Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Glazik 08.04.2011 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krystian88 (Post 1074270)
Skąd można ściągnąć ten kawałek:

http://www.youtube.com/watch?feature...JU-jXQ3c&gl=US

Poza tym jakiś dobry adres do ściągania muzyki z sieci?

http://muzikum.pl/kosz-f103/hemp-gru...s-t129668.html

rafil 08.04.2011 22:13

Zna ktoś jakiś dobry serwis pogodowy? Z tego co widzę, to na każdym jest inna prognoza...

Luu... 08.04.2011 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 1074387)
Zna ktoś jakiś dobry serwis pogodowy? Z tego co widzę, to na każdym jest inna prognoza...

ja korzystam z www.pogodynka.pl, w końcu jest to serwis Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej. :D

didzej132 08.04.2011 22:22

O właśnie , jak ktoś coś ma to proszę podać , ja na interi sprawdzam i dość taka ale jednak nie ufam im do końca

EDIT : Dzięki ;)

Rybka fan :) 08.04.2011 23:30

jak wygląda sytuacja kibicowska na os. Mistrzejowice Nowe? kogo wiecej?

LanceTS 08.04.2011 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rybka fan :) (Post 1074427)
jak wygląda sytuacja kibicowska na os. Mistrzejowice Nowe? kogo wiecej?

Juvenii i Garbarni. Ostatnio wjazd zrobiła Wieczysta z Dąbskim, więc teraz już nie wiem.

yoda79 09.04.2011 07:34

Parę lat temu czytałem na jakiejś stronie komiksy, były właściwie wszystkie (chyba w pdf). Strony wygooglować nie mogę. Kojarzy ktoś stronę?

zidanemarcin 09.04.2011 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1074243)

No jednak nie to, a na napewno nie to :shock:

Korzystałem (mniej lub bardziej świadomie) z darmowego serwisu opendns.com, który udostępnia ciekawą funkcjonalność filtrowania żądań odpytywania o adres ip. Betsson należy do kategorii gambling i widocznie filtrowanie obejmuje też tę kategorię. Zmieniłem poprostu adresy DNS na domyslne google.

WislaFan123 09.04.2011 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krystian88 (Post 1074202)
Brylant17 tak naprawdę niewiele osób wyłącza tel w samolocie bo tego nikt nie sprawdza. Ja nigdy tego nie robię. Poza tym najlepsze z całego lotu są dwie rzeczy:

Aha! Pamiętaj NIE KLASZCZEMY PO STARCIE I LĄDOWANIU. To żałosne i tylko Polacy się tak kompromitują..

Kompromitujesz to sie Ty takimi tekstami..

Sporo osob wylacza telefony bo to faktycznie moze zaklocac komunikacje, zwlaszcza przy starcie i ladowaniu, poniewaz jeszcze jeszcze zasieg.. Ale wyzej tez moze.. Idiotyzm, tak trudno wylaczyc tel? A nawet jesli to zmienic go w airplane mode zeby nie szukal sygnalu?

WISŁAZWE 09.04.2011 11:36

^ Kompromitacja to koledze chodziło raczej klaskanie które nazwał kompromitacją a nie wyłączanie telefonu :)
chyba, że źle zrozumiałem to sorry.

:)

crazykaro 09.04.2011 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1074521)
^ Kompromitacja to koledze chodziło raczej klaskanie które nazwał kompromitacją a nie wyłączanie telefonu :)

Z tym klaskaniem to nie do końca tak że tylko Polacy klaszczą

brzydki.brzydal 09.04.2011 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1074566)
Z tym klaskaniem to nie do końca tak że tylko Polacy klaszczą

Zgadzam się. Nawet jestem w stanie stwierdzić, że Polacy najrzadziej klaszczą - przynajmniej wtedy, kiedy ja leciałem.

A co do telefonu - ja nie wyłączam, ale po wejściu na pokład zawsze jest szybki sms, że jestem już na pokładzie i zaraz odlot i od razu po tym telefon przełączam w tryb "samolot" (sms po to, żeby było wiadomo o której mniej więcej będę na lotnisku, żeby ktoś po mnie wyjechał).

W powietrzu zasięgu nie złapiesz, a podczas startu mając włączony telefon możesz powodować zakłócenia.

WislaFan123 09.04.2011 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1074521)

Wiem, a ja uzylem slowa kompromitacja w odniesieniu do takiego nie wylaczania, i jeszcze sugerowania tego innym, a zeby kiedy pilot powiedzial ze sie prawie rozbili po pare osob telefony mialo wlaczaone to by sie wszyscy nauczyli.. nic bardziej mnie nie w....** jak podchodzi sie do ladowania i slysze przychodzace smsy..

masterlag 09.04.2011 17:13

Nie mogę znaleźć tematu o komórkach, więc piszę tutaj.

Ostatnio się coś porobiło z moją baterią w SE Yari i muszę kupić nową (szybko się rozładowuje, a nigdy tak nie miała). I tu pytanie czy ta bateria (poniżej link) wydaje się być w porządku?
http://allegro.pl/bateria-sony-erics...530137202.html

Odp jak najszybciej można, może być na priv. :)

EDIT: Wielkie dzięki *mic*.

mic 09.04.2011 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1074656)
Nie mogę znaleźć tematu o komórkach, więc piszę tutaj.

Ostatnio się coś porobiło z moją baterią w SE Yari i muszę kupić nową (szybko się rozładowuje, a nigdy tak nie miała). I tu pytanie czy ta bateria (poniżej link) wydaje się być w porządku?
http://allegro.pl/bateria-sony-erics...530137202.html

Odp jak najszybciej można, może być na priv. :)

Przez pewien czas (z 2 miesiace) bedzie dzialac ok, a potem nagle bedzie trzymac pare godzin. Jezeli chcesz miec pewna, dobra baterie, to kupuj tylko i wylacznie oryginaly.

brzydki.brzydal 09.04.2011 18:26

Oglądał ktoś może Cracovię?
Zaczęli jakoś wyjątkowo dobrze grać?

Ten trener zdziałał z nimi jakieś cuda w przerwie zimowej, bo na wiosnę gromadzą punkty jak szaleni.

Plus z innej beczki - w którym sezonie Groclin miał podobną sytuację do obecnej Cracovii i kto był wówczas jego trenerem (Chyba B. Kaczmarek, ale nie jestem pewien) - tj. jesień skończył jako ostatnia drużyna ligi, był pewniakiem do spadku, a na wiosnę z mało kim tracił punkty.

harimata 09.04.2011 18:26

Tani fryzjer blisko ulicy Bronowickiej ? Bo przyznam, że 17złociszy i to na promocji mnie nie rajcuje.
U mnie wiosce to Pan Kazio za 5 wszystkich golił ale może za 12 coś znajdę ?

wiślak 86 09.04.2011 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brzydki.brzydal (Post 1074726)

Ten trener zdziałał z nimi jakieś cuda w przerwie zimowej, bo na wiosnę gromadzą punkty jak szaleni.

Plus z innej beczki - w którym sezonie Groclin miał podobną sytuację do obecnej Cracovii i kto był wówczas jego trenerem (Chyba B. Kaczmarek, ale nie jestem pewien) - tj. jesień skończył jako ostatnia drużyna ligi, był pewniakiem do spadku, a na wiosnę z mało kim tracił punkty.

nigdy nie było klubu Groclin!! chociaż na forum kibicowskim pisz poprawnie

WiślakNH 09.04.2011 22:00

Będzie transmisja gali na necie?

pawkas1992 09.04.2011 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 1074918)
Będzie transmisja gali na necie?

chodzi ci o całą galę ? czy tylko o walkę Adamka ?

WiślakNH 09.04.2011 22:30

Głównie o walkę Adamka :)

brzydki.brzydal 09.04.2011 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brzydki.brzydal (Post 1074726)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1074814)
nigdy nie było klubu Groclin!! chociaż na forum kibicowskim pisz poprawnie

Naturalnie chodziło mi o klub występujący wówczas jeszcze w pierwszej lidze (przynajmniej wydaje mi się iż nie figurowała ona jeszcze pod nazwą "ekstraklasa") pod nazwą "Groclin-Dyskobolia Sportowa Spółka Akcyjna z Grodziska Wielkopolskiego"

pawkas1992 09.04.2011 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 1074934)
Głównie o walkę Adamka :)

http://www.astv.aaf.pl/viewpage.php?page_id=1

WiślakNH 09.04.2011 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawkas1992 (Post 1074945)

O której zaczyna sie gala i o której przypuszczalnie będzie walka Adamka?:)

pawkas1992 09.04.2011 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 1074946)

na telegazecie pisze że o 3 się zaczyna a walka może być tak o 4

Donki 09.04.2011 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 1074946)

Walka Adamka ma byc o 4:30

Krystian14 09.04.2011 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1074516)
Kompromitujesz to sie Ty takimi tekstami..

Sam sobie kasztanie odpowiedz ile twoja odpowiedz wniosła do tematu oprócz żałosnej napinki.

Niestety obawiam się, ze klaskanie to nasza typowo Polska, dziwna forma wyrażenia jakiegoś podziwu za lądowanie. Zapominamy, że taki pilot lądował już setki jeśli nie więcej razy. To tak jakby nam ktoś bił brawo po przyjściu do pracy i po wyjściu z niej. Dla nas również byłoby to zapewne żałosne.. Ciekawe dlaczego nie klaszczemy w tramwaju czy pociągu? To tak jak z wąsami. Widzisz na ulicy w UK jakiegoś Janusza z wąsem, to zgadnij z jakiego jest kraju?

WislaFan123 10.04.2011 01:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krystian88 (Post 1074953)
Sam sobie kasztanie odpowiedz ile twoja odpowiedz wniosła do tematu oprócz żałosnej napinki.

Niestety obawiam się, ze klaskanie to nasza typowo Polska, dziwna forma wyrażenia jakiegoś podziwu za lądowanie. Zapominamy, że taki pilot lądował już setki jeśli nie więcej razy. To tak jakby nam ktoś bił brawo po przyjściu do pracy i po wyjściu z niej. Dla nas również byłoby to zapewne żałosne.. Ciekawe dlaczego nie klaszczemy w tramwaju czy pociągu? To tak jak z wąsami. Widzisz na ulicy w UK jakiegoś Janusza z wąsem, to zgadnij z jakiego jest kraju?

Juz tlumaczylem ze nie chodzi mi o klaskanie tylko o nie wylaczanie telefonow i pownienie ze to jest ok... Co do klaskania to jesli chodzi o pilotow to oczywiscie ze nie ma znaczenia bo oni w kokpicie tego nie slysza wogole. Nie do konca tylko polacy klaskaja, latam 10-15 razy rocznie miedzy Polska a Anglia, glownie Lon-Krk, ostatnio czasem Lon-Waw, do Krakowa zazwyczaj 1/4-1/2 to turysci, tez zdarza im sie klasnac.. Ogolnie jest tak ze jak 2-3 osoby "zaintonuja" to wtedy wiekszosc klaska, ale ogolnie moze raz to sie w tymtym roku zdarzylo, w tym wogole.

dawidTS 10.04.2011 14:57

znacie jakies fajne puby w Krakowie?
chodzi mi o to ,żeby to nie byla jakas mordownia.

Alexxik13 10.04.2011 15:21

Poszukuje części do mojego oczka w głowie (malucha), którego staram się zrobić na picuś glancuś. Wiele rzeczy i rarytasów znajduje się na szrotach i moje pytanie brzmi - czy znacie jakieś większe szroty w Krakowie i okolicach(do 50km)? Interesuje mnie każda lokalizacja, ponieważ to już nie te lata, że na szrotach głównym autem jest maluch.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl