![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Wg transfermarkt wydalismy prawie milion ojro, a jeszcze kontrakty. A oni 60tys euro + kontrakty :P
|
Ktoś wie jak wygląda meczowa osiemnastka Litexu? Bo z tego co piszą w mediach to nie zagra Thiago Miracema (kontuzja) i Berberović (bliski transferu).
|
ten kto pisał artykuł o wyprzedaży w Litexie nie wcześniej niż po meczu z Wisłą zapomniał że przegrany tego pojedynku nadal ma szanse na LE
|
Litex jest do ogrania, nawet na wyjeździe.
Nie po to Wisła sprowadzała takich graczy jak Pareiko, Melikson, Iliev czy Genkov żeby teraz obawiać się Bułgarów jak Barcelony. Rywal jest w zasięgu, a nasi piłkarze jeśli zagrają skoncentrowani i unikniemy głupich błędów w defensywie powinniśmy sobie poradzić. Liczę przede wszystkim na wymienionych już przeze mnie wyżej Meliksona, Ilieva i Genkova. Ciekawe jak po kontuzji zaprezentuje się Kirm. Jeśli poważnie myśli o powrocie do pierwszego składu to musi pokazać, że ma do zaoferowania więcej niż chociażby Małecki. Na lewej obronie zagra Diaz czy Paljić? Bo w tygodniu różne informacje można było znaleźć w prasie/na forach. Mam też nadzieję, że Gervasio dostanie szansę w drugiej połowie. Mógłby wejść na lewe skrzydło. |
Cytat:
Gramy pierwszy mecz na wyjezdzie więc jesteśmy w zajebiście komfortowej sytuacji i należy to wykorzystać, koniec kropka. Ale z podejściem jak u trenera który będzie zadowolony z 1-1 to może być o to cięzko. Oni powinni wyjść z pianą na mordzie i być nastawieni że jak wygrają 3-0 to zawsze mogłoby być lepiej! Inaczej skończy to się jak z Polonią B, Koroną czy Podbeskidziem. Brak wyeliminowania Litexu mając taki skład jaki mamy to będzie kompromitacja, tyle. |
Cytat:
|
Cytat:
*Apropos składu - szeroki to on jest, natomiast jeśli popatrzymy na jakość piłkarzy to jest raptem kilku "wybitnych" - Melikson, Iliev, Małecki, Chavez, Pareiko. Nie chcę się spierać o to kto wybitny a kto nie bo każdy z was kogo innego umieściłby na tej liście, chodzi mi tylko o fakt że tak naprawdę mamy drużynę przeciętną (Sobolewski, Paljic, Lamey, ...) z kilkoma indywidualnościami. Nie można mówić och, jaką mamy zajebistą kadrę bo nie mamy w niej 10 "Meliksonów" z Pareiką na bramce. Kadrę mamy szeroką, co stanowiłoby atut gdybyśmy z Liteksem grali za 2 miesiące - wtedy trener miałby pełny obraz kto lepiej gra na danej pozycji, jaką formę ma aktualnie, jakieś warianty gry itp. Teraz wypadł nam Mały, ale czy tak naprawdę mamy kim go zastąpić? Jasne, 5, może i nawet 10 możliwości. Żadna nieprzetestowana, oprócz Meliksona na skrzydle. I nie zdziwię się jak tak to się skończy. (zakładam że Kirm nie w pełnej formie) Dobra, wszystko zostało powiedziane, alea iacta est. |
Cytat:
2) Mam nadzieję, że to dokładnie taka sama zagrywka jak przed Legią: "To oni są faworytem", a potem czwórka :) Cytat:
|
1:1 Maaskanta jest ostrożne, bo widzi, jak każdy z nas, w obronie możemy wyczyniać różne figury, więc liczy, że strzelimy, a jak mielibyśmy coś stracić to ten wynik jest b. dobry. Ta drużyna potrzebuje zagrać dobry mecz z przeciwnikiem na swoim poziomie żeby jej wartość wzrosła, głównie mentalnie. Maaskant o tym wie i wg mnie to najgorszy wynik z pozytywnych jaki może założyć w TRAKCIE meczu więc nie ma o co się spinać. Ja obawiam się jakiegoś karnego bądź czerwieni która może zmienić proporcje spotkania, jeśli nie, to będzie dobrze.
Jak dla mnie nieważne jak, byleby przejść Bułgarów bo prawdziwe granie to 4 runda, ale wtedy będzie na większym luzie, bo wiadomo że plan minimum wykonany i spokojna praca dla trenera przynajmniej do końca roku. |
Dzisiaj przeczytałem w Fakcie ze zagramy starą taktyką 4-4-2 z Genkovem w ataku i z uwaga ... Diazem
To byłoby zaskoczenie nie tylko dla Bułgarów ale pewnie i dla samego Diaza, choć może Maaskant bierze przykład z wizjonerskiej taktyki grania trzema defensywnymi pomocnikami jak Skorża w Legii (Gol, Borysiuk, Vrdoljak) ;) |
myslicie ze dzisiaj takim skladem mozemy pyknac ?
------- Pareiko----------- Lamey-Chavez-Kew-Diaz ----Sobol-----Wilk-------- Iliev---------------Melikson ---------Jirsak-------------- ---------Genkov------------ |
Dzisiejszy mecz jest najwazniejszy od paru lat.. nie wiem jak Wy ale ja mam juz MEGA cisnienie!!!! nie moge sie juz doczekac
|
Bez Berberovicia i Thiago Liteks zagra pewnie z takim ustawieniem: Vinicius - Josse, Nikołow, Bodurow, Zanew - Tom, G.Milanow, Jelenković, Janew - Todorow, Cwetanow.
BTW, Todorow to piłkarz, który grał 12 lat temu w klubie z Łowecza, gdy Liteks grał z Widzewem w el. do LM. |
Cytat:
Za gazetą: "Musimy być w 100 proc. skoncentrowani i walczyć o każdy metr boiska. Jeśli np. zremisujemy tu 1:1, to nie będę niezadowolony, bo to dobry rezultat." W tej wypowiedzi nie ma założenia, gry na remis. Ja to widzę, że gramy o pełną pule pierwsza cześć zdania a w przypadku remisu bramkowego nie będzie załamywania rąk. Dla tego nie rozumiem postów, które sugerują jakoby Maaskant miał grać na remis w tym meczu. Pozdrawiam |
Cytat:
ja to samo ;) ostatni raz miałem tak chyba z Panathinaikos'em. |
Nawet nie przypominaj mi tego meczu z Panathinaikosem, chory przez tydzień po meczu w Atenach chodziłem.
Litex nie będzie murował bramki także powinno się nam łatwiej grać, bo nasz atak pozycyjny nie wygląda najlepiej, tylko, że mając w pamięci to, że Skonto potrafiło wprowadzić zamieszanie w naszej grze obronnej to co będzie jak Litex nas przyciśnie? |
Kursy u buków na dzisiejszy mecz gwałtownie się zmieniły na korzyść Wisły. Ciekawe dlaczego?
|
Cytat:
ps nie chce nawet wyobrażać sobie co tu się będzie działo jak dostaniemy w dupę, bo jak do porażki dojdą stracone pieniądze to huhu.Już jeden trol co postawił kieszonkowe na Śląsk, pokazał kim jest a dziś takich będzie mnóstwo pewnie;) |
a jak 4 runda Panowie, można mniej więcej powiedzieć na kogo wpadniemy ( jak przejdziemy Błg ) ?
Celtic ? Partizan ? Dobrze pamiętam ? Kto jeszcze ? |
Cytat:
|
Lista naszych przeciwników będzie po zakonczeniu III rundy, gdyż może dochodzić do eliminacji "mocniejszych" na rzecz słabszych. Jeśli odpadną 4 rozstawione zespoły, to w IV rundzie rozstawiona moze być Wisła.
|
Cytat:
Glasgow Rangers, FC Kopengaga, BATE Borysów, Maccabi Hajfa, Dinamo Zagrzeb, Rosenborg Trondheim, Partizan Belgrad i APOEL Nikozja. + tak jak rafalek napisał. |
Cytat:
Jeśli wszyscy przejdą dalej, jak któraś odpadnie to kolejna drużyna pod względem pktów która awansowała dalej |
Cytat:
|
Cytat:
Ci z Gowno Prawdy nie byli by sobą ,jakby nie napisali o krwiozerczych i zionących ogniem polskich kibicach. Nieznam Bulgarskiego ale pewnie te teksty z niby to bulgarskich portali w polowie pozmieniali. |
Cytat:
Cytat:
Nie jest tak - milion razy było to pisane - o rozstawieniu możemy też praktycznie zapomnieć.Potencjalnym przeciwnikiem będzie ktoś z tej 5 Glasgow Rangers, FC Kopengaga, BATE Borysów, Maccabi Hajfa, Dinamo Zagrzeb, a jak któryś z tych zespołów odpadnie to zamiast nich w kolejności wchodzą Trondheim, Partizan Belgrad i APOEL Nikozja Chyba żeby z tej ósemki 4 odpadły tp my będziemy rozstawieni ale jest to bardzo mało realne - jak dla mnie cała pierwsza 5 będzie grała dalej. |
było tak dopóki nie wprowadzono nowego systemu jeśli się nie mylę;]
|
Cytat:
Ktoś wcześniej pisał, że na pewno jak już przejdziemy Litex (mam nadzieję, że przejdziemy) to się przejedziemy nawet i po Rangers'ach. Akurat to jest wersja hurraoptymistyczna, bo w przeciwieństwie do Dundee, to taki Celtic czy Rangers prezentują zupełnie inny poziom. Pamiętam, że po meczu z PAO (w czasie, którego trochę za bardzo popiliśmy), budząc się rano, myślałem, że mi się wszystko przyśniło, no i niestety koszmar okazał się prawdą. Ale teraz jest inaczej, przede wszystkim mamy pewniejszego bramkarza przy stałych fragmentach gry - a to jest bardzo ważne na tym poziomie - rzuty rożne, wolne itp. Martwiłem się jak była wzmianka o tym, że Pareiko może nie zagrać, bo niestety w grze na przedpolu Jovanić nie jest zbyt mocny. 1:2 dla Wisły dzisiaj |
Czy Radio Kraków transmituje dzisiejszy mecz?
|
Cytat:
|
Cytat:
Fajnie gdyby trafilo sie nam Dinamo,jezeli przejdziemy Litex. |
Niełatwą do rozwiązania zagadką jest, kogo dziś do gry desygnuje trener Maaskant. W wywiadach ciągle mówi coś o niespodziankach. Widzę kilka opcji:
1. Pareiko - Paljic, Kew, Chavez, Lamey - Sobol, Wilk, Melikson - Kirm, Iliev, Genkov 2. Pareiko - Paljic, Kew, Chavez, Lamey - Sobol, Jirsak, Melikson - Kirm, Iliev, Genkov 3. Pareiko - Paljic, Kew, Chavez, Lamey - Sobol, Jirsak, Melikson - Nunez, Iliev, Genkov 4. Pareiko - Paljic, Kew, Chavez, Lamey - Sobol, Nunez, Melikson - Kirm, Iliev, Genkov Z tym, że w każdej z tych formacji zamiast Paljicia może zagrać Diaz. |
Cytat:
|
Oglądałem Liteks z Mogrenem, widziałem Wisłę ze Skonto. Będę się cieszył jeśli przegramy tylko 0:1 :)
Jeśli chodzi o wielkość klubu to Liteks wypada tutaj dosyć żałośnie, zresztą czego można się spodziewać po 40 - tysięcznym mieście? Niestety piłką jak najbardziej operować potrafią. My co najwyżej umiemy rozgrywać akcje w formacji defensywnej, tj: od Paljicia, przez stoperów, do Lameya :D:D, czyli tragedia w kilku aktach. Tylko Illiev i Melikson coś sobą prezentują w grze kombinacyjnej.Genkov stara się walczyć z obrońcami ale przy tak miernym wsparciu linii pomocy niewiele może zdziałać. Reszta od piłki ucieka, nikt nie chce brać ciężaru gry na siebie, każdy podaje do najbliższego partnera, przeważnie do tyłu, nawet nie do boku..Sobol i Wilk to tylko defensywni, chociaż i ten fakt nie powinien ich usprawiedliwiać przed zupełnym brakiem kreatywności, zwłaszcza, że stoperzy nie umieją rozgrywać piłki. Szkoda, że nie ma Bunozy. Zawodnicy Wisły wiedzieli co mówią doceniając klasę Bułgarów i podkreślając jak trudnym przeciwnikiem będą. Także zachowawczość trenera w wypowiedziach na temat szans Wisły nie bierze się z nikąd, i wątpię aby w jego słowach była jakakolwiek zasłona dymna. No chyba, że jest cudotwórcą? :) Jeżeli Liteks zagra z takim nastawieniem jak dotychczas i podobnież Wisła to w dwumeczu stracimy tak ze 3-4 bramki i pożegnamy się z marzeniami o fazie grupowej.I niestety właśnie to nastawienie, mentalność ma tu znaczenie kluczowe, walka od początku do końca. My tego nie potrafimy. IMO w IV rundzie może być tylko łatwiej, o ile nie trafimy na Rangers'ów czy Rosenborg. Maccabi dostało w rewanżu 3 bramki od Borac'a, a Dinamo jest nadal tylko z Zagrzebia. |
Cytat:
|
Mam nadzieję, że piłkarze są mniej zestresowani niż ich kibice..
|
Cytat:
No to skoro Dynamo jest tylko z Zagrzebia, to co mamy powiedzieć o Litexie?! Weź daruj sobie takie bezsensowne analizy.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl