cytat:
Nie obraź się, ale polecam na początek "Kolekcję Klubów" Andrzeja Gowarzewskiego i tom poświęcony Wiśle Kraków. Ja już kończę w tym wątku, co miałem napisać napisałem. |
Cytat:
Gdyby nie on to bylibyśmy dzisiaj takim Hutnikiem albo może Garbarnią. Sam mogę powiedzieć, że gdyby nie on to dzisiaj ze znajomymi nie jeździlibyśmy na Wisłę, bo od tamtych czasów wszystko się zaczęło. |
9x 3 miesjce, 8x 2 miejsce, 6 mistrzostw, cwiercfinal Pucharu Europy. Wszystko przed era Cupiala...
|
Cytat:
|
Ale nie możecie zrozumieć, że to sukcesy za Cupiała przyciągnęły na Wisłę te setki tysięcy kibiców, a nie przeszłość?
Dlaczego cracovia nie ma tylu kibiców i nie może równać się z Wisłą jak też ma bogatą historię? |
Cytat:
|
Ile z tego było zasługa TS, a ile resortu?
Tylko pytam |
Ja pierdziu, wezcie Wy sie najpierw zaznajomcie z historia klubu, ktoremu kibicujecie:D
|
Cytat:
Możesz żyć ciągle przeszłością i historią, ale co to da? Ja nie żyłem w tamtych czasach. Żyjesz tu i teraz. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zadałem tylko pytanie, bez żadnej tezy
|
Dzinus- to nie rozumiem, zaczynasz najpierw przywoływać sukcesy z historii i zasługi TSu, ale gdy JudasPriest zadał pytanie o resort to nagle się oburzasz, to też jest częścią historii czy już nie?
Cytat:
|
Dla przypomnienia w takim razie. Nasz klub istnieje od 1906 roku!!!
|
Cytat:
|
To w takim razie, jeżeli tamta historia nie jest ważna, bo większość wychowała się na sukcesach ery Cupiała to po co to draka o historyczną nazwę TS, herb TS czy koszulki retro?
Mam wrażenie, że wybieracie sobie to co Wam wygodne. |
Cytat:
|
Miałem nie pisać, ale serio nie wierzę w to co czytam. Sprawdźcie sobie jakie to osiągaliśmy za czasów resortu wyniki... Tam były choćby dwa spadki z ligi. Za czasów komuny, to prym wiódł taki Górnik przykładowo.
Ps. Cupiała i spółkę (bo skoro piszecie takie głupoty, to może nawet nie wiecie, że był jeszcze Pan Urban i Pan Ziętek) namówił do inwestowania zły TS, a konkretnie LMM. |
Dzinus, ja chciałem Ci tylko uzmysłowić, że pisząc o historii trzeba być obiektywnym i nie traktować jej wybiórczo. Nic więcej.
Koniec tematu z mojej strony. |
Cytat:
Jak się książek czytać nie chce, to chociaż w skrócie: http://historiawisly.pl/wiki/index.p...99cia_sportowe "Gorzej wiodło się za to piłkarzom. W futbolu GTS nie miało możliwości konkurowania z klubami śląskimi, czy też warszawską Legią. Szedł zatem drogą przedwojennej Wisły, która też swoją potęgę budowała poprzez własny narybek." |
Serek.c2 to chyba post do Dzinusa. Ja o tym wiedziałem.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl