![]() |
Cytat:
Co do Plizgi to pamiętam jak świetnie sie zapowiadał grajac w Katowicach, jednak troche kontuzje zatrzymały jego rozwój. |
|
o ile twierdze ze sytuacja z Sobiechem to kompromitacja Wojciechowskiego to w tym przypadku przyznaje mu racje , managerowie sa jacy sa , cholerne hieny ...(
|
Do znaFcuF uważających ściąganie "drewnianych przepłacanych polaków" za wyrzucanie pieniędzy w błoto.
Prosze o listę ostatnich 20 transferów z Polskich klubów za kwotę co najmniej 1 mln €, ilu z tych piłkarzy to obcokrajowcy ? Prosta sprawa jeżeli rzeczywiście Ci Polacy sa tacy ^*jowi to dlaczego za granice ściągają właśnie ich, a nie obcokrajowców grających u nas ?? |
Cytat:
|
Cytat:
Tutaj mój niedawny post. [QUOTE]Tylko wiesz te "Gwiazdy Polskiej Ligi" tez był y kiedyś do wyciagnięcia za śmieszne pieniądze. Tylko że wtedy byli według forumowiczów polskimi drewnami, I tak Sandomierski kiedyś bodajże kilkadziesiat tysięcy euro kosztował, Pawłowski miał klauzule 400 tyś €, a Mierzejewski do wzięcia za grosze. Kupisz poszedł do Jagi to do nas też by poszedł. Teraz rozumiesz o co mi chodzi ?? Sztuką jest postawić na chłopaka który puki co jest wart 400 tyś € a gra średnio, by za sezon dwa wyceniano go na 2 mln. A tak najłatwiej powiedzieć że Polacy sa za drodzy i oglądać jak zdolni piłkarze grają w innych polskich klubach ... Edit: a teraz może być że Plizga w Jadze będzie wymiatał lepiej jak Kupisz, i w nastepnym okinku będzie się już zaliczał do owych "gwiazd" na których Wisły nie stać. I wtedy będzie zawodnikiem który "konkurencji się nie boi", tylko co z tego skoro pooglądamy go grającego w Jadze, za granicą albo w reprezentacji. PS. I żeby nie było że jestem jakimś fanem Plizgi, bo według mnie to całkiem dobry ale nie wiele ponad przeciętną zawodnik, Pawłowski jest 3 razy lepszy, a i na pozycję środkowego pomocnika w lidze kilku lepszych Polaków bym wymienił. [QUOTE] |
Bartczak w Jagiellonii
http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=9385 |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Ljuboja MA ZOSTAĆ piłkarzem Legii. No nie powiem, ciekawy MOŻĘ BYĆ transfer.
http://www.transfermarkt.de/de/danij...eler_5630.html Statystyki statystykami, ale piłkarz znany w całej Europie. Dla naszej ligi BYŁBY to transfer na + EDIT: http://www.legia.com/www/index.php?akt=23230 no to ten, szybko mnie poprawili. |
Cytat:
|
Cytat:
http://legia.com/www/index.php?akt=23230 |
Cytat:
|
Cytat:
Grubo :rotfl: |
Ups.. Ljuboja w Legii. Marketingowo - bomba, zobaczymy jak się wkomponuje w drużynę. Nie sprawdzam jego statystyk z ost. sezonu, ale jestem pod wrażeniem transferu. Oby nie przeszkodził Legii w walce o 2 miejsce. :] Pierwsze jest dla Wisły :]
|
Trzeba przyznać, że utrzymali to w tajemnicy do końca, chociaż już wczoraj wieczorem krążyły plotki na mieście.
|
Cytat:
|
Jeśli mam być szczery to zazdroszczę kibicom Legii tego transferu. Być może skończy się tak, że Ljuboja będzie potykał się o własne nogi i strzeli 3,4 bramki ale szczerze w to wątpię i liczę na transfer równie konkretnego napastnika do Wisły.
Ciekaw jestem co pokaże, 1 okazja: superpuchar Polski Wisła - Legia. |
Brawo dla Legii , transferowa rakieta dla całej polskiej ligi , oby tak dalej !
|
Podobno pensja ma być płacona przez zewnętrznego inwestora. Rocznie zarobi 700-800 tys. euro, a do tego pewnie dostał coś za autograf.
|
I spełniło się marzenie Skorży o wysokim napastniku :)
|
Miklas i Jóźwiak na tym zdjęciu wyglądają jak przychlasty :rotfl:
http://www.legia.com/www/images/news...4d921ee1c6.jpg Ale co do samego transferu- pamiętam go jeszcze z czasów gry w PSG, zapowiadał się na wielki talent przed przyjściem do Paryża. A później już tak różowo nie było, tu pograł, tam pograł. Ale ogólnie transfer na plus. Żewłakow i Ljuboja- mam nadzieję, że transfery piłkarzy po 30 dobiegły w tym okienku końca. Nie można budować zespołu tylko na starszych piłkarzach. |
jak sie nie myle w 2008 roku za Skorzy interesowalismy sie Ljuboja, widze ze Jozwiak w marynarce teraz :) ostatnio weszlo.com pocislo mu
|
|
Cytat:
Zobaczymy co z tego będzie ;] Kiedyś przekot, potem w Niemczech ostro dołował, po powrocie do Francji coś się odbudował. W zeszłym sezonie 6 bramek, w jeszcze poprzednim sezonie 10 w Ligue 1. W sumie zobaczymy co znaczy przeciętniak z Ligue 1 w warunkach ekstraklasowych. Tak czy siak - samo nazwisko jest kozackie, dołącza do grona stranieri polskiej ligi z najlepszym CV. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
PS: Jóźwiak naprawdę wygląda jak baba i coś brał mocnego...;o |
T-Mobile przeciez będzie sponsorem ligi :)
|
Tymczasem Śląsk pozyskał nowego bramkarza, Krzysztofa Żukowskiego z I ligowej Floty Świnoujście
http://www.futbol.pl/artykul/104113.html Co do zdjęcia to Miklas z Jóźwiakiem przypominają mi postaci z czechosłowackich bajek i seriali lat dzieciństwa. Beret ewidentnie powinien spróbować sił w kinie:rotfl: |
Cytat:
Szacun dla Jóźwiaka, widać, że jest na bieżąco jeżeli chodzi o przeglądanie weszło. Ciekawe transfery Legii. Ciekawe czy wypalą, bo rok temu też było dużo szumu, a wyszło jak wyszło. |
nie powiem, grubo
|
W Niemczech nie zaszalał od 2007, prawie zero meczy, II skład, aż tak zdołował czy miał jakąś kontuzję? Na nasze ogórki pewnie styknie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie tyle kręcących się w okolicach spadku tylko strzelił 10 goli w Grenoble, które chyba od pierwszej do ostatniej kolejki było ostatnie, a sezon zaczęło od 10 porażek z rzędu. Ot, takie Arles nieco lepsze.. |
No to Legia musze przynać na prowadzenie wyszła jak chodzi o wzmocnienia
Poki co Zawodnik uznany w Europie, fajnie, że do Polski tacy piłkarze przychodza. Nawet pomimo tego, ze to Legia |
Kompletnie nie rozumiem huraoptymizmu kibiców Legii, a tym bardziej niektórych z nas którzy piszą iż zazdroszczą Danijela Ljuboja drużynie ze stolicy. Przyznać muszę że jest to zawodnik który ma sporę umiejętności, którego obycie w najlepszych ligach świata na pewno zaprocentuje. Jest to dobry piłkarz na naszą marną ligę. Powiedzieć trzeba jednak sobie jasno że ten gracz najlepsze swoje lata gry ma za sobą, z roku na rok dołuje coraz bardziej. Płacenie mu za jeden sezon 700-800 tysięcy euro jest dla mnie idiotyzmem. Jest to górowanie kominu płacowego. Nikt tyle w Polskiej lidze nigdy nie dostał, nawet nie udowodnił swoich umiejętności a już dostaje taki kontrakt. Niektórzy przyjmują ten transfer jako przyjście wielkiej gwiazdy, tak jakby przychodził RVN. Nie ma szału jak dla mnie. Podniecać to możemy się my że kupiliśmy gwiazdę o nazwisku Melikson który zrobi nie bywałą kariere mam nadzieje, a nie Legia która kupiła piłkarza na dorobku którzy przyjedzie do kraju (piłkarsko) trzeciego świata trochę pokopie, coś tam strzeli ŁKS-owi a po roku sobie pojedzie dalej zwiedzać świat.
|
To sie nazywa jak na polska lige bardzo ciekawy transfer - Ljuboja to uznana marka, ktora podobnie jak Iliev moze wiele wniesc do ekstraklasy. Widze, ze zmienił swoja ekstrawagandzka fryzure :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl