![]() |
Powinni o smudzie wydać książkę:
Franek - jak być 30 lat trenerem nie mając o tym zielonego pojęcia. |
Ojrzyński lubi chłopców z charakterem (Korzym, Sokołowski, Iwański, Golański), u nas zastałby jednego lub dwóch - Głowę i może Burego. Nie zrobiłby tu nic z takim Bogusiem czy naszymi czarnymi gwiazdami. U nas trzeba by było kogoś jak Pawłowski w Śląsku - tyle, że takie próby już były (Kaziu Moskal) i też nie wyszło. Ktoś z zagranicy? Maskaant :D
|
Cytat:
Komfort pracy trenera to również, a może przede wszystkim, perspektywa budowy drużyny według jego wizji, co nieodłącznie wiąże się z transferami do klubu, co w przypadku Wisły na dzień dzisiejszy jest niemożliwe. Wszystko, na co potencjalny, nowy trener w Wiśle może liczyć, to castingi w przerwach pomiędzy rundami ligowymi i goście z umiejętnościami, ale bez kolan. |
Smuda spieprzył przygotowania
ahahaha przeciez jego przygotowania są takie same. Zima robisz fundamenty na cały rok. Mecz, dwa i zejdzie im z nóg i wróci świeżość bo to juz widać. A to że niektorzy są słabi, to tego nie zmienimy. |
Za to w innych klubach moga liczyc na duzo Patryko nie rozsmieszaj mnie Probierz z Jaga nie ma gdzie trenowac to samo mial Nawalka w Gorniku . Kogo lub czego ty bronisz?
|
Cytat:
|
Spokojnie, bedzie dobrze. Jakimś cudem uciułamy ta lepsza ósemke innej opcji nie widze
|
A jak nie bedzie to co wtedy?
|
Jeżeli można było rozwiązać kontakt z piłkarzem, bo był permanentnie kontuzjowany, to można by pogonić Smudę, bo jego mózg wykazuje oznaki demencji.
Panie Gaszyński, tylko podpowiadam... |
zawodnicy w przerwie zimowej wypowiadali sie ze tym razem nie bylo tak ciezkich przygotowan jak zazwyczaj, wiec tu moze nie chodzi o ta "swiezosc" ? Najbardziej boli mnie u Smudy brak jakiejkolwiek taktyki ( ale to jedyny obecny trener w extraklasie ktory nie ma o tym pojecia), schematow , pomyslu na gre ...non stop dlugie dzidy i wrzutki na "moze sie udo" , gra Wisly pana Smudy to jeden wielki przypadek i blysk 1-2 akcji Brozka i leniwego Stilica, Wisla gra tak samo non stop - bez zadnej zmiennosci - tak samo zagra z 7egia jak i z 2 ligowcami w jakims pucharze - u nas nie ma zadnego elementu zaskoczenia i po prostu wiekszosc drzuyn ma Wisle dokladnie rozpracowana w wiekszosci przypadkow , Wisla Smudy jest po prostu bardzo latwa do odczytania i ogarniecia . Popatrzmy chocby na rzuty rozne , wolne, wystarczy tych dwoch zawodnikow lekko przycisnac i tyle , reszta druzyny kopie sie po czolach bo sa po prostu slabi - a jeden Arek nam meczow nie wygra . Wiem ze Smuda nie ma kim grac , ale skoro tak to po co wypozycza mlodziez ? moze byc gorzej ?/ tzn ze zamiast 3-1 przegralibysmy 5-1 - jakas roznica ?? skoro Uryga, Boguski, Czarni, Stepinski, Jankowski, Dutka czy Sadlok to pilkarze mega przecietni ( zeby nie napisac bardzo slabi) czemu nie dac im odpoczac a stopniowo wprowadzac mlodziez ?/ wiem , nasza mlodziesz tez slaba , ale wolalbym widziec mlodego ktory zapieprza i i sie stara niz Boguskiego ktory nawet nie potrafi silno kopnac pilki albo przyjac jej .... nie mowcie mi ze w Jadze, Gorniku , Zydach czy Belchatowie to same pilkarskie wirtuozy zarabiajacy mega pieniadze , to wlasnie rola trenera ktory powinien zmusic ich do nadrabiania wlasnych slabosci technicznych zangazowaniem i wola walki .... u nas to kuleje niestety ....i jeszcze jedno - dlaczego nie wrocic do starego ustawienia 4-4-2 ??? takim powiedzmy 4-5-1 graja najlepsze druzyny swiata a cala reszta europy lyka jak mlode pelikany i robi to samo - z ta roznica ze w najlepszych druzynych pomocnicy umieja i odebrac pilke- i ja rozegrac i strzelic bramke- w Polsce niestety zawodnik nie umie tych 3 rzeczy na raz - i tu jest roznica , wrocmy do 4-4-2 - 2 napastnikow powoduje ze obrona przeciwnika musi skupiac sie na nich i zostawac na wlasnej polowie- do tego def pomocnik tez musi zabezpieczac tyly ..w naszym przypadku jest tak ze 2 obroncow odcina Brozka , jeden pomocnik ta primadonne bosniacka a reszta atakuje obrone ...proponuje skonczyc z malpowiania gry Barcelony, Realu czy Bayernu i zajac sie prostota pilki - bo na wyzszy poziom polscy skorokopacze nie wejda nigdy
|
Ta, już mamy Urygę, który jest ostatnio naszym najsłabszym ogniwem (na czele z Dudką).
Co jak co ale w klubie pokroju Wisły powinni grać nie młodzi tylko najlepsi w danej chwili. To jak Smuda ocenia potencjał/umiejętności danego piłkarza to już jednak inna bajka. Ja zawsze uważałem, że selekcjonerem jest gównianym, jak ma za dużo piłkarzy do wyboru to wybierze najgorszy wariant z możliwych :) Brakuje mu tzw piłkarskiego nosa, którym tak się chwali. Widocznie za rzadko karze naszym piłkarzom wchodzić po schodach, bo zupełnie nie ma rozeznania :D |
11 czerwca 2013 roku, podpisując trzyletni kontrakt, został trenerem Wisły Kraków, więc do tego czasu na 90% będzie trenerem chyba że spadniemy albo poszorujemy dno tabeli.
a tak na przyszłość to mając taki skład jak mamy czyli z Brożkiem , Dudką, Głowackim, Boguskim to trener bez mocnego nazwiska nie ma w Wiśle szans. |
To prawda. Szkoda tylko, że piłkarze z mocnymi nazwiskami, ale bez formy, je mają.
Swoją droga - jak tak patrzę na Dudkę, to czasem sobie myślę, że jego zjazd ma jakiś związek z kasą. Odnoszę wrażenie, że gra niechlujnie i bez szczególnego zaangażowania (rzecz jasna - kasa powinna być, ale chyba jakoś są dogadani - ostatecznie, mam nadzieję). |
Cytat:
Mamy takich zawodników jakich mamy. To oni podejmują decyzje w trakcie meczu a nie trener. Trener moze ich zmienic i dac kogos innego, komu akuart piłka nie zejdzie :) ale zapytam kto jest lepszy niz Brozek ? Stepinski ? Jankowski ? |
Cytat:
Co to urwa jest ?!?!?! A w temacie Dyzmy to nie problem wziąć kogoś bez doświadczenia - tu nie trzeba mieć doświadczenia bo już runda się zaczęła i już nadrobić przygotowań się nie da - a raczej dać odpocząć. |
Cytat:
Ostatnio jak Brożek usiadł na ławce to wszystkim bardzo dobrze zrobiło. Najlepiej samemu Pawłowi. W mecu z Zawiszą na napadzie widzę Stępińskiego |
Jan Urban wlaśnie stracił pracę w Osasunie.
|
Cytat:
Bardziej jak coś - jeżeli ktoś szuka - to zagranica. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Inna rzecz, że nie wierzę, że wywalą Smudę, bo zwyczajnie nie ma na to kasy, a sam do dymisji przecież się nie poda, bo to nie w jego stylu. |
Cytat:
Proponuje wszystkim zejść na ziemię, szansę na to, że Smuda pożegna się ze stanowiskiem na dzień dzisiejszy są minimalne. Musimy się przemęczyć z nim do końca tego kontraktu, nie wiem co by się musiało stać*, żeby właściciel oraz Prezes podjęli decyzję o zmianie szkoleniowca. Jak czytam te propozycję, to nie wiem czy się śmiać czy płakać.. Urban, Michniewicz - co jeden to lepszy. To może Ulatowski albo Rumak jak spadnie z Zawiszą? *Nawet nie chce myśleć o ewentualnej stracie punktów w Derbach. |
Trzy najbliższe mecze będą kluczowe. O ile stratę punktów z warszawką można sobie wyobrazić o tyle z zawiszą i na derbach już nie. Wtedy nie wiem czy Smuda mialby co szukac. Ale to jest takie gdybanie. Poczekajmy te trzy tygodnie ja wierzę że damy rady ;D
|
Ok.
No to skoro Wam tak Smuda nie odpowiada to kto za niego? 1.Kto tu przyjdzie by coś znowu ulepić z gówna? 2.Kto zgodzi się na srednie zarobki + gwarancje nie otrzymania ich w terminie Zaczynamy karuzele i wymieniamy nazwiska! Czas start |
Czesław Michniewicz!
|
Kulawik!
10 znaków |
Cytat:
|
Kaziu Moskal
|
Ta i może jeszcze Janusz Wójcik...
|
Cytat:
Ja taki pewien nie jestem, czy Smuda nie zostanie zwolniony. Gaszyński ma ogromne parcie na Puchary i bardzo dobrze, a Wisła gra ogromną kichę. |
Z tych wszystkich trenerów tu wymienianych to tylko Ojrzyński, ewentualnie może Michniewicz mogliby coś zmienić u nas na plus wg mnie. Urban nigdy nie miał super wyników, jego drużyny grały na miarę lub poniżej możliwości. To raczej nie byłaby dobra zamiana.
|
Ja też widziałbym ojrzyńskiego , kończy mu się kontrakt i podobno nie kwapi się żeby go przedłużać , może coś jest na rzeczy.. a zarabiałby 2x mniej od Smudy
|
Ojrzyński to taka uboższa wersja Probierza.
|
Tarasiewicz ma chyba tylko roczny kontrakt z Koroną, kończy mu się w czerwcu. Chętnie zobaczyłbym go u nas, młody jest jeszcze, ogarnięty i w przeciwieństwie do Smudy potrafi się jako-tako wypowiadać.
|
Cytat:
Mierzmy wyżej. Jak już jest Gaszyński i mamy mieć jakąś strategię, to lepiej przemęczyć ze Smudą, który nie jest na pewno totalnym cymbałem (obiektywnie, jest średnim polskim trenerem), a później, jak wyjdziemy na prostą, wyshortlistować dobrych trenerów i podjąć negocjacje. |
Smuda dostanie bo pieniędzy brak na jego zwolnienie. Ja ogólnie jestem wdzięczny Smudzie, że jeszcze sie nie poddał mimo problemów finansowych.
|
Daj spokój, zaraz Ci pojadą ze to cham i prostak itd.
Jak to możliwe ze niektorzy dalej zostali w 2005 roku ?? Czasy wymian trenerów jak rękawiczek póki co skończyły się bezpowrotnie. Wystarczyłoby by Smuda nagle zachciał cały hajs jaki mu wisi klub i już byśmy leżeli i kwiczeli. |
Po za jedna wymianą akurat Kasperczaka za Smude to te rotacje zawsze były bez sensu w trakcie rundy.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl