Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

didzej132 18.04.2011 13:54

Mój kolega złamał rękę i może wejść na mecz z gipsem ??

Prezydentowa 18.04.2011 14:35

Czy znajdę gdzieś ten film o św. Augustynie, którego pierwszy odcinek się zaraz zaczyna na TVP1?
Znalazłam na Chomiku wersję oryginalną, ale ja po włosku niet, więc jakieś napisy albo lektor by sie przydały.

dawidTS 18.04.2011 15:31

do której otwarty jest wydział komunikacji na Powstania Warszawskiego ?

piter116 18.04.2011 15:43

Witam. Orientujecie się jak wygląda sprawa z orlikiem na ul. Urzędniczej? Są jakieś zapisy, czy zupełna samowolka? Z góry dzięki za odpowiedź.

MłodePokolenie 18.04.2011 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez didzej132 (Post 1079218)

Z kulami nawet ludzie wchodzą, więc czemu niby z gipsem nie może :)

Kibic z Grodu Kraka 18.04.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez didzej132 (Post 1079218)

Jasne że może ostatnio mój kumpel byl z gipsem na meczu tylę że z klaskaniem mial problem no chyba że się w kołowrotku nie zmieści :rotfl:

didzej132 18.04.2011 21:01

Ok dzięki za info

I mam 2 sprawę zna ktoś stronkę , albo ogólnie gdzie można obejrzeć wczorajszą szybką piłkę która leci na tvp2 ??

wislak_92 18.04.2011 21:18

Mam juz zrobione badania do ksiazeczki sanepidowskiej. Moje pytanie jest takie gdzie isc do lekarza medycyny pracy w celu wypisania ksiazeczki sanepidowskiej a nie zaplacic za to nie wiadomo ile?

madenn 18.04.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 1079377)
Mam juz zrobione badania do ksiazeczki sanepidowskiej. Moje pytanie jest takie gdzie isc do lekarza medycyny pracy w celu wypisania ksiazeczki sanepidowskiej a nie zaplacic za to nie wiadomo ile?

Przychodnia Medycyny Pracy Spółdzielni Inwalidów Chałupnik - adres: ul. Retoryka 17

30 ZŁ taniej nie znajdziesz

krzysiek92 18.04.2011 21:23

medycznie.. najprawdopodobniej zerwałem więzadło krzyżowe drugi raz.. czy po niecałym roku przysługuje mi dopłata na drugi taki sam zabieg (rekonstrukcja)?
miał ktoś może podobny problem?

Żmijka 18.04.2011 21:53

Jest tu ktoś ze Śląska? Katowice, Mysłowice? Potrzebuje ogarnąć przejazd komunikacja tam, jakby ktoś mógł pomóc to prosze priv :)

BartekA/J 18.04.2011 21:59

Szukam jakąś tanią siłke w Krakowie lub okolicach Krakowa,chodzi mi o to żeby to była TANIA.

DominoForza 19.04.2011 12:59

ma ktos duze foto Jana Pawła II w szaliku Wisly ?
znalazlem tylko takie male na necie

wieczor 19.04.2011 18:31

Mam do sprzedania bilet na mecz ze Śląskiem za pół ceny ponieważ kolega nie może jechać.
Zainteresowani pisac na PRIV !

Kobieta_Wislak 19.04.2011 20:00

mój gmail od dzisiaj wygląda tak:
http://i54.tinypic.com/fwoped.jpg
jeszcze wczoraj wyglądał normalnie, a teraz jakiś bałagan i wielkie puste pole, od czego to może być? szukałam klikałam różne opcje internetowe ale nie znajduję przyczyny
HELP :)

TSWalos 19.04.2011 20:02

Pytanie do kogoś zorientowanego. Ile czasu trzeba liczyć na podróż do Wrocławia. Wyjazd we czwartek po 15 z Huty?

montypajton 19.04.2011 21:01

Ja ponawiam pytanie pt. gdzie zaparkować w dniu meczu? Chodzi konkretnie o mecz z górnikiem. Proszę zorientowanych o pomoc. Gdzieś czytałem że można na parkingu AGH zaparkować za opłatą 10zł? Chodzi o parking
Wydziału Fizyki i Informatyki stosowanej? Czy może chodzi o miasteczko AGH? Pomocy PLIIZ;)

Wisła Prokocim 19.04.2011 21:19

mam pytanie, jeżeli ktoś wie albo słyszał jak jest z wpuszczaniem na sektor gości na Łazienkowskiej? tzn da się wejść z plecakiem, żarciem itp

harimata 19.04.2011 21:22

Szukam tapet Wisły ale takich ładnych łączonych z oprawami, kibicami i jakimś super hasłem. Mogą być też tapety Lechii ale coś powiązane z prawicą. Dzięki za odpowiedzi.

bondTSW 19.04.2011 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez montypajton (Post 1079802)
Ja ponawiam pytanie pt. gdzie zaparkować w dniu meczu? Chodzi konkretnie o mecz z górnikiem. Proszę zorientowanych o pomoc. Gdzieś czytałem że można na parkingu AGH zaparkować za opłatą 10zł? Chodzi o parking
Wydziału Fizyki i Informatyki stosowanej? Czy może chodzi o miasteczko AGH? Pomocy PLIIZ;)

Jak nie musisz, to się nie wybieraj autem. A jak już musisz to zostaw gdzieś dalej i podejdź z buta kilka korków.
Na ost. meczu to chyba każdy autem przyjechał, bo tak za**nego miasteczka i okolic to dawno nie widziałem.

!!IRIVER!! 20.04.2011 11:14

A ja mam problem pewien - otóż w miniony piątek byłem złożyć zeznanie podatkowe w Urzędzie Skarbowym i nie zrobiłem sobie potwierdzenia złożenia PITa... Co teraz? Mogą być z tego jakieś konsekwencje? Czy zdarzyło się komuś, że PIT "zaginął" w US i były jakieś problemy?

Donki 20.04.2011 11:18

Kupiłem bluze w sklepie internetowym.
otwieram dzisiaj paczke z bluzą i widze, że bluza jest na plecach poplamiona.
I pytanie mam takie kto bedzie ponosił koszty odesłania bluzy jak i jej ponownego wysłania do mnie?

kazelot 20.04.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWalos (Post 1079727)
Pytanie do kogoś zorientowanego. Ile czasu trzeba liczyć na podróż do Wrocławia. Wyjazd we czwartek po 15 z Huty?

2,5 - 3 h dobrym tempem ;)

bobbest 20.04.2011 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1079986)
Kupiłem bluze w sklepie internetowym.
otwieram dzisiaj paczke z bluzą i widze, że bluza jest na plecach poplamiona.
I pytanie mam takie kto bedzie ponosił koszty odesłania bluzy jak i jej ponownego wysłania do mnie?

Koszty wysyłki reklamacji są po Twojej stronie a koszt odesłania reklamacji jest po stronie sprzedającego. Chyba, że regulamin stanowi inaczej. Zapoznaj się z regulaminem na stronie sklepu.

Marszałek 20.04.2011 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1079983)
A ja mam problem pewien - otóż w miniony piątek byłem złożyć zeznanie podatkowe w Urzędzie Skarbowym i nie zrobiłem sobie potwierdzenia złożenia PITa... Co teraz? Mogą być z tego jakieś konsekwencje? Czy zdarzyło się komuś, że PIT "zaginął" w US i były jakieś problemy?

Mogą i nie musza. Jak zaginie Twój PIT,to jedyną Twoją linią obrony jest tak naprawdę potwierdzenie jego złożenia. Inaczej to urzędnik musiałby sam się przyznać,że to on go zgubił albo jego ziomek:).

A inną sprawą jest to,że nigdy nie słyszałem aby komuś PIT zaginął. Niemniej strzeżonego kwit ratuje:)

!!IRIVER!! 20.04.2011 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1080012)
Mogą i nie musza. Jak zaginie Twój PIT,to jedyną Twoją linią obrony jest tak naprawdę potwierdzenie jego złożenia. Inaczej to urzędnik musiałby sam się przyznać,że to on go zgubił albo jego ziomek:).

A inną sprawą jest to,że nigdy nie słyszałem aby komuś PIT zaginął. Niemniej strzeżonego kwit ratuje:)

No właśnie. Ja niby też nie słyszałem o czymś takim, ale ojciec (a jemu tez PIT składałem) narobił rejwachu i trochę się zestresowałem.

Tak w ogóle, czy w jego przypadku, jeśli trzeba było "dopłacić" różnicę podatku i mam potwierdzenie zapłaty, to czy to nie może być jako dokument potwierdzający rozliczenie?

rafil 20.04.2011 12:48

http://tinypic.pl/i/00085/6tzbtgprk338_t.jpg

Kupiłem dziś taki oto bilet na pociąg, moje pytanie brzmi: czy mogę jechać z tym biletem o zupełnie dowolnej godzinie? Tylko jutro, w pociąg posp. TLK z miejscami siedzącymi. Czy mogę jechać np. tym? Kasjerka mówiła o pociągu o tej godzinie.

RecordAble, dzięki :)

RecordAble 20.04.2011 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 1080026)

Kupiłem dziś taki oto bilet na pociąg, moje pytanie brzmi: czy mogę jechać z tym biletem o zupełnie dowolnej godzinie? Tylko jutro, w pociąg posp. TLK z miejscami siedzącymi. Czy mogę jechać np. tym? Kasjerka mówiła o pociągu o tej godzinie.

Nie możesz o zupełnie dowolnej godzinie, bo masz wyliczoną ilość kilometrów i najważniejsze, czyli stację przez którą jedzie. Do Wrocławia jedzie się albo przez Kędzierzyn Koźle albo Strzelce Opolskie. Ale z tego co wiem, to TLK jeżdżą tylko przez Kędzierzyn Koźle. Także w rzeczywistości bilet jest ważny cały dzień.

Na bilecie nie ma napisanej godziny odjazdu, ale jest on tak wydrukowany, że ważny jest na przejazd przez Kędzierzyn z ilością kilometrów 265.
Kasjerka Ci zaproponowała jazdę EC, a nie TLK, więc jakby Cię sprawdzał konduktor, to dopłacasz.

Lupo 20.04.2011 18:49

"Ważny w poc. posp. TLK w wag. z m-scami do siedz."
Czyli we wszystkich TLK do Wrocławia jest ważny :)

Hanys 20.04.2011 19:14

Speaker

Dlaczego na polskich arenach speaker tak bardzo drze mordę, i to w dodatku bardzo często.

To nie cyrk...

Nie zuważyłem takiej sytuacji na zagranicznych stadionach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl