Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Coglin 10.07.2017 09:35

Może zajęli by się w końcu cieknącym/kapiącym od kilku lat dachem, który pasowałoby podoszczelniać.

Wie ktoś co z tymi nieszczęsnymi daszkami?

heoij 10.07.2017 09:44

Lepiej niech pomalują beton albo zakryją jakimiś bandami, bo było to już mówione od dawna i nic się nie zmieniło w tej kwestii.

JudasPriest 10.07.2017 10:15

@up
Święta racja. Ten stadion ma kilka lat a gdyby nie oświetlenia to już przypominałby Szkieletora

siara 10.07.2017 10:49

Panowie..."niech zrobią", "przydałoby się". Fajnie, tylko co my jako kibice robimy ? Nawet większości z nas nie chciało się kliknąć w budżecie za Muzeum Wisły, więc wstyd żale wylewać. Zacznijmy wymagać od siebie...

Coglin 10.07.2017 16:02

To znaczy co?
Sam mam wziąć dekarski, wyjść na dach i go podoszczelniać?

Poza tym jak głosowałem w budżecie i za pierwszym i za drugim razem oraz namówiłem kilka innych osób do tego, to mogę wymagać od miasta remontu na stadionie?

siara 10.07.2017 16:07

Czy to było personalnie do Ciebie ? Dużo osób pisze w tym czy innych tematach na zasadzie "nam się należy" Czy to ulepszony stadion, czy to transfer zawodnika etc. Tylko ile my dajemy od siebie dla Wisły ? Sam z przyjemnością odśnieżałem murawę przed Lazio. Ale u nas zrobił się trend na wymaganie i niewielkie dawanie od siebie. Kupiłem bilet więc "mi się należy". Wisła to nie Multikino i relacje klient-usługodawca. Wisła to coś więcej. Część naszego życia. Dla niektórych bardzo ważna. Więc nie tylko narzekajmy ale czasem ruszmy d...py, gdy trzeba.

heoij 10.07.2017 17:03

@siara- nie rozumiem co masz na myśli, gdzie mam ruszyć dupę? Jedynie jak teraz mogę pomóc Wiśle to kupić karnet albo kupować bilety i namawiać znajomych na wspólne wyjście oraz kupno gadżetów z Wiślackiego Świata.

piotrek06 10.07.2017 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1474714)
Czy to było personalnie do Ciebie ? Dużo osób pisze w tym czy innych tematach na zasadzie "nam się należy" Czy to ulepszony stadion, czy to transfer zawodnika etc. Tylko ile my dajemy od siebie dla Wisły ? Sam z przyjemnością odśnieżałem murawę przed Lazio. Ale u nas zrobił się trend na wymaganie i niewielkie dawanie od siebie. Kupiłem bilet więc "mi się należy". Wisła to nie Multikino i relacje klient-usługodawca. Wisła to coś więcej. Część naszego życia. Dla niektórych bardzo ważna. Więc nie tylko narzekajmy ale czasem ruszmy d...py, gdy trzeba.

Po pierwsze wszystkie zastrzeżenia co do wyglądu stadionu skierowane są raczej przeciwko miastu a nie Wiśle bo to ono jest właścicielem. Po drugie czy jako kibic Wisły nie czujesz się oszukany kiedy czerwony jacek i jego kumple od przekrętów czepiają się nas o zaległości za wynajem a równocześnie nic nie robią żeby naprawić mankamenty obiektu za który każą sobie słono płacić? Przecież nikt tu nie żąda złotych kibli czy podgrzewanych krzesełek. Naprawienie przeciekającego dachu to powinien być obowiązek właściciela względem najemcy i tyle.

siara 10.07.2017 19:09

Tłumaczę jeszcze raz NIE TYLKO narzekajmy - ale jak jest szansa - pokażmy siłę. Budżet obywatelski to nasza sromotna porażka. Gdyby czerwony Jacuś zobaczył w tymże głosowaniu, że jest w nas siła - może inaczej traktowałby stadion, Wisłę, nas. A my daliśmy ciała ( ci którym nie chciało się nawet kliknąć za naszym projektem ).

zim zum 11.07.2017 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1474725)
Po pierwsze wszystkie zastrzeżenia co do wyglądu stadionu skierowane są raczej przeciwko miastu a nie Wiśle bo to ono jest właścicielem. Po drugie czy jako kibic Wisły nie czujesz się oszukany kiedy czerwony jacek i jego kumple od przekrętów czepiają się nas o zaległości za wynajem a równocześnie nic nie robią żeby naprawić mankamenty obiektu za który każą sobie słono płacić? Przecież nikt tu nie żąda złotych kibli czy podgrzewanych krzesełek. Naprawienie przeciekającego dachu to powinien być obowiązek właściciela względem najemcy i tyle.

Skoro najemca nie płaci w ogóle czynszu i nie spłaca zadłużenia, to trudno liczyć na inwestycje ze strony właściciela.

PvD 11.07.2017 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1474770)
Skoro najemca nie płaci w ogóle czynszu i nie spłaca zadłużenia, to trudno liczyć na inwestycje ze strony właściciela.

Tyle, że najemca nie wynajmuje całego stadionu (poza dniami meczowymi). Więc o estetykę w takim miejscu miasto mogłoby bardziej zadbać.

arth_ur 14.07.2017 09:37

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...cje_21178.html - Fajnie że coś się dzieje w tym temacie.

_ukoL 14.07.2017 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1475186)
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...cje_21178.html - Fajnie że coś się dzieje w tym temacie.

Trzymam za słowo. Ponad rok temu jak byłem na stadionie to mnie ochroniarz zrugał, że w ogóle chcę obejrzeć stadion. Pół Polski jechałem i usłyszałem, żebym sobie szedł. Nie powiem smutne, bo jakiś taras widokowy, etc. powinien być udostępniony. Nawet odpłatnie.

krzaq12 14.07.2017 10:51

P. Prezes zapowiadała ostatnio że będzie również nowy sklep klubowy. Mam nadzieję, że na stadionie....

Griszka30KR 14.07.2017 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1475189)
Nie powiem smutne, bo jakiś taras widokowy, etc. powinien być udostępniony. Nawet odpłatnie.

Na piętrze nad kasami(tam gdzie wyrabiasz kartę kibic) masz namiastkę takiego tarasu widokowego, bezpłatnie....

brylant17 14.07.2017 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1475193)
P. Prezes zapowiadała ostatnio że będzie również nowy sklep klubowy. Mam nadzieję, że na stadionie....

Nie, nowa strona+nowy sklep online

krzaq12 14.07.2017 17:38

Raczej nie. Wcześniej Damian Dukat też wspominał o nowym sklepie, prawdopodobnie na stadionie jeśli miasto niczego nie odwali. Dość dawno o tym wspominał, jakieś 3-4 miesiące temu.

Davss875 27.09.2017 17:25

Czy orientuje się ktoś dlaczego na trybunie C jest tyle powyrywanych krzesełek? W turbokozaku to było widać doskonale. Dlaczego krzesełka( te skórzane) na trybunie A i H nie zostały wymienione? One tak masakrycznie wyglądają, że aż strach patrzeć. I czemu betony wciąż nie zostały zasłonięte przez reklamy???

master17 28.09.2017 20:33

Na C jest multum debili kopiących w krzesełka i później widać efekty. Mnie bardziej zastanawia co z tymi daszkami, ile już czasu mija od ich ściągnięcia ?

kubamusial 05.10.2017 12:34

http://plus.gazetakrakowska.pl/sport...icach,12548906

Ma ktoś wykupione?

maciekkk 05.10.2017 12:47

na SB było dziś wrzucane to możesz tam poszukać :D

Pero 19.10.2017 17:02

Ile nas stadion ma tak naprawde pojemności?
Ktoś to w ogóle wie?

Pytam bo drugi raz sprzedaliśmy wszystkie bilety o jest rozkmina z rekordem frekwencji. Nie wiem o co chodzi. Powiększyła się ilość miejsc czy jak?

Patryk_185 19.10.2017 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1485307)
Ile nas stadion ma tak naprawde pojemności?
Ktoś to w ogóle wie?

Pytam bo drugi raz sprzedaliśmy wszystkie bilety o jest rozkmina z rekordem frekwencji. Nie wiem o co chodzi. Powiększyła się ilość miejsc czy jak?

Stadion ma jedną pojemność - 33 130. Ale sprzedane bilety nie równają się z ilością osób które na ten stadion wejdą :D a druga sprawa część biletów poszła na akademie, szkoły, sponsorów które pewnie wszystkiego nie wykorzystają, choć klub pisał że te niewykorzystane, jeśli będą, trafią do wolnej sprzedaży.

Pero 19.10.2017 17:24

33 130 - wszytkich licząc media, sky boxy i VIP?

Patryk_185 19.10.2017 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1485315)
33 130 - wszytkich licząc media, sky boxy i VIP?

Tak, przynajmniej tak podaje oficjalna strona ;)

blanco 19.10.2017 17:41

Na twitterze DD napisał,że szykuje się rekord frekwencji. Zapewne sprzedali już więcej biletów na vip silver i gold + skyboxy niż 4 lata temu ;)

R33 19.10.2017 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1485307)

Jeśli ten pierwszy raz masz na myśli mecz z Legią z 2013 r. to wtedy sektor G (albo jego część) był zajęty przez sportowców Towarzystwa Sportowego tak więc nie wszystkie miejsca były tam obsadzone.

szym_ek 30.11.2017 13:38

http://stadiony.net/aktualnosci/2017...iaz_na_minusie

pepe72 30.11.2017 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1488311)

To chyba najważniejszy kawałek:

Dziś to ponad 4,9 mln zł, do tego pół miliona odsetek. Nie oznacza to oczywiście, że klub nie płaci, ale czynsz w wysokości 3 mln zł rocznie to dla Wisły wiele, nawet biorąc pod uwagę wysoką średnią widownię w tej rundzie, na poziomie 15,8 tys. osób. Umowa wygaśnie w połowie przyszłego roku, dlatego „Biała Gwiazda” liczy na korzystniejsze warunki, by wyjść z impasu.

foxtrot_green 05.12.2017 01:14

Wiadomo kiedy ZIS naprawi dach na wszystkich trybunach? Na meczu z Górnikiem siedziałem na H22 i widziałem, że na wszystkich trybunach krzesełka w najniższych rzędach były zasypane śniegiem. W deszczową pogodę kibicom, którzy zasiadają na takich miejscach pewnie pada na głowę...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl