Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

wiślak 86 08.06.2016 13:14

Poszukuję szkoły tańca, do wesela trzeba sie nauczyć. Polecicie jakąś? Tylko żeby cena była przystępna a nie 60zł od pary za wejście na zajęcia grupowe.

Ewentualnie czy ktoś ma do sprzedania 2 karty multisport? Potrzebował będę na jakieś 3 miesiące to kwestia tańca by się rozwiązała.

leyzer87 08.06.2016 18:25

Witam,

Panowie, przymierzam się do wymiany okien w mieszkaniu na PCV. Ktoś może polecić jakiegoś producenta dobrego? Kompletnie nie moja działka, nie znam się za grzyba. Chyba, że macie może od razu jakąś firmę konkretną z okolic Rzeszowa do polecenia. Wtedy jeszcze mniej mi szukania zaoszczędzicie. :-D

Czuwaj!

Krav 10.06.2016 07:11

Można w jakiś sposób kupić od polszitu dostęp do euro przez Iple i podzielić z kimś dostęp ? Czy wykupując dostęp mozna logować się na więcej niż jednym urządzeniu jak np. na player.pl czy canal+sport online ?

maTyS. 14.06.2016 10:50

poleci ktoś pocztę kwiatową? dobre ceny oraz szybkość realizacji zamówienia ?

Al_29 16.06.2016 11:07

witam wszystkich, spotkał się ktoś ostatnio z jakąś promocją na dekoder do naziemnej tv? chodzi mi o sklepy typu Auchan, Tesco
pozdrawiam

Jaro1991 17.06.2016 11:05

Korzysta ktoś z Was może z telewizorów Manty? Zastanawiam się nad kupnem odbiornika (Full HD, itp) do 1500 zł, a opcja na kupno Manty 50 cali jest całkiem spoko. Za każdą opinię z gory dzięki!

gypsy 17.06.2016 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaro1991 (Post 1441368)
Korzysta ktoś z Was może z telewizorów Manty? Zastanawiam się nad kupnem odbiornika (Full HD, itp) do 1500 zł, a opcja na kupno Manty 50 cali jest całkiem spoko. Za każdą opinię z gory dzięki!

Mój ojciec raz kupił telewizor tej firmy (jeden z tych niskobudżetowych) i zwrócił go następnego dnia... Niestety jakość obrazu gorsza niż na streamie, nie dało się nic oglądać.

Nie chcę mówić, że każdy telewizor tej firmy jest taki, niestety nie pamiętam modelu, aby ci odradzić.

WISŁAZWE 18.06.2016 13:45

Czy ktoś miał może zabieg po złamaniu kostki bocznej i skręceniu stawu skokowego?
Komuś się udało bez zabiegu, śrub, itp?
Jak długa jest przerwa, bo słyszałem różne wersje od 2 miesięcy aż do 4 miechów.

wiślak 86 20.06.2016 16:06

Poszukuję dość pilnie dekoratorki weselnej. Tylko jakieś sprawdzonej i w miarę rozsądnej cenie. Do dekoracji sala bukiety auto. Może ktoś coś słyszał albo ma z własnego doświadczenia?
Bo jak dzisiaj usłyszałem 250zł za sam bukiet to aż mnie....

Będę wdzięczny za pomoc :)

Pulpet 23.06.2016 19:58

Czy ktoś orientuje się gdzie mogę wydrukować sobie spisany tekst w formie książki w kilku egzemplarzach na pewną okazję?

igortsw 05.07.2016 22:48

Pytanie do osób ze Skawiny/okolic, czym obecnie w okresie wakacyjnym najlepiej/najszyciej dojechać z Placu Inwalidów/Dworca Głównego do Skawiny, jakiś bus ?

lechu 06.07.2016 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igortsw (Post 1442517)
Pytanie do osób ze Skawiny/okolic, czym obecnie w okresie wakacyjnym najlepiej/najszyciej dojechać z Placu Inwalidów/Dworca Głównego do Skawiny, jakiś bus ?

przez Plac Inwalidów jeździ bus stricte N. Kleparz- Skawina, a także wszelakie busy typu Wadowice, Zator itd które przejeżdżają przez Skawinę. Galeria -Dworzec są busy przy galerii na tych parkingach, lub można podejść pod dom turysty -tam jest bus do Skawiny który ma dosyć częste kursy. (rozkładów nie posiadam)
No albo MPk pchać się na Czerwone Maki i tam jest kilka autobusów jadących na Skawinę
Pozdrawiam

Konrad. 28.07.2016 15:40

Jakim programikiem (prostym!) szybko"zmniejsze" pliki nagrane komórką? Mam ich trochę w formacie mp4 i paru minutowy filmik zajmuje kilkaset megabajtów...

felipe 29.07.2016 13:48

Mam tablet. Chce by służył mi on w pracy w terenie, stad szukam mobilnego internetu. Tablet ma wejście na karte SIM.
Jakie mam potrzeby?
1) NET mam w domu stacjonarny, w komórce, ten ma być niezależny stricte do pracy: odczytać maila, znaleźć działkę na geoportalu, cos wyczytać. Robienie Wi-Fi z telefonu odpada.
2) pakiet danych - jako ze będzie to tylko uzupełnienie posiadanego internetu pewnie wystarczyłoby mi średnio 1-2 GB miesięcznie.
3) karta czy abo- obojętne
4) miesięczny koszt- marzy mi się 10-15 zł miesięcznie, nie więcej.

Aero? Jakiś inny pomysł? Dopiero będę drążył temat, rzucam hasło bo może ktoś jest bardziej na bieżąco. Jakby co to priv. Dzięki z góry.

brylant17 01.08.2016 10:52

Korzystał z was z gwarancji rozszerzonej w RTV AGD ? chciałbym oddać tv bo mi się pikseloza zrobiła.....i naprawdę wymieniają sprzęt na nowy jak się nie uda zrobić ?

ABGwislakABG 01.08.2016 11:10

Bodajże po 3 krotnym wysłaniu do serwisu (musisz to sprawdzić) piszesz wniosek o wymianę sprzętu i odsyłasz znów do serwisu. Później dostajesz w ciągu iluś dni (do 2 tygodni) informację zwrotną czy sprzęt będzie wymieniony czy nie. Zazwyczaj wymieniają, możesz też za dopłatą czy coś wziąć lepszy sprzęt, ale oczywiście tylko w punkcie. Nie ma zwrotów pieniężnych, jak weźmiesz tańszy sprzęt nie zwrócą Ci różnicy.

MatMario 01.08.2016 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1444588)
Mam tablet. Chce by służył mi on w pracy w terenie, stad szukam mobilnego internetu. Tablet ma wejście na karte SIM.
Jakie mam potrzeby?
1) NET mam w domu stacjonarny, w komórce, ten ma być niezależny stricte do pracy: odczytać maila, znaleźć działkę na geoportalu, cos wyczytać. Robienie Wi-Fi z telefonu odpada.
2) pakiet danych - jako ze będzie to tylko uzupełnienie posiadanego internetu pewnie wystarczyłoby mi średnio 1-2 GB miesięcznie.
3) karta czy abo- obojętne
4) miesięczny koszt- marzy mi się 10-15 zł miesięcznie, nie więcej.

Aero? Jakiś inny pomysł? Dopiero będę drążył temat, rzucam hasło bo może ktoś jest bardziej na bieżąco. Jakby co to priv. Dzięki z góry.

Jak masz konto w T-mobile bankowe to możesz sobie tam zrobić internet za free jeśli wydasz kartą do konta 500 zł/ miesięcznie. Transferu chyba coś koło 30 gb.

Z zasięgiem najlepiej szukać czegoś w play bo masz roaming innych sieci, jeśli nie ma nadajnika play to łączysz się po t-mobile np. W zeszłym roku nad morzem używałem i działał super.

W t-mobile jak weźmiesz kartę to masz pakiet internetu chyba właśnie 2 gb za 15 zł.

brylant17 01.08.2016 14:20

ABGwislakABG Dzięki wielkie a nie wiesz może ile trwa "naprawa" ? czyżby magiczne 24 dni robocze ?

ABGwislakABG 01.08.2016 14:40

W moim przypadku to było do 3-4 dni roboczych. Reszta to wysyłka (w 1 i 2 stronę).

Tak miałem w przypadku ASUSa.

Generalnie do 14 dni dostawałem sprzęt, po czym się wkurviłem i złożyłem wniosek o wymianę. Na całe szczęście model już dawno wycofany ze sprzedaży, więc miałem wymianę sprzętu.

Zależy jaka marka, jaki ma serwis, jak długo "leżą w oczekiwaniu na realizację zlecenia", gdzie siedziba serwisu.

brylant17 01.08.2016 15:19

Świetnie właśnie przeglądam papiery gwarancyjne które skończyły się w lutym br...brawo ja....mimo to dzięki jeszcze raz....

Kocur

LG LG42LS3450 kupiłem go w 2013 r akurat jak gwarancja się skończyła zaczęły się problemy,teraz mam pionowy pas pikseli,ale jak tv się rozgrzeje to jest ok...

Kocur 01.08.2016 17:18

Jaka marka / model ? dobrze wiedzieć na przyszłość jakby co ...

leyzer87 07.08.2016 02:49

Hej, szukam filmu, googlowałem po polski i angielsku i nie mogę znaleźć. Może kto z forumowiczów będzie wiedzieć jak się nazywa. Z filmu pamiętam tylko jedną scenę. Gość grał na gitarze w nocy na balkonie(chyba gdzieś w Kalifornii) i w oddali gdzieś ktoś z nim zaczął grać. To był film biograficzny i pamiętam, że tuż przed napisami znalazło się info, że potem spotkał tego drugiego gitarzystę i założyli razem zespół.

Kojarzy ktoś?

Zwitter 21.08.2016 14:14

Poleci ktoś jakiś dobry klub go go w Krakowie (okolice rynku) na wieczór kawalerski? Żeby dziewczyny też nie były bardzo natrętnie i nie namawiały na drinki za niewiadomo jakie pieniądze. Jasne, że w takim klubie trzeba trochę kasy zostawić, ale bez przesady.

MatMario 21.08.2016 23:09

Pisz do Meresia, może coś poradzi.

Don Donson 22.08.2016 21:05

Pracuje ktoś z Was w jakimś telekomie (Orange, T-mobile, Play) ?
Potrzebuję dobrą ofertę na 2 numery.

hunter 30.08.2016 17:01

Pracuje ktoś Was w Sanepidzie w Krakowie lub zna kogoś z tej instytucji? Jakby co to priv :-)

El'kabat 11.09.2016 21:11

Pany polecicie jakiś sklep filatelistyczny czy coś w ten deseń? Mam w cholere znaczków jeszcze z dawnych czasów i zależy mi , żeby to ktoś wycenił i sprawdził, czy może jest w tym coś wartego.

art 12.09.2016 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1453210)
Pany polecicie jakiś sklep filatelistyczny czy coś w ten deseń? Mam w cholere znaczków jeszcze z dawnych czasów i zależy mi , żeby to ktoś wycenił i sprawdził, czy może jest w tym coś wartego.

Sklepu akurat nie znam, ale pod Halą Targową w Niedziele można spotkać handlujących znaczkami.

Kaan 12.09.2016 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1453210)

Plac Szczepański na rogu?

WISŁAZWE 14.09.2016 09:53

Poleci ktoś gabinet rehabillitacyjny, gdzie ceny nie są z kosmosu?

Potrzebuje dostać się na krio, pole magnetyczne, lasery.

Alexander94 04.10.2016 02:30

Kolega z Hiszpanii przylatuje ze swoją dziewczyna na kilka dni do Gdańska. Znacie jakieś fajne, romantyczne miejsca tam? :D
Zarówno jeśli chodzi o kolację, spacer, a także inne ciekawe rzeczy, które warto zobaczyć w Gdańsku. Może mają tam coś coś jak u nas zapiekanki czy kiełbaski również. Jakiekolwiek rady przyjmę z wdzięcznością. Pozdrawiam

Fugiel 04.10.2016 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1453411)
Poleci ktoś gabinet rehabillitacyjny, gdzie ceny nie są z kosmosu?

Potrzebuje dostać się na krio, pole magnetyczne, lasery.

Pytanie co to są ceny z kosmosu ;) a na Wisle Artomed ?

Kamil_mchw 08.10.2016 13:20

jaką stronkę polecicie żeby wysłać sms-a za kilka zł. i móc normalnie w dobrej jakości i bez zacinania obejrzeć dzisiejszy mecz PL? te wszystkie z meczyki.pl czy meczenazywo.pl raczej nie bardzo... mam złe doświadczenia.

brylant17 08.10.2016 13:41

weeb tv jedna z lepszych stronek oglądania tv online

ABGwislakABG 08.10.2016 15:10

Weeb już od jakiegoś czasu nie posiada płatności SMS.

mr.eko 08.10.2016 16:10

yoy.tv ma płatność SMS, wizja.tv ma płatność ale widzę, że dosyć drogo (23 PLN za tydzień)

Kamil_mchw 08.10.2016 17:50

dzięki za odpowiedzi.
zdecydowałem się na yoy.tv zapłaciłem SMS i mam włączoną transmisję od godz.
STRASZNIE tnie... nie ważne jaki kanał. Mam światłowód i nie wiem co jest nie tak.

Kocur 09.10.2016 22:44

Ktoś kojarzy gdzie kupię taką flagę:

http://www.pamiatki.pl/images/thumbn...rlem-60x90.jpg

Ale bez napisu "POLSKA" - sam orzeł ?

Wymiary mniej więcej 90x60

Jaroo1 09.10.2016 22:52

A po co Ci to? Jak godło nachodzi na czerwone barwy to nie jest to flaga Polski tylko chińskie gówno.

Kocur 09.10.2016 22:54

Z godłem na górze.
Cel jak poniżej - wysokie górki

http://www.kingabaranowska.com/sites...files/30_4.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl