![]() |
Cytat:
|
Cytat:
PS. Według mnie Słovenia momentami grała naprawdę ładną ofensywną piłką, szkoda że Andraż nie miał w tym udziału. Ten zawodnikom jest dla mnie ciągle zagadką, jeszcze nie tak dawno w barażu o mistrzostwa świata z Rosją był jednym z najlepszych zawodników. |
Według tsw.com.pl Milinkovic dogadał się z Wisłą.
http://tsw.com.pl/news/Slowackie-med...c-dogadany-338 Oby nie bylo jak z Nei/Makinwa/Grigorie/Galamaz/Mazilu/Grzelak/Kaźmierczak (niepotrzebne skreślic). zna ktoś ten portal? Czy on jest wiarygodny? |
z Kirmem to jest taka ciekawa sytuacja , ze na poczatku swojego pobytu w Wisle mial bardzo dobre mecze np wlasnie Levadia... Czym wiecej mial treningów z fachowcą Skorzy Terziottim tym coraz bardziej blado wygladal slabo fizycznie nie mial tego przyspieszenia co w 1 meczu z Levadia w ktorym w pojedynke ciagnal zespół...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Czyli jeśli wierzyć słowackim mediom, to jest już bardzo blisko. No właśnie, czy wierzyć? Jeszcze wczoraj pisały one, że z transfery nici. Wyglądają na tak samo wiarygodne jak te polskie... |
Cytat:
|
Panowie nagłówek na słowackich portalach "Milinkovič sa nedohodol s Wislou Krakow" , po przetłumaczeniu na język polski oznacza cytuję "Milinkovic być uzgodnione z Wisłą Kraków". Więc jeśli wierzyć portalom to Milinkovic jest nasz;)
Co prawda miał jeszcze ofertę Tottenhamu...ale to chyba nieprawdziwa informacja. |
A przedrostek ne- ?
|
Ludzie, zrozumcie:
dehodol - uzgodnione nedehodol - nieuzgodnione ne w językach bałkańskich jak i słowackim i czeskim znaczy nie |
Ile jeszcze będzie wałkowany ten temat czy Milinkovic nedohodol czy dohodol z Wisłą.
Poczekajcie na oficjalny komunikat i już, nie przyjdzie do nas to wtedy będzie a przecież pisali że się dohodol z Wisła. Co będzie to będzie nie pozostaje nic innego jak czekać. Skończcie temat Milinkovica. Skład jaki mamy taki mamy na dzień dzisiejszy musi wystarczyć na Litwinów ale czy wystarczy to już inna sprawa. |
Dla wszystkich poliglotów polecam
http://translate.google.pl/#sk|pl|nedohodol%0A Wiem że nasze języki są podobne ale nie we wszystkim(spróbujcie czegoś "poszukać" w Czechach) dlatego myślę że zamykamy spekulacje czy się dogadali czy nie.Poprostu uzgodnili. |
Napisałem do gościa ze Słowacji co to znaczy i jak mi odpowie to tu napiszę.
|
Skasujcie tą polemikę, bo już czytać mi się tego nie chce. JEDEN MĄDRZEJSZY OD DRUGIEGO
Sprawę już wyjaśniliśmy - słowackie media informacje maja ze sportowych faktów i Milinković na razie się nie dogadał z Wisłą. |
Cytat:
Odeszli: Marcelo, Głowacki ( obydwaj zawodnicy stanowili o sile naszej defensywy), Alvarez (to był jeden z lepszych prawych obrońców w Ekstraklasie; okazał się jednak zbyt drogi), Juszczyk, Jop, Baa (a więc solidni zmiennicy, aczkolwiek 2 ostatni nie zachwycali zbytnio swoja grą), Gołoś, Christow (niewypały transferowe) Przybyli: Jovanić (po relacjach ze sparingów prowadzonych przez TWSD, nie jestem optymistą; chyba wszyscy liczylismy, iż nasz nowy bramkarz będzie sporo lepszy od Mariusza Pawełka, a narazie nie widać ku temu przesłanek), Erik Cikosz (prawy obrońca, ma chłop jako taki ciag na bramkę, może coś z niego będzie), Kowalski (powrót tego zawodnika nastąpił moim zdaniem pół roku za późno), Bunoza (zagrał bodajże 20 minut, sytuacja podobna jak z Erikiem), Żurawski ( obyśmy mieli powody do radości po zagraniach Maćka, piłiarz doświadczony, brakowało nam kogoś takiego, o umiejętności jestem spokojny, gorzej z forma fizyczną, ale wierze w Żurawia. |
A ja z innej beczki
Tutaj mamy potencjalny transfer Poloni Bytom (prawdopodobnie główny kandydat do spadku z ligi w tym sezonie:) http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75918,t...wiadomosc.html Nie wem jak wam ale jego statystyki wygladają na 3 razy lepsze od naszego Włocha "9 występów 1 bramka Serie B" Konkluzja : Polonia Bytom interesuje się piłkarzami podobnej klasy co my (jak nie lepszymi) Myślę że Czikosz wspominając o 2 innych klubach z Polski miał na myśli między innymi właśnie Polonie B. Dzięki bogu potrafiliśmy przebić ich oferte - :rotfl::rotfl: |
dodać należy, że to grajek z tego samego klubu, z którego jest Milinkovic, o którego modli się połowa forum
|
Tak off-topujac, to nie ma to jak nadzwyczaj udany debiut z wysokim poziomem kultury jezykowej a takze osobistej a zostaje zjebany rowniutenko z ziemia.
Mam tutaj na mysli debiut uzytkownika Bohdan Krzyzanowski. Na tym forum chyba nic mnie juz nie zaskoczy:). |
9 lipiec.
Okno transferowe kończy się 1 września. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Myślałem że kiedy odejdzie Lewandowski to my bez zmian w składzie zdobędziemy MP. Teraz wiem ze Lech ma więcej atutów na ten moment. Dadzą w końcu te 1,5 mln euro na 2 napastników i mają problem z głowy. A my.... Żebyś się nie zdziwił co do Kiełba - wg mnie ma większy potencjał niż Peszko czy Krivets. No ale to wyjdzie dopiero z czasem. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Nie piszemy ogólnikami, to forum Wisły a nie onetu. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale "wysokiej klasy, pespektywiczni" Jovanic&co - skąd ten Pan to wie? Czy "najbardziej aktywny wg Szaranowicza" Kirm. Bajki to o 19-tej:) |
Cytat:
|
Cytat:
Myślę że i Jagielonia wygląda na papierze nie gorzej. A Ruch to Ruch - Fornalik pottrafi czynić cuda. Liczyć się też będzi Śląsk i Lechia. Myślę że potencjał na chwile bierzącą mamy na 4-6 miejsce. Oczywiście taka słaba gra przełoży się na awanturę w klubie co tylko zaostrzy kryzys. Optymistycznie - 3 miejsce "Czarny Scenariusz" - 8-10 miejsce |
Cytat:
Ze juz insynuacje jakoby to byl B. Basalaj we wlasnej osobie na tym forum zostawie bez komentarza. Ale skonczmy ta rozmowe bo zaraz moga poleciec do nas bany i upomnienia:). |
Głowacki "serce obrony" - odszedł.
Marcelo - odszedł. Odeszły tak ważne ogniwa w Legii albo Lechu? Wichniarek, Żuraw - bilans? mam nadzieję, że korzyść na szalę Wisły. Mezenga w Legii - plus dla nich. Pomoc w Legii bardzo się wzmocniła. Vrdoljak podobno poziom Sobola, nasz się starzeje (bo co, ma młodnieć?), młodzieżowy mistrz świata z Kanady. Nie uważasz, że Legia idzie do przodu, Lech stanął w miejscu, a my się cofamy? |
Cytat:
W swojej wypowiedzi poruszyłes kilka ciekawych aspektów dotyczących niedawnych zmian jakie zaszły w Wisełce. Z niektórymi Twoimi poglądami sie zgadzam z innymi nie. Profesjonalny klub powinno się budować od kompetentnego pionu zarządzajacego. Dla mnie ponowne zatrudnienie Panów Basałaja i Jarosza było sygnałem, że Pan Cupiał, nadal pragnie uczynic z Wisły wpełni profesjonalny klub piłkarski. Czekałem na jeszcze jeden spektakularny powrót do klubu - a mianowicie na zatrudnienie na stanowisku dyrektora sportowego Grzegorza Mielcarskiego. Pion zarządzający wygladałby w tedy przynajmniej solidnie. Prezes: Bogdan Basałaj, dyr. wykonawczy - Jakub Jarosz, dyr. do spraw organizacyjno-administracyjnych - Marek Wilczek. Pozostawałoby znaleźć specjaliste od finansów i marketingu i nasz pion organizacyjny byłby na "5" z "+". Co do trenera to mnie Henryk Kasperczak za bardzo nie przekonuje. Wolałbym zobaczyc na tym stanowisku kogoś młodszego, głodnego sukcesu i zdobywania nowych umiejętności (Probierz, Ulatowski, Brosz). Warto bybyło zainwestowac w nowych członków sztabu szkoleniowego (trenera bramkarzy np. Andrzeja Dawidziuka). Co do nowych zawodników to Jovanić jakoś mnie nie przekonuje. Bunoza i Czikos mogą stanowić cenne nabytki, aczkolwiek klub mógł sfinalizować te transfery wcześniej. Co do Żurawskiego wpełni sie zgadzam z Twoja opinią. |
Cytat:
A Lech?Bez Lewandowskiego ile goli ostatnio strzelił.W żadnym stopniu nie sugeruję się sparingami, ale ile ostatnio goli Lech strzelił? |
Cytat:
Lech teraz jest w takiej sytuacji jak my w zeszłym sezonie, ma dobrą obronę i bramkarza i mało traci z tyłu ale nie ma napastnika. My natomiast bez obrony będziemy jak Lech ale z przed 3 sezonów - nastrzelamy i 3 bramki a stracimy też 3? I pięknie zremisujemy? Zespół buduje się od tyłu. Jak masz obronę to przynajmniej nie przegrywasz i masz szansę wcisnąć tą 1 bramkę na wagę zwycięstwa. |
Cytat:
LECH POZNAŃ Odszedł Robert Lewandowski Przyszedł Artur Wichniarek, Jacek Kiełb Bramkarzy my i Pyry mamy na podobnym poziomie, o obronie nie piszę bo jest jasnym że my dokonaliśmy znaczącego regresu, pomoc powiedzmy że na tym samym poziomie. Atak: My Brożek, Boguski, Żurawski Oni Wichniarek, Mikołajczak,Chrapek Tutaj widze lekki remis ze wskazaniem na nas. Reasumując nasze straty w obronie znaczą zbyt wiele wobec ich osłabień w ataku. Polonia Przyszedł zaciąg z Bełchatowa(Kozik, Rachwał,Nowak,Pietrasiak), szykują kolejne transfery do ataku (Novak?Sobiech) i jeszcze ma do nich dojść Sadlok. Dodajmy do tego aktualną kadrę i okazuje się że jesteśmy również za Polonią. Ktoś tutaj napisał o Koronie i Jagieloni (zgadzam się) a także nie zapominajmy o Zagłębiu Lubin. Nie wiem jak wy ale ja obawiam się o ten sezon. Jeśli dojdzie do katastrofy w lidze to znowu dojdzie do rewolucji jak co roku a boss znowu będzie snuł wizje o wielkiej Wiśle. Chciałbym się mylić. |
Cytat:
|
Jeszcze by tego brakowało, by Małecki odszedł - jasny gwint.
To sobie powalczymy z kadrą 18 osobową. |
Cytat:
|
Cytat:
Prosze bardzo, w tamtym sezonie jak wszyscy pamietamy, nasza gra ofensywana DELIKATNIE mowiac, nie byla pioronująca. (nie musze chyba przypominac seri wygranych po 1-0, gdzie np Polonia strzelala sobie bramki sama, a jedynym naszym ratunkiem byly stale fragmenty gry i bezcenne bramki Marcepana ktorego notabene juz u nas nie ma. Coprawda, gra ofensywna Legi rowniez nie oszalamiala, byla wrecz jeszcze bardziej, zalosna jak nasza, ale ci w tej materi, zrobili znaczace inwestycje, Polonia rowniez, Lech stracil tylko Lewandowskiego,co prawda głowny filar ich ofensywy, ale na jego miejsce zostal sprowadzony Wichniarek, - wzmocnienie proporcjonalnie do naszego Macka. Wiec...jesli chodzi o ofensywe, bylo dno, co zrobilismy aby to poprawic? Sprzedalismy Marcepana, ktory nie raz jak wspominalem wygrywal nam mecze mimo, ze byl stoperem to ratowal nam tylki, i sprowadzilismy Macka, co napewno jest dobra decyzja, zarowno marketingowo jak i sportowo, ale chyba nikt o pełni rozumu nie liczy na to, ze 33 letnia była gwiazda wracajaca z zachodu bedzie naszym wybawieniem. Maciek to rozsadne uzupelnienie skladu, nic wiecej. Powraca Gargula, fakt...nazwisko głosne, tyle tylko, ze zaden czlowiek, ktory ma pojecie choc troche o footbolu nie da sobie ręki uciac, ze zawodnik po ponad rocznej przerwie, wroci do swojej zyciowej formy z przed kontuzji. (przyklady? Dawidowski, Christow - krol szczelcow ligi bułgarskiej co by nie mowic, itd) Jak narazie Garguła to tylko glosne nazwisko ktory chyba tylko psychicznie sprawia, ze czujemy sie silniejsi jako team, czy bedzie wzmocnieniem to sie okaze. Najsilnijesza nasza formacja to byla defensywa, do ktorej naprawde zadko mozna bylo miec pretensje, stad wlasnie braly sie te wymeczone zwyciestwa po 1-0, defensywa bezblednie, a przez 90 iminut gry naszej kopajacej sie po glowach ofensywie udalo sie zazwyczaj wcisnac to 1 bramke. Co zostalo z naszej defensywy, kazdy wie... Zero... a przepraszam 5 mln euro w kieszeni bossa, bo przeciez z niewolnika nie ma pracownika pfff... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl