Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Jagul 09.07.2010 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 931463)
Korona któa grała bardzo dobrze w zeszłym sezonie w pomocy i obronie wzmocniona o Korzyma i niedzielana też bedzie mocna. Myśle że kadrowo sa z nami na podobnym poziomie

Myślę że i Jagielonia wygląda na papierze nie gorzej. A Ruch to Ruch - Fornalik pottrafi czynić cuda. Liczyć się też będzi Śląsk i Lechia.

Myślę że potencjał na chwile bierzącą mamy na 4-6 miejsce. Oczywiście taka słaba gra przełoży się na awanturę w klubie co tylko zaostrzy kryzys.
Optymistycznie - 3 miejsce
"Czarny Scenariusz" - 8-10 miejsce

Człowieku weź nie pier...l, bo aż głowa boli... Nasza liga to dno i trzeba to powiedzieć otwarcie. Znając życie znowu będzie bitwa o mistrza do ostatnich kolejek. I jak zwykle prym będzie wieść Legia, Wisła i Lech. No chyba, że Legia znokautuje, bo naprawdę się wzmocniła.
Powiedz mi kto to jest Korzym?? Kiedyś faktycznie "wielki" talent ale teraz to jeden z wielu przeciętnych zawodników w lidze.
Niedzielan? Racja, kiedyś naprawdę niezły zawodnik ale młodszy już nie będzie.
Śląsk?? Jeżeli po naszych sparingach zakładasz taki scenariusz dla Wisełki, to idąc dalej Śląsk powinien spaść z ligi. Ostatnio przegrał sparing 0-5.
Lechia?? Naprawdę nieźle spisywała się w tamtym sezonie jak na polskie realia, jednak to jedynie przeciętny zespół.
Ruch?? Solidny zespół ale ich problemy finansowe mogą szybko zakończyć piękny sen o dobrze grającym Ruchu.

Reasumując ogarnij się, bo ja dostrzegam jedynie 2 drużyny, które mogą nas wyprzedzić.

skeba 09.07.2010 13:46

*dzollo - Masz rację, ale zaraz znajdę się krzykacze, którzy mnie zaczną poprawiać, że wszystko jest cacy i tak dalej.
Małecki buntuje się - nie mamy podstawowego prawego pomocnika, oby skonczylo się tylko na rozmowie, bo będzie żle

przemek1902 09.07.2010 13:48

Czy Wisła odważy się na taki krok i wywali/zawiesi Małeckiego? (vide główna)

MCX 09.07.2010 13:50

Niestety ten sezon zapowiada się katastrofalnie.

Linia obrony - nie istnieje.
Jakby nie było nasz kluczowy piłkarz w zeszłym sezonie - bliski wylotu z klubu.
Na poważne wzmocnienia się nie zapowiada.
Ze stadionem ciągłe opóźnienia i coraz to nowe komplikacje (asfalt wokół murawy, kiepska widoczność z najdroższych miejsc).

To wszystko nie napawa optymizmem.

PANDEM0NIUM 09.07.2010 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 931488)
Człowieku weź nie pier...l, bo aż głowa boli... Nasza liga to dno i trzeba to powiedzieć otwarcie. Znając życie znowu będzie bitwa o mistrza do ostatnich kolejek. I jak zwykle prym będzie wieść Legia, Wisła i Lech. No chyba, że Legia znokautuje, bo naprawdę się wzmocniła.

Taaaa? Ciekawy jestem jak będziemy wyglądać pod koniec sezonu z nasza obecną kadrą jak bijemy się o mistrza. dolicz sobie prawdopodobne kontuzje, kartki i naszej obrony ... nie ma.
Jestem spokojny jedynie o pozycję bramkarza i o boki pomocy (Łobo,Mały,Boguski,Kirm).
Jak tu ktoś napisał wcześniej za dużo jest zagadek (Bunoza, Singlar,Cikos,Cleber,Garguła,Żurawski,Jovanic)

Ogryzek 09.07.2010 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SopeLLoo (Post 931480)
Chyba cos Ci sie po..bało ; ) My wlasnie stracilismy mistrzostwo, bo przegralismy bodajże ok. 6 meczów po 0:1...i jakos nikomu nie udało sie nic wcisnąc ? Jedna głupia wygrana(nie licząc odry, bo gdyby Wisła miałaby szanse zdobyć mistrza, to by wygrali te 1:0, nie tracąc bramki w 92 minucie) 2:1 i byśmy byli mistrzami...

Tobie się poje... właśnie przegraliśmy po 1-0 a nie 2 albo 3 zero bo mieliśmy świetną obronę. Traciliśmy mało bramek. A to że atak był dla przykładu tak słaby że nie był w stanie wcisnąć parchom 2 goli albo choćby 1 żeby zremisować to inna sprawa. Przegraliśmy bo nie mieliśmy skutecznych napastników ale obronę mieliśmy najlepszą w lidze. Nie znaczy to że nie tracącą w ogóle bramek. Takich formacji obronnych nie ma. My natomiast przegraliśmy z przodu MP. Tyły były dobre.

Jagul 09.07.2010 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 931496)
Taaaa? Ciekawy jestem jak będziemy wyglądać pod koniec sezonu z nasza obecną kadrą jak bijemy się o mistrza. dolicz sobie prawdopodobne kontuzje, kartki i naszej obrony ... nie ma.
Jestem spokojny jedynie o pozycję bramkarza i o boki pomocy (Łobo,Mały,Boguski,Kirm).
Jak tu ktoś napisał wcześniej za dużo jest zagadek (Bunoza, Singlar,Cikos,Cleber,Garguła,Żurawski,Jovanic)

Spójrz na poprzedni sezon. Moim zdaniem Wisła była przygotowana najgorzej jak się tylko dało. Pełno kontuzji. Wygraliśmy 7 meczów pod rząd. Później przegrywaliśmy bardzo często i nikt nie potrafił nas dogonić do ostatniej kolejki.

dzollo 09.07.2010 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 931515)
Spójrz na poprzedni sezon. Moim zdaniem Wisła była przygotowana najgorzej jak się tylko dało. Pełno kontuzji. Wygraliśmy 7 meczów pod rząd. Później przegrywaliśmy bardzo często i nikt nie potrafił nas dogonić do ostatniej kolejki.

Kolego Drogi...
Tak jak mowisz, taktyka na "dzide" byle do przodu stosowana przez Skorze, i fatalne przygotowanie w tamtym sezonie jest faktem. Jesli natomiast wierzysz w to, ze przyscie nowego trenera, zrobi z Łobo - C.Ronaldo, czy z Jirsaka - Inieste, to masz takie prawo... twoja sprawa...

W tym sezonie nawet lepsze przygotowanie i zmiana taktyki nie przewazy, a nawet nie bedzie w stanie zrownowarzyc szali strat jakie ponieslismy i z tym zwiazanego oslabienia druzyny, na swoja strone...
Teraz do tego dochodza sluch, ze mamy stracic najlepszego ofensywnie zawodnika w zespole, Maly to jedyny praktycznie zawodnik poza Pawlem Brozkiem, ktory potrafil swoim dryblingiem zrobic roznice i ograc kilku rywali, fakt ze czasem przedryblowal nawet samego siebie, ale to i tak bedzie KOLEJNA ogromna strata. GLOWA, MARCELO, i teraz nie daj boze MALECKI, to jest tak jakby uciac z Jumbojeta skrzydla, przyspawac przypadkowe skrzydla z szybowca i pytac sie ze zdziwieniem dlaczego nie lata?

Koniecznascia sa 4 lub 5 solidne wzmocnienia inaczej nasze miejsce w tabeli bedzie oscylowalo w granicach 4-5 z tym, ze te wzmocnienia bylo potrzebne nie na dzis, tylko na wczoraj, bo nawet jesli zakupimy potrzebnych zawodnikow, to moze sie okazac, ze zanim ta "maszyna" zacznie funkcjonowac to minie pol roku a my bedziemy w kaczej pupie.
No chyba, ze faktem jest to co ktos tutaj pisal, ze odpuszczamy ten sezon i robimy kompletna przebudowe na spokojnie, aczkolwiek wtedy powinno byc to jasno i przejzyscie powiedziane przez wladze klubu, z zaznaczeniem, ze na Panu Kasperczaku nie ciazy zadna presja wyniku a ewentualny srodek tabeli jest wkalkulowany w ryzyko.

JrQ- 09.07.2010 15:00

Cytat:

My Brożek, Boguski, Żurawski
Oni Wichniarek, Mikołajczak,Chrapek
Tutaj widze lekki remis ze wskazaniem na nas.
Reasumując nasze straty w obronie znaczą zbyt wiele wobec ich osłabień w ataku.
Jak Ty porównujesz Brożka, Boguskiego i Żurawia z Mikołajczakiem i Chrapkiem (i wychodzi Ci remis :x) to naprawdę, powinieneś się mocno walnąć w łeb.

Waldi69 09.07.2010 15:03

http://translate.googleusercontent.c...l-oBzcOVNYSkrg

Po agiensku na tyle czaje żeby stwierdzić że tu pisze "Milenković dogadał się z Wisłą Kraków". Jakis pozytyw dzisiajszego dnia jest...

republic 09.07.2010 15:11

no niestety tam jest napisane w oryginale, ze sie nie dogadal;P

Lizak 09.07.2010 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez republic (Post 931586)

nie wiem przyjacielu gdzie się uczyłeś angielskiego........
tam jest napisane, że się dogadał z Wisłą

dynek.pl 09.07.2010 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Waldi69 (Post 931577)
http://translate.googleusercontent.c...l-oBzcOVNYSkrg

Po agiensku na tyle czaje żeby stwierdzić że tu pisze "Milenković dogadał się z Wisłą Kraków". Jakis pozytyw dzisiajszego dnia jest...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez republic (Post 931586)

ale pozytyw jest - koniec pewnej meczacej sagi

Jagul 09.07.2010 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 931567)
Kolego Drogi...
Tak jak mowisz, taktyka na "dzide" byle do przodu stosowana przez Skorze, i fatalne przygotowanie w tamtym sezonie jest faktem. Jesli natomiast wierzysz w to, ze przyscie nowego trenera, zrobi z Łobo - C.Ronaldo, czy z Jirsaka - Inieste, to masz takie prawo... twoja sprawa...

W tym sezonie nawet lepsze przygotowanie i zmiana taktyki nie przewazy, a nawet nie bedzie w stanie zrownowarzyc szali strat jakie ponieslismy i z tym zwiazanego oslabienia druzyny, na swoja strone...
Teraz do tego dochodza sluch, ze mamy stracic najlepszego ofensywnie zawodnika w zespole, Maly to jedyny praktycznie zawodnik poza Pawlem Brozkiem, ktory potrafil swoim dryblingiem zrobic roznice i ograc kilku rywali, fakt ze czasem przedryblowal nawet samego siebie, ale to i tak bedzie KOLEJNA ogromna strata. GLOWA, MARCELO, i teraz nie daj boze MALECKI, to jest tak jakby uciac z Jumbojeta skrzydla, przyspawac przypadkowe skrzydla z szybowca i pytac sie ze zdziwieniem dlaczego nie lata?

Koniecznascia sa 4 lub 5 solidne wzmocnienia inaczej nasze miejsce w tabeli bedzie oscylowalo w granicach 4-5 z tym, ze te wzmocnienia bylo potrzebne nie na dzis, tylko na wczoraj, bo nawet jesli zakupimy potrzebnych zawodnikow, to moze sie okazac, ze zanim ta "maszyna" zacznie funkcjonowac to minie pol roku a my bedziemy w kaczej pupie.
No chyba, ze faktem jest to co ktos tutaj pisal, ze odpuszczamy ten sezon i robimy kompletna przebudowe na spokojnie, aczkolwiek wtedy powinno byc to jasno i przejzyscie powiedziane przez wladze klubu, z zaznaczeniem, ze na Panu Kasperczaku nie ciazy zadna presja wyniku a ewentualny srodek tabeli jest wkalkulowany w ryzyko.

Gdzie ci pisze, że wierzę w takie rzeczy??? Ja tylko twierdze, że absurdem jest to, że wg niektórych Wisła skończy ten sezon na 10miejscu...

JrQ- 09.07.2010 15:34

Cytat:

A my testujemy największego holenderskiego lenia. No cóż..
Tylko że ten leń w sparingu wypadł najlepiej z naszych pomocników.
Zresztą, przychodzi tu chyba po to, żeby się odbudować.

A ten zawodnik Craxy ciekawie się prezentuje w liczbach :]

republic 09.07.2010 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lizak (Post 931592)
nie wiem przyjacielu gdzie się uczyłeś angielskiego........
tam jest napisane, że się dogadał z Wisłą

toteż zaznaczylem, ze napisane jest w oryginale, po slowacku, bez zadnego przekladu.

Pablo84 09.07.2010 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 931575)
Jak Ty porównujesz Brożka, Boguskiego i Żurawia z Mikołajczakiem i Chrapkiem (i wychodzi Ci remis :x) to naprawdę, powinieneś się mocno walnąć w łeb.

Dlatego nawet mi się nie chce odpowiadać na te "argumenty".
Nie mam po prostu sił....

Jeszcze tylko zapytam.
Czy którykolwiek z Was, wiedział COKOLWIEK o którymś z nowych zawodników Legii?Ile to razy miała Legia nam zagrażać.Poza tym, oni już się wyszumieli.Kupią co najwyżej tego z Arki, do Wisły transfery i to porządne dopiero przed nami.
Co osiągneli wcześniej gracze Bełchatowa przychodzący do tej Polonii ?
Czym jest Lewandowski, w porównaniu do Wichniarka, który w poprzednim sezonie zagrał w 19 meczach, generalnie ogony i strzelił AŻ 0 bramek....

Bohdan Krzyżanowski 09.07.2010 16:15

Drodzy internauci!
Odnosząc się po raz kolejny do formy Andraża Kirma i jego pozycji na boisku uważam , że powinniśmy mu dać szansę wykazania się na boisku i ocenienia jego postawy dopiero po pierwszych meczach w nowym sezonie polskiej ekstraklasy.
Z niepokojem czytam kolejne artykuły dotyczące zachowania Patryka Małeckiego. Oburza mnie fakt, że tak utalentowany, polski młodzieniec, który już teraz widziany jest wśród wybrańców selekcjonera Franciszka Smudy na EURO 2012 postępuje tak nieodpowiedzialnie, wręcz karygodnie!. Nie chcę wdawać się w dyskusje i nabierać zbędnych podejrzeń, lecz mam nadzieję, że Wisła Kraków godnie rozwiąże konflikt.

Serdecznie pozdrawiam
Bohdan Krzyżanowski

WiślakMyślenice 09.07.2010 16:20

Cytat:

polski młodzieniec, który już teraz widziany jest wśród wybrańców selekcjonera Franciszka Smudy na EURO 2012
jak na razie rzadko go wpuszcza. I dobrze, przynajmniej o Franza jest dyscyplina, tam piłkarze mogą mu conajwyżej "possać".

Cytat:

Wisła Kraków godnie rozwiąże konflikt
godnie, tzn. co masz na myśli? wyrzucenie, zesłanie do ME, kara pieniężna?

tormenthor 09.07.2010 16:20

Jeśli chodzi o Kirma, to jest idealny zawodnik na pozycję defensywnego pomocnika. Świetny pod względem kondycyjnym, waleczny, z kapitalnym strzałem z dystansu. Niestety Andraż nie ma predyspozycji do gry na skrzydle, a nikt do tej pory nie zauważył, że jego umiejętności są wystarczające, aby wraz z Sobolewskim w środku polu stworzyć zaporę nie do przejścia.

Fakt powyższy, a także postawa Małeckiego, kompromitująca forma Łobodzińskiego powodują, że w tym okienku potrzebnych jest nam nawet 2 skrzydłowych.

Bohdan Krzyżanowski 09.07.2010 16:33

Szanowny WiślakMyślenice!

1. Jak Ty się wyrażasz? Tak wypowiadają się ludzie po drugiej stronie Krakowskich Błoń.

2. Moim skromnym zdaniem konflikt pomiędzy Patrykiem, a Wisłą powinien zostać wyjaśniony w klubowej szatni, a nie na forum publicznym. Małecki jest zawodnikiem młodym, niewystarczająco dojrzałym. Jestem przekonany, iż należy mu się ostatnia szansa. Powinien udowodnić, że jest godzien noszenia trykotu piłkarskiego z Białą Gwiazdą na piersi.

WiślakMyślenice 09.07.2010 16:38

Cytat:

1. Jak Ty się wyrażasz? Tak wypowiadają się ludzie po drugiej stronie Krakowskich Błoń.

2. Moim skromnym zdaniem konflikt pomiędzy Patrykiem, a Wisłą powinien zostać wyjaśniony w klubowej szatni, a nie na forum publicznym. Małecki jest zawodnikiem młodym, niewystarczająco dojrzałym. Jestem przekonany, iż należy mu się ostatnia szansa. Powinien udowodnić, że jest godzien noszenia trykotu piłkarskiego z Białą Gwiazdą na piersi.
1. Przepraszam. Chociaż z tym moim porównaniem do pasiastych mogłeś się wstrzymać, bo to mnie naprawdę zabolało ;)

2. 22 lata i niedojrzały? Ja mam 17 i swojemu pracodawcy nigdy takiego numeru nie wywinąłem, nie wywijam, ani wywijać nie zamierzam. A na trykot BG swoją wczorajszą postawą udowodnił, że nigdy na niego nie zasługiwał...

dzollo 09.07.2010 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 931665)
Jeśli chodzi o Kirma, to jest idealny zawodnik na pozycję defensywnego pomocnika. Świetny pod względem kondycyjnym, waleczny, z kapitalnym strzałem z dystansu. Niestety Andraż nie ma predyspozycji do gry na skrzydle, a nikt do tej pory nie zauważył, że jego umiejętności są wystarczające, aby wraz z Sobolewskim w środku polu stworzyć zaporę nie do przejścia.
.

No co ty ten chlopak nie ma zielonego pojecia o odbiorze pilki, pozatym jest delikatny jak panienka.
Jedno spotkanie pierwszego stopnia w walce o piłke na srodku pola gdzie nie mozna odstawic nogi, z zawodnikiem pokroju i sylwetce Sobola i chlopakowi sie odechce grac w pilke do konca zycia.
Jak dlamnie w obecnej formie jest poprostu slabym pilkarzem. I jesli sie nie odrodzi to niema dla niego ratunku, zadna zmiana pozycji na boisku tego nie zmieni. Co prawda pamietam jego udane wystepy z Levadia, przeciwko Polsce na Słoweni, oraz w barazach z Rosja, nasowa sie wiec pytanie, czy to byly tylko przeblyski i jak mowi przyslowie, "czasami nawet psia pupa błyśnie" :) Czy wina lezy w tym, ze gdy dostal sie pod skrzydla Skorzy, kompletnie sie pogubił.

wolfy 09.07.2010 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 931201)
Witamy na forum Pana Prezesa Bogdana Basałaja :D

I życie jest piekne :D Nie ma to jak pozytywne nastawienie...:shock:

:rotfl:

Wstydu nie mają.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 931409)
Tak off-topujac, to nie ma to jak nadzwyczaj udany debiut z wysokim poziomem kultury jezykowej a takze osobistej a zostaje zjebany rowniutenko z ziemia.
Mam tutaj na mysli debiut uzytkownika Bohdan Krzyzanowski.
Na tym forum chyba nic mnie juz nie zaskoczy:).

Niestety, wysoki poziom kultury osobistej nie szedł w parze z zawartością merytoryczną. Taka chamska propaganda sukcesu.

Martinus 09.07.2010 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bohdan Krzyżanowski (Post 931678)
Szanowny WiślakMyślenice!

Nie zgodzę się z Tobą.Małecki ma 22 lata, na szeroko rozumianym zachodzie do którego jak rozumiem mamy równać byłby już w pełni ukształtowanym piłkarzem, u nas piłkarze w wieku 25, 26 lat to w dalszym ciągu "młodzi i obiecujący gracze"
Małecki powinien moim zdaniem zostać ukarany solidną karą finansową lub odbyć dla ostudzenia głowy kilka treningów z juniorską drużyną.

koyoot 09.07.2010 17:16

To ze Malecki ma 22 lata nie udowadnia tego ze jako czlowiek nie moze miec siana w glowie. Zastanow sie czy ludzie w wieku 22 lat nie maja najebane w bani. Bo ja niestety wiem ze maja. Sam jestem tego koronnym przykladem.

wolfy 09.07.2010 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 931701)
Małecki powinien moim zdaniem zostać ukarany solidną karą finansową lub odbyć dla ostudzenia głowy kilka treningów z juniorską drużyną.

A z Szawle to będzie kaleczył Łobodziński, rozumiem? Przez 90 minut, bo zmienników brak? Od mniej więcej 70 minuty człapiąc?

Takie rzeczy (czyli zesłania do rezerw) mają miejsce w normalnych klubach. U nas normalnie nie jest, nie było i jeszcze pewnie długo nie będzie.

stalsanok1946 09.07.2010 17:43

Marko Milinkovic to piłkarz który dogadał się z Wisłą. Rozwiewam wasze wątpliwości językowe. Pamiętajcie o jednym, że w naszym zespole zagra dwukrotny najlepszy rozgrywający polskiej ligi Łukasz Garguła. Zapewne zapomnieliście jaka była euforia gdy pierwszy raz pokazano go w trykocie Wisły, a także pamięć ulotniła się z tym jakie on "piły śle" do napastników. Warto się cieszyć, że ten zawodnik na pełnych obrotach zagra wkońcu w Wiśle.

dodo19891989 09.07.2010 17:43

No to super...Cleber kończy z piłkarską karierą w Grudniu, więc pół rundy gramy z 2 stoperami, Bunoza i Kowalski. JOP <- - - wracaj :rotfl:

someonewisp 09.07.2010 17:59

Jak niedawno pisałem, że transferów już nie będzie poza testowanymi to wielu z was w to wątpiło. Niestety nie będzie nic i nie jest to sianie defetyzmu. Niestety zarząd woli inaczej rozporządzić pieniędzmi za Głowę i Marcelo. Na pewno nie zostaną przeznaczone na transfery.

Ps. Jakoś się nie zdziwię gdy dostaniemy tradycyjny "wpier****" od Litwinów. Wtedy to głowy od razu polecą. I budowanie nowego zespołu skończy się na nieudanej próbie jego ratowania...

Pablo84 09.07.2010 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 931727)
Jak niedawno pisałem, że transferów już nie będzie poza testowanymi to wielu z was w to wątpiło. Niestety nie będzie nic i nie jest to sianie defetyzmu. Niestety zarząd woli inaczej rozporządzić pieniędzmi za Głowę i Marcelo. Na pewno nie zostaną przeznaczone na transfery.

Ps. Jakoś się nie zdziwię gdy dostaniemy tradycyjny "wpier****" od Litwinów. Wtedy to głowy od razu polecą. I budowanie nowego zespołu skończy się na nieudanej próbie jego ratowania...

A jeśli możesz, to napisz dlaczego nie będzie transferów?Może masz jakieś źródła?
Bo ja słyszałem zupełnie coś innego...
Zobaczymy kto będzie miał racje.

Markus 09.07.2010 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 931699)
Niestety, wysoki poziom kultury osobistej nie szedł w parze z zawartością merytoryczną. Taka chamska propaganda sukcesu.

Trudno się nie zgodzić. Widać, że w jednej sprawie działacze jednak odrobili lekcje - sposobach pacyfikacji negatywnych nastrojów kibiców. Gdyby z taką samą konsekwencją poprawiali się w innych sprawach - hoho, LM byłaby już nasza!

Dramat z Małeckim, szopka z grą Bunozy, bezradność kadrowa i negocjacyjna, nieustannie podsycana nagonka na trenera u części środkowiska kibicowskiego (kozioł ofiarny już się znalazł?), rozwalanie obrony w kluczowym momencie, puste zapewnienia, stadionowy burdel i opóźnienia - to wszystko dopełnia jakiegoś niespotykanego na światową skalę obrazu klubu. Z wielką gracją i rozpędem Wisła pokonuje kolejne granice nienormalności i absurdu w swoim funkcjonowaniu.

jason wiślak 09.07.2010 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 931734)
Trudno się nie zgodzić. Widać, że w jednej sprawie działacze jednak odrobili lekcje - sposobach pacyfikacji negatywnych nastrojów kibiców. Gdyby z taką samą konsekwencją poprawiali się w innych sprawach - hoho, LM byłaby już nasza!

Dramat z Małeckim, szopka z grą Bunozy, bezradność kadrowa i negocjacyjna, nieustannie podsycana nagonka na trenera u części środkowiska kibicowskiego (kozioł ofiarny już się znalazł?), rozwalanie obrony w kluczowym momencie, puste zapewnienia, stadionowy burdel i opóźnienia - to wszystko dopełnia jakiegoś niespotykanego na światową skalę obrazu klubu. Z wielką gracją i rozpędem Wisła pokonuje kolejne granice nienormalności i absurdu w swoim funkcjonowaniu.

Dokładnie....a z Heniem to trafiłeś w sedno...co się dzieje złego, to zaraz jadą po trenerze pajace (wiadomo kto...) . Zenada...Ale trwajmy przy Wiśle bo Wierność da nam siłę i już....Przezwycięzymy problemy i ruszymy po sukcesy, wierzę w to...jak nie w tym sezonie to w następnym , bo teraz jakoś zandych wzmocnien nie widac....

gooro33 09.07.2010 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 931705)
To ze Malecki ma 22 lata nie udowadnia tego ze jako czlowiek nie moze miec siana w glowie. Zastanow sie czy ludzie w wieku 22 lat nie maja najebane w bani. Bo ja niestety wiem ze maja. Sam jestem tego koronnym przykladem.

W wieku 22 lat wiele osob zostaje juz wyksztalconym inzynierem itd...
Po prostu proznosc... az zal sie robi. Dla mnie Maly zachowal sie w sposob zenujacy, zlewajac nasze barwy, bo to jego praca, praca dobrze platna. Wielu szukalo w nim drugiego Kuby, ale Maly w glowie nie ma doslownie nic. Potrafi dobrze kopac pilke i tyle, szkoda ze nawet to zaczyna sprawiac mu problem.

Pablo84 09.07.2010 18:33

Dlaczego w każdym temacie dyskutujecie o Małeckim?

A może by tak poczekać na jakiekolwiek wyjaśnienia zanim go na dobre ukamienujecie?

ociec Ciemka 09.07.2010 18:33

Wydaje mi się Markus, że się po prostu czepiasz:
1. dramat z Małeckim - wg Ciebie to wina działaczy?
2. szopka z grą Bunozy - musi wyrobić odpowiednie papiery i tyle, zdarzało się w wielu klubach, że brakowało jakichś wiz dla piłkarzy z innych krajów - pewnie nie świadczyło to zbyt dobrze o tych klubach ale Bunoza dopiero co podpisał kontrakt i parę dni zajmie załatwianie papierów
3. bezradność kadrowa ? Wisła właśnie dokonała dwóch świetnych finansowo transferów z klubu i zarobiła trochę kasy (albo zarobi bo jakie są terminy płatności nie wiem) Oba są uzasadnione. Sprowadza się zbyt wolno - zgoda!
4. Puste zapewnienia? Czyje ? Jakie?
5. Stadionowy burdel? Wina działaczy?

Ceniłem Twoje posty za merytoryczne podejście (w przeciwieństwie do niejakiego / niejakiej Wolfy). Teraz wydaje mi się, że konkurujecie ze sobą kto wygra wyścig na najbardziej zgrzędzącego forumowicza. (No konkurencję macie mocną!)

Może trochę dystansu. Najlepiej dystansu do pokonania - jakieś przebieżki, rower, trochę ruchu. Jest piękna pogoda.

Pozdrawiam i życzę więcej uśmiechu (nawet dostrzegając wszelkie złe strony działalności klubu, któremu kibicujemy)

willow 09.07.2010 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 931708)
A z Szawle to będzie kaleczył Łobodziński, rozumiem? Przez 90 minut, bo zmienników brak? Od mniej więcej 70 minuty człapiąc?

Takie rzeczy (czyli zesłania do rezerw) mają miejsce w normalnych klubach. U nas normalnie nie jest, nie było i jeszcze pewnie długo nie będzie.

1. wolfy, choćby na skrzydle miała zagrać moja teściowa, Małecki powinien iść do rezerw. Jak raz popuścisz, potem się nie opamiętasz. Pisałem o precedensach, pamiętasz? Raz zobaczą, że im takie rzeczy uchodza płazem, będa to powtarzać. Już nie mówiąc o tym, że to brak szacunku dla barw klubowych. Taki sam, jak rzucenie koszulką.

2. "chamska propaganda sukcesu" - myślę, że więcej chamstwa było w Twoim podsumowaniu, niż w wypowiedzi Pana Bohdana. Każdy ma prawo do swojego zdania, a psim obowiązkiem ludzi uznających się za kulturalnych, jest trzymanie określonego poziomu.

Hudy 09.07.2010 18:36

A ile Małecki dostaje na miesiąc?? Kiedyś miał dość niską pensję jak na Wisłę.

fox mulder 09.07.2010 18:36

Cytat:

Niech kaleczy ile wlezie. Rozumiem, że teraz w klubie mają przymknąć oko na zachowanie Małeckiego bo sami zawalili początek okna transferowego? Umów należy dotrzymywać, więc Mały jest od grania jak dupa od srania, chyba że jego umowa z Wisłą stanowi inaczej i ja o czymś nie wiem.
Aha, a skład póki co ustala Ąri . Tyle w temacie.

Dzimi 09.07.2010 20:31

Nie będę owijał w bawełnę i powiem krótko - ten koleś powinien trafić do Wisły, a nie Cracovi

http://sport.interia.pl/raport/trans...klasie,1504495

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl