Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Marszałek 26.02.2010 10:58

Na Goal.com jest to druga informacja dnia. Z tym,że jest tam podana wypowiedź agenta. Istotne jest to,że portale i strony związane z klubem podają tą wiadomość, więc wszytko wskazuje na to,że rozmowy są prowadzone. Kaczuszka dziennikarska to nie jest. Więc pozostaje nam tylko czekać.

felipe 26.02.2010 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 859618)
Zabiją go?;)

"Dni" w cudzysłowiu ;)
Hristov/Makinwa nie wydają mi się być ściągani tylko po to by być, kolejno, 3 i 4 napastnikiem. No chyba, że Skorża przestawi zespół na grę trójką z przodu - choć moim zdaniem nie pora na eksperymenty.

Joaquin 26.02.2010 11:00

Liga włoska jest najtrudniejszą ligą świata dla napastników, więc radzę nie wybrzydzać. Makinwa jak by do nas przyszedł byłby gwiazdą. Bo moim skromnym zdaniem inaczej się gra przeciwko Nescie a inaczej na choćby Jodłowca. Ponad 100 meczów w Serie A o czymś świadczy. A bramki?? Napastnik może jeszcze podawać, ściągać na siebie obrońców i robić miejsce dla chocby Pawła B. To byłaby nowa jakość w Wiśle.

Do ludzi ciądle narzekających - dajcie sobie spokój z pisaniem to się robi już nudne.

GacekCCM 26.02.2010 11:02

Muszę powiedzieć szczerze - jestem zniesmaczony. Zniesmaczony zachowaniem tutejszych przeciwników Skorży, którzy chyba jeszcze śpią, bo nic nie tłumaczy ich milczenia przy okazji zaklepywania takich transferów - czytając w nocy o Makinwie spodziewałem się z rana ujrzeć radosną twórczość wolfy'ego na temat żałosnej skuteczności Makinwy we Włoszech, czy insynuacji, jakoby Hristov był odpadem bułgarskim. Może jeszcze zaślepieni przeciwnicy Skorży śpią, skoro jeszcze tu nie wywołali wojny przeciwko niemu?

Ad rem - Makinwa to piłkarz znakomity fizycznie, fantastycznie pasujący do wymagań Skorży, ale dość drogi, starszy, charakterny, na dodatek mocno nieograny w ostatnich miesiącach. Owszem, to może być wielki hit, ale i kit na miarę Matusiaka - nie wiadomo, czy on nie złapie rytmu meczowego w kwietniu. Hristov wygląda zdecydowanie lepiej, ale tu znów pojawia się pytanie, czy takiego piłkarza Wiśle potrzeba - na dwie pozycje napastników klub ma już Boguskiego, Brożka i Małeckiego. Po ściągnięciu dwóch tej klasy piłkarzy będzie w zespole co najmniej czterech (Małecki pewnie zostanie na skrzydło przestawiony) snajperów, gdzie każdy będzie chciał grać jak najwięcej. A Hristov podobno dubluje profilem piłkarskim Boguskiego i Brożka, to Makinwa jest w taktyce potrzebny.
Będziemy mądrzejsi o 13:30. :)

-Goral- 26.02.2010 11:07

el Nuero - kolejne zadanie dla Ciebie :) - z góry dzięki

http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10715

Chyba jakiś zwrot akcji.

Dean 26.02.2010 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 859636)
"Dni" w cudzysłowiu ;)
Hristov/Makinwa nie wydają mi się być ściągani tylko po to by być, kolejno, 3 i 4 napastnikiem. No chyba, że Skorża przestawi zespół na grę trójką z przodu - choć moim zdaniem nie pora na eksperymenty.

On może grać też na skrzydle.:)

szczebrzeszcz 26.02.2010 11:12

UWAGA!!
nie radzę wchodzić na cytowany llink bez antyvira
z pliku video następuje próba wyludzenia informacji
http://www.symantec.com/business/sec...jsp?asid=23616

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 859595)

carlo 26.02.2010 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 859642)
el Nuero - kolejne zadanie dla Ciebie :) - z góry dzięki

http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10715

Chyba jakiś zwrot akcji.

Agent piłkarza twierdzi, że w ostatnich godzinach nic się w sprawie nie wydarzyło. Prawdopodobnie nie ma oficjalnej oferty od Wisły i że kierunek polski był bardziej życzeniem zawodnika.

szprotson 26.02.2010 11:22

Makinwa to jest napastnik. Napastnik przez duze N. Takiego gracza nam potrzeba, ale czy to nie jest sci-fi ?
Niby Alvarez przyszedł z serie A, no ale Makinwa to inna półka. Nie uwierze w nikogo dopoki nie bedzie w koszulce Wisły, ale za murzyna trzymam kciuki.
Czy to ten dzien dzis w którym rusza liga? Juz nie moge sie doczekac

sqbi 26.02.2010 11:23

Swoją drogą zastanawiam się dlaczego nasza oficjalna strona nie prowadzi relacji live video z konferencji prasowych. Myślę, że szczególnie dziś zainteresowanie byłoby bardzo duże.

szprotson 26.02.2010 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqbi (Post 859650)
Swoją drogą zastanawiam się dlaczego nasza oficjalna strona nie prowadzi relacji live video z konferencji prasowych. Myślę, że szczególnie dziś zainteresowanie byłoby bardzo duże.

masz racje.
niestety jest kilka pomysłow o ktorych mozna powiedziec - "dlaczego tego nie robią"

jebana prezentacje druzyny chociazby mogli zrobic.

Wizard 26.02.2010 11:31

Jeśli te dwa transfery zostaną dzisiaj faktycznie dopięte i z Makinwą nie jest to jakaś bujda, to myślę, że dzień 26 lutego 2010r. warto zaznaczyć w kalendarzu dużym czerwonym kółkiem :). Dawno nie było takiej ofensywy transferowej, dwóch napastników zagranicznych z jakąś już renomą w ciągu dwóch dni - kilka latek będzie :). Choć ja póki co jestem sceptyczny co do Makinwy, nastawiam się na samego Hristowa. Za kilka godzin będzie wiadomo dużo więcej :).

bravelukas 26.02.2010 11:48

jesli ten zwrot akcji to prawda to znaczy ze bedzie tak jak myslałem czyli ze makinwa był alternatywa dla hristova

Dean 26.02.2010 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 859668)
jesli ten zwrot akcji to prawda to znaczy ze bedzie tak jak myslałem czyli ze makinwa był alternatywa dla hristova

Jaki zwrot akcji? Narazie wszystko idzie w dobrym kierunku... Czekajmy:P

szprotson 26.02.2010 11:53

dobra panowie bo zaraz zacznie sie płacz.

Chcielismy napastnika, nie napastników, wiec ja bede sie cieszyl jak przyjdzie napastnik. Wystarczy 1.
Jesli przyjdzie ich 2, i to wymienionych to bedzie super, ale koszulke Makinwy kupie dopiero wtedy gdy na oficjalnej stronie zobacze go w barwach.
gdyby to okazało sie prawda, to były chyba najwiekszy hit transferowy wszechczasów. Jakby nie było zawodnik z Lazio przyszedłby do Polski. Nie Hondurasu, Bośni, Słowacji a z mocnej ligi włoskiej, o ktorej polscy piłkarze mogą sobie pomarzyc.

to jest zwrot akcji :
Agent piłkarza twierdzi, że w ostatnich godzinach nic się w sprawie nie wydarzyło. Prawdopodobnie nie ma oficjalnej oferty od Wisły i że kierunek polski był bardziej życzeniem zawodnika.

4fan_player 26.02.2010 11:54

Przecież po pewne że przyjdzie tylko jeden napastnik. Nasza sytuacja finansowa raczej nie jest na tyle stabilna żeby zatrudnić dwóch napastników na takim poziomie nawet jeśli to są tylko wypożyczenia. Pensje tych zawodników na pewno nie zaliczają się do najniższych a biorąc pod uwagę to że jeden z nich z pewnością nie występowałby regularnie to takie rozwiązanie nie ma sensu.

tofik 26.02.2010 11:56

Nie możliwe, że Polska była życzeniem zawodnika. No bądźmy poważni! :lol:
Chyba, że rzucał lotkami w mapę Europy mówiąc "No tam gdzie trafię tam idę na wypożyczenie"

Maciuś 26.02.2010 11:56

Chyba nie mysliscie ze przyjdzie i Hristov i Makinwa. Wybierzemy lepszego i tyle.

bravelukas 26.02.2010 11:59

futbol.pl

Piłkarz Lazio w Wiśle? Agent potwierdza
Agent Stephena Makinwy, Silvano Martina, potwierdził, że 26-latek jest bliski opuszczenia rzymskiego Lazio. Najbliżej zatrudnienia nigeryjskiego napastnika jest Wisła Kraków.
Istnieją pogłoski, że były piłkarz Palermo przeniesie się do ligi rumuńskiej, ale jego agent zaznaczył, że to Polska jest najbardziej prawdopodobnym kierunkiem. - Stephen nie chce iść do Rumunii, a kontrakt z Wisłą już na niego czeka - powiedział Martina w rozmowie z serwisem Cittaceleste.it. - Transakcja może zostać zawarta w ciągu kilku najbliższych dni - dodał.
Z kolei serwis Lalaziosiamonoi.it podaje, że piłkarz prowadzi rozmowy z mistrzem Polski i jest skłonny przenieść się do Krakowa na zasadzie czteromiesięcznego wypożyczenia. Oficjalne oświadczenie w tej sprawie może zostać podane do publicznej wiadomości w ciągu najbliższych godzin, gdyż okno transferowe w Polsce kończy się w ten weekend.

Ciastek1 26.02.2010 12:00

Po odejściu Ćwielonga zwolnił się etat na pozycji napastnika który wypełni teraz Bułgar , ale nie zapominajmy , że za Pepe dostaliśmy trochę grosza . Także odejście Cantoro odciążyło budżet płacowy więc nie widze problemu z kasą na jeszcze jednego napastnika tym bardziej , że są to wypożyczenia a nie transfery definitywne .No chyba , że znowu forsa pójdzie na łatanie rzekomej dziury budżetowej

tupet 26.02.2010 12:00

Jak g.... weicie to poco piszecie poczekajcie troszke potem zestawiajcie skład i cykl treningowy:>

palladynTS 26.02.2010 12:04

...panowie a mi się wydaje że Hristova to my klepnęli już....stąd też ta press conferency.
Zapowiada się miły piąteczek :-)

nesta 26.02.2010 12:09

Ale gdyby jeden mial byc alternatywa dla drugiego to nie rozumiem dlaczego najpierw probuje sie sprowadzic Hristova, a nie Makinwe, ktory na pewno jest lepszym i bardziej doswiadczonym napastnikiem.. No ale moze akurat uda sie pozyskac dwoch. Bialonski tak pisal, ze Cupial postanowil sprowadzic duet atakujacych.

zloty1906 26.02.2010 12:09

Panowie przecież wg. tekstu p. Białońskiego wszystko już jest przesądzone. Przechodzi testy medyczne i jest nasz. Jednak jest jedno ale.......Wcześniejsze informacje tegoż pana nakazują być w tym momencie sceptycznym. Kilka razy tytuły na Interii wręcz "krzyczały" że jakiś zawodnik jest już nasz choćby dotyczące Costly'ego czy wcześniej bramkarza Gikiewicza , a wszyscy wiemy jak to się skończyło.

"Wisła porozumiała się już z Lazio co do kwoty za wypożyczenie, a z samym Makinwą co do kontraktu. Do podpisania umowy brakuje tylko testów medycznych piłkarza"

For_FuN_ 26.02.2010 12:09

Spokojnie, mial dzisiaj przyleciec na testy medyczne, wiec jak popoludniu pojawi sie w Krakowie, to na 99% dojdzie do transferu.

Kamil_mchw 26.02.2010 12:09

jeśli wszystko pójdzie dobrze i wypożyczymy Makinwe (4 miesiące) i Hristova ( rok?) to za pół roku będzie duży problem... a mianowicie przyjdzie pora na wykupienie piłkarzy (o ile to jest w planach) Czyli Alvareza i Makinwe ( jeśli przyjdzie ). Jedynym wyjściem będzie sprzedaż Marcelo,albo Kirma bo wątpię żeby znalazł się kupca na Brozia za taką kasę jaką oczekuje Wisła :/

bravelukas 26.02.2010 12:09

konferencja prasowa to związana jest głowne z meczem z bełchatowem

cassius31krakow 26.02.2010 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 859687)
...panowie a mi się wydaje że Hristova to my klepnęli już....stąd też ta press conferency.

Zaczyna się liga, więc zaczynają się też przedmeczowe konferencje Skorży.
Mam nadzieję, że oprócz wypowiedzi o najbliższym meczu Wisełki zostaniemy poinformowani o podpisaniu transferu.

TeeS 26.02.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 859687)

Przed każdym meczem w Ekstraklasie jest organizowana przez Wisłę konferencja prasowa. A to czy zostanie na niej zaprezentowany ktoś nowy, czy nie - to się okaże już wkrótce - z pewnością byłby to miły akcent :)

Obaj zawodnicy "mają papiery na granie" w naszej marnej lidze. I dobrze, że kontynuowana jest polityka podbierania słabszych graczy z mocnych lig (Serie A) - dla nas tak jak ktoś zauważył - sufitem jest to, co dla innych jest tylko podłogą.

pozdrawiam

Adamek21 26.02.2010 12:16

Szczerze to te transfery jeśli doszły by do skutku było by to okienko transferowe bardzo udane 3 dobrych zawodników zagranicznych Ba(już jest),Hristov,Makinwa(czekamy z niecierpliwością)Potrzebujemy świeżej krwi,a ci zawodnicy mogą stanowić o silę naszego klubu.Gdyby oba transfery doszły do skutku prawdopodobnie Łobo nie grałby już od pierwszej minuty,gdyż jego miejsce zajmie Małecki,lub któryś z pozyskanych zawodników.Dziwię się dlaczego Wisła nie zgodziła się sprzedać Jopa do Odry przecież on nie jest nam potrzebny mamy Głowe ,Marcelo,Clebera(kontuzja) i Czekaja nie lepiej było by dać szansę młodemu Czekajowi gość ma 1,95 wzrostu ma dopiero 17 lat mógłby być zastępcą Głowy na wiele sezonów.Tak jak napisałem jeśli te transfery dojdą do skutku to będziemy mogli się cieszyć.

Tak jak piszą inni na dole fajnie było by gdyby pokazywano filmiki z konferencji bylibyśmy o wiele mądrzejsi i spokojniejsi jeżeli chodzi o transfery i nie tylko.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl