![]() |
Nie będzie w Wiśle porządnych transferów, dopóki nie zostanie zatrudniony skaut (nie wspomnę o sieci skautów) z prawdziwego zdarzenia. Wielu zawodników z lig zachodnich, czy to pierwszych czy drugich, byłoby sporym wzmocnieniem dla klubów w naszej ekstraklasie i myślę, że byliby również w naszym zasięgu finansowym. Skoro Cracovię, Arkę, Śląsk czy Zagłębie stać na postawowych zawodników swoch zespołów z Eredivisie, to również byłoby stać Wisłę. Nie wspominając już o wyszukiwaniu talentów z niższych lig. Najlepszymi przykładami są Błaszczykowski, Cantoro, Uche. Zapewne zupełnie przypadkowo na nich natrafiliśmy, jednak z rozwiniętą siecią skautingu, bez problemu zawodnicy takiego pokroju graliby w naszych szeregach.
Dlaczego nie możemy zainteresować się Andrzejem Czyżniewskim, który jako jeden z niewielu w Polsce zna się na tym fachu ? Najpierw odwalił kawał dobrej roboty w Poznaniu, teraz ściąga do bardzo przeciętnej Arki podstawowego obrońcę Willem II Tilburg - Marciano Brumę czy Ante Rozicia z Sedanu. |
Dlatego najlepiej byloby wypozyczyc stopera z opcja wykupu i podpisac Augustiena i Milinkovica. A reszte pieniedzy zabookowac na koncie Wisly
|
Czas się wypowiedzieć, bo ostatnio tylko czytałem jak się produkujecie.
Wreszcie doczekaliśmy się bramkarza. Powinniśmy się cieszyć bo historia testów kolejnych goalkeeperów mogła wpędzić w depresję. Według mnie Juszczyk zasłużył swoją grą na przedłużenie umowy, czego nie mogę powiedzieć o Pawełku. Wierzę że wreszcie wychowamy sobie jakiegoś bramkarza. Uważam też za ciekawy transfer trenera bramkarzy, bo wszyscy mieli dość Kazimierskiego i umiejętności łapania piłki przez naszych bramkarzy. Martwi mnie sprzedaż Marcelo i Głowackiego. Jak wiemy było to nieuniknione. Marcelo odszedłby wcześniej czy później a już taka oferta za obrońcę mogłaby się nie trafić. Zdziwiło mnie odejście Głowackiego, oby tylko na tym skorzystał nie tylko finansowo. Jest pretekst do odmłodzenia obrony (choć okazjabyła jak i mieliśmy Marcelo i Clebera). Jeśli Heniu przesunie Pietie na stałe do pomocy to jest paląca sprawa lewego obrońcy. Diaz się nie nadaje na tą pozycję- jest za mało zwrotny, daje się wkręcać w ziemię pierwszemu lepszemu dryblerowi, za dużo fauluje, zbyt łatwo odpuszcz krytego zawodnika itd. W ofensywie jego gra jako lewego obrońcy jest wystarczająca choć częste straty są śmiertelnym zagrożeniem. Kowalski jest chyba w czepku urodzony jak tego nie wykorzysta to może mieć pretensję tylko do siebie. Ma 2 miesiące jak się pokarze zostanie podstawowym zawodnikiem, jeśli nie może odejść - ja w niego wierzę. Oby przynajmniej 1 zawodnik przyszedł do defensywy, a nowi zawodnicy okazali się graczami na miarę 1 składu. Uważam że pomoc mamy wystarczająco mocną. Tu najważniejsze jest żeby każdy zagrał na miarę swoich umiejętności. Czas najwyższy sprowadzić kogoś młodego, który za rok dwa będzie w stanie rywalizować z Sobolem. Ciekawe jak wygląda sytuacja Agustina, może nie potrzebujemy akurat wzmocnień wzmocnienia w środku ale jak mamy okazję na takiego zawodnika to trzeba brać może przyda się na skrzydle. Co do przyszłych transferów to oby Garduła i Kirm pokazali klasę a będzie dobrze. Mamy też Jirsaka na rezerwie. Jeśli nie to potrzebujemy skrzydłowego z dobrym dryblingiem. W ataku zobaczymy znowu wielkiego Pawła Brożka. Jeśli Żuraw i Paweł nie złapią kontuzji to Etamane na rezerwie będzie wystarczający, przy wykorzystaniu Małeckiego na boku (jeśli dziś nie będzie jego ostatnim dniem w Wiśle) i Boguskiego raz na skrzydle raz w ataku. Jak dla mnie to przy braku przeciągających się kontuzji i troche lepszym poziomie indywidualnej formy niż w poprzednim sezonie będziemy mieli dużo mocniejszy atak i prawie brak obrony. Głęboko wierzę że spowoduje to grę do przodu, a spektakularne parady Jovanovicia zaowocują wysokimi wynikami i przede wszystkim ładną grą. |
Cytat:
Garguła kontrakt 5 lat - 2 mln euro Łobo kontrakt 5 lat - 2 mln euro Kirm kontrakt 5 lat - 2 mln euro Jirsak kontrakt 5 lat - 1,5 -2 mln euro itd itp... oczywiście to sa sumy przybliżone i tylko 4 graczy |
Cytat:
zabraklo nam wlasnie tych 1-2 transferow zeby mecz nie konczyl sie dla nas w 70 minucie kiedy trzeba bylo wprowadzic slabego rezerwowego za zmeczonego zawodnika z pola. A wiesz czemu mamy takich silnych potencjalnych rywali ? To efekt startowania do pucharow z podejsciem: "jakos to bedzie" i tak sobie co roku lecielismy na leb na szyje w rankingu i wlasnie taki mamy efekt tej niby odbudowy druzyny. Zeby dostac sie do LM to trzeba chyba zdobyc najpierw mistrzostowo, a skoro nie udalo sie rok temu, a teraz mamy slabszy sklad to chyba moze byc ciezko co ? |
Cytat:
Ale już nawet pomijając przykład ligi słabszej, weźmy Szwecję czy Norwegię - Johan Oremo, odpowiednik naszego Sobiecha, przeszedł z Gefle do Djurgardens za 1.200.000 €, Trond Olsen z FK Bodo Glimt do Rosenborga za 1.250.000 €, Rodolph Austin z Portmore United do Brann za 1.200.000 € - a dwaj pierwsi są zawodnikami właściwie bez doświadczenia międzynarodowego. Nie mówię, że Wisła w takim razie musi przepłacać, ale gadanie, że ceny za naszych piłkarzy są jak z kosmosu to bzdura, zagraniczne kluby są często w stanie dać dwa razy więcej niż "kosmiczna" dla polskich klubów cena za tego samego kopacza. Takie są ceny i nie ma co narzekać, skoro nie stać Wisły na Sobiecha, Jodłowca itd., to musi szukać niezłych zawodników za granicą, w ten sposób, zyskując kolejnych dobrych zagranicznych zawodników być może obniżą się nieco ceny za polskich zawodników, a i z czasem pewnie podniesie się ich poziom, przy coraz większym napływie zagranicznych zawodników niezłej klasy, których ostatnio jest u nas coraz więcej. Musi być po prostu zachowana równowaga pomiędzy zawodnikami polskimi i zagranicznymi w klubie, Polacy mimo wszystko są na naszym podwórku ograni, sprawdzeni, bardziej przewidywalni, na rozwiniętych piłkarsko u siebie Polakach też nasze kluby do tej pory zarabiały najwięcej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszyscy z poprzedniego sezonu, 33 wyróżniających się zawodników nie licząc Wisły, Legii, Lecha, Widzewa i Górnika. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
FC Everton < Machester United Dundee United < Arsenal Londyn FC Vasuli < Celtic Glasgow VfL Wolfsburg < Borussia Dortmund FC Liverpool > MFK Ankaragucu West Bromwich Albion < Dinamo Moskwa 1.FSV Mainz < Calcio Catania Lokomotiv Moskwa < US Palermo Slovan Bratysława < Trabzonspor AC Cesena > Polonia Warszawa Skoda Xanthi < Rubin Kazań Manchester City (Drużyna Rezerw) < Borussia Dortmund MFK Ankaragucu > Notthingam Forest SSC Napoli > Polonia Warszawa AC Sparta Praga = Lech Poznań Spartak Trnawa < 1.FC Koln Schalke 04 > Legia Warszawa Fenerbache Istambuł = OSC Lille VfL Bochum < AJ Auxerre OSC Lille = Borussia Dortmund Besiktas Istambuł > Ruch Chorzów Saturn Moskowskaja Obłast = Wisła Kraków W mojej subiektywnej opinii mamy tutaj jakieś 12:6 dla Polski...No ale rozumiem, że łatwo polecieć demagogią, sloganami, kompleksami, kto by się tam przejmował faktycznym stanem... Druga kwestia - to był ich pierwszy awans w histori na duży turniej międzynarodowy... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Użalacie się nad losem Małego, poczytajcie sobie, co przeżył Maciek Szczęsny.
|
Cytat:
Po pierwsze co do zgrania obrony... Mamy tam Clebera, ktory za pol roku konczy kariere, a w tamtej rundzie przegrywal rywalizacje, z wykletym na tym forum M Jopem, co juz budzi wielkie watpliwosci co do jego obecnej formy. Dalej Gordon, skad wiesz czy on prezentuje jekiekolwiek umiejetnosci? Rownie dobrze moze okazac sie drugim J. Kowalczykiem i bedzie psikus... Cikos, jak wyzej tylko 2 x bardziej prawdopodobny niewypał. Kowalski - jesli to jest obronca na miare Wisly to bez komentarza. P. Brozek - tu mamy chociaz gwarancje stalej solidnosci. Tak wiec jesli chodzi o obrone to najpierw musi wypalic wiele czynnikow, aby mowic o tym, ze musza sie zgrac, bo jesli umiejetnosci brak, to zgranie tu wiele nie pomoze. Pomoc Sobolewski, na dzien dzisiejszy nasz najlepszy zawodnik tej formacji, jednak kazdy zna jego wiek, jedna powazniejsza kontuzja w jego przypadku w tym okresie kariery moze oznaczac jej automatyczny koniec. Gargula, niewiem czy ktokolwiek kto zna sie choc troche na pilce zagwarantuje, ze zawodnik po ponad rocznej kontuzji, wroci do swojej zyciowej formy sprzed kontuzji, jak narazie Gargula to tylko glosne nazwisko, ktore sprawia, ze czytajac sklad naszej kadry na papierze wydaje sie bogatsza. Moze okazac sie ze podobnie jak Christow, krol szczelcow co by nie mowic ligi Bulgarskiej po kontuzji bedzie cieniem samego siebie. Kirm, komplety niewypał... w tamtym sezonie chyba najslabsze ogniwo naszej pomocy, słabszy nawet od Łobodzinskiego? Chyba tak.. Łobodzinski? Nie komentuje kazdy ma zdanie na jego temat, a 90% modli sie przed snem, zeby obudzic sie i zobaczyc komunikat '"Łobodzinski odchodzi z WIsly" Małecki najmocniejszy i wzasadzie jedyny nasz zawodnik, ktory przypomina skrzydlowego, i posiada jakiekolwiek umiejetnosci drublingu. Tylko moze sie okazac za godzinke, ze juz wiecej dla Wisly nie zagra. Brozek? To chyba jednak obronca, przynajmniej mam taka nadzieje bo inaczej z Diazem na lewej obronie to juz bedzie kompletna katastrofa. Diaz, zawodnik uniwersalny, ale na zadnej pozycji nie wybitny, dlatego uwazam, ze w takim klubie jak WIsla powinien byc jedynie solidnym rezerwowym. Jirsak? Co on pokazal podczas pobytu, juz dosyc dlugiego w Wiselce? To chyba, ze bylo to najgorzej rozdysponowane 700 tys euro jakie wydal nasz klub? Atak P Brozek, jesli wroci do formy i bedzie wykorzystywal chociaz jedna setke na cztery to niewatpliwie, zawodnik na miare Wisly. M Zurawski, wielka leganda naszego klubu... Ikona...Ale czy to oznacza, ze w wieku 33 lat, po powrocie z zagranicznej tulaczki gdzie nigdzie w zasadzie nie powiodlo mu sie bedzie naszym zbawieniem? Naiwny kto tak sadzi. Maciek to rozsadny ruch transferowy ze wzgledu na marketing, i na dzien dzisiejszy rozsadne uzupelnienie skladu. Boguski- w formie z przed dwuch sezonow i bez kontuzji dobry zawodnik. Dalej uwazasz ze jestesmy tacy mocni? Bo ja uwazam, ze jestesmy najslabsi od kad Cupial przejol Wisle. Duzo glosnych nazwisk, mało rzeczywistej jakosci... |
Kiedy kończy sie okno transferowe ?
|
Cytat:
Cleber był po złamaniu żeber i po treningach z juniorami. Decyzja została podjęta wspólnie pomiędzy zawodnikami i trenerem. Cleber nie czuł się na siłach. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Niektórzy jak widzę dalej noszą różowe okulary i nie pamiętają lub nie chcą pamiętać jak graliśmy w zeszłym sezonie i w europejskich pucharach...
Mamy kadrowo najsłabszy zespół od 1997 roku z przerwą za kadencji Smudy gdy powypożyczał większość ławki rezerwowej i przyszły kontuzje - nie miał kto grać.... Cleber i Kowalski spisywali się w sparingach słabo o czym świadczą nasze wyniki notowane w okresie przygotowawczym jak również brak formy w środku pola gdzie na dzień dzisiejszy poza Sobolewskim nie widać kandydata (pewnego) do gry ... nasza gra skrzydłami również nie istnieje... Transfery muszą być tylko takie które przywrócą Wiśle jakość i rozmach w grze a trudno tego się spodziewać od Żurawskiego, Chorwata, czy Słowaka, z których żaden nie prezentował się na treningach i grach kontrolnych na tyle dobrze by wystawiać ich w podstawowym składzie.... Niech obraz dopełni że na Litwę jedziemy z dwoma środkowymi obrońcami, z których jeden kończy karierę a drugiego nikt w klubie nie chce bo jest za słaby.... Basałajowi zrobiono reklamę jakoby to on miał wybawić z różnych grzechów nasz klub a jak widzimy wszystko w Wiśle jest po staremu... |
Spokojnie kadencje w swoim klubie ma dopiero przez miesiąc. Gwarantuję Ci, że Ty też nie byłbyś wszystkiego załatwić wciągu miesiąca, bo poza wyjazdami i negocjacjami jest jeszcze mnóstwo roboty za biurkiem...
Ja póki co jestem dobrej myśli. Okienko kończy się 31 SIERPNIA, więc jeszcze sporo czasu zostało na to, by zrobić wzmocnienia. Wydaje mi się, że po przejściu litwinów na pewno kogoś do składu nam dorzucą... |
Skoro okienko do końca sierpnia, to nie ma co płakać. Na forum taki dramat, jakby już nie można było transferu zrobić po meczu z Szawle.
Tak wiem, mamy od cholery braków i może być kompromitacja kolejna :), ale po co się ciśnieniować, skoro nikt na to wpływu nie ma. Klub zarobił 4 bańki na czysto z transferów. Milion wydał. Zostały 3. Czyli równie dobrze można zrobić transfery jak Legia Warszawa i jeszcze bańkę odpalić Cupiałowi na nowe felgi do Maybacha. |
^^^ Nie mogę z takim klientami.DUŻO ZOSTAŁO CZASU??? Chłopie w tym tygodniu gramy pierwszy mecz pucharowy a za tydzień może nas nie być w LE.... - jak jakiś "Maradona" przyjdzie do nas za miesiąc- pewnie nie przygotowany - bo z karta na reku albo grajacy jak Milinkovic w rezewach , napewno nie zgrany - to będzie g...nie wzmocnienie-a nawet jesli to juz tylko na ligę bo do końca sierpnia to my w pucharach tym składem nie dogramy.
|
Cytat:
|
transfery moga byc po Szawle,
tylko raz po Szawle to moze byc juz za pozna dwa przyjda zawodnicy nie zgraja sie, nie przygotowani nie lepiej wczesniej kadre zrobic i zgrywac ja, |
Ja nie mogę z wami, czytającymi pierwsze zdanie :))))
Przecież wiem, że możemy odpaść płaczki. To forum osiągnęło dno. |
Co niektórzy powinni dać na luz. Zarządzanie klubem nie jest sprawą łatwą, także przeprowadzanie transferów wymaga wiedzy i doświadczenia. Trzeba rozmawiać z menagerami,zawodnikami,klubami. U nas prowadzą te sprawy domorosli zarządzający. Więc to trwa siłą rzeczy dłużej i mozolniej niż w profesjonalnych klubach.
|
z tego co widziałem to Ochalik przyniósł i położył na stole 2 koszulki tylko :P więc dziś zaprezentowani będą Bunoza i Cikos tylko...
|
Ochalik przyniósł i położył na stole 2 koszulki... więc dziś zaprezentowani będą tylko Bunoza i Cikos...
|
Ochalik przyniósł i położył na stole 2 koszulki... więc dziś zaprezentowani będą tylko Bunoza i Cikos...
|
Liczyłem na jakies newsy transferowe podczas dzisiejszej konferencji...
Chyba do Szawle pojedziemy z tym co mamy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z tego co mówią to prowadzą rozmowy z dodatkowym stoperem który klasą jest porównywalny do Głowy i Marcelo. Czwartkowy mecz gramy z tym co mamy ale i tak powinniśmy wygrać( słabszej drużyny już chyba nie dało się wylosować) z Litwinami. W rundzie rewanżowej pewnie będziemy mieć Bunozę i może jeśli szczęście dopisze zakontraktujemy jeszcze kogoś. PS. Czy poza stoperem szukamy jeszcze zawodników na inne pozycje czy to już końcówka.
|
Cytat:
|
Właśnie przeczytałem z przeglądu sportowego w którym Kasperczak wspomniał o rozmowach.
|
Cytat:
Kryniu dopiero po spotkaniu ze Szwele możemy zgłosić do pucharów kolejnych grajków i zmieniać tą listę... więc dwumecz z Litwinami gramy tym co mamy oprócz Bunozy |
aha to nie wiedziałem. Więc musimy sobie radzić z tym co mamy. A dla westersyla l cytuję info z PS. Na pytanie czy coś się poprawi w środku obrony Kasperczak odpowiada: ,,Jestem przekonany, że tak. Ściągniemy zawodnika, który będzie grał na poziomie Głowackiego i Marcelo. Cały czas trwają negocjacje."
|
Nie widze zeby ktos pisal ale dzisiaj w wyborczej bylo, ze zaden z testowanych graczy nie zostanie pozyskany.
Agustien byl dobry i sie podobal ale zadecydowala opinia o nim w Holandii, ze ... jest leniwy. Coz, kazdy powod jest dobry do mydlenia oczu :( |
Cytat:
Wiadomo, że feler jakiś był, inaczej by do nas nie przyszedł. BTW: Żurawski też jest leniwy, co nie przeszkodziło mu w byciu najlepszym napastnikiem w erze Tele-foniki. Ewidentnie głupi argument. Wstyd się pewnie było przyznać, że nas na Augustiena nie stać. |
Pablo84 - moje zarzuty wobec B.B.? Przypomnij sobie efekty jego poprzedniego pobytu w Wiśle. Równia pochyła.
Też była przebudowa polegająca na opychaniu hurtem kogo się dało i skupowaniu szrotu. Do tego karuzela trenerska. Teraz pójdzie szybciej, bo sprzedać już za bardzo nie ma kogo. Przez okres czterech lat nie zbudował niczego, pozwolił żeby klubem trzęśli Mandziara ze Zdzisiem Kapką. Brzmi znajomo? Cytat:
|
oby tylko sprowadzili dobrego stopera bo to chyba najw problem teraz ;p moze wystarczy to na Litwinow ale dalej w LE trzeba kogos jeszcze kupic ale jakos nie boje sie oto wierze w nich ;O :D
|
Znowu kupią kogoś pokroju Jopa za pięć dwunasta przed meczem eliminacyjnym i przez kogoś takiego znowu Wisła nie zagra w LE, hue hue.
|
filmik z prezentacji:
http://kiks.tv/2010/07/nowe-obronne-zasieki-w-wisle/ |
http://www.weszlo.com/news/5221
weszlo skomentowało stanowisko SKWK w sprawie Malego:-p Tak troche prawdziwie. A co do transferów to nie ulega wątpliwosci, ze stoper musi obowiazkowo przyjsc w tym okienku i to jak najszybciej bo brak obroncy , który godnie zastapi Marcelo ksoztowal by nas bardzo dużo... A co do pozostalych wzmocnien jestem pesymistycznie do tego nastawiony... Kadra miala byc w komplecie na oboz w Niemczech i nic z tego nie wyszlo. Co rok zreszta zarzad obiecuje ze kadra bedzie gotowa na pierwszy obóz i co sezon jest to samo i potem nie może dziwic kompromitacje w Europie jak sklad jest wystawiany eksperymentalny często z lapanki jak wstawienie Łobodzinskiego na prawą obrone z Levadią. Tak nie powinno sie dziac w Profesionlnym klubie. |
A tak apropo, to nasz były zawodnik Konrad Gołoś zakończył piłkarską karierę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl