Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Acapelo 02.08.2008 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 578372)
No czy wydatek 40 tys dla takiego klubu jak Wisła dużo by zmieniła to nie powiem. A na Jodłowca nas po prostu nie stać (w sumie ja też nie dałbym za niego 1,5 mln euro), może przyjdzie Hernani czy Bartczak, bo są tansi. Ale też pomyślcie, że raczej nikt z zarządu się nie spodziwał odejścia Kokosa, a że za niego dużo kasy nie wpłyneło to ciężko było znaleźć godnego następce (choć uwarzam, że to by się udało). A jak iść dalej tezą, że np. Szabat czy Kmiecik zajmują za dużo budżetu to pójdźmy na całość i wywalmy całą Młodą Ekstraklase, bo też nie widzicie tam talentów. Takie gadanie jest chore. Popatrzcie choćby na europejskie średniaki to chyba tam mają 22 osobowe kadry i są tacy zawodnicy co nie grają w ogóle i mają role zapchajdziury w przypadku kontuzji. A jednak ja widze róźnice jakby z Beitarem na obronie zagrał Brożek, a nawet ktoś z ME. Bo jednak napastnik kompletnie na obrobnie sie nie zna, a junior to ma wyuczona ta pozycje chociaz. Dlatego z takim gadaniem to przesada.

no jeżeli utrzymujemy młodą ekstraklasę w której nie ma talentów to rzeczywiście jest to chore... Wybacz ale jednak jest to chore... W Polsce jest sporo utalentowanych graczy. Nie wiem na jakiej zasadzie budowane są umowy z młodymi graczami, ale w takim razie powinna być tam większa selekcja i rotacja.

A znasz powiedzenie grosz do grosza?
Każdy taki pieniądz jest zmarnowany, a mógłby iść na innego zdolniejszego juniora, lub na drobną część kontraktu dla piłkarza który na siebie zarabia. Nie ma sensu wydawać nawet małych pieniędzy na piłkarzy którzy nic nie wniosą, a sprzedać się też ich raczej nie sprzeda. No chyba że ktoś kupi Kmiecika za 100tys złotych to nawet wyjdziemy na zero. Ci piłkarze w kadrze obrazują stan naszego zaopatrzenia w świerzy narybek.

dynek.pl 02.08.2008 14:32

Nie zdziwie sie jak 850 tys. Nei to kosztowal do piatku, a teraz bedzie znowu 1 mln albo i wiecej.

koyoot 02.08.2008 14:41

Heh, co roku sezon ogorkowy przynosi nam to amo. Wieczne narzekanie na brak transferow a gdy sa to wielkie nadzieje a potem wielki lament jak kiepskie byly to "wzmocnienia". Uwielbiam za to to forum. Dzien w dzien poprawia mi humor sie jak widze takich jak dynek.pl, Acapelo, hedu i pozostalych wiecznych malkontentow ktorzy wiecznie narzekaja a nawet zlotowki nie dorzuca poza kupnem biletu na mecz choc i w tym przypadku nie zawsze to dziala bo pelna frekwencja to tylko na najwiekszych hitach jest. Ktos moze mi wypomniec moj poprzedni post odnosnie Ze Kalangi owszem podjaralem sie i nadal bardzo chcialbym go w Wisle ale przeciez nie od tego zalezy to czy bede temu klubowi kibicowal.

Odnosnie transferow. Priorytetem jest zakup obroncow i to nie tlyko srodkowego ale lewego i prawego na lawke, lewego pomocnika i drugiego ofensywnego. ZAapomnialbym o bramkarzu. A jak przyjda Ze Kalanga i Nei to tez bede szczesliwy.

Rob_Zombie 02.08.2008 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 578374)
no jeżeli utrzymujemy młodą ekstraklasę w której nie ma talentów to rzeczywiście jest to chore... Wybacz ale jednak jest to chore... W Polsce jest sporo utalentowanych graczy. Nie wiem na jakiej zasadzie budowane są umowy z młodymi graczami, ale w takim razie powinna być tam większa selekcja i rotacja.

A znasz powiedzenie grosz do grosza?
Każdy taki pieniądz jest zmarnowany, a mógłby iść na innego zdolniejszego juniora, lub na drobną część kontraktu dla piłkarza który na siebie zarabia. Nie ma sensu wydawać nawet małych pieniędzy na piłkarzy którzy nic nie wniosą, a sprzedać się też ich raczej nie sprzeda. No chyba że ktoś kupi Kmiecika za 100tys złotych to nawet wyjdziemy na zero. Ci piłkarze w kadrze obrazują stan naszego zaopatrzenia w świerzy narybek.

Jak ty człowieku smęcisz. Nasza młoda Wisła zdobyła mistrzostwo ME. Ostatnio nasze młodziki wygrały turniej w stanach. To mało? Wbij sobie w końcu do łba że nie jesteśmy Brazylią, czy Portugalią żeby Ronalda czy Nanie nam się mnożyły na potęgę.
Czytam już któryś z kolei twój post i oczom nie wierzę, trochę już to forum przeglądam, ale jeszcze nikomu nigdy ignora nie dałem, czuj się więc wyróżniony bo jesteś pierwszy. Żegnam, bez odbioru.

EDIT - już naprawdę ostatni raz odpowiem ci twoim własnym cytatem
Cytat:

eot

1q2 02.08.2008 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 578387)
Heh, co roku sezon ogorkowy przynosi nam to amo. Wieczne narzekanie na brak transferow a gdy sa to wielkie nadzieje a potem wielki lament jak kiepskie byly to "wzmocnienia". Uwielbiam za to to forum. Dzien w dzien poprawia mi humor sie jak widze takich jak dynek.pl, Acapelo, hedu i pozostalych wiecznych malkontentow ktorzy wiecznie narzekaja a nawet zlotowki nie dorzuca poza kupnem biletu na mecz choc i w tym przypadku nie zawsze to dziala bo pelna frekwencja to tylko na najwiekszych hitach jest. Ktos moze mi wypomniec moj poprzedni post odnosnie Ze Kalangi owszem podjaralem sie i nadal bardzo chcialbym go w Wisle ale przeciez nie od tego zalezy to czy bede temu klubowi kibicowal.

A czy nie wysnowasz za daleko idacych wnioskow?
Chyba nikt tu nie uzaleznia kibicowania od transferow lub ich braku
Inna natomiast jest sprawa komentowanie takiej prowizorki z jaka jeszcze doczynienia chyba nie mielismy

Teraz jeszcze ten wspanialy njus, gdzie jesli jest prawdziwy to normalnie rece opadaja.
Miesiac negocjacji ,Nei juz w samolocie a tu nagle sie okazuje ze transfer jest zalezny od meczu z Beitarem, do ktorego przystapimy z 1 srodkowym obronca ,bez lewego pomocnika, oraz mega mocna lawka rezerwowych.
koyoot - to juz nie chodzi o nas , pomysl o trenerze jak on sie przez to wszystko czuje ,mamiony obietnicami z ktorych kompletnie nic nie wyniklo a na domiar zlego, zamiast wzmocnien, sklad zostal ,przy takiej sytuacji w jakiej teraz jestesmy, powaznie oslabiony.

Nie da sie wszystiego usprawiedliwic brakiem pieniedzy.
Ja juz moge sobie wyobrazic jakie Bogus sobie cisnienie zrobil na Barce, tyle ze nie zrobil kompletnie nic , by trener mial chocby 1 zawodnika na dana pozycje.
Jak odpadniemy z Beitarem to tu sie moze zaczac kolejna czystka a tego chyba nikt nie chce i jak trener zrobil wszystko , by zespol prezentowal sie jak najlepiej, to wlasciciel zrobil wszystko by mu w tym przeszkodzic.

Dudka odszedl za gruba kase - swietnie - co z tego mial Skorza - nic
Przyszedl 'plecowy' sponsor - swietnie - co z tego ma Skorza - nic
Zostalo 2 nominalnych srodkowych obroncow - od kiedy to bylo wiadome? - od dawna - co zrobiono by sprowadzic chociaz 1 potrafiacego kopnac prosto pilke - nic
Marzyl sie trenerowi wysoki napastnik - co zrobiono by przed najwazniejszymi meczami w tym roku, mial takiego do dyspozycji? - nic
Pozbyto sie solidnego 'dzokera' - zrobiono cos by zastapic go kims innym? - nie.

itp ,itd

63.5 Kg 02.08.2008 15:35

Ale to wszystko nadal jest bezsens...
CZekamy na niby transfery po meczu z Beitarem...

Jak go nie wygramy to ich nie bedzie,jak wygramy to niby maja byc,tylko ja dalej nie moge tego zrozumiec dlaczego to jest zalezne od tego...

Jestescie pewni ze bez transferow wygramy lige w tym roku??Ja mysle ze moze byc jednak ciezko....ale mozliwe ze da sie to zrobic...

pawelo84 02.08.2008 15:41

Jak ja bym był na miejscu Nei to popierdzieliłbym Wisłe. Sory ale to co robią ludzie z góry ( nie wiem Cupiał , RN) to jest po prostu dramat. No jak można tak traktować ludzi? Wiemy że CSKA jest na skraju bankructwa, wiemy że Nei chce wreszcie grać tam gdzie mu zapłacą, a Wisła co? Robi wała jak Polska cała i nagle uzależnia transfer od przejścia Beitaru... To się w pale normalnemu człowiekowi nie mieści.

Jak można tak traktować ludzi? CSKA sie w****i i sprzeda Nei do innego klubu, a Nei po takiej akcji nie będzie juz chciał grać w Wisle....

Ręce opadają...

I jesli odpukać nie przejdziemy Beitaru to nie zdziwiłbym się jakby panowie Bednarz i Skorża podali się sami do dymisji. Wtedy Cupiał zobaczyłby że jest niepowaznym człowiekiem.

Nie jedzcie po Bednarzu, bo koleś naprawde dużo robi dla Wisły. Wyszukuje naprawde ciekawych grajków, którzy mogą być duzym wzmocnieniem Wisły. Jestem przekonany że jakby dano Jackowi ze 2 mln euro na transfery to Wisła mialaby naprawde znacznie mocniejszy zespół niż rok temu. Ja do niego nie mam żadnych pretensji, bo o co?

Uran235 02.08.2008 15:52

To smutne co tutaj się dzieje, jeszcze kilka godzin takiej dyskusji i moderatorzy zamkną temat i będą mieli rację. Tematycznie to podpada pod Nibylandię, tylko tam wypowiedzi przeważnie są dłuższe i stanowią jakiś logiczny wywód, a tutaj jest w większości pieniactwo.

Wielu przepowiadało, że ewentualne transfery będą dopiero po meczu z Beitarem i było w porządku, wielu się pod tymi wypowiedziami podpusywało. A teraz co? Potwierdza się, to wrzucamy na Cupiała Bednarza i kogo tam jeszcze mamy pod ręką? Baradzo dojrzale.
Z jednej strony uważam, że nawet z tym co mamy, mistrz jest nasz, bo nasza młodzież pokazuje, że warto na nią stawiać i że jest już gotowa do walki na ligowym poziomie. Mamy dużo powrotów z wypożyczeń i po kontuzjach i wszystko wskazuje, że Skorży udaje się przywrócić tych zawodników do formy.
Z drugiej strony brak transferów denerwuje mnie, bo jakby nie patrzeć mieliśmy w tym okienku spory odpływ krwi. Młodzież młodzieżą, ale jeżeli za rok odejdą kolejni, to znowu do pucharów przystąpimy ze słabszą kadrowo drużyną. Ze dwa transfery są nam niezbędne aby utrzymać status quo, a tak naprawdę wszyscy tutaj liczą na rozwój. Oczywiście można tych transferów dokonać zimą, można utrzymać obecną kadrę przez rok, tylko co jeśli się nie uda?
Jeżeli przejdziemy Beitar to uważam, że transfery są koniecznością i jestem pewien, że przed UEFA się wzmocnimy. Co jednak jeśli odpadniemy? Mamy w tej chwili wielu piłkarzy "na cenzurowanym". Z jednej strony różnego rodzaju powroty: Gołoś, Barreto, Varga, Dawidowski, Niedzielan. Z drugiej piłkarze, którym kończą się kontrakty, wszyscy są w zaawansowanym wieku: Baszczyński, Sobolewski, Zieńczuk, Cantoro. Do tego dochodzą transfery: Jirsak, Diaz, Łobodziński, Singlar i młodzież: Małecki, Kowalski, Mączyński, Szabat, Cebanu i zawodnicy wiecznej ostatniej szansy Kmiecik i Juszczyk. To razem 20 nazwisk piłkarzy, których umiejętności muszą zostać zweryfikowane w tym sezonie, aby za pół roku lub rok podjąć odpowiednie decyzje personalne. W wypadku odpadnięcia z pucharów, ten sezon możnaby wykorzystać na prawdziwe porządki w kadrze. Problem polega na tym, że konieczny "odsiew" okaże się zbyt duży aby możliwe było odpowiednie uzupełnienie kadry o nowych piłkarzy. Z kadry pierwszego zespołu nie wymieniłem bodajże 6 nazwisk: braci Brożków, Głowackiego, Clebera, Boguskiego i Pawełka, to mniej więcej pokazuje jak wygląda nasza przyszłoć kadrowa, a skoro jest tak źle, to my jednak potrzebujemy transferów już teraz, bo choć na Polską ligę jesteśmy mocni, to za rok przed pucharami możemy obudzić się z przysłowiową ręką w nocniku.

łuk79 02.08.2008 16:56

W super expresie piszą, że przyjedzie w poniedziałek. I może warto tej gazecie zaufać bo to ona pierwsza poinformowała, że Wisła zainteresowana jest Neiem.

PowerWiślak123 02.08.2008 17:00

Jeśli nie przejdziemy Beitaru to Nei nie przyjdzie, Cupiał nie chce wydawać kasy, może ją pożyczyć. Jeśli nie będzie dalszej gry w pucharach to nie będzie mu z czego oddać.

Gucio25 02.08.2008 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 578428)
Ale to wszystko nadal jest bezsens...
CZekamy na niby transfery po meczu z Beitarem...

Jak go nie wygramy to ich nie bedzie,jak wygramy to niby maja byc,tylko ja dalej nie moge tego zrozumiec dlaczego to jest zalezne od tego...

Jestescie pewni ze bez transferow wygramy lige w tym roku??Ja mysle ze moze byc jednak ciezko....ale mozliwe ze da sie to zrobic...

możliwe że da się to zrobić i ja w to wierzę, ale wygląda na to, że nasza RN jest tego pewna, dlatego nie bierze nawet pod uwagę wzmocnień, w przypadku odpadnięcia z Europejskich Pucharów. mam chociaż nadzieję, że w przypadku gry w PUEFA zarząd pójdzie po umysł do głowy i oprócz Neia, jeszcze kimś nasz skład wzmocni.
wydaje się, że w ofensywie wygląda to nieźle, natomiast defensywa (wliczam w to defensywną pomoc) wymaga wzmocnienia, jeśli chcemy się liczyć w UEFIE, może Barreto będzie jednym z takich piłkarzy.

kmicin 02.08.2008 18:41

A niepomyśleliście że to Nei zwleka do środy?? Przecież sam mówił że chciał by przyjść do Wisły i walczyć w pucharach. Moim zdaniem sam Nei jest powodem przedłużenia tego transferu a klub bierze to niby na siebie.

manson777 02.08.2008 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 578531)
Smieszne to i tyle a metody ktorymi sie to usprawiedliwia sa tak komiczne ze juz bardziej byc nie moga:)
Trza wrzucic na luz i pogodzic sie z sytuacja.
Inaczej w tym klubie z tym wlascicielem nie bedzie a czy z innym(bo kiedys to przeziez nastapi), bedzie lepiej?
Tego to nikt nie wie.

no i niech się ogrywa młodzież
może z tych Kowalskich, Mączyńskich, Janików, Jaroszów i Jeleni coś będzie...

a mecze w pucharach trzeba traktować jako dar od losu...
i niestety oglądać na luzie :-/

wolfy 02.08.2008 20:34

Od tej chwili dzień dziecka się kończy. Za smęcenie nie na temat, nabijanie, wylewanie własnych frustracji będą bany do końca września. Za założenie w tym czasie drugiego konta polecą oba.

W tej chwili żyła na moim czole jest taktowana szybciej niż mój Athlon 64 3200, a przeczytałem tylko półtorej strony waszej twórczości.

Lemoniadowy Joe 03.08.2008 12:18

"Неи, остава в клуба поне засега" tyle moge przetłumaczyć " Nei zostanie w klubie w nowym sezonie" tak twierdzi Emil Konstandinow

także na nie ma co raczej liczyć na ten transfer bo moim zdaniem CSKA wcale nie jest w jakiejś tragicznej sytuacji finansowej i nic nie muszą a trochę dziwi bo Wisła mogła sie jakimiś trudnościami formalnymi wytłumaczyć i wstrzymać Bułgarów do środy z transferem.

Wszyscy piszą o problemach finansowych CSKA a jakoś nikt nie zająknął sie o tym że ich problemy wynikają z przeinwestowania i ambicji wejścia do LM dokładnie jak Wisła, tylko u nas nikt juz nie szaleje w transferami i biorąc pod uwage losowanie chyba słusznie

OL Lyonaise 03.08.2008 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 578738)
"Неи, остава в клуба поне засега" tyle moge przetłumaczyć " Nei zostanie w klubie w nowym sezonie" tak twierdzi Emil Konstandinow

także na nie ma co raczej liczyć na ten transfer bo moim zdaniem CSKA wcale nie jest w jakiejś tragicznej sytuacji finansowej i nic nie muszą a trochę dziwi bo Wisła mogła sie jakimiś trudnościami formalnymi wytłumaczyć i wstrzymać Bułgarów do środy z transferem.

Wszyscy piszą o problemach finansowych CSKA a jakoś nikt nie zająknął sie o tym że ich problemy wynikają z przeinwestowania i ambicji wejścia do LM dokładnie jak Wisła, tylko u nas nikt juz nie szaleje w transferami i biorąc pod uwage losowanie chyba słusznie

tak tyle że CSKA gra w 2 lidze o ile wiem. Dla nich może to nie problem dla Neia napewno tak w dodatku ma 28 lat i wątpię żeby chciał czekać 2 lata do następnych występów w pucharach.

Lemoniadowy Joe 03.08.2008 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OL Lyonaise (Post 578740)
tak tyle że CSKA gra w 2 lidze o ile wiem. Dla nich może to nie problem dla Neia napewno tak w dodatku ma 28 lat i wątpię żeby chciał czekać 2 lata do następnych występów w pucharach.

też sie dziwie że mimo podobno ogromnych kłopotów sprzedali dopiero 2-3 piłkarzy i trzymają bardzo dobrych graczy na grę w 2 lidze ale widocznie stac ich i wcale tak źle z CSKA nie jest. Moze sie jeszcze dogadamy tyle już sprzecznych komunikatów było. Tak sobie gdybam może po przejściu Beitaru nasi mogą jeszcze 100- wę dorzucić aby ich wrazie czego przekonać :), no chyba że to znowu było mydlenie oczu kibicom, tyle rozmywania tematu.

sayek89 03.08.2008 12:46

Nei był tak blisko już na 99%. Jak usłyszałem że transfer Neia jest zależny od awansu do trzeciej rundy el. ligi mistrzów, to pomyślałem sobie że to chyba jakiś żart... Naprawde wylosowanie Barcelony spowodowało że Beitar jest jeszcze bardziej zdeterminowany. Mam nadzieje że nasi bardziej.. bo brak awansu to brak transferów... Chyba nie ma klubu z takim zarządem jak by mamy :/

PS: 1% to brak awansu ...

kohprzem'68 03.08.2008 12:52

Raczej wychodzi że jeszcze wszystko jest wstrzymane bo sprawa rozbija sie o testy medyczne , a pewnie jak kasa wpłynie to dopiero bedzie można mowić o transferze .
W tym całym zamieszaniu brakuje jednego , planowanych działań mających na celu pozyskania graczy na pozycje które wymagaja wzmocnień , lub gdzie od dłuższego czasu spodziewaliśmy się odejscia jakiegoś gracza .Więc póki co prowadzimy politykę awaryjnego łatania dziur takie transfery na wczoraj jeszcze nikomu nie przyniosły korzyści .

Bronex 03.08.2008 13:22

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13585

Ciekawie ciekawie

pawelo84 03.08.2008 15:00

Jeszcze może się okazać że w tym okienku sprzedamy Brożka i będzie atak Niedzielan - Dawidowski... Z tym transferem Nei to jakaś komedia.

Ja myśle że o tym transferze Nei i Ze Kalangi Cupiał kazał powiedzieć, aby odwrócić uwagę od meczu z Beitarem. A tak naprawde to sobie z nas jaja robią...

e 03.08.2008 15:00

Oczywiscie ze sa, ale chyba nie myslisz ze Wisla nic innego nie splaca i nie ma na co wydawac pieniedzy zarobionych na transferach.

A z tym Neiem ,

Cytat:

Większość kibiców Wisły Kraków ma już dość tych wszystkich spekulacji: "Nei jutro w Wiśle", "Nei na 99%" itp.
wislaportal

a przeciez sami zamieszczaliscie tego typu informacje na swojej stronie, zreszta nie tylko Wy tylko inne strony.

ja juz odpuscilem z braniem tego wszystkiego co gdzies ktos cos napisze do siebie, bo tylko sie niepotrzebnie nakrecam.
Poniedzialek - Nei w Wisle , wtorek - Nei daleko od Wisly , sroda - Nei w Wisle , czwartek - Nei zostaje w CSKA . . . . dosc! :D

Bedzie Nei w Wisle to bedzie - informacje poda oficjalka, nikt inny.

eye63 03.08.2008 15:08

Wstrzymajcie się wszyscy do środy. Przejdziemy Beitar, będziemy dyskutować o nowych piłkarzach (czy ich braku). Akurat to jest rozsądne, że jeśli odpadniemy z pucharów, to lepiej kasę zaoszczędzić na przyszły sezon (tylko zaoszczędzić, a nie pozwolić się jej rozpłynąć). Co do Neiego - to wyjaśni się pewnie do czwartku co się stało - nie zapominajmy, że równie dobrze ktoś mógł go powiadomić o motywacyjnym w ostatniej chwili, a taki kontrakt niewielu piłkarzom odpowiada.

łuk79 03.08.2008 15:29

Ochłońcie trochę. Kto wam powiedział, że Nei przyjdzie do Wisły w piątek i czy wogóle przyjdzie? Bednarz? Wilczek? Cupiał? Skorża? NIE!!!!!! Powiedział wam jakiś GŁOMB!!! Więc siedźcie i czekajcie na oficjalny komunikat, a nie śledzicie jakieś gazety, co zmieniają wiadomości na temat Neia jak rękawiczki!!!

wolfy 03.08.2008 15:49

Apeluję o rozsądek i spokojną, rzeczową dyskusję, a przede wszystkim nie odpowiadanie na posty osób, które pożegnają się z forum po spotkaniu z pierwszym lepszym moderatorem. Rozumiem, że nastroje nie są u niektórych najlepsze, ale pamiętajcie, że to forum kibiców Wisły Kraków i że reprezentujecie tutaj nas wszystkich.

Dzisiejszy odcinek sponsorują literki "C" jak cenzura, "D" jak "Dawniej mieliśmy tu lepszych moderatorów..." oraz cyferka "4"(ale ta ostatnia może się jeszcze zmienić, nawet na dwie inne).

bonawentura 03.08.2008 15:56

Zgadzam się z moderatorami. Również apeluję o zachowanie rozwagi i rozsądku w swoich wypowiedziach. Sam natomiast bronię trochę Cupiała, bo rozumiem go, że w biznesie należy zachowywać rozsądek, a nie rozrzucać pieniędzy na prawo i lewo. Polityka transferowa Wisły dopiero ruszy - ogromnie w to wierzę. Jak narazie powtrzymajmy się natomiast od wszelkich zbednych komentarzy dotyczących transferów do Wisły, gdyż większość dotychczasowych informacji z gazet okazało się nieprawdziwych. Siedźmy spokojnie, kibicujmy Wiśle, wspólnie wygrajmy jako ten dwunasty zawodnik z drużyną w środę. Potem myślmy o transferach. Pozdrawiam.

PowerWiślak123 03.08.2008 19:01

W zasadzie to polityka Wisły trochę mnie dziwi, kupimy piłkarza jeśli przejdziemy Beitar, nie lepiej wzmacniać zespół po to żeby wygrywać, rozumieme obawy, że nie awansujemy ale to jest sport. Z resztą kupno piłkarza już teraz da mu szansę na zgranie się przez cały sezon i w przyszłym roku będzie łatwiej walczyć o puchary. Oczywiście nie wiemy czy faktycznie Nei był tak blisko Wisły jak podawały gazety. Zaczekajmy do środy z ostateczną oceną sytuacji w klubie.

krzywy 03.08.2008 21:28

czy wie ktoś może Nei grał dzisiaj z litexem czy nie??

westersyl 03.08.2008 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 578915)
czy wie ktoś może Nei grał dzisiaj z litexem czy nie??

Grał od początku i w 81 minucie został zmieniony. Jego nazwisko było dosyć często wymieniane w relacji.

dj_ibutti 03.08.2008 22:08

Z relacji kumpla, który oglądał - grał chujnie i seryjnie marnował "setki" (z 5 metrów, głową).

łuk79 03.08.2008 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 578936)
Z relacji kumpla, który oglądał - grał chujnie i seryjnie marnował "setki" (z 5 metrów, głową).

Czyli nie zależy mu na grze w CSKA

KOMINEK 04.08.2008 09:35

Polecam mojego posta ze strony 109 . Teraz już naprawdę post na temat czy Nei nadaję się czy nie do Wisły powduje bana

westersyl 04.08.2008 10:06

Brazylijski napastnik CSKA Nei był bardzo zadowolony z sukcesu 1:0 nad LiTeX.Zawodnik opuścił murawę krótko przed końcem, publiczność CSKA gratulowała mu jakby był to ostani mecz w barwach 31 mistrza.

"Jestem bardzo zadowolony. CSKA to dobry zespół i zasłużenie wygrał". Przepraszamy, że po moim strzale głową piłka nie trafiła do sieci LiTeX. O mojej przyszłości, mogę powiedzieć, że na razie pozostanie, ale za dwa dni może będzie inaczej", skomentował Nei, który blisko jest przejścia do Wisły Kraków.

edit:
Jeszcze coś:

Jednocześnie historia z przejściem napastnika Nei do Wisla (Kraków) w końcu została zamknięta. Brazylijczyk uzgodnił warunki z mistrzem Polski i teraz musi podpisać 3 - letni kontrakt.

łuk79 05.08.2008 10:57

Podobno sie nie dogadali jeszcze

http://cska.gol.bg/article.php?id=38049

wiśnia 05.08.2008 11:14

Skrzynski zastapi Jodłowca?
Polonia zaprasza na kilkudniowe testy bylego pilkarza Cracovii,wiaze sie to najprawdopodobniej z odejsciem z klubu Tomasza Jodłowca.Utalentowanego obrońcę cały czas w swoim zespole widzieliby szefowie Wisły Kraków.Nie wykluczony jest również transfer pilkarza za granicę.

goool.pl

devios 05.08.2008 11:57

Byłoby świetnie, gdyby Jodłowiec przyszedł. W końcu byłby zmiennikiem, albo nawet następcą Głowy i Clebera. A takiego piłkarza w tej chwili potrzebujemy najbardziej.

łuk79 05.08.2008 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez devios (Post 579534)
Byłoby świetnie, gdyby Jodłowiec przyszedł. W końcu byłby zmiennikiem, albo nawet następcą Głowy i Clebera. A takiego piłkarza w tej chwili potrzebujemy najbardziej.

Ale nie przyjdzie!

Styk83 05.08.2008 13:41

Nowy odcinek w Brazylijskiej telenoweli pod tytulem Nei w Wisle :

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13601

szczaq21 05.08.2008 14:00

Małecki w Zagłębiu?

Jak informuje serwis sosnowiec.info.pl, Patryk Małecki może być zapowiadaną niespodzianką Zagłębia Sosnowiec. W rozmowie z serwisem 11.pl, prezes Zagłębie Paweł Hytry potwierdził, że są prowadzone rozmowy z Wisłą.

- Prowadzimy rozmowy z kilkoma piłkarzami. Nadal mamy kontakt z Wisłą. Wszystko zależy od ich transferów - powiedział nam prezes sosnowieckiego klubu.

- Byłoby to dla nas ogromne wzmocnienie, znamy już dobrze tego zawodnika. Dodatkowym jego atutem jest to, iż spełnia wymóg młodzieżowca. Cały czas czekamy aż po ciężkiej kontuzji powróci Tomek Szatan. Gdyby dodać do niego Patryka, sytuacje z młodzieżowcami mielibyśmy więcej niż dobrą - mówi trener sosnowiczan Piotr Pierścionek.

Patryk Małecki w rundzie wiosennej sezonu 2007/08 występował już w barwach drużyny z Sosnowca, będąc na wypożyczeniu z Wisły Kraków. Zawodnik był wyróżniającą się postacią w drużynie. Rozegrał 11 spotkań, w których strzelił 2 bramki. Potrafił zmobilizować drużynę, a wielokrotnie nie szczędził ostrych słów w kierunku kolegów z drużyny. Wypożyczenie Małeckiego byłoby wyraźnym wzmocnieniem kadry drużyny z Sosnowca.
źródło: SKWK / 11.PL

a co do Neia to inne ifo: http://futbol.pl/index_2501.php?a_25...f49414ff92b85d

saklak1906 05.08.2008 14:06

http://www.futbol.pl/index_2501.php?...0fccf814961c26

Ciag dalszy spekulacji

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl