![]() |
Cytat:
Ponadto: Goku "dluzsza nieobecność". No to popatrzmy. Kontuzji doznał 8 kwietnia w meczu z Motorem. trenował normalnie z zespołem już (Pierwsze zdjęcia) 27 kwietnia. 2.5 tygodnia to nic w porównaniu do naprawdę długich kontuzji. A to dla nas mimo wszystko kluczowy grać, choćby przez pryzmat liczb. Villar ma dobre wejścia z ławki, gorzej z podstawy. Jak Rude analizował choćby zeszła rundę to zapewne zauważył pewna pawidlowosc. Poza tym to PP, tak jak Baena. Alfaro pokrywał LP wraz z Goku. Bregu gra praktycznie tylko na LP. Zapewne jakby nie powrót Goku to nie dość że Bregu byłby w kadrze to myślę że zagrałby też w finale. Jakby Junca nie miał kontuzji to pierwszym do odstrzelenia z ławki byłby Krzyżanowski. Chyba że chcesz mi wmówić że Bregu miałby wejść na LO. |
Cytat:
Rude powiedział zdaje się że RACZEJ nie zagra i jeśli nie czeka nas jakiś dramat kadrowy to nie mieści się w osiemnastce. Jak były kontuzje/kartki to nawet dostawał minuty. Szybszy powrót Rodado w optymalnej formie, dobra postawa Żyro i świetna forma Gogóła po operacji kolana sprawiły że Omrani jest już zbędny. Czy dało się przewidzieć że Żyro i Gogół złapią świetną dyspozycję w tym sezonie kiedy kontraktowano Omraniego? Że Sobczak się tak rozwinie (z Pogonią był bliski dwóch goli, zwłaszcza piętka była kozacka)? Nie. Oczywiście, gdyby spadły na nas plagi egipskie to Omrani na bank odzyskałby miejsce w składzie dzięki ciężkiej pracy i zmianie nastawienia, ale lepiej żebyśmy nie musieli testować tego wariantu. |
Nikt nie negował konieczności postawienia na jakiegokolwiek zawodnika mając w zasięgu jedynie Sobczaka i Rodado oraz wracającego po kontuzji Żyro, ale fakt że postawiono właśnie akurat na Omraniego. Intencje mieli dobre, ale zdecydowanie zaliczono wpadkę transferowa która niestety mocno od początku śmierdziała.
Pomijając aspekt finansowy to po prostu szkoda blokować miejsce na kogoś z kogo mógłby być jakiś pożytek, no chyba że mamy aż tak tragiczna młodzież, ale w tym względzie się już wolę nie wypowiadać. Trenerzy wiedzą lepiej. |
Cytat:
Choć nie wypada może tutaj się śmiać, bo jednak przypadłość ewidentnie chorobowa. Wolfy w niedzielę: Omrani przydał się do tego, że Rude zbudował sobie na nim autorytet w szatni. Wolfy w poniedziałek: Gdyby nie powrót kontuzjowanych to Omrani nadal byłby w składzie. No spoko, czyli fajne ten autorytet Rude. Akurat wrócili kontuzjowani to stwierdził - ok, w takim razie odpalam Omraniego, pokaże im jaki ze mnie macho. Oczywiście do tego wyzywanie normalnie myślących od idiotów, pajaców itp. tutaj ewidentnie trzeba zmienić leki albo i lekarza. |
Cytat:
Wystawianie miernych młodzieżowców już dość nas przez te lata pogrążyło. Omrani "blokował" miejsce w składzie tylko w umysłach fanatyków młodego drewna, skoro przegrywają z nim rywalizację o kadrę pierwszego zespołu to jednoznacznie pokazuje że nie, nie będzie z nich pożytku w Wiśle. Napiszę więcej - tragedią jest brak kolejnego lewego obrońcy zamiast Krzyżanowskiego. Takiego co biega do obrony i nie kryje na radar. |
Cytat:
Chwała Bogu nie trzeba było tego sprawdzać w praktyce i miejmy nadzieje że już nie trzeba będzie. |
Cytat:
Mogliśmy oczywiście wykonać ruch pozorowany i (przy aplauzie dziennikarzy i kibiców) wyciągnąć jakąś młodą melepetę udając że kwestie napastników mamy zamkniętą. Dlaczego melepetę? Bo prawdziwe młode talenty są wysondowane i drogie. Czasem trafi się taki Gogół, zwykle - Młyński lub Olejarka (przy czym moim zdaniem Młyński to jest poziom wyżej jednak). Przyszedł Omrani, dużo nas nie kosztował, kupując pączki w Żabce wsparł miejscową ekonomię. Na szczęście nie był potrzebny. |
Cytat:
Jaki Omrani, jaka ciężka praca, jaka zmiana nastawienia? Przyjechał na trzymiesięczny urlop, ale dostał kopa bo nawet przez ten czas mu się nie udało poudawać, że mu się cokolwiek chce. Udało nam się podpisać algierskiego Janczyka, nie ma co się okłamywać. |
Cytat:
Praca i zmiana nastawienia to był sarkazm. Przyciśnięty do muru Rude jakoś musiałby Omraniego w końcu wytłumaczyć, inaczej niż "wszyscy inni są kontuzjowani". |
Angel Rodado: Mam kontrakt, będą chcieli, żebym go wypełnił, ale to będzie zależeć od tego, czy uda nam się uzyskać awans. Z ekonomicznego punktu widzenia sytuacja klubu nie jest "niczym godnym uwagi". Wszyscy mnie o to pytają, ale ja chcę cieszyć się chwilą. Zobaczymy, co wydarzy się latem.
https://cadenaser.com/baleares/2024/...adio-mallorca/ |
Cytat:
|
Turbokozak z Angelem:
https://youtu.be/T20A2iMi9Vw?si=BFUzJyDeJL7Mwt1g |
To tak apropo 2tyś. Omraniego. Szok. https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-n...-minute/240086
|
Tendencyjne, acz....wciąż zabawne :)
|
Uryga WON do Płocka, będziesz miał okazję zagrać dobry mecz przeciwko nam jak to bywało w przeszłości.
|
Uryga, Szot to największe kaleki. Łasicki niewiele lepszy. Pozbyć się.
|
Cytat:
W temacie porażek transferowych trio to nie jest nawet top 40. @leszekpw - cała nasza linia obrony poza Colleyem, Junką i Jarochem to kaleki. Tyle że dwóch pierwszych nie ma głowy na karku. |
Junka to kaleka w sensie dosłownym. Niestety jego stan zdrowia nie umożliwia już profesjonalnego uprawiania piłki nożnej.
|
Na dzień dzisiejszy zostawiłbym: Cziczkan Raton Carbo Duda Alfaro Rodado Gogół .Jeśli nie będzie sensownych ofert to Krzyżanowskiego Colleya Sobczaka Jarocha Szota i tyle. Do pożegnania w pierwszej kolejności Uryga Lasicki Sapała Żyro Eneko Junca Baena Villar Goku Bregu Basha Omrani. Dosyć wypasionych kotów. Wyciągnąć kogoś sensownego że Znicza z Chrobrego itd i grać.
|
Zanim napiszecie o odpaleniu kogokolwiek, to sprawdźcie sobie długości kontraktów na transfermarkt ;)
|
Goku do 30 czerwca 2024, myślałem, że jak robimy transfer gotówkowy to trochę na dłużej, Zapomniałem, że tylko na sezon.
|
Cytat:
|
Jemu się już automatycznie kontrakt przedłużył. Tak jak Carbo, Alfaro i Ratonowi.
|
Cytat:
|
Cytat:
A Junca czy Villar tak dobrze wygladali jak przychodzili do nas. Jak dobrze gral Goku w Bielsku. czy ten klub jest jakos skażony ze co pilkarz przyjdzie to w 2-3 miesiace ma zjazd formy o 2 pozycje.tu nikt nie robi postepów. czyli cos jest zepsute od srodka.... |
Cytat:
Zobaczymy co sztab zadecyduje, tylko jaki sztab? Co do bramkarza: Umowa obowiązywać będzie do 4 czerwca 2024 roku i zawiera opcję przedłużenia. Nie wiemy na jakich zasadach ta opcja i ile zarabia. |
Ciekawe spostrzeżenie kogoś z innego tematu: kontrakt Ratona przedłużył się niby automatycznie po rozegraniu minut, tymczasem Raton ląduje nagle na ławie. Może się okazać, że inaczej policzyli sobie minuty Raton ze swoim menago a inaczej Jarosław ze swoimi geniuszami (czy to żywymi, czy AI) i go posadzili, aby tych minut nie rozegrał.
Zaraz okaże się, że czekają nas powtórki z wojenek z Jovanicem, Jovanovicem i innymi. |
Kawula potwierdzała przedłużenie się kontraktów na jednej z konferencji więc musiała dostać zielone światło na to od JK.
|
Raton usiadł na ławce, bo jest po prostu słabszy od Cziczkana, ot cała tajemnica. Nie doszukiwałbym się tutaj drugiego dna.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawe jak się do cięcia kosztów mają te automatycznie przedłużane umowy.No chyba nikt nie sądzi że są przedłużane na tych samych warunkach?Skoro piłkarz rozegrał odpowiednia liczbę minut (czyli się sprawdził) to wiąże się to na bank z podwyżką.
|
Ja w ogóle nie sądzę że jakiejś kuli u nogi przedłużono umowę z podwyżką, raczej z obniżką w wypadku braku awansu., na co też wielu przystanie.
|
Nikt by nie podpisał kontrakty z automatyczną opcją przedłużenia na gorszych warunkach. Brak awansu to wciąż gra w tej samej lidze. Zawodnicy, a już na pewno ich menedżerowie nie są frajerami.
|
no nie są, dlatego zamiast jeść chipsy w fotelu wciąż będą pobierać tu niezłe pieniążki.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
o czym Ty Lucku pierrdolisz znowu?
Przecież SAM KLUB ustami Biebrzyckiej podał, że niektóre kontrakty się przedłużyły. Automatycznie zostały przedłużone kontrakty Alvaro Ratona, Marca Carbo, Goku i Jesusa Alfaro. Klub czekał z podaniem tych informacji ze względu na to, że następowało to w różnym czasie - wyjaśniła Karolina Kawula, rzecznik prasowy Wisły. |
Już kij z tym. Zobaczcie lepiej ile ton złomu się pozbywamy w 06.2024.
To jedna z niewielu optymistycznych wieści. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl