![]() |
Tego nikt nie wie ale tak jest zawsze jak wchodzi ktoś nowy czy to do klubu czy tez firmy. Nigdy nie ma 100% pewności. Nawet najbogatszym zdarza się przeżywać ciężkie chwile ( Cupial ) i mogą stracić płynność finansowa.
|
Cytat:
|
Ja tez bym wolał żeby TS znalazł nowego dużego sponsora i żeby dalej ciągnął ten wózek. Robią świetna robotę. Pomału wychodzimy z bagna mamy niezła drużynę, ktoś w końcu zaczął myśleć o szkoleniu młodzieży. Naprawdę coś się zaczyna dziać ale nie wiemy jak jest w klubie naprawdę. Jakie są dokładnie długi jakie są terminy spłat. Nie wiemy czy to co mówi prezes jest do końca prawda. Tylko osoby siedzące w środku mogą się konstruktywnie na ten temat wypowiedzieć.
|
Dla mnie podstawowym pytaniem jest. Dlaczego ta niemiecka firma nie rozpoczęła negocjacji z TSem (tak wiem mówili, że nie na sprzedaż, ale nie sądzę by Niemcy opierali się na wywiadach) więc chcąc zakupić klub powinni udać się do TSu, który mówi "nie sprzedajemy". Niemcy za to od razu walą ofertę na stół na godziny przed terminem, na kwotę dokładnie zapisaną w umowie.Skąd ją znali? Przypadek? Po co ktoś szukał inwestora wiedząc, że Wisła nie jest na sprzedaż (tylko w przypadku klauzuli taka możliwość)i?
|
Przecież Janek mówił, że negocjowali z TSem, ale TS się nie zgadzał, więc wybrali inną furtkę.
|
Cytat:
|
A skąd wiecie ,że TS na odwal nie powiedziało 40 mln zł bo taka jest klauzula i niże w negocjacjachj nie schodzimy?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Inwestowanie nie polega na wrzucaniu pieniędzy bez opamiętanie gdzie się tylko da i ile wlezie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeszcze przed chwilą podejrzane było że nie spróbowali negocjować, a jak podobno negocjowali to podejrzanym stało się że negocjowali...
|
Dalej nie potrafię ogarnąć jak bardzo ktoś musiał być zdesperowany aby odkupić Wisłę. 40 milionów złotych, to się w głowie nie mieści! To miała być zaporowa kwota która miał po prostu zniechęcić kogokolwiek do przejęcia klubu a tu proszę, jest oferta. Abstrakcja dla mnie
|
Cytat:
|
Cytat:
reszta to są już scenariusze i dywagacje na doniesienia innych, jak nie potrafisz tego odróżnić to już nie moja wina. |
Cytat:
|
Cytat:
Czas pokaże czy Wisła na tym dobrze wyjdzie nie zamierzam konkurować z Janekxem Migą i innymi :) |
Cytat:
|
Nie doczytałem... Ktoś z Wisły ma być dzisiaj w liga+ekstra?
może powie coś wiecej |
Ktoś kto rzuca 40 baniek na stół chociaż może mieć klub w podobnym mieście Wrocław z większym i tańszym stadionem z dotacja od miasta i za 10 krotnie mniejsza kwotę to albo naprawdę myśli coś zrobić dużego albo już sam nie wiem... Wałki mogliby kręcić równie dobrze we Wrocławiu za dużo mniejszą kasę na wstępie.
|
wierze w to że Cupiał w końcu zobaczył jak powinna wygladać budowa klubu, zadzwonił do kolegi, przedstawił fajną inwestycje i namówił do lokaty kapitału.
czyli niech wózek jedzie dalej, wzmocnimy troche koła damy troszke kasy, kupimy lepsze, bedzie jechał szybciej. Potem puchary jest zysk, i tak w kółko :) Jaki sens miala by wymiana sztabu, ekwiwalent dla pracownikow, zatrudnianie nowych i danie im czasu na wdrożenie? Nieee...to jest ryzykowne jak sie bedzie psuło, wtedy sie bedzie wymieniać. |
Mateusz Miga w Radiu Kraków
W tym tygodniu nowy właściciel osobiście pojawi się w Krakowie, chce porozmawiać z władzami TF i TS, ma zamiar przejąć klub najszybciej jak to możliwe, by dokonać jeszcze wzmocnień. Jednocześnie chciałby pozostawić cały obecny pion sportowy na czele z M. Junco, bo bardzo imponuje mu obecny model budowania klubu i sposób w jaki drużynę tworzy Hiszpan. To brzmi bardzo dobrze. |
Jeżeli to prawda to kolego może być najważniejsza wiadomość dnia. O ile to jest prawda.
|
Jeśli to prawda, to istotnie brzmi bardzo dobrze. Ale równie dobrze mogą to być kłamstwa pod publiczkę. Czyż nie wpisują się te deklaracje idealnie w to, czego oczekują kibice?
|
To może tylko zweryfikować czas. Na dzisiaj dobrze ze są chociaż takie deklaracje. Przynajmniej coś wiemy. O ile to rzeczywiście prawda
|
Cytat:
|
Cytat:
a o co chodzi w Lechii z dziesiątkami ruchów transferowych ? |
Cytat:
Oby u nas do tego nie doszło bo jak na razie sportowo to naprawdę nieźle wygląda. |
Ale Korona czy Lechia jest kupiona przez kogos powaznego? mi sie wydaje, ze nie (zwlaszcza w przypadku Korony to widac). Oczywiscie zalezy od tego jaka wizje ma wlasciciel, cos mu sie nie podobalo to zrobil duze roszady a tutaj niby Niemcy zachwyceni robota jaka robi Junco, Marzena i caly TS
|
No tak ale czy jesteś na 100% pewny ze nasz przyszły właściciel to poważna osoba?
Nie mamy pewności. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przyznam, że wywiad Migi brzmi optymistycznie.
Już pal licho czy wzmocnienia teraz czy w zimie, ale jeśli Cupiał postawił warunek, ze wpłata tych 40mln w jednej racie, a oni to zrobią to chyba jesteśmy w domu i możemy być spokojni :) |
Cytat:
|
Skąd ten Miga to wszystko wie? Kuźwa gość powiedział dokładnie to co chcieliśmy usłyszeć. Może nowy właściciel szukał takiego dziennikarza który zrobił by mu dobry grunt do wejścia...
|
Cytat:
|
Nie popadajmy w paranoje :D
|
Cytat:
|
Cytat:
bo z ich perspektywy to może wyglądać troche tak , jakby facet koło waszej firmy miał sklep i wisiał wam kase, nie na tyle dużo żeby już wzywac ruskich (rozwiązac kontrakt z winy klubu) , ale jednak kwota bardzo znacząca , i nagle facet sie zawija , bo sprzedał cały sklep "chvj wie komu" , teoretycznie nowy nabywca kupuje jego sklep razem z długami m.inn. wobec was, teoretycznie... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl