Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

emj10 11.11.2014 11:12

Kawał chłopa z niego to prawda, ale faktem jest też, że dobrze znam realia ulicy Mazowieckiej oraz klubu Enklawa i wiem, ze większe chłopy od niego spędzały tam noc na chodniku. Czy to na 48h, czy na wytrzeźwiałce, a nawet chłopy po 150 kg o mało co nie przekręciły się na drugą stronę po takim melanżu (Borys pozdrawiam ;) ).

Pablo84 11.11.2014 11:20

No ale też nie sądzę, by mieli 1.4 we krwi ;) Tak jak piszę, to tylko teoretyzowanie i bawienie się w detektywa.

kerim1906 11.11.2014 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1382032)
Masz się czym chwalić. Urosles w moich oczach...

Wipler nie zginie, z Hofmanem to kumple. StWiam stowe przeciw orzechom, że po przegranych samorządowych zacznie się bunt w PiS. Albo odsuną siła JK, albo co mądrzejsi wyjdą z partii. A wtedy mlodzi w kupie założą własną działalność. Jak znajdą finansowanie (Skoki?) to może coś ugraja w przyszłorocznych do sejmu.

szpeniu , to są pobożne życzenia, już niejeden z Pisu "w kupie" zakładał własną działalność , "ugrają 0,1%", emj10 czy ty masz kompleks Drozda, współczuje, wydymany przez PIS i jeszcze z kompleksem Drozda

kerim1906 11.11.2014 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1382036)
Kawał chłopa z niego to prawda, ale faktem jest też, że dobrze znam realia ulicy Mazowieckiej oraz klubu Enklawa i wiem, ze większe chłopy od niego spędzały tam noc na chodniku. Czy to na 48h, czy na wytrzeźwiałce, a nawet chłopy po 150 kg o mało co nie przekręciły się na drugą stronę po takim melanżu (Borys pozdrawiam ;) ).

ha ha , czy jest jakaś rzecz której ten mitoman nie zna?

emj10 11.11.2014 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1382037)
No ale też nie sądzę, by mieli 1.4 we krwi ;) Tak jak piszę, to tylko teoretyzowanie i bawienie się w detektywa.

Oczywiscie ze to wszystko teoretyzowanie, bo nie wiemy jak do konca było tego dnia. Wiemy, ze Wipler byl pijany, ale nie wiemy jak mocno. Wiemy tez, ze psiarskie bily, ale nie wiadomo ile i jak mocno :D

Mnie rozwalil palikot z tym kuriozalnym linkiem dlatego wzruszylem temat nudzac się na zamglonym Pomorzu ;)

ABGwislakABG 11.11.2014 11:53

Zalatujesz, wręcz jebiesz tvn-em wg którego jestem za tępy, by samodzielnie zinterpretować nagranie video.

Do czego kurva doszło, by "dało się" zanegować jako dowód materiał filmowy...

emj10 11.11.2014 12:03

Co ja niby neguje? To ze Wipler wstal najebany z chodnika? :D

sergio 11.11.2014 12:04

emj10 wszechwiedzący poliglota, mieszczanin, znawca realia wszystkich ,,mazowieckich" ulic w Polsce a co tam na świecie. Gawędziarz i polityk, na salonach niejednokrotnie popjając alkohol z takimi tuzami jak Wipler, Stonoga i Mikke. Muzyk i kompozytor, w kręgach niemieckich lewaków wręcz idol i wzór do naśladowania....a tak naprawdę aparatczyk jak kolega wyżej trafnie ocenił...

emj10 11.11.2014 12:23

Troche przeslodziles z tymi komplementami, ale faktycznie Wiplera i JKM poznalem, z pierwszym troche wspolpracowalem, z drugim raczej skonczylo się na biznesowych spotkaniach. Stonogi na oczy nie widzialem, choc ze slyszenia cos tam o nim slyszalem.

Co do muzyka i kompozytora to ogromna przesada, bo taki ze mnie noga muzyczny, ze nie wiem jak muzyke w szkole zdalem, a sluch mam "absolutny". Natomiast z gawedziarstwem trafione w punkt, a lewakow czy to z PiS-u, czy z PO, czy oczywiscie z SLD to tylko ganialbym :D

Zawsze mnie bawilo to jak ktos nie ma nic do powiedzenia i zaczyna rysowac moj profil psychologiczny. Zreszta czynili to glownie ci, ktorzy już pouciekali ;)

ABGwislakABG 11.11.2014 12:28

Ale co masz do gadania z gościem, który nie widzi problemu w działaniach "funkcjonariuszy" a tym, że człowiek miał 1,4 promila. "Wstał najebany z chodnika :D" -ignor i tyle. Życzę podobnych działań na własnej osobie.

emj10 11.11.2014 12:32

Gdzie ja napisalem jakies slowo o funkcjonariuszach? Czlowieku naucz się czytac :D

ABGwislakABG 11.11.2014 12:44

No właśnie nie napisałeś. Za to problem widzisz, że Wipler coś tam wypił.

Cytat:

Czlowieku naucz się czytac
Jak widać ja potrafię. Ty niezbyt.

Cytat:

kolejna awaria serwerów PKW http://niezalezna.pl/61300-serwery-p...z-za-kilka-dni
russkiy rvan

AYALA 11.11.2014 12:50

kolejna awaria serwerów PKW http://niezalezna.pl/61300-serwery-p...z-za-kilka-dni

emj10 11.11.2014 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1382047)
No właśnie nie napisałeś. Za to problem widzisz, że Wipler coś tam wypił.
Jak widać ja potrafię. Ty niezbyt.

Opisywalem przeciez cala sytuacje kilka miesiecy temu post factum, więc jak wroce wieczorem do domu to wrzuce swoje cytaty.

Wczoraj w nocy odnioslem się do zabawnego moim zdaniem linku i dzisiaj staralem się wytlumaczyc dlaczego smieje się z tego przepraszania Wiplera i dlaczego nie ma to sensu.

Jak widzisz to Ty nie doczytales, albo probowales prowadzic dyskusje na zupelnie inny temat niz ja ;)

martin_6 11.11.2014 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1382012)
Za co? Za to że chlał przed Enklawą do rana i tym samym zakończył swoją karierę polityczną oraz utrudnił budowę KoLibra na scenie politycznej? :D

Yyy... ja nie mam wrażenia, aby zakończył swoją karierę. Właśnie kandyduje na prezydenta Wawy ze sporą szansą na 3. lub 4. wynik (nie śledzę sondaży, ale myślę, że może się zakręcić wokół 10%). Stał się drugą osobą w partii z szansami na wejście do Sejmu. Myślę, że prędko ze sceny politycznej nie zniknie.

palikot 11.11.2014 16:28

JKM o marszu i suwerenności: ciekawe spostrzeżenia.
Cytat:

Co do Marszu Niepodległości
Jak wiadomo liberałowie, konserwatyści i narodowcy za datę odzyskania przez Polskę suwerenności uznają 7-X – rocznicę ogłoszenia suwerenności przez Radę Regencyjną. Przekazanie przez Radę władzy socjaliście i niemieckiemu agentowi – zapewne wymuszone okolicznościami – uważamy za utratę suwerenności. To tak, jakby za datę uzyskania niepodległości przez Kambodżę uznać nie objęcie władzy przez króla Sihanouka (9-XI-1953) lecz przejęcie jej (17-V-1975) przez Czerwonych Khmerów.
Tym niemniej, ponieważ połowa narodowców to nasi sprzymierzeńcy, nasi koledzy często prywatnie biorą w tym Marszu udział. Nawet dość licznie. I bardzo dobrze. My nie zwalczamy kibiców, nie pogardzamy nimi, jak „salon” – przeciwnie, pamiętamy wiersz Kiplinga:
It's Tommy here, and Tommy there,
and: „Go away, you brute!”
But he is saviour of the country
When guns begin to shoot!
Utrzymujmy te więzi. Być może, jeśli nie da się obecnego złodziejskiego i kretyńskiego reżymu obalić drogą legalną lub przez przewrót wojskowy – trzeba będzie w przyszłości obalać go siłą?]

york09 11.11.2014 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1382050)
Yyy... ja nie mam wrażenia, aby zakończył swoją karierę. Właśnie kandyduje na prezydenta Wawy ze sporą szansą na 3. lub 4. wynik .Stał się drugą osobą w partii

W wyborach nie ma drugiego i kolejnego miejsca. Albo wygrywasz albo idziesz w zapomnienie.
Piszesz że stał się drugą osobą w partii . A oprócz Mikusia i męczennika Wiplera jest ktoś jeszcze tam rozpoznawalny?

martin_6 11.11.2014 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1382054)
W wyborach nie ma drugiego i kolejnego miejsca. Albo wygrywasz albo idziesz w zapomnienie.

Czyli wszystkie partie poza PO powinny się rozwiązać? W tym PSL, które przegrywa od ponad 100 lat i nie zapowiada się, żeby miało przestać przegrywać? (a zamiast tego nie wiedzieć czemu przez połowę z tego czasu współrządzi w różnych konfiguracjach)

york09 11.11.2014 17:59

Do Sejmu to wystarczy przekroczyć próg 5% oby jakoś zaistnieć. W wyborach na prezydenta np W-wy i innych miast jest tylko jedno miejsce. Kolejne idą w zapomnienie.
Co innego ten pan. On jest kilka poziomów wyżej nawet będąc na drugim miejscu

Szpen 11.11.2014 20:26

wróciłem z marszu. Nie czytałem jeszcze komentarzy. Czy Zawisza z Winnickim już zdążyli coś gadać o prowokacji, lewakach i winy Policji?

Gercu 11.11.2014 20:34

Wystąpienie szefa straży Marszu Niepodległości o szukających zadym prowokatorach.

https://www.facebook.com/video.php?v=523055144463749

kerim1906 11.11.2014 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1382069)
wróciłem z marszu. Nie czytałem jeszcze komentarzy. Czy Zawisza z Winnickim już zdążyli coś gadać o prowokacji, lewakach i winy Policji?

wróciłeś z marszu pod tęczą? , lewackiego marszu ? czy może z marszu bula? było was ze trzystu? nie prowokuj

kerim1906 11.11.2014 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1382043)
emj10 wszechwiedzący poliglota, mieszczanin, znawca realia wszystkich ,,mazowieckich" ulic w Polsce a co tam na świecie. Gawędziarz i polityk, na salonach niejednokrotnie popjając alkohol z takimi tuzami jak Wipler, Stonoga i Mikke. Muzyk i kompozytor, w kręgach niemieckich lewaków wręcz idol i wzór do naśladowania....a tak naprawdę aparatczyk jak kolega wyżej trafnie ocenił...

też się dziwiłem czytając talenty warszawiaczka? dobrze to ująłeś, to jest człowiek wielkich talentów, bajkopisarz i mitoman

Gercu 11.11.2014 21:16

Dziennikarz Ruchu Narodowego pobity przez "manifestantów".

https://www.youtube.com/watch?v=OPYjUL4gO6c

Abstrachując od idiotycznego opisu filmiku. Mam wrażenie, że w tym roku coś pęknie u organizatorów tego marszu i zgodnie oni przyznają, że najwięcej prowokatorów to oni mają w swoich szeregach i należy ich z tego środowiska wykluczyć. Zawsze odrzucało mnie od RN to, że szukali zawsze igieł w cudzych oczach, a w swoich nie chcieli zauważyć wielkich bali. Szacunek dla Straży Marszu za to, że nie wpuszczali zadymiarzy spowrotem w tłum.

kerim1906 11.11.2014 21:24

nie siej propagandy , nie wiesz kto atakował ochronę marszu , czy tego dziennikarza, spokojnie to mogła być prowokacja milicyjna

silver03 11.11.2014 21:41

To były zapewne zielone ludziki.

Szpen 11.11.2014 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1382073)
wróciłeś z marszu pod tęczą? , lewackiego marszu ? czy może z marszu bula? było was ze trzystu? nie prowokuj

ale Ty masz kompleksy i ból dupy. Jak tu z Tobą prowadzić jakąkolwiek wymianę zdań?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1382076)
nie siej propagandy , nie wiesz kto atakował ochronę marszu , czy tego dziennikarza, spokojnie to mogła być prowokacja milicyjna

Już Ci odpisał - to zielone ludziki.

Drozd, przestań pieprzyć i czekać na relacje z marszu na niezależnej, bo wystarczyło kupić bilet na pociąg i wiedziałbyś z pierwszej ręki jak było.

Odnoszę wrażenie, że RN i reszta ekipy robią to specjalnie. W tym roku niby się odcinąją od debili, jednak jakby wzmocnili linię ochrony to te błazny nie mogłyby tak szaleć. Jakoś na marszach PiS to działa. Na wczorajszej miesięcznicy ochrona złożona z "kumatych" wyłapywała idiotów i oddawała w ręce policji.

kerim1906 11.11.2014 22:32

no to mamy jasność,szpeniu kupił bilet , obskoczył marsz w obronie tęczy i jeszcze na dokładkę z pierwszej ręki widział prowokatorów, nie kompromituj się ,prowokacje policyjne są na porządku dziennym, robią to sami funkcyjni , albo ich "podopieczni"

Szpen 11.11.2014 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1382079)
no to mamy jasność,szpeniu kupił bilet

biletu nie potrzebuje, poszedłem na spacer :D

emj10 11.11.2014 23:40

Drozd jakoś tak szybko wrocil z marszu. Chyba straz go nie wspuscila do kordonu po tym jak raca zapalila mu komin :D

york09 12.11.2014 08:58

Schizofrenia narodowców? Odcinają się od zadymiarzy na Marszu, ale zbierają pieniądze na pomoc prawną dla nich
http://www.iv.pl/images/28763885409941813065.jpg

Gwiaździsty 12.11.2014 09:06

Pytanie dla berkowiczologów. W GK przedstawiali obiecanki kandydatów na prezia Krakowa. W tekście pojawił sie taki wpis:
Cytat:

Bardzo radykalny program ma kandydat Nowej Prawicy Konrad Berkowicz. Chce pozwolić przechodzić pieszym przez jezdnię na czerwonym świetle, pić alkohol na bulwarach wiślanych i zlikwidować straż miejską.
Czy to prawda, czy kaczka dziennikarska ? Bo jeśli prawda to gościa trzeba zacząć leczyć.

IncognitoTSW 12.11.2014 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1382088)
Pytanie dla berkowiczologów. W GK przedstawiali obiecanki kandydatów na prezia Krakowa. W tekście pojawił sie taki wpis:

Czy to prawda, czy kaczka dziennikarska ? Bo jeśli prawda to gościa trzeba zacząć leczyć.

Nie tyle pozwolić, co nie karać za przechodzenie na czerwonym. Robiłbyś to na własną odpowiedzialność, jak choćby w UK. Choćby przypadek przejścia na ulicy Warszawskiej, przed Politechniką Krakowską, gdzie kilka razy w tygodniu organizowane są łapanki na studentów, którzy skracają sobie drogę przechodząc przez pustą ulicę.

Gwiaździsty 12.11.2014 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1382090)
Nie tyle pozwolić, co nie karać za przechodzenie na czerwonym. Robiłbyś to na własną odpowiedzialność, jak choćby w UK. Choćby przypadek przejścia na ulicy Warszawskiej, przed Politechniką Krakowską, gdzie kilka razy w tygodniu organizowane są łapanki na studentów, którzy skracają sobie drogę przechodząc przez pustą ulicę.

Na pustej ulicy Ok ale obawiam się, że stało by się to nagminne i tabuny przechodzących pieszych na czerwonym świetle spowodowały by wiele ciężkich wypadków np. wyobrażam sobie to na Alejach lub ul. Bora Komorowskiego. Jesli było by to dozwolone to koniec świata. Co mi z własnej odpowiedzialności durnia, który wpadnie mi pod samochód przy szybkości 70 km/h ?

Krav 12.11.2014 09:33

łapanki są też czasami na przejściach pod halą targową i w kilku innych miejscach. Abstrahując od tego czy jest to słuszne czy nie (przyzwolenie na przechodzenie na czerwonym), to dla mnie taki zapis w oficjalnym programie politycznym kandydata na prezydenta Krakowa jest jakimś żartem. Gość oficjalnie zachęca do omijania prawa. Prezydent miasta, rada i generalnie samorząd g.wno ma do powiedzenia w kwestii prawa o ruchu drogowym.
Nie wyobrażam sobie sytuacji, że Berkowicz prezydent "dogaduje" się z milicją w całym Krakowie, że mają nie karać za przechodzenie na czerwonym. Tak jak mówie, abstrahuje od słuszności pomysłu
Z resztą, czy faktycznie to jest aż taki problem, by wspominać o tym w programie politycznym ? Jak sa łapanki (czy to koło Polibudy czy pod Halą) to po prostu czekam cierpliwie i przechodzę na zielonym jak wiem że stoją. Jak ich nie ma to przechodzę kiedy uważam i tyle w temacie

IncognitoTSW 12.11.2014 09:45

Widzę i wady i zalety tego pomysłu. Największy minus jest taki, że dzieci uczyłyby się od dorosłych poprzez obserwację ich zachowań, nie do końca rozumiejąc dlaczego tak robią i czy w danej sytuacji to było bezpieczne. Powtarzając ich zachowanie mogłoby dojść do groźnego wypadku.

york09 12.11.2014 10:01

Nie mogę znaleźć pełnej wypowiedzi tego Berkowicza, ale słowa "Chce pozwolić przechodzić pieszym przez jezdnię na czerwonym świetle" to może być taki "skrót myślowy"
Może chciał nawiązać do np. tego:
http://www.wykop.pl/ramka/1340767/pr...u-i-niemiecku/

Tutaj jakie to opłacaliśmy wycieczki posłom (ale nie samochodowe)
Wybrane wyjazdy posłów w 2013 roku:
Ekwador 139 334 zł
Beata Mazurek (PiS), Wanda Nowicka, Bożenna Bukiewicz (PO), Ryszard Kalisz (wtedy SLD), Damian Raczkowski (PO), Franciszek Stefaniuk (PSL) wybrali się na tydzień na Galapagos, by wziąć udział w sesji Unii Międzyparlamentarnej w Quito.

Indonezja 125 509 zł
Bożenna Bukiewicz (PO), Danuta Pietraszewska (PO), Krzysztof Kłosowski (Twój Ruch), Tomasz Latos (PiS), Maciej Banaszak (Twój Ruch) i Elżbieta Pierzchała (PO) spędzili tydzień na koszt podatników w Dżakarcie i Denpassar w Indonezji.

Malezja 56 830 zł
Do Kuala Lumpur, stolicy Malezji, na tydzień wybrały się Beata Kempa (SP), Małgorzata Szmajdzińska (SLD) i Beata Szydłowska (PO). Poleciały tam na Światowy Szczyt Kobiet.

Singapur 63 880 zł
Do Singapuru w podróż służbową udali się Marzena Wróbel (SP), Maks Kraczkowski (PiS), Jacek Żalek (PO) i Andrzej Jaworski (PiS).

Japonia 38 596 zł
Służbowo do stolicy Japonii Tokio wybrali się Marek Opioła (PiS) i Zbyszek Zaborowski (SLD), by wziąć udział w posiedzeniu podkomisji obrony i bezpieczeństwa Zgromadzenia Parlamentarnego NATO.

I to chyba tylko część wycieczek.

funkykoval 12.11.2014 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1382024)
Kilka razy na weselach bawiłem się alkomatem i nigdy tyle nie nabiłem, a przy mojej masie musiałbym wypić ledwie 5-6 piw.

wynik alkomatu należy pomnożyć bodajże przez 2, więc może jednak nabiłeś ??

cash_X 12.11.2014 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1382094)

Tutaj jakie to opłacaliśmy wycieczki posłom (ale nie samochodowe)

Jeszcze jedna wycieczka, szczególnie ważna dla Wiślaków. Ta była samochodowa.

Cmentarz w Marcinowicach.
Chlebowski(PO)

Koszt dla Wisły minimum 4 000 000 zł.

york09 12.11.2014 10:58

On swoje grzechy tylko wypocił
http://bi.gazeta.pl/im/8/7474/z74748...ocenie-sie.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl