Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Marszałek 26.02.2010 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 859691)
Ale gdyby jeden mial byc alternatywa dla drugiego to nie rozumiem dlaczego najpierw probuje sie sprowadzic Hristova, a nie Makinwe, ktory na pewno jest lepszym i bardziej doswiadczonym napastnikiem.. No ale moze akurat uda sie pozyskac dwoch. Bialonski tak pisal, ze Cupial postanowil sprowadzic duet atakujacych.

Bo Hrostov jak się sprawdzi jest wart 500 tysięcy euro a Makinwa pewnie jest poza naszym zasięgiem.

Bialoński wkręcił w całą sprawę personalnie Nadprezesa. I albo jest to pewne info albo facet idzie po bardzo kruchym gruncie nadszarpując wiarygodność swoją i prezesa.

koyoot 26.02.2010 12:26

Ja nie chce nic mowic, ale mam glupie wrazenie ze cala Polska Liga mocno sie wzmocnila. Juz nawet abstrachujac od tematu tego czy Makinwa i Hristov przyjda do Wisly, to potwierdzaja sie przypuszczenia. Wisla zaczela prowadzic inna zupelnie polityke malych kroczkow, ktora w bardzo niedlugim czasie zaprocentuje.

Zamiast kupowac mlode niewiadome sprowadzamy pilkarzy ktorzy sa w sile wieku pilkarskiego oraz maja juz jakas renome i umiejetnosci.

Quality, not quanity jak mawiaja Anglicy. To sie sprawdza.

szprotson 26.02.2010 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adamek21 (Post 859700)
.Dziwię się dlaczego Wisła nie zgodziła się sprzedać Jopa do Odry przecież on nie jest nam potrzebny mamy Głowe ,Marcelo,Clebera(kontuzja) i Czekaja nie lepiej było by dać szansę młodemu

Tak jak piszą inni na dole fajnie było by gdyby pokazywano filmiki z konferencji bylibyśmy o wiele mądrzejsi i spokojniejsi jeżeli chodzi o transfery i nie tylko.

a to Jopika chciała Odra?
A nawet jeśli chciała, sadzisz ze Mariusz poszedłby tam na słabym kontrakcie licząc tylko na dobre pieniadze wtedy gdy sie utrzymaja?
Do tego Skorża, widząc połamanego Clebera, myslisz ze chciał ryzykowac i miec nie tylko dziurawy atak ale i obronę?
Wypozyczajac Kowalskiego i sprzedając Jopika samy sobie strzelamy swojaka. Jakby nie było, Jopik w meczach grał prze pyte, ale juz ostatni występ czy dwa ,to były bardzo dobrze spotkania w jego wykonaniu.

bravelukas 26.02.2010 12:27

Makinwa jest wart obecnie 650 tys euro według transfmarket

el Nuero 26.02.2010 12:29

Apeniński łącznik informuje...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 859642)
el Nuero - kolejne zadanie dla Ciebie :) - z góry dzięki
http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10715

Cytat:

...per ora non c’è stata nessuna richiesta ufficiale – ha sottolineato l’agente Silvano Martina, contattato da la redazione de lalaziosiamonoi.it - . Nelle ultime ore non è successo niente, perché di veramente concreto non c’è nulla. La destinazione polacca sarebbe gradita dal giocatore, ma in Romania domani il mercato chiude e dubito che tutto possa sbloccarsi in poche ore. Io sono a Milano ed ancora non ho sentito nessuno, sinceramente non so se Lazio in questi momenti stia portando avanti delle trattative”.
Żeby nie było za słodko - słowo w słowo:
Jak na razie, nie została złożona żadna oficjalna prośba - podkreślił agent Silvano Martina - kontaktując się z redakcją lalaziosiamonoi. W ostatnich godzinach nic się nie wydarzyło się, ponieważ naprawdę nie ma żadnych konkretów. Kierunek polski byłby bardzo mile widziany przez zawodnika, ale też w Rumunii jutro zamyka się okienko transferowe i wątpię, że w kilka godzin wszystko da się rozwiązać. Jestem teraz w Mediolanie i nic nie słyszałem, naprawdę nie wiem, czy Lazio w tej chwili prowadzi rozmowy transferowe.

Czyli menago też nie do końca zorientowany. A wyśmiewany Nigeryjczyk chce odejść, i wcale mu się nie dziwię.

wislakrakow124 26.02.2010 12:33

Albo jego menager nie mowi prawdy albo do transferu nie dojdzie!! Christov raczej jest juz nasz!! Badania raczej przeszedl bez problemu chociaz tyle:)

tofik 26.02.2010 12:34

Ja Białońskiemu nie wierzę nawet gdy mówi dzień dobry. Dlatego Makinwy nie wyczekuję. Jest Hristov i Ba. W lidze damy radę.
Oczywiście Murzyn byłby świetnym grajkiem dla nas co już pisałem podjarany :)

Ivory1906 26.02.2010 12:35

O konferencjach live mozecie zapomniec :P wlasnie dostalem takie info z gg :) : " [FONT='Tahoma']Proponujemy zorientować się w koszcie przeprowadzenia takiej relacji. Jest on zbyt duży, a chętnych do obejrzenia za mało " :D koniec kropka ;p co do trnasferow...Wisla mnie juz nauczyla ze na kazde pogloski transferowe trzeba patrzec bardzo ostroznie i nie spodziewac sie wielkich konkretow, i tym razem nie bede myslal inaczej.
[/FONT]

Pablo84 26.02.2010 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez el Nuero (Post 859708)
Żeby nie było za słodko - słowo w słowo:
Jak na razie, nie została złożona żadna oficjalna prośba - podkreślił agent Silvano Martina - kontaktując się z redakcją lalaziosiamonoi. W ostatnich godzinach nic się nie wydarzyło się, ponieważ naprawdę nie ma żadnych konkretów. Kierunek polski byłby bardzo mile widziany przez zawodnika, ale też w Rumunii jutro zamyka się okienko transferowe i wątpię, że w kilka godzin wszystko da się rozwiązać. Jestem teraz w Mediolanie i nic nie słyszałem, naprawdę nie wiem, czy Lazio w tej chwili prowadzi rozmowy transferowe.

Czyli menago też nie do końca zorientowany. A wyśmiewany Nigeryjczyk chce odejść, i wcale mu się nie dziwię.

Może to być zwyczajne podbijanie ceny, albo dla rumunów, albo dla nas

zig 26.02.2010 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 859712)
O konferencjach live mozecie zapomniec :P wlasnie dostalem takie info z gg :) : " [FONT='Tahoma']Proponujemy zorientować się w koszcie przeprowadzenia takiej relacji. Jest on zbyt duży, a chętnych do obejrzenia za mało " :D koniec kropka ;p co do trnasferow...Wisla mnie juz nauczyla ze na kazde pogloski transferowe trzeba patrzec bardzo ostroznie i nie spodziewac sie wielkich konkretow, i tym razem nie bede myslal inaczej.
[/FONT]

Jakie koszty? Wystarczy wejść na dach okrąglaka. :D

Ivory1906 26.02.2010 12:46

no nie wiem takie info dostalem :P chetni mysle ze by sie znalezli :D

PhantomRanger 26.02.2010 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 859675)
Chyba nie mysliscie ze przyjdzie i Hristov i Makinwa. Wybierzemy lepszego i tyle.

Chciałeś chyba powiedzieć tańszego :) Jednak kto wie może obaj przyjdą. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie można było tak grudniu czy styczniu ?

Syn Kangura z 1984 26.02.2010 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 859722)
Chciałeś chyba powiedzieć tańszego :) Jednak kto wie może obaj przyjdą. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie można było tak grudniu czy styczniu ?

Zapewne dlatego że okienka w lepszych ligach już się pozamykały, a u nas jeszcze nie i jakby tak w styczniu informacja że chcemy kogoś kupić przedostała się do mediów na 99% jakiś klub włączyłby się do walki o zawodnika którego byśmy chcieli, a że budżet mamy taki jaki mamy to raczej tą walkę byśmy przegrali :p

TeeS 26.02.2010 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 859722)

Bo w grudniu albo styczniu wszyscy grajkowie mają nadzieję na wyjazd do "dobrej" ligi. A nie do Polski... Jak się komuś taka ucieczka nie uda, to się może ewentualnie zastanowić nad zesłaniem do Polski...

W skrócie - gracz Lazio w momencie otwartego okienka na Zachodzie zabiłby przedstawicieli każdego polskiego klubu śmiechem ;)

AS82 26.02.2010 13:03

Makingwa ,ktorego wartosc w pewnym momencie wynosila 7,5 mln euro ,w Wiśle to byłoby cos

Adamek21 26.02.2010 13:06

PhantomRanger napisał(a):

Cytat:

Chciałeś chyba powiedzieć tańszego Jednak kto wie może obaj przyjdą. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie można było tak grudniu czy styczniu ?
Może myśleli,że wielkimi gwiazdami staną się Oleksij Babyr, Punosevac i Rogerio,a tak poważnie to może chcieli poczekać, aż w innych ligach zamknie się okno transferowe i dopiero teraz chcą ich wziąć trzeba poczekać do wieczora może będzie więcej informacji.

szprotson 26.02.2010 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 859727)
Bo w grudniu albo styczniu wszyscy grajkowie mają nadzieję na wyjazd do "dobrej" ligi. A nie do Polski... Jak się komuś taka ucieczka nie uda, to się może ewentualnie zastanowić nad zesłaniem do Polski...

W skrócie - gracz Lazio w momencie otwartego okienka na Zachodzie zabiłby przedstawicieli każdego polskiego klubu śmiechem ;)

No dobrze, ale powiedzmy 4 lata temu, taki Makinwa zabijałby śmiechem słysząc Polska.
I tak jest progres.

Maciuś 26.02.2010 13:13

Genialna polityka transferowa polegajaca na tzw. "przeczekaniu". Inni sie juz wyprztykali i teraz do stolu moga podejsc maluczcy. Zbierajmy odpady ktore pomoga nam przetrwac kolejny rok.

szprotson 26.02.2010 13:15

Maciuś, to jest takie samo jak rewia telentow na Florianskiej od 2 do 5 w nocy
Idziesz, bierzesz najbardziej nieprzytomną i wracasz. Takie polskie veni vidi vici.
13:30 prasówka, zobaczymy, moze jakies nowe info sie znajdzie np. o Agalim i Tristanie

maci0s 26.02.2010 13:16

Mankinwa jest juz w klubie, został rano przywieziony przez R. Czerwca... ale nie wiem czy dzis podpisze, chyba badan mu nie zdązyli jeszcze w tf w myślenicach zrobic

AS82 26.02.2010 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 859739)
Genialna polityka transferowa polegajaca na tzw. "przeczekaniu". Inni sie juz wyprztykali i teraz do stolu moga podejsc maluczcy. Zbierajmy odpady ktore pomoga nam przetrwac kolejny rok.

Daj pare milionów euro to nie ebdziemy kupowac odpadow z Lazio ,tylko sciagniemy Pandeva uprzedzajac Inter

rozan 26.02.2010 13:17

No tak bo Wisła to Barcelona wschodu przed, którą każdy się kłania w pas. Realizmu!!! Jesteśmy średnim europejskim klubem, który na domiar złego ma pustą kasę, należy cieszyć się, że ktoś poszedł po rozum do głowy, bo nasza obecna polityka transferowa (wypożyczenia i transferowanie dobrych graczy po zamknięciu okna na zachodzie) przynosi efekty. Kirm też czekał na ciekawszą ofertę z zagranicy ;-)

Ja się cieszę i czekam na konferencję!

TeeS 26.02.2010 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 859734)
No dobrze, ale powiedzmy 4 lata temu, taki Makinwa zabijałby śmiechem słysząc Polska.
I tak jest progres.

To po prostu kwestia kasy, która w PL klubach jest coraz większa. Jeszcze niedawno wszyscy się łapali za głowę jak Żurawski miał zarabiać 220 tys euro. Teraz to już nie budzi zdziwienia.

Jeszcze trochę czasu - niech te pensje osiągną średnią wysokość 300 - 350 tys euro i będzie można zatrudniać przyzwoitych kopaczy którzy nie łapią się w mocniejszych klubach. Niestety na razie jesteśmy w takim okresie, że na całej sytuacji próbują korzystać nasze ligowe miernoty, które windują swoje oczekiwania co do zarobków, nie dając w zamian żadnej poprawy jakości w grze... A do tego czasu, trzeba zacisnąć zęby i próbować wyrywać resztki.

pozdrawiam

SpoXsteR 26.02.2010 13:20

poczekaj, jak go zakontraktują i strzeli kilka goli... zamilknie albo zacznie ponownie przepraszać "sorry że go skreśliłem na początku"... płaczki , im nigdy nie dogodzisz.

szprotson 26.02.2010 13:21

Ale co, chłopak nie ma racji?
Jesteśmy 43 liga, i jesli sugerujesz ze nasza liga dla kogos jest ciekawa, to myslisz chyba o Słowakach, Nepalczykach badz Ormianinach.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 859746)
To po prostu kwestia kasy, która w PL klubach jest coraz większa. Jeszcze niedawno wszyscy się łapali za głowę jak Żurawski miał zarabiać 220 tys euro. Teraz to już nie budzi zdziwienia.

Jeszcze trochę czasu - niech te pensje osiągną średnią wysokość 300 - 350 tys euro i będzie można zatrudniać przyzwoitych kopaczy którzy nie łapią się w mocniejszych klubach. Niestety na razie jesteśmy w takim okresie, że na całej sytuacji próbują korzystać nasze ligowe miernoty, które windują swoje oczekiwania co do zarobków, nie dając w zamian żadnej poprawy jakości w grze... A do tego czasu, trzeba zacisnąć zęby i próbować wyrywać resztki.

pozdrawiam

Oczywiscie, kwestia kasy, ale rowniez tego ze no jakby nie bylo, zaczynam inwestowac w ta infrastrukture i do tego Europ 2012, ktore mówi ze w Polsce jednak graja w tą pilke.
Na razie jestesmy dla pilki europejskiej, jakas tam biedna słaba liga polska, ale wlasnie dzieki wypozyczeniom/transferom zawodnikow "znanych" nasza liga nabiera prestizu i zwieksza poziom. Moze ze 5 lat, bedziemy w stanie kupic kogos z Lazio.
Wazne jest to ze wogole sie mówi o tym ze chłop, nawet jesli jest słaby, chce przejsc do Wisły. Kilka lat temu kto by przypuszczał ze w naszej lidze zagra Hiszpan. A teraz juz ich paru jest.
Liga sie najwidoczniej rozwija, wiadomo, etap rozwoju musi potrwac pare lat, ale wazne ze cos sie dzieje.

masada 26.02.2010 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 859742)
Mankinwa jest juz w klubie, został rano przywieziony przez R. Czerwca... ale nie wiem czy dzis podpisze, chyba badan mu nie zdązyli jeszcze w tf w myślenicach zrobic

Znajdę i uduszę, jeśli ściemniasz, mój drogi :)
pzdr

masterlag 26.02.2010 13:23

http://www.weszlo.com/news/4540
W końcu jest jakieś sensowne wytłumaczenie tego jak działa nasz polityka transferowa (i Legii) -> tak pokrótce. Cyniczne oko piszących z weszło chyba ma racje. Jak nie ma nic lepszego to niech będzie ta Polska.
I na prawdę, nie wiem po kiego nam dwóch nieskutecznych napastników. Jak nie było lepszych kandydatów, to trzeba było poczekać na letnią przerwę, a teraz powinniśmy sobie i tak dać radę (teoretycznie, bo praktyka już widzieliśmy, że może byc zupełnie różna).
Liczę na to, że i z nimi kontrakty będą podpisane na pół roku z opcja przedłużenia.
Oczywiście może im się zaje*iście udać, ale póki co, to wielkim optymizmem nie pałam...

bravelukas 26.02.2010 13:25

maci0s widze ze masz niezłe wtyki w klubie i telefony do odpowiednich osób:)super

sandbender 26.02.2010 13:27

HeKaTe - Henryk Kasperczak Trener
maci0s - Maciej Skorża

:D

bravelukas 26.02.2010 13:29

za weszło.com

Jedna uwaga - na miejscu kibiców Wisły jakoś specjalnie Nigeryjczykiem byśmy się nie zachwycali. Otóż ostatnie lata w jego wykonaniu wyglądają tak:

2009/2010: Lazio, 1 mecz, 0 goli
2008/2009: Chievo, 9 meczów, 1 gol
2008/2009: Lazio, 4 mecze, 0 goli
2007/2008: Reggina, 9 meczów, 0 goli
2007/2008: Lazio, 14 meczów, 0 goli

Czyli przez 2,5 roki trafił do siatki raz. Cóż, nie jest to najskuteczniejszy napastnik świata - a ten jeden, jedyny gol to raczej szmata była.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl