![]() |
istnieje jakas strona albo zetelne artykuly o komunizmie? Takie w ktorych taki mlodziak jak ja moglby sie od A do Z dowiedziec jak bylo w tamtych czasach. Gdzie wypisane bylyby zalety komuny (ktorych nie bylo) oraz wady?
PS Nie moge znalezc sam przez google. Sa rozne strony czy wpisy na forach na temat komuny ale chodiz mi o cos dokaldniejszego w stylu strony ktora zalozyli Legionisci podczas walki z ITI |
Witam :) ile moze kosztowac bilet ulgowy do Wrocławia ??
|
Szybkie pytanie - bedac w stolicy dostalem mandat za jazde bez biletu - 100zl (po 7 dniach 150), jak to wyglada ze sciaganiem malych kwot na taka odeglosc? Robia to skutecznie? Studiuje i nie pracuje. Jezeli nie zaplace to jak dalej moze potoczyc sie sprawa? Najpierw jakies ponaglenia i inne .......y a dopiero po jakims czasie komornik? Np po roku o ile moze wzroznac kwota mandatu?
Dzieki za poomoc z gory :) |
Kupowal ktoś może buty na
http://www.buynikeairmax90.com/ ? Jak tak to ile koszt przesylki moze byc (z tym ze obecnie bez kosztu transporu wodengo) |
Cytat:
|
Mam pytanie Co to znaczy Banita pod Nazwą użytkownika co to za ranga na forum? Bo ma ją tylko kila osób?
|
Oznacza to że jest zbanowany-.-
|
Cytat:
|
Oznacza to że ta osoba jest na zasłużonym urlopie od forum:)
|
Cytat:
|
Da się kupić bilet bez Karty Kibica??
|
tak.
10 znaczków. |
Cytat:
|
Jot jak wiesz cos wiecej to moglbys sprostowac?
|
Cytat:
Koszty dodatkowe w pierwszym przypadku to prawie 3 stówki więcej, w US to parę złotówek. Jak chłopak chce zapłacić minimum 3 stówki więcej to niech słucha Pana Jumsona. A gadka typu, że się wpisało jedno zero mniej w przelewie jest na poziomie gimnazjum. ZTM czy MPK to firmy, które raczej nie odpuszczają hajsu za mandaty (bo to jedno z głównych-oprócz sprzedaży za bilety-źródeł ich finansowania), więc jeśli masz jakiś argument nie do zbicia to pisać sobie możesz o rozłożenie na raty lub umorzenie bo się jest "biednym studentem". |
Czy jest możliwość że ktoś nie przekroczył ceny minimalnej a mimo wszystko sprzedający może dać zgodę na sprzedaż? (allegro oczywiście)
|
To jeszcze tylko ostatnie pytanie w mojej sprawie i kończę temat ;)
Kanar przy wypisywaniu coś tam burczał, że legitymacja studencka nie jest dokumentem potwierdzającym tożsamość, później nawet oznajmił, że daje dowód osobisty albo wzywa policję w celu stwierdzenia moich danych, jednak mandat wypisał i tak, może to być jakaś nieścisłość i powód do odwołania? Szukam już jakiegokolwiek rozwiązania :) |
Cytat:
Nie jest zobowiązany co nie oznacza że nie może |
ogromna prosbe mam czy wiecie gdize mozna sprawdzic progi punktowe na UR i AWF z zeszlych rekrutacji?
|
Szukam opuszczonych klimatycznych miejsc w nowej hucie ewentualnie w okolicach ; ) Chce porobic pare zdj dziewczynie przy aucie
|
Ruszyl nowy portal www.boisko.pl wasz opinie??
Jak dla mnie bardzo fajny portal, duzo lepszy niz wiele innych z tej tematyki, a jak wy uwazacie???
Zeby nie bylo to nie jest zadna reklama. |
Cytat:
|
gdzie w krakowie, najlepiej w nh można kupić pamięć ram do komputera względnie tanio
|
Cytat:
Prowadzi znajomy, kiedyś tam dokupywałem RAM do laptosia. |
no chyba nie tak tanio skoro tam 2gb ddr2 kingston kosztuje 189zl a w apollo 116zl chyba tylko ze nie chce mi sie jechac z huty pod klub studio bo apollo jest tam obok
|
Cytat:
http://www.x-kom.pl/c/341-pamieci-ddram2.html |
oo tutaj jest dobrze ;) a gdzie to jest bo to że na ul. Chopina to nic mi to nie mówi ;( i od razu jak tam dojechać MPK
|
Jak z Huty to wsiadasz w 501, 159, 139 i wysiadasz na Czarnowiejskiej.
Potem idziesz w stronę miasteczka po prawej stronie ulicy i na przeciwko warsztatu samochodowego jest X-Kom. |
Ja osobiście polecam ten sklepik. Zawsze tam kupuję części do kompa:
http://www.usbcom.redcart.pl/ |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl