Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

nero 27.04.2017 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1469093)
Skąd pobrać cały sezon CSI Miami nr 8, 9 i 10. Interesuję mnie na początek 8.
Zawsze szukam na pebx.pl i podobnych ale tam wszystko wygasło.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1469104)
https://thepiratebay.org/tag/CSI/0/9/0
Tylko musisz mieć UTorrenta pobramego.

Oczywiście, to jest niezgodne z prawem etc.

Poleci ktoś coś innego? Przecież z tej strony nie da się korzystać. Ciągle jakieś reklamy, nie wiadomo czy to po polsku czy nie.

Jaroo1 27.04.2017 17:44

http://darkwarez.pl/forum/
Chyba trzeba mieć konto na tym forum żeby pobierać. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę to co Cię interesuje i masz tematy do danych filmów pozakładane i tam linki do pobierania. Pobierasz w przeglądarce ale minus jest taki, że z prędkością około 100 kb/s.
Jeśli chcesz szybciej to trzeba kupić na allegro konto.

FraMat 27.04.2017 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1469189)
Poleci ktoś coś innego? Przecież z tej strony nie da się korzystać. Ciągle jakieś reklamy, nie wiadomo czy to po polsku czy nie.

Już kiedyś pisałem. Trzeba się zarejestrować na którymkolwiek z portalów udostępniania plików takich jak te, na których ludzie z pebx.pl zamieszczają pliki.
Jak mam konto na catshare i te wszystkie twoje CSI Miami - całe sezony ściągam od ręki.
Właśnie sprawdziłem: wszystkie CSI są dostępne z prędkością (u mnie) do kilkunastu Mb/s.
Jeden odcinek 30-40 sekund

MatMario 28.04.2017 13:19

Zaplacic za pobieranie z internetu?
Nigdy!
To takie nipolskie.

fcz1985 10.05.2017 22:10

Ktoś z forumowiczów zajmuje się remontami/ budowlanką, albo ma dobrego znajomego który się tym zajmuje?
Info priv proszę.

WISŁAZWE 22.05.2017 16:33

Pytanko

1. Czy ktoś poleci jakiegoś dietetyka w Krakowie? NFZ lub prywatnie. Tylko, żeby nie było za wysokich kosztów. Sprawdzone namiary potrzebuje.

Jaro1991 29.05.2017 13:23

Panie/Panowie,

Czy ktoś z Was w ostatnim czasie (bądź wcześniej) zamawiał w Krakowie szafę pod wymiar? Jestem na etapie meblowania ostatniego pokoju w mieszkaniu i poszukuję kogoś sprawdzonego.

Z góry dzięki za pomoc!

nero 04.06.2017 21:25

czy znajdę gdzieś oficjalny e-mail do naszego rzecznika prasowego?

jonaf 05.06.2017 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1471831)
czy znajdę gdzieś oficjalny e-mail do naszego rzecznika prasowego?

wystarczy wejść na stronę główną naszego Klubu...

Dla mediów
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

Adres:
ul. Reymonta 20
30-059 Kraków
e-mail: [email protected]

Rzecznik prasowy: Damian Juszczyk ([email protected])

http://www.wisla.krakow.pl/pl/dla_mediow/

nero 05.06.2017 12:28

Dzieki :)
....

brylant17 12.06.2017 16:43

Zamawiał was ktoś coś z empik.com ? Jak długo czekaliście na realizację zamówienia? Najwcześniej mam 19 czerwca trochę długo....

Padre1906 13.06.2017 15:35

Z odbiorem w salonie 4 dni. Książki zamawiasz?

brylant17 13.06.2017 17:56

Zamówiłem parę rzeczy wczoraj przez internet i mi wyskoczyło czas realizacji od 4 do 6 dni Jednak teraz sprawdzałem to,że moja paczka została wysłana do odbioru za 1-2 dni

szprotson 19.06.2017 13:46

Elo elo

doszly mnie sluchy ze w Krk ma powstać mega siłka z inwestorami typu Sonik.
Ktoś coś moze słyszał, obilo sie o uszy?
w projekcie tez ma byc ada pałka i ktoś jeszcze z celebrytów?

Kamil_mchw 21.06.2017 14:14

Hej,

kupiłem przez neta rower na początku czerwca. Przyszedł srebrny zamiast czarnego i odesłałem. Sklep internetowy po otrzymaniu przesyłki przeprosił za błąd ale jednocześnie zaproponowali ten sam rower (srebrny bo czarnego nie ma :/) ale również że prześlą mi z powrotem 100zł. - czyli dadzą mi taki rabat... Następnie przysłali mi ponownie rower (srebrny) ale z widocznymi śladami użytkowania (jest mocno porysowany). Dostałem na maila korektę FV z datą 15.06.17r. Oczywiście chce go zwrócić i odzyskać pieniądze.

Tutaj rodzi się pytanie... ponieważ mam prawo do odstąpienia od umowy zakupu i zwrócić towar do 14 dni od dnia zakupu bez podania przyczyny to czy nie będą się w tym sklepie pluć że za późno... bo zakupu dokonałem 01.06.17r. Czy FV korygująca ma tutaj większe znaczenie (15.06.17r.)?
???

szukałem na necie ale nie znalazłem odpowiedzi.
pzdr

brylant17 21.06.2017 17:05

Pany poratujcie bo trochę wdepnąłem w małe g....A więc do rzeczy spłacam raty pewnej firmie windykacyjnej poszedłem z nimi na układ,że będę spłacał raty a oni nie oddadzą do komornika, pech chciał,że nie zapłaciłem jednej raty przyszło mi pismo od komornika,że mam do zapłaty XXX,ale udało mi się wnieść skuteczny przeciw ,mam to na piśmie oni przesłali to do mojego miasta do sądu a dzisiaj mi przychodzi pismo od windykacji,że muszę zapłacić im koszta sądowe.Czy da się tego umknąć? zamierzam pójść do prawnika by napisał jakieś pisemko do nich ? Uda się aby im nie płacić ?

MatMario 21.06.2017 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1472987)
Hej,

kupiłem przez neta rower na początku czerwca. Przyszedł srebrny zamiast czarnego i odesłałem. Sklep internetowy po otrzymaniu przesyłki przeprosił za błąd ale jednocześnie zaproponowali ten sam rower (srebrny bo czarnego nie ma :/) ale również że prześlą mi z powrotem 100zł. - czyli dadzą mi taki rabat... Następnie przysłali mi ponownie rower (srebrny) ale z widocznymi śladami użytkowania (jest mocno porysowany). Dostałem na maila korektę FV z datą 15.06.17r. Oczywiście chce go zwrócić i odzyskać pieniądze.

Tutaj rodzi się pytanie... ponieważ mam prawo do odstąpienia od umowy zakupu i zwrócić towar do 14 dni od dnia zakupu bez podania przyczyny to czy nie będą się w tym sklepie pluć że za późno... bo zakupu dokonałem 01.06.17r. Czy FV korygująca ma tutaj większe znaczenie (15.06.17r.)?
???

szukałem na necie ale nie znalazłem odpowiedzi.
pzdr

Masz 14 od momentu dostarczenia. Poza tym inny kolor to inny zakup. Dla mnie oczywiste ze jesteś w terminie.

Pytanie czy nie będą ci robić pod górę że porysowany odsyłasz...

Proud 22.06.2017 09:07

Potrzebuję jakiegoś speca od przerzucenia danych z formatu .xml do excela.

Nie mogę sobie poradzić z prawidłowym przerzuceniem danych...

Obiecuje dobrą whisky za pomoc :)

Kaan 27.06.2017 12:26

Potrzebuję internetu mobilnego ale tylko do maksymalnie października. Zatem w grę wchodzi pewnie jakaś oferta na kartę, karta + modem WiFi (kupię sobie osobno co by nie wiązać się umową). Przeglądając oferty zjeżyłem się na maksa bo np. to ichniejsze "bez limitu" to 6 GB za 20 zł :lol: I trudno się połapać w tym ich ściemnianiu bo nie widać wprost prostych zależności koszt-ilość Gb.

Może ktoś coś podobnego przerabiał lub pracuje w jakiejś sieci? Może być na priv.

brylant17 27.06.2017 16:19

Miałem 2 lata temu internet mobilny z CP i wiesz co nie żałuję prędkość b.dobra, umowę wypowiadasz kiedy chcesz(miesiąc wypowiedzenia)

brylant17 30.06.2017 15:42

Może nie zlinczujecie,że post pod postem.Słuchajcie składałem wniosek o raty chciałem wziąć sprzęt,ale wniosek został odrzucony.Czy gdzieś idzie informacja o tym,że próbowałem wziąć coś na raty typu bik?Chciałbym jeszcze raz i nie wiem, czy nie pogorszę sytuacji swojej

Barti 30.06.2017 16:45

Poszukuję następujących zdjęć w jak najlepszej rozdzielczości:

http://historiawisly.pl/wiki/index.p...is%C5%82y5.JPG
http://historiawisly.pl/wiki/index.p..._Cracovia1.JPG

Mogą być przeróbki w kolorze. Z góry dziękuję za pomoc.

MatMario 30.06.2017 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1473692)
Może nie zlinczujecie,że post pod postem.Słuchajcie składałem wniosek o raty chciałem wziąć sprzęt,ale wniosek został odrzucony.Czy gdzieś idzie informacja o tym,że próbowałem wziąć coś na raty typu bik?Chciałbym jeszcze raz i nie wiem, czy nie pogorszę sytuacji swojej

Ponoć te algorytmy bankowe zbierają takie informacje i możesz pogorszyć swoja sytuację.

Wniosek sam wypełniałeś? Moze jakiś błąd z twojej strony?

brylant17 30.06.2017 21:29

Sam,ale wniosek był wypełniany przez intern lecz umowa do podpisania w stacjonarnym banku.Dopiero moje drugie raty w życiu,może tak to nie wpłynie jak zechce jeszcze raz...

Kamil_mchw 01.07.2017 18:29

hej,
jest ktoś na sali kto zna się na e papierochach? zamierzam kupić i potrzebuje rekomendacji.
pzdr

Kocur 06.07.2017 08:03

Warto iść do Bagateli na balkon do 1szego rzędu czy ogólnie balkon do dupy ?

MatMario 06.07.2017 08:57

Byłem raz na balkonie, oprócz tego że było mega gorąco to ok.

Kamson 07.07.2017 16:01

Kupię gdzieś jakiś Wiślacki album na zdjęcia? :)

AS82 09.07.2017 23:54

Chce kupić mikro wieże i mam pytanie bo w tych nowych sprzetach jest napisane ,że jest wtyczka USB . Czy można poprzez tą wtyczkę podłączyć wieże do komputera (obecnie mam stara wieze i lacze sie z kompem za pomocą gniazda AUX ,którego juz nie ma w nowszych wieżach) ?

Genio 11.07.2017 08:49

ma ktoś jakiekolwiek doświadczenie z kosiarką automatyczną?
potrzebuje rady na co głównie patrzeć przy wyborze, ogród nieduży do 300m2

minerwa 18.07.2017 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1474672)
Chce kupić mikro wieże i mam pytanie bo w tych nowych sprzetach jest napisane ,że jest wtyczka USB . Czy można poprzez tą wtyczkę podłączyć wieże do komputera (obecnie mam stara wieze i lacze sie z kompem za pomocą gniazda AUX ,którego juz nie ma w nowszych wieżach) ?

Pewnie, że możesz podłączyć taką wierze do kompa :)

Rustin 19.07.2017 21:23

Panowie szukam telewizora 40-43 cale, kupował ktoś ostatnio jakiś sprzęt w tym przedziale? W sklepach widzę głównie Panasonic TX-40DSU501 i LG 43LH630V. Spotkaliście się z takimi modelami?

szprotson 21.07.2017 09:37

Szukam pomocy w stronie internetowej.
mianowicie : mam teraz na wordpressie i potrzebuje pomocy jak pociagnac wózek dalej itd itp
nie szukam kogoś kto by mi taka strone zrobił, ponieważ to nie jest ten moment.

Kamil_mchw 23.07.2017 15:00

mam pytanie
zmieniam pracę i podpisuje kontrakt z nową firmą (moja firma & pracodawca).
1/2 Dostane auto służbowe i pytanie brzmi czy będę musiał płacić z tego tytułu jakieś podatki?
2/2 W grę wchodzi również inna opcja. Mianowicie biorę auto w leasing i oni mi wypłacają "rekompensate?" za używanie własnego auta. Ile taka rekompensata powinna wynosić? Jak ją obliczyć? Amortyzacja, naprawy, przeglądy, ubezpieczenie itp.
Przykład na liczbach z du.py wziętych :
rata leasingu: 1200zł. netto miesięcznie
przeglądy: 100zł. netto /12misięcy = 8,33 zł. netto miesięcznie
ubezpieczenie: 3000zł. netto/12 = 250 zł. netto miesięcznie
amortyzacja: uzależniona od kwoty wydanej na paliwo... np. 1000zł. netto na ON to na amortyzację 20% czyli 200zł. ??????????? pewnie lepiej wychodzi kilometrówka.
powiedzmy że coś będę naprawiał w 1 miesiącu: 500zł. netto

SUMA za użytkowanie własnego auta: 2158,33
Zgadza się? czy będę miał jeszcze jakieś wydatki/podatki?

szprotson 23.07.2017 15:42

kamil :

1) mam podobnie teraz. Mam swoja dzialalnosc ale pracuje dla kogoś. Mam auto służbowe + karty. Nie mam z tego tytuły zadnych opłat. Nie interesuje mnie nic, za wszystko płaci firma, benzyna na rutexie, serwisy/wymiany wszystkie koszta po stronie firmy.

2) Używnie auta jako swojego :
-stawka za 1km to bodajze 83 grosze. pytanie jak duzo jezdzisz :) Ale tez stosowałem. Świetna opcja, moj Leon którym jezdziłem w firmie przez rok spłacił sie w całości i na siebie zarobił (tylko dwumas wymieniałem z zimmeringiem - ok.2500 zł) a przejechałem z 50.000 w roku. Łatwo policzyć ile auto zarobiło.Imho jeśi pracodawca chce, to najkorzystniejsza opcja z punktu widzenia pracownika. Jeydny minus to ciagle wypisywanie delegacji i książka samochodowa na ktorej mamy potwierdzenie przebiegu i trasy.
Za naprawy płącisz ty, za benzyne płacisz ty itp. Ale auto potem zawsze mozna sprzedać!

-Używanie własnego auta z ustaloną kwotą : jeden z pracodawców proponował mi bodajze 800 zł. Usłyszałem kwotę i nie podejmowałem rozmowy, bo po co kopać się z koniem. Dostajesz kwote X od firmy i zwrotke za paliwo, ale wszystkie wydatki na samochod leża po twojej stronie.

jednak wszystko jest i tak zaleze od rodzaju pracy. Jeśli auto miałbys wykorzystywac tylko raz w miesiacu by przejechać 500 km do klienta, i ten klient to nie byle janusz, i np. dobry samochód byłby wartościa dodana - bierz leasing.
Jeśli natomiast tłuczesz po 1.5 miesiecznie, jezdzac po sklepach itd trasy wszelkiego rodzaju - bierz auto od firmy.

mam nadzieje ze coś rozjaśniłem. P.s. kwoty Ci nie podaje amortyzacji auta bo wg. mnie wycena tutaj jest indywidualna.

Ktos kupował na raty 0% na allegro? mam ze 2 pytanka

Kamil_mchw 23.07.2017 18:56

szprotson

dzięki za odp.
będę robił ok. 60 tyś rocznie. jeżdżąc tylko i wyłącznie do NIE byle Janusza.

rozliczenie mam mieć następujące w opcji nr. 2
FV za paliwo biorę na siebie, a firmie wystawiam jedną FV zbiorczą za cały miesiąc, dodatkowo mam mieć co miesiąc zwracany hajs za użytkowanie auta służbowego - proponowana kwota 1000zł. netto
Auta aktualnie nie mam ponieważ poprzedni pracodawca mi go zapewniał. Jak dojdzie do zakupu (leasingu) to będzie to raczej auto za ok. 70 tyś.

auto będzie paliło ok. 8 litrów na 100km, więc przejechanie 1 km kosztuje 0,336zł.
w kilometrówce jest 0,835 zł. za 1 km.
na spłatę leasingu, ubezpieczenie itp. zostaje 0,499 zł. za 1km, czyli rocznie niemal 30 tyś.
niech 25 tys rocznie idzie na spłatę leasingu to auto zwraca mi się w 3 lata :]
pasuje

Tak, ja kupowałem na raty w santander przez allegro.
Pytaj...

wiślak 86 25.07.2017 09:55

Czy jest tutaj ktoś po marketingu? Potrzebuje notatki, prezentacje, materiały jednym słowem wszystko odnośnie Budowy planów marketingowych.

Nie to co jest dostępne w necie bo tyle to wyszukam.
Jeżeli ktoś ze studiów takie zagadnienia posiada to proszę podeślijcie na maila [email protected]
sprawa jest dość pilna

Kamil_mchw 26.07.2017 18:46

4000zł. netto na umowie o pracę to brutto 6808 zł.
ile pracodawca może sobie wrzucić w koszta? jaki jest jego rzeczywisty wydatek na pracownika?
pilne!

Kolumbus 29.07.2017 07:02

Ktoś kumaty w temacie leasingów/kredytów na pokładzie? Mam problem już po podpisaniu umowy.

brylant17 31.07.2017 19:33

Jako,że w sprzęcie komputerowym jeszcze jest mój post, a nikt nie napisał zapytam tutaj czy da radę zainstalować Windows 7 na Windowsie 8 na komputerze stacjonarnym? czy trzeba coś kombinować ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl