Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

AYALA 12.11.2014 11:22

Marcin Mastalerek nowym rzecznikem PiS-u.Uważam ,że to świetny pomysł, bo pan Marcin bardzo dobrze sobie radzi z reżimowymi dziennikarzami w antypolskich mediach.

kerim1906 12.11.2014 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1382083)
Drozd jakoś tak szybko wrocil z marszu. Chyba straz go nie wspuscila do kordonu po tym jak raca zapalila mu komin :D

mitomanku , byłem w Krakowie, , a ty ze szpeniem pod tęczą ? warszawiaczki,wpuszczają was na legijne forum z takimi poglądami? , raczej wątpię, dlatego możecie "popisywać się tutaj"

kerim1906 12.11.2014 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cash_X (Post 1382099)
Jeszcze jedna wycieczka, szczególnie ważna dla Wiślaków. Ta była samochodowa.

Cmentarz w Marcinowicach.
Chlebowski(PO)

Koszt dla Wisły minimum 4 000 000 zł.

dobre, bardzo dobre, napisz o co chodzi bo wielu nie skapuje

york09 12.11.2014 11:51

Marcin Mastalerek bez fanfar stał się jedną z najważniejszych postaci w PiS. Przejął rządy nad partią w Łódzkiem, pozbawiając władzy w regionie Antoniego Macierewicza.
Za to plusik ode mnie. Dobrze sobie z nim poradził.
Na razie równy gość z niego
http://news.bbcimg.co.uk/media/image...14147850-1.jpg

kerim1906 12.11.2014 11:57

[QUOTE=AYALA;1382102]Marcin Mastalerek nowym rzecznikem PiS-u.Uważam ,że to świetny pomysł, bo pan Marcin bardzo dobrze sobie radzi z reżimowymi dziennikarzami w antypolskich mediach.[/QUOT

pożyjemy , zobaczymy , naprawdę dobrą wiadomością jest start Andrzeja Dudy na Prezydenta, majstersztyk, mam nadzieję że zostanie też następcą Prezesa, mainstream od wczoraj nie ma narracji w związku z tą nominacją , bulu będzie miał "BUL" dupy i to duży

york09 12.11.2014 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1382107)
Andrzeja Dudy na Prezydenta, majstersztyk, mam nadzieję że zostanie też następcą Prezesa,

A prezes się gdzieś wybiera?

cash_X 12.11.2014 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1382105)
dobre, bardzo dobre, napisz o co chodzi bo wielu nie skapuje

Wiele do pisania nie ma, były co najmniej 3 świnki z obozu władzy kręcące lody na hazardzie. Jak się się wydało, to uchwalili ustawę hazardową, żeby aferę zamaskować. Skutkiem tej ustawy było to, że bet-at-home dłużej nie mógł Wisły sponsorować. Strata tylko za niedokończona umowę wyniosła ok 4 000 000 zł.

Dwie świnki Rychu i Zbychu niby się wycofały z polityki, choć kontakty im nie pozwoliły upaść, trzecia natomiast świnka Grześ jest obecnie znana jako minister spraw zagranicznych.

PS. york09 myślałeś, że nikt tego zdjęcia nie rozpozna?

Pablo84 12.11.2014 12:23

York, ty naprawdę musisz się leczyć. Przecież ciebie zżera chorobliwa nienawiść. Nie piszę by Cię obrazić, tylko ewentualnie byś na wszelki wypadek odwiedził specjalistę. Nie wiem czy zauwazyłeś, ale Twoje posty w 90% obrażają Kaczyńskiego i jego partię.
No chyba, że ci za to płacą...

Kocur 12.11.2014 12:30

Nie widzę na szczęście wszystkich postów ale jeśli mowa o tym internetowym napinaczu to już zostało tutaj udowodnione i wielokrotnie napisane, że mu płacą za wklejanie linków do wiadomych stron i innych bzdur.

rav 12.11.2014 12:30

Informacja techniczna.
Na 95% kerim1906 to nie Drozd. Proszę się tak do niego nie zwracać. Trochę nas to myli i rozmywa temat.

Dziękuję.

qaro 12.11.2014 12:38

http://wolnemedia.net/polityka/marsz...leglosci-2014/

Jaroo1 12.11.2014 12:40

Cytat:

JKM o marszu i suwerenności: ciekawe spostrzeżenia.
Cytat:
Co do Marszu Niepodległości
Jak wiadomo liberałowie, konserwatyści i narodowcy za datę odzyskania przez Polskę suwerenności uznają 7-X – rocznicę ogłoszenia suwerenności przez Radę Regencyjną. Przekazanie przez Radę władzy socjaliście i niemieckiemu agentowi – zapewne wymuszone okolicznościami – uważamy za utratę suwerenności. To tak, jakby za datę uzyskania niepodległości przez Kambodżę uznać nie objęcie władzy przez króla Sihanouka (9-XI-1953) lecz przejęcie jej (17-V-1975) przez Czerwonych Khmerów.
A jak to się ma do tego, że jeszcze do niedawna Mikke sam szedł w tym Marszu i był w komitecie poparcia MN? Co, nagle po 70-siątce sobie przypomniał, że 11 listopada to święto socjalistów i się odciął od inicjatywy (a raczej to jego odcięto) hehe

Co do Marszu to jak co roku. Kto chciał to szedł spokojnie i bezpiecznie, na czole marszu było trochę niebezpiecznie dla uczestników, kto chciał to robił dymy. W tamtym roku organizatorzy nieśmiało odcinali się od zadymiarzy w tym roku już na szczęście idzie to z grubej rury i mówi się mocno na temat chuliganów.
Nie wiem jak można jechać na obchody Niepodległości Polski i robić dym w sytuacji gdzie nie blokują nas lewaki. Takie działanie to jawne działanie na niekorzyść MN i RN, to bycie pożytecznym idiotą. A jak już ktoś musi w tym dniu się na psach odgrywać to jest wiele innych marszy, w tym marsz Bronka, było iść tam. Dziwne też, że jak są inne obchody albo jak trzeba było wyjść na ulicę i jebać policję i rząd po aferze taśmowej to ci śmiałkowie składający się w 99% z osób typu "rzucam kostką w milicjanta z 20 metrów i spierdalam" siedzieli cichutko na dupach w domu.

york09 12.11.2014 12:52

Większość tych młodych to nawet nie wie co to za data 11 XI
Po prostu idą się wyżyć! coś jak ten na tym filmie
https://www.youtube.com/watch?v=DVLzCEhv2ZE
Też żadnego celu w tym nie miał tak jak i ci w marszu.

kerim1906 12.11.2014 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1382112)
Informacja techniczna.
Na 95% kerim1906 to nie Drozd. Proszę się tak do niego nie zwracać. Trochę nas to myli i rozmywa temat.

Dziękuję.

ja dziękuję za wyjaśnienie i mam nadzieję że zostaną rozliczone osoby które w kłamliwy sposób zwracają się do mnie w ten sposób, nie żebym miał coś do prawdziwego Drozda, chodzi o fakt, Panie rav to jest 100%, pozdrawiam

kerim1906 12.11.2014 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cash_X (Post 1382109)
Wiele do pisania nie ma, były co najmniej 3 świnki z obozu władzy kręcące lody na hazardzie. Jak się się wydało, to uchwalili ustawę hazardową, żeby aferę zamaskować. Skutkiem tej ustawy było to, że bet-at-home dłużej nie mógł Wisły sponsorować. Strata tylko za niedokończona umowę wyniosła ok 4 000 000 zł.

Dwie świnki Rychu i Zbychu niby się wycofały z polityki, choć kontakty im nie pozwoliły upaść, trzecia natomiast świnka Grześ jest obecnie znana jako minister spraw zagranicznych.

PS. york09 myślałeś, że nikt tego zdjęcia nie rozpozna?

i już wszyscy wiedzą o co chodzi, dodam że dotyczy to całego polskiego sportu , prowokacja yorka ze zdjęciem marna, wręcz żenująca, ale cóż , jaki koń każdy widzi

palikot 12.11.2014 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1382114)
A jak to się ma do tego, że jeszcze do niedawna Mikke sam szedł w tym Marszu i był w komitecie poparcia MN? Co, nagle po 70-siątce sobie przypomniał, że 11 listopada to święto socjalistów i się odciął od inicjatywy (a raczej to jego odcięto) hehe

Co do Marszu to jak co roku. Kto chciał to szedł spokojnie i bezpiecznie, na czole marszu było trochę niebezpiecznie dla uczestników, kto chciał to robił dymy. W tamtym roku organizatorzy nieśmiało odcinali się od zadymiarzy w tym roku już na szczęście idzie to z grubej rury i mówi się mocno na temat chuliganów.
Nie wiem jak można jechać na obchody Niepodległości Polski i robić dym w sytuacji gdzie nie blokują nas lewaki. Takie działanie to jawne działanie na niekorzyść MN i RN, to bycie pożytecznym idiotą. A jak już ktoś musi w tym dniu się na psach odgrywać to jest wiele innych marszy, w tym marsz Bronka, było iść tam. Dziwne też, że jak są inne obchody albo jak trzeba było wyjść na ulicę i jebać policję i rząd po aferze taśmowej to ci śmiałkowie składający się w 99% z osób typu "rzucam kostką w milicjanta z 20 metrów i spierdalam" siedzieli cichutko na dupach w domu.

Może się douczył, albo jego postępowaniem kierowało to co napisał dalej a czego nie zacytowałeś?
A może w ogóle chce zbudować nową symbolikę odzyskania suwerenności?

uposledzony_ale_kumaty 12.11.2014 16:24

https://pbs.twimg.com/media/B2PtWg-IEAAw1Nq.jpg

https://pbs.twimg.com/media/B2QB5NdCcAAklKJ.jpg

Arapaho 12.11.2014 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1382088)
Pytanie dla berkowiczologów. W GK przedstawiali obiecanki kandydatów na prezia Krakowa. W tekście pojawił sie taki wpis:

Czy to prawda, czy kaczka dziennikarska ? Bo jeśli prawda to gościa trzeba zacząć leczyć.

Wcale bym się nie zdziwił jakby to była prawda. W KNP jest tak że im głupszy pomysł tym lepiej. Za niedługo stwierdzą że powinniśmy jeść g....o , przecież miliony much nie mogą się mylić.Ja może dołożę kilka postulatów (nie ma się co ograniczać) znieść limity prędkości jazdy furami-będziemy się martwić dopiero jak wariaci rozjadą kilka rodzin - ba nawet jak się ubezpieczą to będzie na pogrzeb,znieść obowiązek nauki dla dzieciaków, znieść zakazy seksu z dziećmi (Polański by poszalał, oj poszalał),znieść nakaz ratowania ofiar wypadków przez pogotowie,sprywatyzować PGNIG,KGH,BUMAR i LOTOS jak ruscy mają więcej kasy to trudno nasz pech , sprywatyzować wszystkie szpitale - chorzy na raka są po prostu pechowcami którzy najwyżej będą kraść żeby się leczyć zagranicą.Jak brak ograniczeń to brak ograniczeń. Wolność dla każdego,wolność dla Kilkujadka,wolność dla polococtowców :D

TSWojtas 12.11.2014 18:09

Wole taki pomysł jak ma Berkowicz niż to co ma wejść czyli że pieszy zbliżający się do przejścia będzie miał pierwszeństwo - to będzie dramat i mnóstwo wypadków ...

Przerażonych pomysłami KNP informuję :

Berkowicz nie ma szans na Prezydenta Krakowa
KNP nie ma szans na większość w Radzie Miasta

Możecie spać spokojnie i dalej wspierać sprawdzonych polityków którzy uchwalają mądre prawo

Pozdrawiam

Pablo84 12.11.2014 20:03

Ja osobiście uważam, że to całkiem fajny pomysł. Na niektórych skrzyżowaniach to po prostu jakaś kpina- szczególnie w małych miasteczkach, gdzie nie ma świateł na żądanie. Może niech przepisy zacza ludzi traktować z trochę większym zaufaniem. Nikt specjalnie nie chce wchodzić pod auta lub przebiegać przez ruchliwą arterie.

emj10 12.11.2014 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1382050)
Yyy... ja nie mam wrażenia, aby zakończył swoją karierę. Właśnie kandyduje na prezydenta Wawy ze sporą szansą na 3. lub 4. wynik (nie śledzę sondaży, ale myślę, że może się zakręcić wokół 10%). Stał się drugą osobą w partii z szansami na wejście do Sejmu. Myślę, że prędko ze sceny politycznej nie zniknie.

Taki wynik, a mianowicie 10% to tylko pobożne życzenie. Patrząc na sondaże z ostatniego okresu to Wipler będzie mieć poparcie na poziomie od 2 do 4% i uplasuje się raczej na miejscach 5-8 za HGW, Sasinem, Guziałem i Wierzbickim z SLD.

Wrzucałem ten sondaż dla Warszawy przed wyjazdem.
http://d.polskatimes.pl/k/r/1/43/a4/...4a3_o.jpg?9813

Odnośnie samego Wiplera napiszę później.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1382098)
wynik alkomatu należy pomnożyć bodajże przez 2, więc może jednak nabiłeś ??

Nie miałem pojęcia, że coś takiego może występować. Miałem do czynienia ze zwykłymi alkomatami (no może trochę lepszymi niż te ze stacji benzynowych), ale nie słyszałem wcześniej o tym, że wynik, który jest podany na alkomacie nie jest wynikiem ostatecznym.

silver03 12.11.2014 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1382136)
Ja osobiście uważam, że to całkiem fajny pomysł. Na niektórych skrzyżowaniach to po prostu jakaś kpina- szczególnie w małych miasteczkach, gdzie nie ma świateł na żądanie. Może niech przepisy zacza ludzi traktować z trochę większym zaufaniem. Nikt specjalnie nie chce wchodzić pod auta lub przebiegać przez ruchliwą arterie.

Nie no co ty, ludzie od razu seriami będą sie rzucać pod auta na czerwonym :lol:

emj10 12.11.2014 20:38

Rozwiązanie przecież jest tak banalne jak budowa cepa. W krajach anglosaskich jest dozwolone przejście na czerwonym świetle, gdy nie ma samochodu w pobliżu i nikt za to nie daje mandatów.
http://drogowo.blogspot.com/2013/05/...dzenia-na.html
http://www.kontestacja.com/przechodz...vs-anglia,2268

Pablo84 12.11.2014 20:39

Ja kiedyś śpieszyłem się na egzamin. Przebiegłem przez pusta ulicę, bo jechał mi autobus a gdybym na niego nie zdążył bym się spóźnił. Akurat gdzieś tam wyłoniła się milicja i mnie spisali. Nie pomogły tłumaczenia- czerwone to czerwone i kij z tym, że na drodze pustki i że się spiesze. Dowodu nie miałem to wzieli mi indeks a wpis dali na osobnej karteczce. :[

emj10 12.11.2014 20:41

Kiedyś śpieszyłem się na egzamin, przebiegałem na czerwonym przez pasy i wylądowałem na masce ruszającego samochodu. Jaki z tego morał? Jak sam nie będzie uważał to marny twój los ;)

PS. Jeszcze świeży sondaż z Pomorza na prezydenta Gdańska. Adamowicz prawdopodobnie zostanie na kolejną kadencję, niezły wynik PiS-u w Gdańsku, czyli paszczy lwa i bastionie PO. Wynik KNP znowu mizerny.
http://www.dziennikbaltycki.pl/artyk...leria-material

http://d.polskatimes.pl/k/r/1/ad/22/...jpg?1415632012

palikot 12.11.2014 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1382091)
Na pustej ulicy Ok ale obawiam się, że stało by się to nagminne i tabuny przechodzących pieszych na czerwonym świetle spowodowały by wiele ciężkich wypadków np. wyobrażam sobie to na Alejach lub ul. Bora Komorowskiego. Jesli było by to dozwolone to koniec świata. Co mi z własnej odpowiedzialności durnia, który wpadnie mi pod samochód przy szybkości 70 km/h ?

Jednak jest potwierdzenie, ty jesteś CZERWONY
W końcu jakiś konkret a nie pierdu pierdu...

Wartością bezwzględną KNP jest "KAŻDY JEST KOWALEM WŁASNEGO LOSU"

Przykład z UK. Kiedy raz wszedłem na ulicę na czerwonym, to samochód jadący do skrzyżowania ok 30km/h nagle ruszył w moją stronę, że musiałem spierda.lać w popłochach.
Jaki z tego morał?
1) Że jesteś czerwony(w końcu bronisz PISu) ;)
2) Wejść na jezdnię możesz na własną odpowiedzialność a nie kierującego. Więc finansową i leczniczą a w najgorszym wypadku także śmiertelną konsekwencje ponosi ten co wejdzie pod koła. Zasada jest prosta. "Czerwone" informuje cię, że jeśli wejdziesz na jezdnię mogą cię przejechać.
3) Tam(UK) jest wolność a wolność jest wtedy, kiedy ja mogę się zabić lub potrącić kiedy mi się podoba a nie wtedy kiedy policjant czy pfu strażnik miejski nie widzi. To jest oczywiście przewrotny przykład. Ale jaki jest sens stania na czerwonym jak patrzysz w lewo 1 km... nic nie jedzie patrzysz w prawo 1 km nic nie jedzie... idiotyzm.
4) Skoro w UK to funkcjonuje bardzo dobrze, nikt nie dostaje 100 funtów mandatu za to, nikt przy 70km/h nie ginie, to znaczy, że problemu nie ma, więc kto leczy urzędników w UK?
5 Ty serio myślisz, że człowiek który chce wejść na jezdnię jak jadą 70 km/h to nie wejdzie bo się mandatu stuzłotowego boi? :lol:

ps. ty traktujesz ludzi jak cała ta socjalistyczna banda twój PIS i te całe POSLDPSLTR czyli jak bydło i niewolników. Wydaje ci się, że ludzie są na tyle głupi, że jak nie będzie mandatów za przejście na czerwonym, to będą wchodzić pod koła samochodów... logika wyśmienita

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1382127)
Wcale bym się nie zdziwił jakby to była prawda. W KNP jest tak że im głupszy pomysł tym lepiej. Za niedługo stwierdzą że powinniśmy jeść g....o , przecież miliony much nie mogą się mylić.Ja może dołożę kilka postulatów (nie ma się co ograniczać) znieść limity prędkości jazdy furami-będziemy się martwić dopiero jak wariaci rozjadą kilka rodzin - ba nawet jak się ubezpieczą to będzie na pogrzeb,znieść obowiązek nauki dla dzieciaków, znieść zakazy seksu z dziećmi (Polański by poszalał, oj poszalał),znieść nakaz ratowania ofiar wypadków przez pogotowie,sprywatyzować PGNIG,KGH,BUMAR i LOTOS jak ruscy mają więcej kasy to trudno nasz pech , sprywatyzować wszystkie szpitale - chorzy na raka są po prostu pechowcami którzy najwyżej będą kraść żeby się leczyć zagranicą.Jak brak ograniczeń to brak ograniczeń. Wolność dla każdego,wolność dla Kilkujadka,wolność dla polococtowców :D

A ty jesteś jeszcze głupszy niż ustawa przewiduje.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1382128)
Wole taki pomysł jak ma Berkowicz niż to co ma wejść czyli że pieszy zbliżający się do przejścia będzie miał pierwszeństwo - to będzie dramat i mnóstwo wypadków ...

Przerażonych pomysłami KNP informuję :

Berkowicz nie ma szans na Prezydenta Krakowa
KNP nie ma szans na większość w Radzie Miasta

Możecie spać spokojnie i dalej wspierać sprawdzonych polityków którzy uchwalają mądre prawo

Pozdrawiam

Oczywiście, że ma szansę, trzeba wierzyć ;)
Osobiście ten pomysł mi się bardzo podoba jak również ten, że we własnym samochodzie jestem JA panem i władcą i żaden urzędnik nie będzie mi kazał i innym pasażerom MOJEGO samochodu którym JA!! nie kazałem zapinać pasów pod groźbą haraczu mandatowego.

emj10- przestań człowieku manipulować ciągle tymi sondażami... wynik wyborów będzie to się dowiesz kto co ile dostał. Wklejasz tu dane na zamówienie PO czy PISu, przy których na pewno ktoś "pracował", bo taki mają interes i swoich ludzi w tych instytucjach badawczych które to robią.

UK trzeba leczyć, albo ciebie z Arapaho ;)

emj10 12.11.2014 21:30

Akurat co do tych wypadków śmiertelnych to nie jest prawda. W Londynie zdaje się jest najwięcej potrąceń i wypadków śmiertelnych z dużych stolic europy zachodniej.

Łącznie ok. 5000 wypadków pieszych oraz prawie 100 osób, które poniosło śmierć. W ciągu 30 lat zanotowano jednak spadek wypadków o ponad połowę i spadek wypadków śmiertelnych z 300 do ok. 100 rocznie.

Zestawienie w tabelce na stronie drugiej:
http://www.tfl.gov.uk/cdn/static/cms...march-2009.pdf

Problem zauważają również w Londynie i tam wspomina się m.in. o wprowadzeniu Zone 30 w całym mieście. Swoją droga kiedyś prowadziliśmy dyskusję na ten temat ;)
http://www.standard.co.uk/news/londo...r-7899270.html

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1382144)
emj10- przestań człowieku manipulować ciągle tymi sondażami... wynik wyborów będzie to się dowiesz kto co ile dostał. Wklejasz tu dane na zamówienie PO czy PISu, przy których na pewno ktoś "pracował", bo taki mają interes i swoich ludzi w tych instytucjach badawczych które to robią.

No tak szczególnie pracuję dla PO, czy PiS-u :D

Wklejam dane z ogólnodostępnych portali, a aktualnie z tego, który pokazuje na bieżąco sondaże z całej Polski ;)
http://ewybory.eu/

Jeśli nie masz nic przeciwko to wrzucę teraz świeży sondaż z GW. W nim już 8% dla KNP, więc bardzo dobry wynik.
http://bi.gazeta.pl/im/b1/2a/10/z169...Wyborczej-.jpg

PS. Film o przechodzeniu przez jezdnię wrzucałem już w dwóch linkach powyżej.

palikot 12.11.2014 21:46

Jeśli w 10 milionowym mieście dochodzi tylko do 5000 wypadków z przechodniami a umiera z tego powodu tylko 100 osób rocznie... to jest doskonały przykład na sens tego pomysłu. Masz może dane z Krakowa? Jeszcze dla porównania ciekawią mnie dane osób które weszły tam na czerwonym i zginęły a które weszły w Krakowie i zginęły.
Londyn to dosyć specyficzne miasto... szczególnie w centrum, dużo potrąceń rowerzystów tam jest, z tego powodu iż jest tam po prostu ciasno jak cholera i czasem dochodzi do dzwonów, po drugie tam jeżdżą jak szaleni i tak samo jak w Paryżu chcą wprowadzić przez to 30 km na godzinę w centrum. Taki pomysł swego czasu był w Krakowie, nie wiem na jakim etapie stanął?

emj10 12.11.2014 21:52

Nie mam danych z Krakowa i nie mam pojęcia jak to wygląda. Organoleptycznie wydaje mi się, że jednak Londyn jest mniej bezpieczny dla pieszych od Paryża, Berlina, Barcelony, czy Hamburga.

Co do Warszawy to co roku ginie ok. 20 pieszych.

Natomiast w 2009 roku w całej Polsce zginęło 771 pieszych:
http://books.google.pl/books?id=9JhS...eszych&f=false

Żeby nie było ja jestem zwolennikiem braku mandatów za przechodzenie na czerwonym świetle i bardziej liberalnego kodeksu wykroczeń ;)

iiYama 12.11.2014 22:57

Było?

http://vod.gazetapolska.pl/8516-prow...dleglosci-2014

silver03 13.11.2014 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1382149)

Na tym filmiku nie ma nic oprócz tego, że policja miała swoich tajniaków. Wydaje mi się to normalne przy tak dużym tłumie.

http://www.youtube.com/watch?v=KraNkiSUaiA

palikot 13.11.2014 01:57

emj10 - z tego wynika, że w Warszawie w przeliczeniu procentowym ginie więcej pieszych. Wniosek: Podejrzewam że te wszystkie dane nie są tylko z miejsc przejścia dla pieszych na światłach

silver03- Przyjrzyj się z tyłu jak masa chłopa w kominiarkach idzie? Czyje to kibolstwo? Czyżby to tajni agenci służb milicji w szeregach niezidentyfikowanej politycznie bandytierki?

Gwiaździsty 13.11.2014 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1382144)
Jednak jest potwierdzenie, ty jesteś CZERWONY
W końcu jakiś konkret a nie pierdu pierdu...

Wartością bezwzględną KNP jest "KAŻDY JEST KOWALEM WŁASNEGO LOSU"

Przykład z UK. Kiedy raz wszedłem na ulicę na czerwonym, to samochód jadący do skrzyżowania ok 30km/h nagle ruszył w moją stronę, że musiałem spierda.lać w popłochach.
Jaki z tego morał?
1) Że jesteś czerwony(w końcu bronisz PISu) ;)
2) Wejść na jezdnię możesz na własną odpowiedzialność a nie kierującego. Więc finansową i leczniczą a w najgorszym wypadku także śmiertelną konsekwencje ponosi ten co wejdzie pod koła. Zasada jest prosta. "Czerwone" informuje cię, że jeśli wejdziesz na jezdnię mogą cię przejechać.
3) Tam(UK) jest wolność a wolność jest wtedy, kiedy ja mogę się zabić lub potrącić kiedy mi się podoba a nie wtedy kiedy policjant czy pfu strażnik miejski nie widzi. To jest oczywiście przewrotny przykład. Ale jaki jest sens stania na czerwonym jak patrzysz w lewo 1 km... nic nie jedzie patrzysz w prawo 1 km nic nie jedzie... idiotyzm.
4) Skoro w UK to funkcjonuje bardzo dobrze, nikt nie dostaje 100 funtów mandatu za to, nikt przy 70km/h nie ginie, to znaczy, że problemu nie ma, więc kto leczy urzędników w UK?
5 Ty serio myślisz, że człowiek który chce wejść na jezdnię jak jadą 70 km/h to nie wejdzie bo się mandatu stuzłotowego boi? :lol:

ps. ty traktujesz ludzi jak cała ta socjalistyczna banda twój PIS i te całe POSLDPSLTR czyli jak bydło i niewolników. Wydaje ci się, że ludzie są na tyle głupi, że jak nie będzie mandatów za przejście na czerwonym, to będą wchodzić pod koła samochodów... logika wyśmienita

A ty jesteś jeszcze głupszy niż ustawa przewiduje.

Oczywiście, że ma szansę, trzeba wierzyć ;)
Osobiście ten pomysł mi się bardzo podoba jak również ten, że we własnym samochodzie jestem JA panem i władcą i żaden urzędnik nie będzie mi kazał i innym pasażerom MOJEGO samochodu którym JA!! nie kazałem zapinać pasów pod groźbą haraczu mandatowego.

Po pierwsze bez etykietek. W twoim rozumieniu mogę być nawet filoetowy. A tak poza tym to pier....cie Hipolicie. Wchodzący na czerwonym świetle jest kowalem nie tylko własnego losu, jest kowalem także mojego.
Trzeba byc chyba zakutanym korwinistą (coraz bardziej jego zwolennicy przypominają w rozmowach hung wei pingów z rewolucji kulturalnej w Chinach), zeby nie wiedzieć, że podczas hamowania kierowca może stracic panowanie nad kierownicą i w konsekwencji rozbić się na okolicznym drzewie czy latarni zabijając znajdujących się w samochodzie siebie i np. rodzinę lub ludzi na przystanku.
Dlatego pier...nie w stylu "kowal własnego losu" pokazuje tylko brednie jakimi hasełkami karmieni są przeważnie młodzi ludzie.
A tak na marginesie to nie Berkowicz jako prezydent decyduje o zmianie przepisów w ruchu drogowym. Gość pewnie zapomniał o tym powiedzieć swoim rozgarniętym wyborcom :).

Cytat:

silver03- Przyjrzyj się z tyłu jak masa chłopa w kominiarkach idzie? Czyje to kibolstwo? Czyżby to tajni agenci służb milicji w szeregach niezidentyfikowanej politycznie bandytierki?
Zapewne tak, skoro wszędobylski Stonoga obecny był na marszu.

kerim1906 13.11.2014 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1382153)
emj10 - z tego wynika, że w Warszawie w przeliczeniu procentowym ginie więcej pieszych. Wniosek: Podejrzewam że te wszystkie dane nie są tylko z miejsc przejścia dla pieszych na światłach

jak pisałem że prawdopodobnie była to milicyjna prowokacja, to silver03 pisał prześmiewczo o zielonych ludzikach, fakty z zeszłych lat i z tego roku mówią jasno, tylko trzeba chcieć to dostrzec, ale chyba po raz pierwszy bezczelność milicyjnych prowokatorów poszła dalej, atakowali marsz i postronnych ludzi, a mainstream pyta ? kto to był ? jakby nie chciał wiedzieć ,

Gwiaździsty 13.11.2014 11:17

Wystarczy rzucic okiem poniżej aby się zorientować;

Cytat:

POLICJANCI PO CYWILNEMU MIELI BIAŁO-CZERWONE OPASKI !

St. asp. Mariusz Mrozek poinformował, że policjanci, którzy przebrani w cywilne ubrania mieszali się z tłumem podczas Marszu Niepodległości zakładali biało czerwone opaski, po to, aby mogli być rozróżnieni przez innych policjantów. – Aby było wiadomo, że to nie jest chuligan, a policjant, który tego chuligana zatrzymuje – wskazał Mrozek.
http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142...7D0IsGKfo0.jpg

http://i.imgur.com/bJrOnFT.jpg

kerim1906 13.11.2014 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1382170)
Wystarczy rzucic okiem poniżej aby się zorientować;

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142...7D0IsGKfo0.jpg

http://i.imgur.com/bJrOnFT.jpg

dobre , tylko potwierdza moje przypuszczenie o kuriozalności "działania" i bezczelności milicji, takich zdjęć i filmów gdzie widać atakujących marsz jest bardzo wiele

Jaroo1 13.11.2014 11:53

Tylko, że to nie usprawiedliwia bandy zadymiarzy, która po raz kolejny rozpierdala marsz. Sprawa jest prosta. Było łapać tych prowokatorów i tajniaków i im spuszczać soczysty w....... a nie napinać się na umundurowaną milicję bo to nic nie daje i świadczy tylko o tym, że po naszej stronie są osoby nierozgarnięte. Oczywiście psiarnia prowokuje ale gdyby nie trafili na podatny grunt to by im się prowokacje nie udały. Mówię, kto chciał się bić to powinien zachować czujność, poruszać się zaraz za SMN i jak coś by się działo to by te osoby, które atakują straż MN oklepywał. A tak to banda głupków wychodzi poza czoło marszu i szuka spięcia z psami.
Jak ktoś w tym dniu nie potrafi nad sobą zapanować to jest pożytecznym idiotą tego systemu a z patriotyzmem ma gówno wspólnego.
Psiarnia umundurowana nie posunęłaby się do tego żeby na chama gazować i pałować cały tłum, do tego oddzielony przez straż MN. Tak więc wystarczyło lać prowokatorów i tajniaków a jak reagowałaby psiarnia to wejść z powrotem w marsz. Zachować chwilę spokoju i by psiarnia z racji tego, że nie jest atakowana musiała zaprzestać działań.
Wiecie jakby im rura zmiękła jakby tak zrobili kibice? By się ze złości zesrali. Ale my po pierwsze jesteśmy niezorganizowani, nie ma żadnej strategii obmyślonej przed Marszem. Po drugie za dużo jest gorących, głupich głów, które myślą tylko żeby się skonfrontować z policją - czasami trzeba odpuścić dla dobra sprawy czy nawet dla swojego dobra, bo tak jak na ulicy się nie leje patroli policyjnych tak w tym przypadku cała walka z psiarnią nie ma sensu. Do niczego to nie doprowadzi oprócz rannych w ich szeregach (jeszcze będą łajzy na L4 siedzieli za nasze), żadna rewolucja z tych zadym nie wyniknie itp jedynie zaszkodzi to wizerunkowi marszu, narazi na gazowanko, pałowanko czy zatrzymanie postronnych ludzi. Ale tak jak mówię, za dużo głupków jest wśród tych pseudo patriotów.

Kocur 13.11.2014 12:01

Cytat:

Ponad 8,5 miliona złotych kosztowały poselskie wyjazdy zagraniczne w ciągu 3 lat kadencji Sejmu. Najwięcej - ponad 3 miliony 200 tysięcy Sejm wydał na delegacje posłów PO, wyjazdy posłów PiS kosztowały łącznie 2 mln 600 tysięcy
Cytat:

Najwięcej zapłaciliśmy za pięciodniowy pobyt posła Adama Szejnfelda z PO w Meksyku w 2012 roku - ponad 27 tysięcy złotych. Zdarzały się też grupowe wyjazdy np. na spotkanie Unii Międzyparlamentarnej oraz spotkanie Stowarzyszenia Sekretarzy Generalnych, gdzie delegacja dla każdego posła kosztowała od 19 do 26 tysięcy złotych. Rekordzistą pod względem sumy kosztów podróży jest poseł Tadeusz Iwiński z SLD. Jego delegacje kosztowały Sejm w sumie ponad 320 tysięcy złotych.

Niech mi ktoś k.u.r.w.a wytłumaczy czemu ja za tygodniową delegację w UK czy Szwajcarii płaciłem poniżej 5 tysięcy zł za przelot, żarcie i 5 gwiazdkowe hotele ?!?!

Czym oni latają - czarterują Jambo czy coś ?!

Jaroo1 13.11.2014 12:04

Na .....i wydają

kerim1906 13.11.2014 12:08

zgoda , ale nie mamy wiedzy czy "banda głupków" jak piszesz nie pochodziła z psiarni i nie szukała spięcia z psami? zauważ że kilkusetosobowy marsz bula był ochraniany przez kilka tysięcy milicjantów, wystarczy posłuchać opinii osób z marszu czy ekspertów jak był "ochraniany" Marsz Niepodległości, przekaz medialny , miły i sympatyczny bulu, i bandyckie zachowanie uczestników marszu, jak to odbiera postronny niemyślący wyhodowany przez mainstream obywatel, taki miał być scenariusz i był

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl