Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

WISŁAZWE 10.10.2016 14:36

Witam znawców :)

Jest problem.
Posiadam aktualnie telefon SONY XPERIA E4. Chciałbym sobie zgrać zdjęcia z niego na komputer, jednak kiedy podłączam go przez kabel USB, telefon się ładuje a PC go nie wykrywa. Poszukałem w necie, że warto ściągnąć program Xperia Companion. Niestety nadal nic, zero reakcji.

Wykonałem następujące czynności:
- wyłącz/włącz komputer
- zmieniłem kabel USB
- próbowałem na kilku wejściach USB

Jest opcja, podobno połączenia telefonu z PC przez WIFI, tą samą siecią, ale czy ktoś wie jak to zrobić?
Przerabiałem tak jak polecił ''przewodnik'' ale nie potrafię tego zrobić. Jakieś złote rady? Najlepiej pismem obrazkowym, bo już nie mam pomysłu :)

Reakcji zero.

Kolejna sprawa, kiedy przenoszę np aplikację ''Flash Score'' z pamięci telefonu na pamięć zewnętrzną (karta sd), aplikacja znika z widoczności i nigdzie jej nie mogę znaleźć ani uruchomić.

brylant17 10.10.2016 16:19

A szukałeś w telefonie zapewne ustawieniach jak podłączysz tel i wybierasz z opcji z czym ma się połączyć ?

edit:

Zrób debugowanie USB jeżeli nie zadziała to zrób pote: ustawienia usb po połączeniu, tam zmień w pamięć masowa

gris 14.10.2016 18:33

Pilna sprawa! Gdzie można kupić ręczniki zagranicznych klubów piłkarskich? Dla ścisłości chodzi o Real Madryt.

R33 15.10.2016 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1454915)
Witam znawców

Jest problem.
Posiadam aktualnie telefon SONY XPERIA E4. Chciałbym sobie zgrać zdjęcia z niego na komputer, jednak kiedy podłączam go przez kabel USB, telefon się ładuje a PC go nie wykrywa. Poszukałem w necie, że warto ściągnąć program Xperia Companion. Niestety nadal nic, zero reakcji.

Wykonałem następujące czynności:
- wyłącz/włącz komputer
- zmieniłem kabel USB
- próbowałem na kilku wejściach USB

Jest opcja, podobno połączenia telefonu z PC przez WIFI, tą samą siecią, ale czy ktoś wie jak to zrobić?
Przerabiałem tak jak polecił ''przewodnik'' ale nie potrafię tego zrobić. Jakieś złote rady? Najlepiej pismem obrazkowym, bo już nie mam pomysłu

Reakcji zero.

A ustawiałeś w ustawieniach Pamięć masową USB? Co do Wi-fi to nie wiem czy Cię takie rozwiązanie interesuje ale możesz pobrać aplikację AirDroid i za jej pomocą łączyć się z komputerem bez kabla:
https://play.google.com/store/apps/d...airdroid&hl=pl

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 1455068)
Pilna sprawa! Gdzie można kupić ręczniki zagranicznych klubów piłkarskich? Dla ścisłości chodzi o Real Madryt.

Chwila szukania w googlach (specjalnie szukałem w Krakowie bo nie wiem czy chcesz w sklepie stacjonarnym kupić):
http://www.awakrakow.pl/dla-dzieci/1...al-madryt.html

Natkan 17.10.2016 20:27

Mam pytanie : planuje zacząć coś boksować (wcześniej nie miałem z tym doczynienia). Poleci ktoś dobre miejsce dla laika ale takie gdzie rzeczywiście coś się nauczę? Mieszkam w Hucie najlepiej żeby nie było z drugiej strony Krk

IncognitoTSW 17.10.2016 21:13

Com-Com Zone na Hucie u p. Staszka Libronta można trenować, dawniej trener Wacha

LanceTS 17.10.2016 22:20

na Wiśle. Troche dalej, ale zawsze to ćwiczyć u swoich :)

Kocur 18.10.2016 11:24

Jaki gabinet polecacie - usuwanie kamienia z ząbków - w ramach NFZ oczywiście.
Gdzie nie dzwonię to nie mają kontraktu podpisane ... a w moim gabinecie z firmy terminy po kilka tyg ..

Padre1906 19.10.2016 20:49

VAG K+CAN COMMANDER 3.6 - ma ktoś może taki kabel?

R33 20.10.2016 20:12

Dobry dentysta w Krakowie całodobowy, pilne!

Barti 22.10.2016 07:32

Potrzebuję wymienić szybkę w Samsungu J1. Wyświetlacz działa. Jaka rozsądna cena za taką usługę? Który polecicie punkt Koledzy do tej naprawy?

Brozinho_23 22.10.2016 10:12

Też bym prosił o jakiś namiar na dobrego dentystę w Krakowie (leczenie kanałowe, plombowanie). Ceny nie grają roli.

nintendo 28.10.2016 14:33

Mam pytanie do kogoś kto pracował na umowę zlecenie.
Dostałem propozycje pracy dodatkowej umowa zlecenie 2 godziny dziennie.Czy od tej kwoty którą otrzymam na konto muszę płacić jakiś podatek czy wszystko opłaca zleceniodawca ? nie mogę połapać się w tych przepisach a nigdy nie pracowałem na zlecenie.

brylant17 28.10.2016 14:43

No tak, sam jak pracowałem na umowę zlecenie to pracodawca wystał mi pita do rozliczenia rok w rok

MatMario 28.10.2016 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nintendo (Post 1455922)
Mam pytanie do kogoś kto pracował na umowę zlecenie.
Dostałem propozycje pracy dodatkowej umowa zlecenie 2 godziny dziennie.Czy od tej kwoty którą otrzymam na konto muszę płacić jakiś podatek czy wszystko opłaca zleceniodawca ? nie mogę połapać się w tych przepisach a nigdy nie pracowałem na zlecenie.

Ile Dracula płaci? W pizzach mogłeś odebrać.

nero 02.11.2016 12:15

Pytanie o noclegi. Jak sie jedzie do Krakowa przez Olkusz, po prawej stronie stoja takie domki, noclegi. Taki dlugi budynek i w nim pare domkow. Kiedys bylem na ich stronie to sie reklamuja jako agroturystyka. Ogolnie to jakas wies, nic tam nie ma.
Kojarzy ktos o jakich noclegach mowa? Chce sie wybrac a nie umiem tego znalezc

gris 05.11.2016 13:13

Gdzie można kupić kije drewniane na flagi? Najlepiej na linii centrum-Nowa Huta

JacobusTSW 08.11.2016 20:40

Pytanie do Kinomaniaków!

Poszukuję filmu, starego. Mężczyzna w spodenkach (L'Amore piů bello) z 1957r. Internety wysiadają w naprowadzeniu na jakiś trop. Czy w Krakowie (np. Rajska) działa coś takiego jak archiwum takich filmów? Ktoś coś? Będę pewnie chodził, ale każdy trop się przyda, dzięki!

Kamson 13.11.2016 01:11

Chcę powiesić ten regał na ścianie. I teraz pytanie: jak to zrobić na tyle dobrze, żeby nie jebło? :D Waży ponad 20kg

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net...f8&oe=5829CD09

Kocur 13.11.2016 10:25

Jak dla mnie to wygląda na regał stojący, mam podobny ;P

A jak chcesz to wieszać to wkręty minimum 8 cm albo i dłuższe, 20 kg plus jeszcze coś tam wrzucisz.
Jak masz ścianę z cegieł to zapomnij, na gipsie też bym się bał - najlepiej w beton się wbić.

leyzer87 17.11.2016 19:41

Zna ktoś jakiś odpowiednik torrenty.org? Chodzi mi o polski serwis. Może być płaty, byle warty kupna konta. Chodzi głównie o polską muzykę i filmy.

Jaroo1 17.11.2016 20:00

catshare.net. Kupuje się konto premium na allegro na x dni i x transferu. Filmów z lektorem PL jest sporo, z muzyką nie wiem bo nie szukałem.

MatMario 17.11.2016 20:27

Nie, tak.

Pebx.pl

Tam masz linki, i szukasz czego chcesz. Najwięcej filmów rzeczywiście znajdziesz na catshare.

Wchodzisz na allegro, kupujesz konto i ściągasz.

Tylko na allegro nie skuś się na konto na wiele serwisów bo to w większości jest shit.

Jaroo1 17.11.2016 21:18

Tutaj też sa linki do catshare:
http://darkwarez.pl/forum/filmy/
Jeśli tam znajdziesz interesujący Cię film to możesz jako "gość" za darmo z catshare pobierać - tylko wtedy masz limity prędkości.

Cytat:

Tylko na allegro nie skuś się na konto na wiele serwisów bo to w większości jest shit.
Te loginy bezpośrednio do catshare też niekoniecznie są fajne. Kupowałem już ze 3 razy i tylko jeden raz działało dobrze, a dwa razy miałem jakieś konto dzielone na kilka osób i jak był limit transferu na dzień 20 GB to bywały dni, że nic nie ściągnąłem bo już ktoś transfer wykorzystał kto też miał login do tego konta. Bez sensu.
Teraz mam do jakiejś stronki o nazwie premiumy.pl, tam niby szuka filmów na różnych serwisach ale z tego co widzę to i tak 99.9% zawsze znajduje tylko z catshare i pobiera się bezpośrednio z tego premiumy.pl. Transfer 600GB, bez limitu czasowego więc ściągam jak mi pasuje a nie przez miesiąc bo konto wygaśnie. I nikt mi transferu nie podbiera.

MatMario 17.11.2016 22:13

No to piszesz do typka co sprzedal i niech ci daje dobre konto.

Miałem tak ale straszenie negatem załatwia sprawę.

Jaroo1 18.11.2016 20:25

Pisałem. Dali nowe konto, dobrze było ze dwa dni później to samo. Padaka. Ale teraz mam to premiumy. pl i jestem zadowolony. Najważniejsze, że bez limitu czasowego konto więc jeśli nic się po drodze nie popsuje to nawet przez pół roku mogę te 600 GB wykorzystywać i git.

genju2 19.11.2016 13:07

Temat z 2010 roku. Obecnie wiele się pozmieniało. Obecnie jakiś dentysta do 100 zł u nas w mieście?
Muszę was tutaj na prawdę przyznać że powininescie sie zastanowić nad nowym produktem taki jaki jest

https://sklep.spirulina.pl/produkty/...szki-egipskiej
oraz
https://sklep.spirulina.pl/produkty/...etkach-bioalgi

takżę też warto się zastanowić nad wyborem !

felipe 20.11.2016 18:34

Poleci ktoś z doświadczenia jakąś książkę o ekonometrii dla początkujących? Taka by ktoś nie z branży mógł sam wdrożyć się w przedmiot.
patrzyłem w internecie ale wybór jest spory, po samym tytule ciężko coś wywnioskować :)

WISŁAZWE 23.11.2016 14:41

Siema.
Posiadam TV SAMSUNG LE32C650L1W, chciałbym sobie w nim skonfigurować Internet. W domu posiadam router i teraz rozumiem, że mam sobie kupić kabel LAN, podłączyć go do routera i TV i normalnie skonfigurować i nie będzie z tym problemu?
Czy coś może mnie zaskoczyć? :D

leyzer87 28.11.2016 08:54

Chcę małżowinie na św. Mikołaja(dalej sierota wierzy) kupić jakiś czytnik e-booków, ale chu** się na tym znam. Umiał by ktoś z Was Panowie coś dobrego tak w cenie oscylującej w okół 300 zł?

Z góry dziękuję.

szczepans21 08.12.2016 18:54

Do kiedy, do której i gdzie mogę przynieść paczkę dla kombatantów?

Jeśli chodzi o piątek 09.12 do której i gdzie

wislak2119 08.12.2016 19:24

Sklep R22, czynny do 19.

manian 08.12.2016 20:57

Może trochu odbiega od tematu, ale sprawa dość pilna.
Jest ktoś może z Was na studiach niestacjonarnych na kierunku Inżyniera Produkcji WM PK?

Don Donson 11.12.2016 11:05

Mam pytanie dotyczące cashback'u.
Dostałem ulotkę wczoraj w tej sprawie, ale wszystko na to wskazuje, że po rejestracji, będę musiał udać się na stadion po kartę do cashback'u.
Panuje w tej materii lekki chaos terminowy, bo po rejestracji jak pisałem, trzeba iść na stadion i odebrać "Kartę Kibica" i potem dostanę login i całą resztę do obsługi tego programu.
Czy ta karta zastępuje dotychczasową i jest nośnikiem karnetu/biletów i przy okazji całej reszty czy może jest to dodatkowa karta oprócz dotychczasowej karty kibica?

Na www jest napisane:
"Rejestrując się do Programu Cashback Wisły Kraków nie ponosisz żadnych kosztów. Kartę Kibica Wisły Kraków na zakupy u Partnerów Handlowych otrzymasz w Strefie Kibica na stadionie. Karta ta jest także kartą wstępu na stadion oraz kartą, która daje możliwość nabycia biletów na stadion przez internet. Kartę można nabyć za 20 PLN, a wraz z rejestracją w Programie Cashback Wisły Kraków otrzymasz 5 PLN zwrotu pieniędzy, musisz tylko dodać kartę do Twojego Profilu."

Jak ktoś jest zorientowany to proszę o konkretną odpowiedź.

MatMario 11.12.2016 18:34

Przeicież masz napisane :D

Rejestracja jest darmowa. Wydanie karty 20 zł.

Kamil_mchw 12.12.2016 11:14

jest ktoś na forum kto ogarnia kwestie kadrowe? chodzi mi o umowy i lojalki. ile,na jak długo, jakie kwity itp.
sytuację przedstawię w prv

Kocur 12.12.2016 16:29

Lojalki są tylko częściowo objętem kodeksem chyba że coś się całkiem niedawno zmieniło.
Zależą od wew. regulaminu firmy - regulowane sa tylko ogólne kwestie, np. że nie może być wystawiona po fakcie (czyli np po szkoleniu) ale powinna być przed - długość zależy tez od firmy.
Nie moga być obowiązakowe w sensie że firma na siłę Cię gdzieś wyśle i każe podpisać.
Nie mogą być też związane z wykonywaną pracą, np. masz dużo delegacji i drogie hotele i za to Ci wpieprza lojalkę.

W sprawie umów kiedyś siedziałem w temacie ale możesz podrzucić - nic nie obiecuje.

Ps. Inny temat - robił ktoś laserową korekcję wzrotu, zwłaszcza astygmatyzm? Są jakieś kliniki warte polecenia albo konkretne nazwiska chirurgów? Kraków albo okolice.

Kamil_mchw 12.12.2016 20:12

Ja się zastanawiałem czy nie robić laserówki, ale po wielu niekorzystnych opiniach na necie zrezygnowałem.
Mój wujek robił operację oczu - jakieś naciąganie zeza i korekcję laserową wady i astygmatyzmu w Zielonkach pod KRK. Moja matka robiła rozeznanie w temacie (pracuje w szpitalu - ma kontakty) i Zielonki wypadły najlepiej w całej południowej PL. Wujek z Łęcznej przyjeżdżał na zabieg... musiał poprawić sobie wzrok żeby przejść przeje...ne badania na górnika (operator maszyn) i bez problemu po zabiegu przeszedł. Zabieg robił 6 lat temu i dalej wszystko OK.
Nie pamiętam przychodni.
PZDR
PZDR

Don Donson 12.12.2016 21:53

jeszcze raz:
Czy ta karta zastępuje dotychczasową i jest nośnikiem karnetu/biletów i przy okazji całej reszty czy może jest to dodatkowa karta oprócz dotychczasowej karty kibica?

szprotson 12.12.2016 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1459308)
jest ktoś na forum kto ogarnia kwestie kadrowe? chodzi mi o umowy i lojalki. ile,na jak długo, jakie kwity itp.
sytuację przedstawię w prv

nie kadr nie ogarniam, ale mialem w 2 firmach dwie lojalki i nie miały mocy prawnej.

Ale ale..
Jeden kolega miał i mu płacili po tym jak odszedł (nie pamietam tylko z czyjej winy nastąpiło rozwiązanie umowy o pracę)
Drugi kolega w innej firmie ale z tej samej akurat branży co poprzedni miał lojalke i skonczyło się w sądzie. Pracodawca przegrał.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl