Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

1906ts 01.03.2015 14:36

Powinni o smudzie wydać książkę:

Franek - jak być 30 lat trenerem nie mając o tym zielonego pojęcia.

PiVoSH92 01.03.2015 14:38

Ojrzyński lubi chłopców z charakterem (Korzym, Sokołowski, Iwański, Golański), u nas zastałby jednego lub dwóch - Głowę i może Burego. Nie zrobiłby tu nic z takim Bogusiem czy naszymi czarnymi gwiazdami. U nas trzeba by było kogoś jak Pawłowski w Śląsku - tyle, że takie próby już były (Kaziu Moskal) i też nie wyszło. Ktoś z zagranicy? Maskaant :D

Patryko 01.03.2015 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 1391978)
A mi się wydaje że znalazło by się kilku solidnych trenerów którzy przyszliby tu pracować. Komfortu to w Wiśle nie było kilka lat temu kiedy trenerzy wylatywali mimo iż byli na pierwszym miejscu w tabeli, obecnie taki Smuda robi średnie wyniki i pewnie nawet nikt nie myśli żeby go zwolnić.

Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że następca Smudy dostałby podobne do niego warunki finansowe. Czyli zostają nam "solidni" trenerzy pokroju Probierza czy Michniewicza, którzy już u nas byli (Probierz) i cudów nie zdziałali.

Komfort pracy trenera to również, a może przede wszystkim, perspektywa budowy drużyny według jego wizji, co nieodłącznie wiąże się z transferami do klubu, co w przypadku Wisły na dzień dzisiejszy jest niemożliwe. Wszystko, na co potencjalny, nowy trener w Wiśle może liczyć, to castingi w przerwach pomiędzy rundami ligowymi i goście z umiejętnościami, ale bez kolan.

szprotson 01.03.2015 15:44

Smuda spieprzył przygotowania
ahahaha
przeciez jego przygotowania są takie same. Zima robisz fundamenty na cały rok. Mecz, dwa i zejdzie im z nóg i wróci świeżość bo to juz widać. A to że niektorzy są słabi, to tego nie zmienimy.

radek2323 01.03.2015 15:46

Za to w innych klubach moga liczyc na duzo Patryko nie rozsmieszaj mnie Probierz z Jaga nie ma gdzie trenowac to samo mial Nawalka w Gorniku . Kogo lub czego ty bronisz?

serek.c2 01.03.2015 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1391989)
Smuda spieprzył przygotowania
ahahaha
przeciez jego przygotowania są takie same. Zima robisz fundamenty na cały rok. Mecz, dwa i zejdzie im z nóg i wróci świeżość bo to juz widać. A to że niektorzy są słabi, to tego nie zmienimy.

Coś czuję, że te jego "fundamenty na cały rok" w tym sezonie dadzą nam drugą ósemkę, a "mecz, dwa i zejdzie im z nóg" przedłuży się na kilka dodatkowych spotkań.

szprotson 01.03.2015 15:50

Spokojnie, bedzie dobrze. Jakimś cudem uciułamy ta lepsza ósemke innej opcji nie widze

radek2323 01.03.2015 15:55

A jak nie bedzie to co wtedy?

Revolver 01.03.2015 15:56

Jeżeli można było rozwiązać kontakt z piłkarzem, bo był permanentnie kontuzjowany, to można by pogonić Smudę, bo jego mózg wykazuje oznaki demencji.

Panie Gaszyński, tylko podpowiadam...

AntyMod 01.03.2015 16:15

zawodnicy w przerwie zimowej wypowiadali sie ze tym razem nie bylo tak ciezkich przygotowan jak zazwyczaj, wiec tu moze nie chodzi o ta "swiezosc" ? Najbardziej boli mnie u Smudy brak jakiejkolwiek taktyki ( ale to jedyny obecny trener w extraklasie ktory nie ma o tym pojecia), schematow , pomyslu na gre ...non stop dlugie dzidy i wrzutki na "moze sie udo" , gra Wisly pana Smudy to jeden wielki przypadek i blysk 1-2 akcji Brozka i leniwego Stilica, Wisla gra tak samo non stop - bez zadnej zmiennosci - tak samo zagra z 7egia jak i z 2 ligowcami w jakims pucharze - u nas nie ma zadnego elementu zaskoczenia i po prostu wiekszosc drzuyn ma Wisle dokladnie rozpracowana w wiekszosci przypadkow , Wisla Smudy jest po prostu bardzo latwa do odczytania i ogarniecia . Popatrzmy chocby na rzuty rozne , wolne, wystarczy tych dwoch zawodnikow lekko przycisnac i tyle , reszta druzyny kopie sie po czolach bo sa po prostu slabi - a jeden Arek nam meczow nie wygra . Wiem ze Smuda nie ma kim grac , ale skoro tak to po co wypozycza mlodziez ? moze byc gorzej ?/ tzn ze zamiast 3-1 przegralibysmy 5-1 - jakas roznica ?? skoro Uryga, Boguski, Czarni, Stepinski, Jankowski, Dutka czy Sadlok to pilkarze mega przecietni ( zeby nie napisac bardzo slabi) czemu nie dac im odpoczac a stopniowo wprowadzac mlodziez ?/ wiem , nasza mlodziesz tez slaba , ale wolalbym widziec mlodego ktory zapieprza i i sie stara niz Boguskiego ktory nawet nie potrafi silno kopnac pilki albo przyjac jej .... nie mowcie mi ze w Jadze, Gorniku , Zydach czy Belchatowie to same pilkarskie wirtuozy zarabiajacy mega pieniadze , to wlasnie rola trenera ktory powinien zmusic ich do nadrabiania wlasnych slabosci technicznych zangazowaniem i wola walki .... u nas to kuleje niestety ....i jeszcze jedno - dlaczego nie wrocic do starego ustawienia 4-4-2 ??? takim powiedzmy 4-5-1 graja najlepsze druzyny swiata a cala reszta europy lyka jak mlode pelikany i robi to samo - z ta roznica ze w najlepszych druzynych pomocnicy umieja i odebrac pilke- i ja rozegrac i strzelic bramke- w Polsce niestety zawodnik nie umie tych 3 rzeczy na raz - i tu jest roznica , wrocmy do 4-4-2 - 2 napastnikow powoduje ze obrona przeciwnika musi skupiac sie na nich i zostawac na wlasnej polowie- do tego def pomocnik tez musi zabezpieczac tyly ..w naszym przypadku jest tak ze 2 obroncow odcina Brozka , jeden pomocnik ta primadonne bosniacka a reszta atakuje obrone ...proponuje skonczyc z malpowiania gry Barcelony, Realu czy Bayernu i zajac sie prostota pilki - bo na wyzszy poziom polscy skorokopacze nie wejda nigdy

s1mone 01.03.2015 17:44

Ta, już mamy Urygę, który jest ostatnio naszym najsłabszym ogniwem (na czele z Dudką).

Co jak co ale w klubie pokroju Wisły powinni grać nie młodzi tylko najlepsi w danej chwili.
To jak Smuda ocenia potencjał/umiejętności danego piłkarza to już jednak inna bajka. Ja zawsze uważałem, że selekcjonerem jest gównianym, jak ma za dużo piłkarzy do wyboru to wybierze najgorszy wariant z możliwych :)

Brakuje mu tzw piłkarskiego nosa, którym tak się chwali.

Widocznie za rzadko karze naszym piłkarzom wchodzić po schodach, bo zupełnie nie ma rozeznania :D

KOMINEK 01.03.2015 20:43

11 czerwca 2013 roku, podpisując trzyletni kontrakt, został trenerem Wisły Kraków, więc do tego czasu na 90% będzie trenerem chyba że spadniemy albo poszorujemy dno tabeli.

a tak na przyszłość to mając taki skład jak mamy czyli z Brożkiem , Dudką, Głowackim, Boguskim to trener bez mocnego nazwiska nie ma w Wiśle szans.

speedfashion 01.03.2015 21:51

To prawda. Szkoda tylko, że piłkarze z mocnymi nazwiskami, ale bez formy, je mają.

Swoją droga - jak tak patrzę na Dudkę, to czasem sobie myślę, że jego zjazd ma jakiś związek z kasą. Odnoszę wrażenie, że gra niechlujnie i bez szczególnego zaangażowania (rzecz jasna - kasa powinna być, ale chyba jakoś są dogadani - ostatecznie, mam nadzieję).

Fugiel 01.03.2015 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1392024)
11 czerwca 2013 roku, podpisując trzyletni kontrakt, został trenerem Wisły Kraków, więc do tego czasu na 90% będzie trenerem chyba że spadniemy albo poszorujemy dno tabeli.

a tak na przyszłość to mając taki skład jak mamy czyli z Brożkiem , Dudką, Głowackim, Boguskim to trener bez mocnego nazwiska nie ma w Wiśle szans.

Czy Ty serio myslisz, że trener z nazwiskiem jest w stanie odmienić to, że Brożek nie może trafić do bramki a Boguskiemu odskakuje piłka na aut bramkowy ? Czy trener coś tu zmieni ? Oni mają > 30 lat. Trener tu nie ma nic do rzeczy.

Mamy takich zawodników jakich mamy. To oni podejmują decyzje w trakcie meczu a nie trener. Trener moze ich zmienic i dac kogos innego, komu akuart piłka nie zejdzie :) ale zapytam kto jest lepszy niz Brozek ? Stepinski ? Jankowski ?

Kocur 01.03.2015 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konik28 (Post 1391973)
Praca w takich klubach jak wisła, legia czy Lech to zupełnie coś innego tu jest większa presja na 1 trójkę a w zasadzie na mistrza i niestety ale większość trenerów sobie nie poradzi. Wielu trenerów poleglo daleko nie szukać Probierz.

Co to urwa jest ?!?!?!

A w temacie Dyzmy to nie problem wziąć kogoś bez doświadczenia - tu nie trzeba mieć doświadczenia bo już runda się zaczęła i już nadrobić przygotowań się nie da - a raczej dać odpocząć.

Fiti 01.03.2015 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1392029)
Czy Ty serio myslisz, że trener z nazwiskiem jest w stanie odmienić to, że Brożek nie może trafić do bramki a Boguskiemu odskakuje piłka na aut bramkowy ? Czy trener coś tu zmieni ? Oni mają > 30 lat. Trener tu nie ma nic do rzeczy.

Mamy takich zawodników jakich mamy. To oni podejmują decyzje w trakcie meczu a nie trener. Trener moze ich zmienic i dac kogos innego, komu akuart piłka nie zejdzie :) ale zapytam kto jest lepszy niz Brozek ? Stepinski ? Jankowski ?

Ostatnio jak Brożek usiadł na ławce to wszystkim bardzo dobrze zrobiło. Najlepiej samemu Pawłowi. W mecu z Zawiszą na napadzie widzę Stępińskiego

Cisse99 02.03.2015 07:44

Jan Urban wlaśnie stracił pracę w Osasunie.

Mati_ 02.03.2015 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1392024)

Zgadza się. W Polsce z wolnych są Zieliński i Michniewicz. Wątpliwe, żeby Gaszyński dał im szansę.
Bardziej jak coś - jeżeli ktoś szuka - to zagranica.

shaggy 02.03.2015 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mati_ (Post 1392041)
W Polsce z wolnych są Zieliński i Michniewicz. Wątpliwe, żeby Gaszyński dał im szansę.
Bardziej jak coś - jeżeli ktoś szuka - to zagranica.

Czy Urbana też wliczasz do zagranicy? Bo pojawiły się ploteczki tu i ówdzie że w Krakowie z zainteresowaniem przyjęto jego zwolnienie z Osasuny...

Fugiel 02.03.2015 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1392042)
Czy Urbana też wliczasz do zagranicy? Bo pojawiły się ploteczki tu i ówdzie że w Krakowie z zainteresowaniem przyjęto jego zwolnienie z Osasuny...

Jeszcze raz zapytam. Co takiego da nam Urban ? No chyba, ze kasę :)

brylant17 02.03.2015 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1392046)

Wylecimy z hukiem ;) udało mu się to z Zagłębiem.Kiedyś już się temat pojawiał i było stanowcze nie dla Legionisty

AYALA 02.03.2015 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mati_ (Post 1392041)
Zgadza się. W Polsce z wolnych są Zieliński i Michniewicz. Wątpliwe, żeby Gaszyński dał im szansę..

To już wole Dariusza Marca, który zdobył MP juniorów w ubiegłym roku albo Kazia Moskala

wściekłe pięści węża 02.03.2015 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1392046)

Na pewno nie da sobie wleźć na głowę i myślę, że mógłby dać tej szatni wstrząs, którego tak bardzo potrzebujemy.

Inna rzecz, że nie wierzę, że wywalą Smudę, bo zwyczajnie nie ma na to kasy, a sam do dymisji przecież się nie poda, bo to nie w jego stylu.

WISŁAZWE 02.03.2015 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1392049)
To już wole Dariusza Marca, który zdobył MP juniorów w ubiegłym roku

To może Tomasza Kulawika? On zdobył mistrzostwo ME..

Proponuje wszystkim zejść na ziemię, szansę na to, że Smuda pożegna się ze stanowiskiem na dzień dzisiejszy są minimalne. Musimy się przemęczyć z nim do końca tego kontraktu, nie wiem co by się musiało stać*, żeby właściciel oraz Prezes podjęli decyzję o zmianie szkoleniowca.

Jak czytam te propozycję, to nie wiem czy się śmiać czy płakać.. Urban, Michniewicz - co jeden to lepszy. To może Ulatowski albo Rumak jak spadnie z Zawiszą?

*Nawet nie chce myśleć o ewentualnej stracie punktów w Derbach.

Patryk_185 02.03.2015 10:05

Trzy najbliższe mecze będą kluczowe. O ile stratę punktów z warszawką można sobie wyobrazić o tyle z zawiszą i na derbach już nie. Wtedy nie wiem czy Smuda mialby co szukac. Ale to jest takie gdybanie. Poczekajmy te trzy tygodnie ja wierzę że damy rady ;D

szprotson 02.03.2015 10:49

Ok.
No to skoro Wam tak Smuda nie odpowiada to kto za niego?

1.Kto tu przyjdzie by coś znowu ulepić z gówna?
2.Kto zgodzi się na srednie zarobki + gwarancje nie otrzymania ich w terminie

Zaczynamy karuzele i wymieniamy nazwiska! Czas start

mistico 02.03.2015 10:57

Czesław Michniewicz!

silver03 02.03.2015 11:22

Kulawik!

10 znaków

Griszka30KR 02.03.2015 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1392059)
Kulawik!

10 znaków

Nastepny ,który by "nosił torbe Brozkowi...."

szczepek19 02.03.2015 11:43

Kaziu Moskal

Ajax 02.03.2015 11:47

Ta i może jeszcze Janusz Wójcik...

Mati_ 02.03.2015 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1392051)
To może Tomasza Kulawika? On zdobył mistrzostwo ME..

Proponuje wszystkim zejść na ziemię, szansę na to, że Smuda pożegna się ze stanowiskiem na dzień dzisiejszy są minimalne. Musimy się przemęczyć z nim do końca tego kontraktu, nie wiem co by się musiało stać*, żeby właściciel oraz Prezes podjęli decyzję o zmianie szkoleniowca.

Jak czytam te propozycję, to nie wiem czy się śmiać czy płakać.. Urban, Michniewicz - co jeden to lepszy. To może Ulatowski albo Rumak jak spadnie z Zawiszą?

*Nawet nie chce myśleć o ewentualnej stracie punktów w Derbach.

Czy ja napisałem o nich, w kontekscie naszej pracy? Rzuciłem, że z Polaków są tylko oni wolni. Bo chyba nikt nie wierzy w Marca.
Ja taki pewien nie jestem, czy Smuda nie zostanie zwolniony. Gaszyński ma ogromne parcie na Puchary i bardzo dobrze, a Wisła gra ogromną kichę.

s1mone 02.03.2015 12:19

Z tych wszystkich trenerów tu wymienianych to tylko Ojrzyński, ewentualnie może Michniewicz mogliby coś zmienić u nas na plus wg mnie. Urban nigdy nie miał super wyników, jego drużyny grały na miarę lub poniżej możliwości. To raczej nie byłaby dobra zamiana.

sevenheaven 02.03.2015 12:26

Ja też widziałbym ojrzyńskiego , kończy mu się kontrakt i podobno nie kwapi się żeby go przedłużać , może coś jest na rzeczy.. a zarabiałby 2x mniej od Smudy

silver03 02.03.2015 12:47

Ojrzyński to taka uboższa wersja Probierza.

krowczax 02.03.2015 13:08

Tarasiewicz ma chyba tylko roczny kontrakt z Koroną, kończy mu się w czerwcu. Chętnie zobaczyłbym go u nas, młody jest jeszcze, ogarnięty i w przeciwieństwie do Smudy potrafi się jako-tako wypowiadać.

gdsmk 02.03.2015 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1392061)
Kaziu Moskal

A Moskal to nie wypadł z Niecieczy? A potem z Katowic?

Mierzmy wyżej. Jak już jest Gaszyński i mamy mieć jakąś strategię, to lepiej przemęczyć ze Smudą, który nie jest na pewno totalnym cymbałem (obiektywnie, jest średnim polskim trenerem), a później, jak wyjdziemy na prostą, wyshortlistować dobrych trenerów i podjąć negocjacje.

seba_109 02.03.2015 15:27

Smuda dostanie bo pieniędzy brak na jego zwolnienie. Ja ogólnie jestem wdzięczny Smudzie, że jeszcze sie nie poddał mimo problemów finansowych.

szprotson 02.03.2015 15:31

Daj spokój, zaraz Ci pojadą ze to cham i prostak itd.
Jak to możliwe ze niektorzy dalej zostali w 2005 roku ?? Czasy wymian trenerów jak rękawiczek póki co skończyły się bezpowrotnie. Wystarczyłoby by Smuda nagle zachciał cały hajs jaki mu wisi klub i już byśmy leżeli i kwiczeli.

Lemoniadowy Joe 02.03.2015 15:34

Po za jedna wymianą akurat Kasperczaka za Smude to te rotacje zawsze były bez sensu w trakcie rundy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl