Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Marszałek 26.02.2010 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 859813)
Bardzo możliwe, że machnęli ręką na menago - niech sobie jedzie do Mediolanu, połazi po sklepach i nie przeszkadza w negocjacjach...

Dobry ten menago. Nie wie gdzie jest jego klient i czy Lazio go puści czy tez nie:)brawo. Jak prezydent Lazio się już w to angażuje to musi być dobrze. Dajcie tez na luz. Skorża nie może powiedzieć,że facet będzie u nas grał,bo jak dziś przyjechał to ani badań nie przeszedł ani nic. Więc spokojnie. Na razie jest dobrze,powiedziałbym,że bardzo dobrze. Biorąc pod uwagę,że wciskali nam tu Nowaka, Costlego i innych wynalazków z naszej ligi to uważam,ze jest naprawdę ok.

Przemoo 26.02.2010 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 859837)
Swoja drogą to ze Steauy (o ktorej wspomina Skorża) jedynym czarnoskórym napastnikiem jest Pepe Moreno, którego dopiero co wypożyczyli. Także jeżeli maciOs widział czarnoskórego, to raczej opcja jest jedna. ;)

Wydaje mi się, że Skorza przykładowo podał Steaue a nie chodziło mu o ustosunkowanie się do jakiegoś klubu, o którym mowa tylko odwrócenie uwagi nad Lazio

maci0s 26.02.2010 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 859837)
Swoja drogą to ze Steauy (o ktorej wspomina Skorża) jedynym czarnoskórym napastnikiem jest Pepe Moreno, którego dopiero co wypożyczyli. Także jeżeli maciOs widział czarnoskórego, to raczej opcja jest jedna. ;)

Zbyt wiele wiarygodnych źródeł mówi o Lazio ( patrz SKWK. serwisy Lazio), żeby to mógł być ktoś inny.. No chyba ze to tak jak z Bozokiem i Kirmem... Moze jest dwóch kandydatów..? Ale na taką informacje to juz musimy poczekac trochę.

Mnie tylko śmierdzi jedno... Po co tak się mówi, żę Cuppiał sypnął kasą skoro mamy brac gościa z Lazio na wypożyczenie, któremu pensje ma płacić w części Wisła a w części Lazio...? Albo będziemy płacić całość, albo nawet ta częśc jest tak ogormna, albo.... ? ;>;>;>

moze ktoś trzeci? :D
ehh fantazja mnie juz ponosi:D

WislakP 26.02.2010 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 859831)
Na forum była mowa ze wykupienie ma kosztowac cos w okolicach 450tys. Nie pamietam juz z jakiego to źródła wzięte.

maci0s skwituje to tylko uśmiechem;)

]

Z tym milionem oczywiście żartowałem. Tyle, że 400-500 tysięcy euro to w tej chwili i tak dla nas dużo (chyba nawet za dużo), mam jednak nadzieje (nadzieja umiera ostatnia) że sam załatwi pieniądze na wykupienie swojej karty, czyli wprowadzi nas do LM.

brasilia79 26.02.2010 15:07

z jakimś lewym obrońcom negocjują też

jaszczur90 26.02.2010 15:08

Matko jak się was czyta to się ma taki polew w pracy :lol: Nie było transferów to Boguś won, Skorże wywieźć na taczkach a Brożka i Łobo do rezerw..... a teraz boski Skorża itd.. zdecydujcie się :rotfl:

Skrzat 26.02.2010 15:09

No to jestem pod wrażeniem pierwszy zawodnik Wisły kupiony bez testów.TO teraz tylko Makinwa i okno można uznać za udane.

maci0s 26.02.2010 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 859846)
Matko jak się was czyta to się ma taki polew w pracy :lol: Nie było transferów to Boguś won, Skorże wywieźć na taczkach a Brożka i Łobo do rezerw..... a teraz boski Skorża itd.. zdecydujcie się :rotfl:

Pokaz mi choć jeden mój post z narzekaniem na Cupiała, Skorże! Jeden...!! Albo mówisz coś do kogoś albo w ogóle!! Nie uogólniaj kolego

buczo1985 26.02.2010 15:10

Gdyby faktycznie zakontraktowali jeszcze jednego napastnika, to może być i tak, że Paweł usiądzie na ławce:P Forum aż kipi. Czekam z niecierpliwością na informacje o tym czarnoskórym zawodniku, co niby gdzieś tam był z Czerwcem widziany:D

siedlce_z_wisla 26.02.2010 15:10

Komentując doniesienia prasowe o chęci pozyskania przez Wisłę jeszcze jednego napastnika, z Lazio Rzym, trener odpowiedział: „Pewne rozmowy są prowadzone. Nie będę mówił, czy to zawodnik z Lazio, czy ze Steauy Bukareszt, czy jeszcze z innego klubu. Być może będziemy mieli dla naszych kibiców jakąś dobrą informację”.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_formalnosci/

no no, czekamy ;-)

maci0s 26.02.2010 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 859849)
Gdyby faktycznie zakontraktowali jeszcze jednego napastnika, to może być i tak, że Paweł usiądzie na ławce:P Forum aż kipi. Czekam z niecierpliwością na informacje o tym czarnoskórym zawodniku, co niby gdzieś tam był z Czerwcem widziany:D

Buczo... dopiero go przywiózł... 2 dni testow medycznych teraz w myslenicach...:)

"Szkoleniowiec Wisły przyznał natomiast, że toczą się rozmowy w sprawie pozyskania lewego obrońcy. - Jest cień szansy na pozyskanie pewnego zawodnika, ale ja coraz mniej wierzę w to, że uda się to w tym oknie transferowym. Wierzę natomiast, że podpiszemy z nim umowę obowiązującą od czerwca, bo właśnie wtedy kończy mu się umowa - przyznał trener"

:D:D:D:D

jaszczur90 26.02.2010 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 859848)
Pokaz mi choć jeden mój post z narzekaniem na Cupiała, Skorże! Jeden...!! Albo mówisz coś do kogoś albo w ogóle!! Nie uogólniaj kolego

Nie mówię o tobie ale brakuje mi teraz ty krzykaczy którzy tak płakali na Skorżę.. chyba teraz nie mają co napisać

massoud 26.02.2010 15:13

nie wierze własnym oczom, ale to chyba prawda, bo do 1 kwietnia jeszcze trochę !!

no to już czekam na drugi transfer, narobili apetytu... działacze

szczebrzeszcz 26.02.2010 15:14

Cytat:

Szkoleniowiec Wisły przyznał natomiast, że toczą się rozmowy w sprawie pozyskania lewego obrońcy. - Jest cień szansy na pozyskanie pewnego zawodnika, ale ja coraz mniej wierzę w to, że uda się to w tym oknie transferowym. Wierzę natomiast, że podpiszemy z nim umowę obowiązującą od czerwca, bo właśnie wtedy kończy mu się umowa - przyznał trener.
:-)
czyli już jest ktoś na lewą
ufff
nastepny w kolejce powinien być bramkarz....

saklak1906 26.02.2010 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemoo (Post 859840)
Wydaje mi się, że Skorza przykładowo podał Steaue a nie chodziło mu o ustosunkowanie się do jakiegoś klubu, o którym mowa tylko odwrócenie uwagi nad Lazio

Dokladnie tak powiedzial zeby zmylic tropy. A nie ze tym klubem sa prowadzone jakies negocjacje

funkykoval 26.02.2010 15:16

Panowie
Wiem - mamy Hristowa i jest ok.Może nawet lepiej niż ok! Może przy odrobinie dobrej woli (przesłanie faksami cartyfikatu z Bułgarii do Wisły i następnie do PZPN) - nawet zagra jutro z GKS, ale chłopaki przestańcie się jarać kolejnym napastnikiem, kimkolwiek miałby on być. Równie dobrze ten widziany przez Maci0sa "dziki" może być tym wspomnianym przez Skorżę lewym obrońcą, albo jakimkolwiek innym zawodnikiem..........

cassius31krakow 26.02.2010 15:19

Ciekawe zdanie Zibiego o Makinwdze

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 859861)
INTERIA.PL: Jakie ma pan odczucia przed startem rundy wiosennej Ekstraklasy?
Zbigniew Boniek (jeden z najlepszych piłkarzy w historii Polski): - Polska liga ma jedną drużynę eksportową - jest nią Wisła Kraków, która dokonała transferów pozwalających jej myśleć o walce o Ligę Mistrzów. Zwłaszcza bliski dopięcia transfer Makinwy zasługuje na uwagę. To zawodnik, który zyskał markę w Serie A. Ostatnio nie grał za wiele, bo nie był ceniony przez trenera Lazio, ale w Polsce powinien być postacią wybijająca się. Najważniejsze, że Wisła ma mocny szkielet zespołu, który jest budowany konsekwentnie od kilku lat z myślą o europejskich pucharach.

tragez88 26.02.2010 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 859854)
Nie mówię o tobie ale brakuje mi teraz ty krzykaczy którzy tak płakali na Skorżę.. chyba teraz nie mają co napisać

ooo stary!!! Wszystkim nam ich brakuje- chłopaki z nerwów chyba kable od neta pogryźli:lol: Nie tylko chodzi o napiepszanie na Skorże- "Edkowi i Józkowi" tez się dostało. Ale na jakieś przeprosiny wobec trenera, pana Edwarda i Józefa chyba się nie zanosi :rotfl:

P.S. i jeszcze mowa o obrońcy lewym:shock: ale się porobiło- czekamy:-D

rw88 26.02.2010 15:21

A nie mówiłem, że prędzej czy później jakiś napastnik do Wisły dołączy i należy zachować cierpliwość? :) Warto tez tutaj dodać że Ci napastnicy to są opcje rezerwowe, więc skoro topowy snajper trzech ostatnich sezonów w Bułgarii (z wyjątkiem poprzedniej rundy) jest takową, czy zawodnik szerokiego składu Lazio (tam przegrał głównie z rasizmem, sportowo prezentował się lepiej, swego czasu jeden z większych talentów), to można sobie wyobrazić w jakich zawodników Wisła początkowo celowała ;)

jaszczur90 26.02.2010 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 859863)
Ciekawe zdanie Zibiego o Makinwdze

a nasze treneiro na forum twierdzi, że osłabiamy a tu zonk.. pan Boniek twierdzi że budujemy od lat :rotfl:

maci0s 26.02.2010 15:22

jaszczur i tragez... piszcie o tych gosciach z imienia... wymieniajcie bo mnie wkurza to ze ktoś moze zainsynuowac nawet ze jestem jednym z nich... i na pewno innych tez to wkurza

Pablo84 26.02.2010 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skrzat (Post 859847)
No to jestem pod wrażeniem pierwszy zawodnik Wisły kupiony bez testów.TO teraz tylko Makinwa i okno można uznać za udane.

Udane?Już teraz jest zajebiste.

Wrócił Cleber- jego sylwetki chyba nie trzeba nikomu przedstawiać...
Przyszedł Baa -czyli def/off pomocnik z dużym doświadczenieniem z zachodnich lig.
Przyszedł Bułgar, który również ma dosyć ciekawe Cv mimo swojego młodego wieku.

Jestem naprawdę zaskoczony obrotem spraw.

saklak1906 26.02.2010 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 859870)

Przyszedł Baa -czyli def/off pomocnik z dużym doświadczenieniem z zachodnich lig.

Skorza mowil ze poczekamy do konca i tak sie stalo. Ale placzki na tym forum wiedzialy lepiej i napierdala.y na wszystkich i wszystko w klubie.

Skrzat 26.02.2010 15:29

Ale zarówno i Ba i Hristov ostatnio formą nie błyszczeli i są to niewiadome aczkolwiek muszę ci przyznać racje ,że te okno jest lepsze niż ostatnie.Więc tylko Cleber jest pewny ale ja w każdym razie liczę na jeszcze Makinwe i żeby Ba i Hristov byli tak udani jak Marcelo

martin_6 26.02.2010 15:31

No tak, wystarczył jeden dzień, a okienko zmienia się z dramatycznego w zajebiste :lol:. Dla mnie wcześniej było takie sobie, teraz jest dobre, a może być bardzo dobre :)

Skrzat 26.02.2010 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 859876)
No tak, wystarczył jeden dzień, a okienko zmienia się z dramatycznego w zajebiste :lol:. Dla mnie wcześniej było takie sobie, teraz jest dobre, a może być bardzo dobre :)

Co potrafi zrobić jeden transfer i wieści o Makinwie...:-D

Rafee 26.02.2010 15:37

To chyba nie są transfery z "przypadku"... popatrzcie sobie na ostatnie okna transferowe.....
1. Marcelo - zakontraktowany przed zamknięciem okna..
2. Alvarez - wypożyczenie tydzień chyba przed zamknięciem..

Teraz Hristov... ciekawe kto następny :)

WislakP 26.02.2010 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 859870)

Ja też jestem zadowolony.

Niezależnie od tego czy przyjdzie jeszcze jakiś napadzior czy nie, mamy 4 kandydatów do gry w ataku (Brozio, Buguski, Mały, Hristov). Coś mi się wydaje że Łobo nie powinien się śpieszyć z leczeniem tej kontuzji, zdrowie najważniejsze a grać i tak nie będzie, bo jego miejsce zajmie Mały.

Trzech chętnych na dwa miejsca to i tak dobrze. Byłoby naprawdę fantastycznie gdyby udało się sprowadzić tego lewego obrońcę, wtedy Pietia do pomocy i efekt jest taki że w ataku mamy tłok, na skrzydłach tłok, na środku (Guła - wracaj do zdrowia) - tłok, w obronie - też pewien tłok (może poza prawą stroną).

Nic tak nie motywuje do cięzkiej pracy jak rywalizacja, na tym właśnie polega problem polskich klubów, że piłkarzom się nie chce, no bo po co się męczyć na treningu skoro i tak musi pan na mnie postawić panie Petrescu, znaczy panie trenerze..

Bramka... w bramce akurat rywalizacji być nie powinno, jeden dobry bramkarz i solidny zmiennik, niech każdy sam oceni czy takowych w kadrze mamy.

amauri1990 26.02.2010 15:44

WislakP, parafrazując: na prawej obronie (Peter - wracaj do zdrowia) - też tłok ;) fakt, zostaje nam tylko ten lewy obrońca :)

Wasiu 26.02.2010 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rafee (Post 859879)

2. Alvarez - wypożyczenie tydzień chyba przed zamknięciem..

On tu akurat nie pasuje bo przyszedl przed rewanzem z Levadia, ktory byl 22 lipca przy okienku otwartym do konca sierpnia.
Te transfery mi sie podobaja :)

Lewy obronca tez by sie przydal, ale jako konkurent dla Piotra B. Zadnego powrotu do pomocy w jego wykonaniu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl