Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

For_FuN_ 09.09.2009 22:09

Lato mowi w TVN24, ze Majewski poprowadzi 2 ostatnie spotkania, a wsrod kandydatow na selekcjonera jest tez Skorza.

gigant 09.09.2009 22:10

Łysy wymienił Skorżę jako jednego z ewentualnych następców, chyba go dopiero łapie, stawiam juz koło 3 promili.

MaG* 09.09.2009 22:11

gdzie te wywiady w tvp nie puścili a to by był najlepszy punkt programu

MatMario 09.09.2009 22:11

Był jeszcze Piechniczek jako kandydat na trenera :)
Ale najważniejsze elDoktoro dostaję kadrę na dwa mecze!!
Już to widzę wygrają te dwa mecze i zostanie trenerem. Na 100% jest taki plan w pzpn żeby go na selekcjonera wkręcić.

Bronex 09.09.2009 22:13

Yes!!!! Yes!!! Yes!!! Doktor Stefan Majewski tymczasowo. No już widzę Dziółka, Polczak ,Krzywicki, Wasiluk....

Pan Jotka 09.09.2009 22:13

Skorza???? Nie no....Zarty wolne. Jak dotad Maciek sie nie sprawdzil na arenie miedzynarodowej. Dajmy sznase Smudzie bo naprwde to jest koles , potrafiacy wykrzesac cos z ludzi na jeden mecz. A tyle przeciez tylko raz na msc trzeba , zeby kadra zagrała.

For_FuN_ 09.09.2009 22:13

Moze powolaja Janote, Salomona, Kokoszke i Jodlowca na te najblizsze 2 mecze. Chcialbym ich zobaczyc, a gorzej grac napewno nie beda.

DysoN 09.09.2009 22:14

Slowency sie zachowali dzis bardzo niehonorowo :( Kto to widzial zeby tak szybko biegac ?? Tak sie ustawiac w obronie ze pilki nie mozna podac? Nie dali nawet wygrac odpowiedniej iloscu pojedynkow jeden na jeden. Czy oni nie wiedzieli ze Blaszczykowski gra w Borusii, Lewandowski w Szachtarze co zdobyl PUEFA a Boruc w Celticu?? Wstydu nie maja, tylko chamstwo i brak szacunku pokazali. Jestem nimi rozczarowany.

P.S. A na Wembley bylo kiedys 1:1 !!!

flamengista 09.09.2009 22:14

Ja uważam, że dobrze się stało. Warto dostać łomot, by zrozumieć na czym się stoi. Kompromitacja ze Słowenią wyjaśniła 2 rzeczy.

1. Niezbyt odkrywcza - Leo out. Szaranowicz powiedział dobrze w studio - zwolnić go należało po Euro 2008, gdy nie widział żadnej winy u siebie. Po tych eliminacjach liczba leofilów została zredukowana do zera. Beenhakker zostawia nas na samym dnie. Jesteśmy w grupie jedynie lepsi od San Marino - tak źle nie było nigdy, w całej historii reprezentacyjnej piłki.

2. Boruc - out. Szanuję Artura, to świetny bramkarz w Celticu ale nie w reprezentacji. Choruje na tą samą chorobę co Wandzik, czy piłkarze z pola - Warczycha, Gilewicz czy Wichniarek. Świetni w swoich klubach, kiepscy w reprezentacji. Boruc w tych eliminacjach przegrał nam 3 mecze, choć dzisiaj i z lepszym bramkarzem pewnie trudno byłoby o lepszy wynik. To nie przypadek, po prostu ten piłkarz nie sprawdza się w kadrze.

Zostają ostatnie dwa mecze i trzeba budować nową drużynę. Nową, a więc z myślą o Euro 2012. Dlatego można spokojnie podziękować starszym zawodnikom: Krzynówkowi, Żewłakowowi, Lewandowskiemu, Bosackiemu. Grać muszą młodzi, przed którymi przyszłość: Obraniak, Lewandowski Robert, Peszko, Małecki, Bandrowski, Rzeźniczak. Do nich dołożyć tych, którzy za 3 lata nie będą starymi repami: Brożków, Gancarczyka, Golańskiego, Murawskiego.

Niestety, trzeba się oswajać z myślą o poszukiwaniu wzmocnień poza granicami. To raczej nieuchronne. Ze swojej strony powiem, że wolę strategię a'la Obraniak, zamiast rogeromanii. Kilku zawodników w Niemczech, Francji, ale także Brazylii i Argentynie, mających polskie korzenie spokojnie mogłoby dołączyć do kadry.

A co do trenera... Kandydatów jest co najmniej kilku. Jeśli to ma być Polak, bierzmy pewniaków: Franciszka Smudę, albo Oresta Lenczyka.

Awe 09.09.2009 22:14

Jak dla mnie to nie ma następcy. Jedynie Skorża ale mam nadzieję, że jeszcze nie teraz. Ja bym postawił na Smudę.

wisl@k_TS 09.09.2009 22:16

"Skorża Maciek, nie rusz Maćka bo zginiesz!"

A tak poważnie to kadra należy się do Smudzie, moim zdaniem to wymarzone miejsce dla niego. Skorża, patrząc po europejskich pucharach, nie bardzo.

PS. Najlepszy byłby Orest :)

speedfashion 09.09.2009 22:16

Polska piłka chyba już upadła.Sama zmiana trenera to nie wszystko, bo nic nie da spryskanie liści jak korzenie są zepsute. Niech ktoś tą całą bandę starych ramoli rozgoni, cały PZPN, to jest dramat.
Polska liga jest w zasadzie bez sensu, sportowe wyniki były (i nadal są) wypaczane przez jakies układy, procedury - rywalizacja niby jest, ale i tak pozostaje niesmak.
Ci, którzy są powoływani do kadry, w większości na to nie zasługują, natomiast grypa uczciwie pracujących i robiących postępy jest olewana.
Jak kadra ma być na poziomie, skoro wszystko inne kuleje?
Wiem, ze to było już poruszane setki razy, ale musiałem się wyżalić. Przepraszam.

iiYama 09.09.2009 22:19

Dobra, w tym podsumowaniu się mocno pomyliłem, zupełnie z głowy pisałem więc źle to świadczy o moim stanie wiedzy...

Kazimierczaka pamiętam z Boavisty, gdzie nawet sporo grał i niezłe recenzje zbierał. Podobnie jak Rafał Grzelak.

Moja teoria spiskowa głosi że Benhakeer miał konflikt z szefem Lato i śmietanką z Miodowej. Miał dość Polski, ciągnęło go do Rotterdamu ale herszt bandy nierobów trzymał go w szachu kontraktem. Holender olał więc zupełnie sprawę a może i specjalnie zaszkodził ( dziwna ociężałość naszych, powołania z kosmosu, cyrki z Obraniakiem ) reprezentacji aby znalazło się dość powodów do rozwiązania z nim umowy. Kamera nie pokazuje wszystkiego ale nie widać po holendrze aby boisko wywierało na nim jakiekolwiek wrażenie. Lub też piłkarze dołożyli swoje. To chyba najgorsza z możliwych hipotez.

A co do nast. to chyba jednak Smuda najlepszy. Przynajmniej jest nadzieja że będą odpowiednio umotywowani. Jest tylko jedno ale, Arboleda nie zagra, no chyba że i on ma polskie korzenie ...

diablo885 09.09.2009 22:22

Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.. dziadek na oucie a pewnie gdyby awansowal do mistrzostw to moze by chcieli z nim znowu przedluzyc do euro.. teraz mam nadzieje ze Franek Smuda zostanie selekcjonerem i przez te 3lata zbuduje zespol ktory bedzie mogl powalczyc z najlepszymi tak jak to robi miedzy innymi kadra koszykarzy

brylant17 09.09.2009 22:22

najlepszy kandydat Jan Tomaszewski

Mareq 09.09.2009 22:22

W tvn24 wykręcili do Stefka Majewskiego a dodzwonili się do Radka Majewskiego :rotfl:
Przynajmniej jest wesoło .

For_FuN_ 09.09.2009 22:23

http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html - to pokazuje, jaka ta grupa byla latwa. Slowacy wygrywaja ze Slowenia i wracamy do gry :D.

tylko_na_kilka_dni 09.09.2009 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 791097)
W tvn24 wykręcili do Stefka Majewskiego a dodzwonili się do Radka Majewskiego :rotfl:
Przynajmniej jest wesoło .

kurcze to bylo niesamowite. Dzieki tvn za kupe smiechu na koniec dnia :D

KoPer 09.09.2009 22:24

najlepsze jest to, że teraz nasza kadra przez 2,5 roku nie zagra żadnego meczu o punkty

leyzer87 09.09.2009 22:26

Na pocieszenie:

Wyspy Owcze 2-1 Litwa

Mołdawia 1-1 Gracja

Liechtenstein 1-1 Finlandia

brylant17 09.09.2009 22:26

Ale mamy zapewniony start na Euro 2012 :lol:

For_FuN_ 09.09.2009 22:26

Radek Majewski zszokowany, ze zostal wybrany na selekcjonera ;).

flamengista 09.09.2009 22:27

Na pocieszenie dodam, że można gorzej. Finlandia zremisowała z Liechtensteinem. Wprawdzie na wyjeździe, ale jednak.

Choć z drugiej strony, jak pomyślę jak męczyliśmy się z Finami...

qubu 09.09.2009 22:33

Z Majewskich wole Radosława jako trenera 1 drużyny.

simone 09.09.2009 22:36

Kilka przemyśleń po- wątpliwej jakości- widowisku, które zafundowali nam nasi grajkowie...

Po pierwsze.
Dwa ostatnie mecze gramy jednym napastnikiem. Dlaczego, skoro i tak nie mamy nic do staracenia? Może my "prymitywni" Słowianie nie jesteśmy w stanie zrozumieć i pojąć zachodniej myśli trenerskiej "jaśnie oświeconego" Holendra, może to jest poza granicami naszego umysłu, może tak grają wszędzie tylko nie u nas...? Nie, aż tak tępi nie jesteśmy! Gramy o wszystko (który to już raz), mija pierwsza połowa, przegrywamy 2-0 i jakie są zmiany? Nawet łebek co w podstawówce gra klasowe wpadłby na "genialne" rozwiązanie- wzmocnić napad, ale nie Benhauer na boisko wpuszcza Łobo. Na ławce siedzi Lewandowski i Smolarek, a na trybunach (sic!) Sagan. Tego nawet głupotą Leo nie można nazwać, to podpada pod sabotaż! I tak o to pierwsze poważne zagrożenie bramki przeciwników stwarzamy w 70ej minucie.

Po drugie.
Druga bramka dla Słoweńców. Mamy przewagę liczebną, czterech naszych kontra dwóch i co? I pada bramka. Nas truchtają w pogoni za kontrą, przeciwnicy zapierdalają jakby mieli motorki w dupach. Nasi dostali trochę luzu, nie byli "piłowani" ostro, bo ponoć ktoś (specjalista od TiT) kiedyś tam sobie wymyślił, że to im doda lekkści i świeżości... Czy my do ****y nędzy jesteśmy Canarinhos?! Nie, naszym "pro" piłkarzom trzeba bata nad głową, kogoś takiego kim dla ówczesnych siatkarzy był Wagner (ps. Kat). Jak można wytypować meczowy skład nie wiedząc w jakiej formie fizycznej są piłkarze?! Po co ktoś kiedyś wymyślił testy spawnościowe, nie można było tego spawdzić? To po jaką cholerę są zgrupowania?! Kirm zapierdalał aż miło (dwie asysty) on gra w "naszej ukochanej ekstraklasie", w tej samej w której produkują się zapomnani- Małecki lub niechciani (po jednym meczu- sic!) Głowacki- mistrzowie Polski i liderzy Ekstraklasy...

Po trzecie.
Sprawy kadrowe. Skoro dajemy dupy, to dlaczego na miłość boską gramy tymi sami piłkarzami? Co w kadrze robią takie "asy" jak Żewłakow, Dudka (o naszej lepiej się nie wypowiadać, po co kopać leżącego...) Krzynówek czy Borubar (może nie dał dupy, ale dwie pierwsze bramki były do wybronienia, czy my nie mamy innych bramkarzy?). Jeśli nie dajemy rady "zachodnimi" to może nadeszła "wielkopomna chwila" by zagrać krajowymi...

Po czwarte.
Honor. Nie wiem jak Wy, ale jak ja bym dał dupy (będąc na miejscu Leo) podał bym się do dymisji. Ale skoro broni go "genialna" umowa, to po co się pozbywać "dobrego trenera", skoro Kasper mógł to dlaczego nie Leo...

0 22 09.09.2009 22:38

Cytat:

2. Boruc - out. Szanuję Artura, to świetny bramkarz w Celticu ale nie w reprezentacji. Choruje na tą samą chorobę co Wandzik, czy piłkarze z pola - Warczycha, Gilewicz czy Wichniarek. Świetni w swoich klubach, kiepscy w reprezentacji. Boruc w tych eliminacjach przegrał nam 3 mecze, choć dzisiaj i z lepszym bramkarzem pewnie trudno byłoby o lepszy wynik. To nie przypadek, po prostu ten piłkarz nie sprawdza się w kadrze.
Szybko zapomniales o mundialu 06, euro 08 etc. Aczkolwiek zgadzam sie, ze zawalil te eliminacje.

Wojtas 09.09.2009 22:39

Monolog Szpakowskiego przez ostatnie 10 minut,przerywany stękaniem Juskowika "yyy ,zgadzam sie Darku" ,wydawał sie jakby z kartki czytany ,czyzby Szpak wiedzial o dzisjszej wtopie i ladnie to wszyytko podsumował :D :D

A tak na powaznie ,to to co dzis bylo to jakas zbieranina amatorow ,ktora nie zasluzyla na nic.Sprzedawcy wedlin i mechanicy samochodow z San Marino mieli by dzis wiecej checi i jakiegokolwiek pomyslu od bandy tych nierobów.

A ten "international Level : niech wyp****** ,patrzec na niego nie moge,niech wezmie jeszcze do Feyenordu swojeg Smolarka i tam kontynuujae jego promocje.

Ogolnie to jestemy w jeszcze głebszej czarnej dupie niz w momencie kiedy boski Leo ta kadre obejmowal ,dobrze ze dziadki z PZPN przynajmiej na darmowa wycieczke do RPA nie pojada

Ogolnie to usiasc i plakac jak babrzemy sie w tym syfie ....a co najlepsze glowni winowajcy na gorze maja i beda sie mieli bardzo dobrze.

flamengista 09.09.2009 22:41

Simone,

przecież Don Leo od co najmniej pół roku daje jasno do zrozumienia, że ma nas wszystkich w 4 literach. I czeka na to, żeby go zwolnić wypłacając cały hajs zapisany w kontrakcie.

Więc mnie nie dziwi, że nie wpuścił 2 napastników. Ani, że z Irlandią też graliśmy 1 zawodnikiem w ataku. On już dawno stracił serce i zapał do tej roboty.

Obawiam się też, że po meczu z Irlandią nasi też ostatecznie stracili wiarę w Leo i nie podjęli walki. Mecz przegrali jeszcze przed jego rozpoczęciem. Tacy zawodnicy, jak Krzynówek i tak wiedzą że dla nich już w kadrze miejsca nie będzie. Więc dbali o zdrowie, bo pozycję w klubie mają i tak słabą. Więc po co im kontuzja.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 791115)
Monolog Szpakowskiego przez ostatnie 10 minut,przerywany stękaniem Juskowika "yyy ,zgadzam sie Darku" ,wydawał sie jakby z kartki czytany ,czyzby Szpak wiedzial o dzisjszej wtopie i ladnie to wszyytko podsumował :D :D

Młody jesteś, więc nie pamiętasz. Szpaku ma taki tekst przygotowany od zawsze, wykuty na blachę. Głosił go nieustannie pod koniec wszystkich eliminacji - aż do czasów Engela i Janasa. Z przykrością odnotowuje jednak nieznaczny spadek formy - po trójce Scholesa na Wembley (w tym jednej ręką) Szpaku wygłosił takie expose, że były tylko dwie opcje: upić się, albo wieszać. Dziś tylko się uśmiechnąłem:-D

kot 09.09.2009 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tylko_na_kilka_dni (Post 791055)
o co im chodzilo z tymi drewnianymi domkami. Pytam powaznie.

No i Ci Polacy od przeciągłego skandowania Leeeeeoooooooo, powinni wyjść ze swoich drewnianych chatek, tak jak im to swego czasu sugerował ich idol i w pogoni za holenderskim katem wszystkich prowadzonych przez niego reprezentacji, zamienić te chatki na drewniane wiatraki holenderskie. Krok po kroku powinni oni pieszo zmierzać do Holandii.

Osiągnęliśmy wraz z Leeeeeeeeooooooooo depresję holenderską w skali 1 km poniżej jakiegokolwiek poziomu. Teraz czeka nas odbudowa naszej piłki, najpierw do poziomu zero a potem już wyłącznie powyżej poziomu zero. Tylko jakoś na rozległym horyzońcie nie widać cudotwórcy, który potrafi zamieniać drewno na marmury a niestety najgorsze w tym wszystkim jest właśnie to, że wraz z kibicami Leeeeooooooo, większość naszych piłkarzy i działaczy, także nie chce wyjść ze swojego drewnianego i zepsutego podwórka polskiej piłki i pomóc nawet samym sobie. Wolą jak muchy do lepu, trafiać kolejno do wrocławskiego aresztu, zamiast transferować się do lepszego świata piłki.

For_FuN_ 09.09.2009 22:42

Najpierw znajdzcie bramkarza, ktory gra w klubie i ktory w dodatku dobrze gra, a potem wyrzucajcie z kadry Boruca.

Jedynie Krzynowek i Zewlakow(nomen omen nasz najlepszy srodkowy obronca) pozegnaja sie z kadra, innych zmian nie przewiduje. Bosacki nie bedzie brany pod uwage, bo to byla zawsze zapchaj dziura.

Krissu 09.09.2009 22:42

Hm..

Może to ja źle Latę zrozumiałem (co w sumie uważam za oznakę, że jeszcze z moimi szarymi komórkami nie jest tak źle)...

Ale mi się wydawało, że on o Skorży mówił nie w kontekście objęcia kadry na stałe tylko na te dwa najbliższe mecze.

iiYama 09.09.2009 22:47

Bójcie się mnie, bójcie ... :rotfl:

http://bi.gazeta.pl/im/6/4004/z4004296X.jpg

flamengista 09.09.2009 22:47

For_Fun,

proponuję Pawełka. Babole puszcza identyczne jak Boruc, natomiast jako atut mogę dodać, że jeszcze nie zawalił żadnego meczu w kadrze. Co więcej, jego zawalone gole w Wiśle rzadko kiedy miały poważne konsekwencje dla wyniku meczu, a co dopiero sezonu.

A na poważnie: wolę rezerwowego Arsenalu Fabiańskiego, niż grającego w Celticu Boruca.

Marszałek 09.09.2009 22:52

Reasumując. Za trzy lata Euro. A stan na dziś. Na widoku nie ma żadnego poważnego trenera z dokonaniami wychodzącymi poza naszą zaściankową piłkę. Czyli są to trenerzy w gruncie rzeczy archaiczni. Po drugie brak nowych, młodych zawodników na horyzoncie, którzy potrafiliby przyjąć piłkę w biegu. Lewandowksi, Brożek tego nie potrafią. Szkolenie nie istnieje. I co najgorsze. Nad tym wszystkim władze sprawuje hmmmm żeby nie obrażać, napisze ot tak,Grzegorz Lato. Czyli wiadomo kto. Powiem Wam tak. H...wo to wygląda. I obawiam się,ze nasza pozycja w tabeli jest wypadkową tego jak się u nas piłkę kopie.

flamengista 09.09.2009 22:56

Marszałku,

Ameryki żeś nie odkrył. Najprawdopodobniej za 3 lata odegramy na turnieju rolę Austrii czy Szwajcarii. W zasadzie już teraz mogę na to postawić 100 zł, jeśli tylko jakiś serwis przyjmuje na to zakłady.

Jest tylko jedna szansa na zmienienie nieuchronnego: hurtowe powołania cudzoziemców z polskimi korzeniami. Z 11 zawodników klasy Obraniaka znajdziemy na pewno, trzeba tylko chcieć.

Pytanie, czy tego chcemy.

GemHZR 09.09.2009 22:57

Jeśli chcecie wiedzieć jak będą wyglądały nasze mecze na EURO2012 to wyobraźcie sobie mecze drużyny, która dzisiaj grała, na mistrzostwach w RPA. Na takiej zasadzie tam będziemy grać i taki będzie efekt.

iiYama 09.09.2009 22:58

Jeśli dobrze pamiętam to nigdy w historii ME nie zdarzyło się aby gospodarz turnieju nie wyszedł z grupy, dobrze prawię?

Mam obawy że zapiszemy się na kartach historii...

GemHZR 09.09.2009 22:59

Austria przeca nie wyszła.

Fuks 09.09.2009 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mozdzierz (Post 791127)
Jeśli dobrze pamiętam to nigdy w historii ME nie zdarzyło się aby gospodarz turnieju nie wyszedł z grupy, dobrze prawię?

Mam obawy że zapiszemy się na kartach historii...

Austria i Szwajcaria nie wyszły, Belgia o ile dobrze pamietam tez nie wyszła w 2000, wiec raczej sie zdarzyło

flamengista 09.09.2009 23:00

Źle pamiętasz, bo właśnie Szwajcarzy i Austriacy byli pierwsi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl