Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

JrQ- 05.11.2009 17:19

Ani jedno ani drugie.
Po co nam Petrescu, ktory do naszego srodowiska pilkarskiego sie nie nadaje?
A Kazimierski nigdzie nie odchodzi.

wolfy 05.11.2009 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 812545)

A nasze "środowisko piłkarskie" to się nadaje gdzie? Bo na pewno nie do gry w europejskich pucharach.

szczepanwislak 05.11.2009 17:56

może i Dan by się nadawał u nas ale pod warunkiem , że nam zachciałoby się w końcu ciężko pracować na tych jego ciężkich treningach..

W.S 05.11.2009 18:48

Błąd Dana Petrescu polegał na tym ze od razu zaczął ostre treningi nie wiedząc o tym jak się w Polsce trenuje...
Gdyby zaczął stopniowo zwiększać obciążenie to efekty na pewno byłyby lepsze i nie byłoby takiego szoku dla organizmu.

1q2 05.11.2009 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *TS* (Post 812603)
Błąd Dana Petrescu polegał na tym ze od razu zaczął ostre treningi nie wiedząc o tym jak się w Polsce trenuje...
Gdyby zaczął stopniowo zwiększać obciążenie to efekty na pewno byłyby lepsze i nie byłoby takiego szoku dla organizmu.

Szoku dużego nie było - nie pamiętam meczu gdzie siedliśmy kondycyjnie a przypomnijmy sobie że wtedy to był gruby pressing - zresztą wystarczy przypomnieć sobie mecz w Grecji gdzie w dogrywce nasi nadal zapierdalali aż miło a Grecy byli totalnie wykończeni - Petrescu zresztą mówił że musiał powoli zwiększać obciążenia bo inaczej to by same trupy były;)

ps wczoraj w polszicie, a propos meczu Unirei ,pytali Gancarczyka jak to jest na Ukrainie i też stwierdził że tam się konkretniej trenuje - Kuba tez mówił że w Niemczech to jeszcze ostrzej jest niż u Petrescu było - To wydaje się nasz główny problem przez który jesteśmy niżej niż wiele krajów ,które powinniśmy zjadać na śniadanie.

As 05.11.2009 19:00

Petresku jest teraz na fali i do Polski to szybko nie zawita. Ani sie obejrzymy a bedzie trenowal kogos w Championship albo League One w Angli.
Dan nie popelnil bledu, to zarzad popelnil blad dajac sie szantazowac pilkarzykom.

Wojtas 05.11.2009 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 812545)
Ani jedno ani drugie.
A Kazimierski nigdzie nie odchodzi.

Zaraz zaraz...

to Petresku nie nadaje sie do naszego srodwiska ?
czy to nasze srodowsko nie nadaje sie do Petresku??

bo mam nieodprte wrazenie ze ta druga opcja jest wlasciwa :)

JOSE 841 05.11.2009 20:33

Co jak co ale za czasów Petrescu w Wiśle tak jak 1q2 mówi była dobra kondycja był gruby pressing i mieliśmy dwóch dobrych bramkarzy w Pucharach Europejskich Pawełka i tego Rumuna który był zmiennikiem miedzy słupkami dla Pawełka teraz ostał sie Pawełek bynajmniej do stycznia

FraMat 05.11.2009 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 812619)
Petresku jest teraz na fali i do Polski to szybko nie zawita. Ani sie obejrzymy a bedzie trenowal kogos w Championship albo League One w Angli.
Dan nie popelnil bledu, to zarzad popelnil blad dajac sie szantazowac pilkarzykom.

Na razie najpowaznejsze oferty, po pierwszych meczach w LM, to Petrescu ma z Serie A

maksinho 06.11.2009 08:20

Ej wie ktoś może jak Zieniowi idzie w tej jego Skodzie ??

brasilia79 06.11.2009 09:14

ława albo trybuny

arti 06.11.2009 10:59

Nie wiem czy było...
polecam ostatni miesiecznik Magazyn Futbol (ten z Latą na okładce). W nim m.in. wywiad ze starym trenerem Polakowem. Gość m.in. nazywa Łazarka Łajzarkiem i twierdzi, że był prekursorsem handlowania meczami od połowy lat 70-tych. Z kolei ciepłe słowa ma dla Lenczyka.

Lemoniadowy Joe 06.11.2009 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 812888)
Nie wiem czy było...
polecam ostatni miesiecznik Magazyn Futbol (ten z Latą na okładce). W nim m.in. wywiad ze starym trenerem Polakowem. Gość m.in. nazywa Łazarka Łajzarkiem i twierdzi, że był prekursorsem handlowania meczami od połowy lat 70-tych. Z kolei ciepłe słowa ma dla Lenczyka.

tu fragmenty naprawdę ciekawe: http://www.weszlo.com/news/3943

JOSE 841 07.11.2009 13:04

Lemoniadowy to jest chyba jeszcze ciekawsze -----> http://sport.wp.pl/kat,1742,title,Zu...l?ticaid=190fd

szprotson 07.11.2009 16:37

Mączyński dał zwycięstwo eŁKSie w meczu z Wartą

Silvestro 07.11.2009 17:35

Kosowski nie zagra z Rumunią i Kanadą?

Trener APOEL-u Nikozja nie chce zezwolić Kamilowi Kosowskiemu na wyjazd na zgrupowanie i mecze reprezentacji Polski - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".

Trener Ivan Jovanović uznał, że Polak musi być obecny na poniedziałkowym meczu ligowym z APEP Pitsilia, a po nim przygotowywać się do ważnego spotkania Ligi Mistrzów z Atletico Madryt. Nie chce słyszeć o tym, by Kosowski wziął udział w towarzyskich spotkaniach z Rumunią i Kanadą.

Serb często podkreśla, że Kosowski to najważniejszy piłkarz jego drużyny, a jego brak to duże osłabienie. We wtorek pomocnik reprezentacji z powodu lekkiej kontuzji nie zagrał w meczu Ligi Mistrzów przeciwko FC Porto. Jovanović mógł wstawić Polaka do składu, ale wolał, by ten porządnie wykurował się i był gotowy na sto procent do kolejnych meczów. Meczów APOEL-u, a nie reprezentacji.

Mirosław Ryszka, odpowiedzialny w PZPN za sprawy organizacyjne mówi: - Powołania dla kadrowiczów wysłałem faksem 30 października. Minął tydzień, a z cypryjskiego klubu nie otrzymałem jeszcze potwierdzenia otrzymania faksu. Pozostałe zespoły, w których grają polscy kadrowicze już to uczyniły. A dopiero po tej informacji mogę zacząć układać piłkarzowi plan podróży. Przecież nie wystawię Kamilowi biletu w ciemno - informuje Ryszka.

Silvestro 07.11.2009 17:49

I jeszcze szybki wywiad z Kamilem z 23-10-2009 r.

Kosowski: Zawsze płacę gotówką
Kamil Kosowski, gwiazda cypryjskiego APOEL-u Nikozja odpowiada na trudne pytania "Magazyny Sportowego".

MAGAZYN SPORTOWY: Większy talent: Patryk Małecki czy Kamil Grosicki?
KAMIL KOSOWSKI: Patryk Małecki

Który film śmieszniejszy „Stary, gdzie moja bryka?!" czy „Sami swoi"?
„Stary, gdzie moja bryka?!"

Ostatnie wyniki reprezentacji: wstyd czy hańba?
Rozczarowanie.

Nowy selekcjoner Henryk Kasperczak czy Franciszek Smuda?
Maciej Skorża.

Gdzie bardziej leniwi ludzie - Hiszpania czy Cypr?
Na Cyprze.

Przewijanie dziecka czy zmywanie?
I to, i to bez problemów.

Finlandia ze sprite'em czy żubrówka z sokiem jabłkowym?
No, zdecydowanie to pierwsze!

Reprezentacja Polski - będzie comeback czy to zamknięty rozdział?
Wżyciu nic nie jest zamknięte...

Większy zbrodniarz Hitler czy Stalin?
Obaj.

Liga Mistrzów z APOEL-em - fart czy po prostu umiejętności?
Wykorzystanie szansy.

Werona - piękne miasto czy tylko miejsce do pracy?
Piękne miasto.

Porażki Legii Warszawa: radość czy współczucie?
Raczej współczucie.

„Kosa" czy „Kosiarka"?
Jak kto woli, bo dla mnie bez różnicy.

Która liga lepsza na emeryturę - amerykańska MLS czy polska ekstraklasa?
Obie mogą być, zależy tylko, w jakim mieście miałbym grać.

Robert De Niro czy Bogusław Linda?
Robert Więckiewicz.

Korupcja w polskiej piłce - jej rozmiary przerażają czy można było się spodziewać?
Można było się spodziewać.

Przyjaźń z kobietą - możliwa sprawa czy mit?
A na to nie odpowiem.

Pozwoliłby pan żonie pozować do „Playboya" czy kategoryczne nie?
Wolny wybór.

Płatność kartą czy gotówką?
Always cash.

Na koniec kariery jakiś polski klub czy zagranica?
Nie mam pojęcia, ale chyba chciałbym zakończyć w Polsce. Nie wiem.

airborne4009 07.11.2009 19:07

Ten kto pozwolil Jonczykowi odejsc powinien wisiec!!Chlopak co wchodzi na boisko to robi przewage,a Maka?Bedzie z niego chleb,kibice LKS mowia ze to najlepszy rozgrywajacy I ligi.

Coach 07.11.2009 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez airborne4009 (Post 813838)
Maka?Bedzie z niego chleb.

Nie będzie bo Diaz jest lepszy i nie da wygryźć się z pierwszego składu

archi33 08.11.2009 16:36

Zieniu the best ;-)

http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html

Marcinnno 08.11.2009 16:41

jednym słowem wyleczyliśmy zawodnika,aby strzelał teraz dla innych gole..

BRTS39 08.11.2009 16:43

I kur... to skandal co stało sie z Niedzielanem.
Wierzyłem w niego choć pisał blogi. I sie nie pomylilem.

HEDu 08.11.2009 16:44

jak można było go puścić :| najlepszy gracz Ruchu, to co on wyprawia, jaka szybkosc, jaką robi przewage, jak wychodzi na pozycje. Dynamika. Ale Skorża wie swoje, Kosa, Paulista, Niedzielan itp gdzie oni są ? a nawet Dudu.

szczepanwislak 08.11.2009 17:05

Kto wie jakby się grało Andrzejowi u nas gdyby nie ta kontuzja w meczu z Górnikiem i gdyby po tej kontuzji dostawał więcej szans na grę, to błąd , że go nie ma u nas w szerokim składzie, myślę , że dobrym byłby jokerem

Eustachy 08.11.2009 17:07

Ja mysle ze Niedzielanowi najbardziej pomogl wstrzas jakiego doznal odchodzac z Wisly, bo podstawowa roznica jest taka, ze temu Niedzielanowi z Wisly srednio sie chcialo, a temu z Ruchu chce sie bardzo.
Moze podobna metoda wstrzasu (np.pare minut w ME) pomoglaby Brozkowi, ale tylko pod warunkiem ze zima pojawillaby sie jakas alternatywa, bo w innym razie to jednak strzal we wlasne kolano.

Marcinnno 08.11.2009 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepanwislak (Post 814208)
Kto wie jakby się grało Andrzejowi u nas gdyby nie ta kontuzja w meczu z Górnikiem i gdyby po tej kontuzji dostawał więcej szans na grę, to błąd , że go nie ma u nas w szerokim składzie, myślę , że dobrym byłby jokerem

Dokładnie zwłaszcza,że nasi napastnicy obecni skuteczni są jak...

eye63 08.11.2009 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 814209)
Ja mysle ze Niedzielanowi najbardziej pomogl wstrzas jakiego doznal odchodzac z Wisly, bo podstawowa roznica jest taka, ze temu Niedzielanowi z Wisly srednio sie chcialo, a temu z Ruchu chce sie bardzo.
Moze podobna metoda wstrzasu (np.pare minut w ME) pomoglaby Brozkowi, ale tylko pod warunkiem ze zima pojawillaby sie jakas alternatywa, bo w innym razie to jednak strzal we wlasne kolano.

Niezbyt celne dywagacje. Niedzielanowi z Wisły się również bardzo chciało, czemu nie raz dawał wyraz. Jemu potrzeba było przede wszystkim ogrania - zamiast niego szansę w kilku meczach pod rząd dostawał Beto.
Teraz to już takie usprawiedliwianie, dlaczego tak, a dlaczego nie inaczej. Można sobie pisać, że u nas nie miałby tyle miejsca, nie miałby tylu atutów. A mi się wydawało, że facet papiery na granie ma, wystarczy tylko mu dać szansę - pisałem o tym wielokrotnie, to ktoś mówił, że w ME też nie pokazuje nic szczególnego.
Może teraz gdy pokazuje co znaczy w średnim zespole Ekstraklasy, który za nami jest zaledwie kilka punktów w tabeli, a równać się nie może z nami pod żadnym względem, niektórzy łaskawie przejrzą na oczy i powiedzą sobie szczerze - na własne życzenie straciliśmy dobrego zawodnika.

Maciuś 08.11.2009 17:27

Niedzielan idzie na krola strzelcow, my za to wolelismy Beto, bo mial potencjal hehehe.

Musiek1906 08.11.2009 17:34

W Primera Division, w meczu Almeria - Osasuna, bramke na 1:0 w 1 minucie meczu zdobyl... Kalu Uche..
:)

maksinho 08.11.2009 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 814223)
Niedzielan idzie na krola strzelcow, my za to wolelismy Beto, bo mial potencjal hehehe.

Co się śmiejesz - w FM'ie miał :rotfl:

Eustachy 08.11.2009 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 814215)
Niezbyt celne dywagacje. Niedzielanowi z Wisły się również bardzo chciało, czemu nie raz dawał wyraz. Jemu potrzeba było przede wszystkim ogrania - zamiast niego szansę w kilku meczach pod rząd dostawał Beto.
Teraz to już takie usprawiedliwianie, dlaczego tak, a dlaczego nie inaczej. Można sobie pisać, że u nas nie miałby tyle miejsca, nie miałby tylu atutów. A mi się wydawało, że facet papiery na granie ma, wystarczy tylko mu dać szansę - pisałem o tym wielokrotnie, to ktoś mówił, że w ME też nie pokazuje nic szczególnego.
Może teraz gdy pokazuje co znaczy w średnim zespole Ekstraklasy, który za nami jest zaledwie kilka punktów w tabeli, a równać się nie może z nami pod żadnym względem, niektórzy łaskawie przejrzą na oczy i powiedzą sobie szczerze - na własne życzenie straciliśmy dobrego zawodnika.

Musze przyznac racje, ze rzeczywiscie lepiej bylo dac szanse Niedzielanowi zamiast Beto, o ktorym niektorzy juz po pierwszych treningach i sparingach pisali, ze jest niecodzienna kloda i jedyna zalete jaka posiada (w oczach Skorzy) jest wzrost. Ale co do tego, ze Niedzielanowi z Wisly bardzo sie chcialo, trudno sie zgodzic majac w pamieci mecze, w ktorych jego obecnosc na boisku byla ciezko zauwazalna, a najczestsza czynnoscia przez niego wykonywana bylo odgrywanie pilki do tylu...
No chyba, ze sprawa jest bardziej zlozona i szkopul tkwi takze w systemie gry Skorzy, gdzie mozolny atak pozycyjny nie obejmuje zbytnio pojecia ruchu bez pilki, a neutralizacja poczynan przeciwnika bierze gore nad gra kombinacyjna, czy stwarzaniu przewagi ofensywnymi wejsciami ze skrzydel.

BRTS39 08.11.2009 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 814188)
jak można było go puścić :| najlepszy gracz Ruchu, to co on wyprawia, jaka szybkosc, jaką robi przewage, jak wychodzi na pozycje. Dynamika. Ale Skorża wie swoje, Kosa, Paulista, Niedzielan itp gdzie oni są ? a nawet Dudu.

Łatwo teraz tu pisać jak pół roku temu forum ze znawcami piłki noznej na czele krzyczało zeby go sprzedac .

Z drugiej strony racja ze Skorza nie dal mu szansy

kolend 08.11.2009 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 814215)

Niedzielan po kontuzji w Wisle nie dostał prawdziwej szansy, wg mnie nie dostał nawet pół szansy. W Chorzowie prawie jednoosobowo odmienił drużynę. Pokazuje się w przodzie, na skrzydle, rozgrywa, asystuje, strzela bramki. Przy nim, świetnie grającym - łatwiej pokazują się inni. Nikt nie przewidzi kontuzji czy poważnych spadków formy, ale w tym momencie w Wiśle nie ma tak dobrze grającego napastnika. Jak by się sprawdzał teraz Andrzej - już się nie dowiemy.

nesta 08.11.2009 17:55

Kto pisal to pisal... Ja mowilem od poczatku, ze warto dac mu szanse po kontuzji. To byla dluga przerwa i oczywiste bylo, ze musi troche czasu uplynac zanim wroci do formy. Nie rozumiem dlaczego Skorza wybral nie trafiajacego do bramki z paru metrow Cwielonga, a podziekowal Niedzielanowi ?
Co szkodzilo go zostawic jeszcze na ten sezon zeby spokojnie dochodzil do siebie po kontuzji, przepracowal caly okres przygotowawczy i dopiero po kilku pelnych meczach ocenic czy sie nadaje ?

Marcinnno 08.11.2009 18:00

http://www.weszlo.com/news/3998

kolend 08.11.2009 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 814240)
Co szkodzilo go zostawic jeszcze na ten sezon zeby spokojnie dochodzil do siebie po kontuzji, przepracowal caly okres przygotowawczy i dopiero po kilku pelnych meczach ocenic czy sie nadaje ?

Zgaduję - jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o? No i może wiek. Po kilku pełnych meczach ocenić czy sie nadaje? Po jakich kilku pełnych meczach? W ME? Będę się powtarzał - Niedzielan nie dostał nawet pół szansy po kontuzji. Dlatego nigdy się nie dowiemy, jakby sie sprawdził w takiej formie w Wiśle. Tak samo jak się nie dowiemy, czy jakis junior nie zagrałby lepiej od Łobodzińskiego na skrzydle...

Peroslaw88 08.11.2009 18:05

Wisła źle zrobiła, że Niedzielana nie wypożyczyła.

Eustachy 08.11.2009 18:28

element - jak juz schowasz lopate i przestaniesz kopac, to moze laskawie wyjasnisz co chciales przekazac, bo nie bardzo rozumiem :)
moze po prostu nie znane jest ci pojecie hipokryzji ?

szorstki 08.11.2009 18:56

Przypadek Niedzielana dla mnie pokazuje jedno - jak się polskiego piłkarza nie kopnie w dupę i nie przestanie płacić kupę forsy za opierdalanie to zawsze będzie tu panował minimalizm. Niedzielan dzisiaj zasuwa bo gra za małą kasę (duuużo mniejszą niż we Wiśle). Jak będzie grał dalej dobrze to dostanie angaż gdzie indziej, gdzie zapłacą x razy więcej. I forma mu opadnie.
Nie mówcie, że Skorża nie dawał Niedzielanowi szans. Dawał znacznie więcej niz Andrzej na TAMTEN czas na to zasługiwał. Miał trzymac na boisku goscia, który grał piach potworny ? Tylko po to żeby się odbudował ??? No to miał szanse w ME.... ale tam mu się też nie chciało/ nie był w stanie / trawa była za wysoka.
Nie mówię, że należało trzymać Beto, ale nie było wtedy oprócz Brożka i Boguskiego ŻADNEGO innego napastnika, który by zasługiwał na grę. Niedzielan w ówczesnej formie zwłaszcza.
I jeszcze - jak odchodził Niedzielan to połowa forum mówiła albo krzyż na drogę albo powodzenia w innym klubie. A teraz histeria bo strzelił 6 goli w 13 meczach. I to komu? Polonia W., Cracovia, Odra, Lechia i Jagiellonia. Sama czołówka tabeli ;) To może jeszcze Sobiecha weźmy ? Rany - gość ma juz 5 goli ! Lepszy jak Brożek !!
Rozumiem, że piątkowa porażka i zupełne lamerstwo naszych napadziorów podnosi do tej pory ciśnienie ale... więcej lodu poniektórym zalecam.

Ogryzek 08.11.2009 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 814249)
Wisła źle zrobiła, że Niedzielana nie wypożyczyła.

Ale przecież on miał z nami 3 letni kontrakt podpisany. Jak po 2 latach leczenia "doszedł" do siebie to na ostatni rok chciałeś go wypożyczyć?

Jest jeden aspekt - Andrzej zarabiał 250 tysięcy EUR i może to było przyczyną że bez żalu się z nim pożegnano. Nie znaczy że "za dużo" czy "za mało" w porównaniu do innych (Łobo, Marcelo) ale piłkarz jednak nie "leczył" się (bo trudno mówić że grał) za czapkę gruszek. Szanuje go że odszedł a nie jak Dawidowski.....

Wypożyczać to należy młodych piłkarzy żeby się ograli (oczywiście jeśli mamy z nimi długoterminowe kontrakty) a nie weterana który musi dobrze grać za takie pieniądze jakie dostaje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl