![]() |
Cytat:
2. Przesyłkę konduktorską można nadać albo odebrać: 1) bezpośrednio do/z wyznaczonego pociągu; 2) na wyznaczonych stacjach – za pośrednictwem stacjonarnego punktu przyjęcia przesyłek konduktorskich, zwanego dalej stacjonarnym punktem, który pobiera opłatę dodatkową za doręczenie/odebranie przesyłki do/z pociągu w zastępstwie klienta. 15. Przesyłka może zostać odebrana bezpośrednio z pociągu lub ze stacjonarnego punktu, przez uprawnionego do jej odbioru wskazanego na przesyłce, za okazaniem dokumentu stwierdzającego tożsamość 18. Jeżeli na stacji przeznaczenia uprawniony do odbioru przesyłki nie zgłosi się do pociągu po jej odbiór, przesyłkę przekazuje się pracownikowi stacjonarnego punktu, a w razie: 1) braku takiego punktu, albo 2) nie złożenia zlecenia odbioru przez uprawnionego do jej nadania lub uprawnionego do jej odbioru, przewozi się ją do najbliższej stacji, na której pracownik punktu stacjonarnego zgłosi się do pociągu. Na ostatniej stacji odcinka wyznaczonego do przewozu przesyłek konduktorskich, pracownik stacjonarnego punktu jest obowiązany zgłosić się do każdego pociągu wyznaczonego do przewozu tych przesyłek. |
panowie chcę pograć w fife 15 przez neta na PC ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, poradzi ktoś krok po kroku jak to zrobić żeby hulało ?
|
Podpisałem umowę z plusem na internet LTE. Dostałem router. Po podłączeniu go do zasilania lampka odpowiedzialna za siłę sygnału nie świeci się. W umowie zaś jest zapis, że usługodawca zobowiązuje się przyłączyć mnie do sieci w czasie nie dłuższym niż 7 dni od podpisania umowy.
Czy dobrze rozumiem, że zanim mi oni tego sygnału nie wyślą to router jest powiedzmy bezużyteczny? Myślałem, że jak tylko dostaję sprzęt to chwila moment i powinno działać a tu jakieś czekanie na usługę. Śmieszne. |
Coś dziwnego...u mnie zadziałało gdzieś po 30 minutach. Obawiam się, że to wina urządzenia, ale dowiedz się u źródła. Lampka , gdy nie ma sygnału, powinna migać na zielono.
|
Cytat:
PS Tak dla ciekawostki. Mamy widocznie inne modele. U mnie w instrukcji przy diodzie sygnału nie ma podziału na kolory tylko na "świeci", "pulsuje", "nie świeci". I świeci to bardzo dobry sygnał, pulsuje słaby sygnał, a nie świeci brak sygnału. Pozdro i dzięki za odpowiedź. |
Witam,
czy jest na sali prawnik? (prawo pracy/ prawo handlowe) Mam duży problem. Proszę o kontakt prv. PZDR |
Gdzie najtaniej kupić można koszule garniturowe które są bardzo dobrej jakości?
|
Cześć. Zanim otworzą obsługe klienta w orange po świętach zapytam tutaj.
Podpisałem umowę z telefonem Microsoft Lumia, nie spodziewając się, że system Windows Phone mi się tak makabrycznie nie spodoba. Chciałbym odstąpić od umowy - jednocześnie od razu podpisując nową tylko z innym telefonem. Znacie przykład z życia, że jest na to szansa? |
A nie możesz po prostu tej Lumii sprzedać i kupić sobie za to, czegoś innego?
|
Pewnie tak będe musiał ostatecznie zrobić chyba że się z nią pogodzę.....
|
Jakby to była przypadkiem lumia 950 i sprzedawałbyś ze zniżką...
:> |
To przypadkiem nie sprzedawaj jej FraMatowi D:
|
Da się sprawdzić w TV LCD czy to funkiel nówka czy z ekspozycji?
Jakieś menu serwisowe itp ? |
Z tego co wiem to wyladujesz na czrnej lisciena 3 msc i przez ten czas nie podpiszesz z nimi umowy...No chyba ze to tylko wtedy jak nie odbierzesz paczki od Orange.
Kocur: Serwisanci z samsumga maja jakies inne menu gdzie takie info jest. Jaki tv? |
Szajsung.
Albo UE40H6400 albo UE40H6770 Właśnie te serie to poprzedni rocznik i już ostatnie sztuki - ale nie chcę z ekspozycji co stoi już rok - a jak zapakują, zafoliują to nie poznasz ... |
Nie wiem czy ci w sklepie taki test pozwola zrobić.
Ale dobra promocja w MM dziś więc zobacz tam. |
Można bez mandatu i innych niespodzianek zostawić samochód na powiedzmy max 2 dni na tym krytym parkingu przy Cinema City Zakopianka ?
|
Marcin, możesz zostawić auto bez problemu.
Tak z innej beczki jest tu jakiś prawnik znający dobrze prawo pracy, konkretnie praca w dni wolne ustawowo, urlop na żądanie w dzień wolny ustawowo itp? |
Prosty program do obróbki wideo czyli cos złożyć z kilku plików w jeden , usunąć ścieżkę dźwiękową dodać inną, dodac prostą grafikę do filmu , napisy. Bez zbędnych bajerów i efektów poleci ktos coś?
|
Czy spotkał się ktoś w Krakowie ze sklepem gdzie można kupić Black Zero koniecznie z lodówki? Bo do tej pory tylko na stacji spotkałem.
|
Korzystał ktoś może z kancelarii Cito w Krakowie w zakresie dochodzenia odszkodowania po kolizji samochodowej ? Ewentualnie z jakiejś innej kancelarii ?
|
Gdyby był ktoś wstanie mi ściagnąć ten materiał video:
http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2...dolnym-slasku/ i przesłać na jakiś inny portal, żebym mógł ściągnąć, byłbym wdzięczny. Jestem za granicą i mi blokują strony polsatu... |
Jaki program anty wirusowy polecacie i skad najlepiej go pobrac?? Ewentualnie jakies darmowe programy do optymalizacji kompa. Pozdrawiam.
|
Cytat:
Cytat:
|
combofix do odświeżenia kompa idealny
ale nie wiem jak to sie ma do najnowszych systemów (win 8.1, 10) |
Cytat:
|
Pod M1 podczas imprez w Arenie walą po 50 zł i z tego co słyszałem niezależnie od ilości zakupów. Po prostu tyle biorą.
Pod Decathlonem też zamykają szlabany i zbierają kasę. O Plazie nie słyszałem ale nie zdziwię się jak robią to samo, w końcu 100 metrów dalej :) |
Panowie,
Wydaje mi się, że w czasie świątecznym(noc 26/27) taksówkarz zawinął mi obrączkę. Niestety rzecz nie do udowodnienia(mało co pamiętam). Czy nie wie ktoś, czy jest taki jubiler/lombard, który obsługuje takich taksówkarzy-mendy? |
Dzwoniło coś do mnie rano z numeru: +232 21 749050
sprawdziłem - Sierra Leone - o ile to nie mój pra pra pra przodek to jakiś bullshit :) Na pewno nie mam zamiaru oddzwaniać bo pewnie minuta 500 zl kosztuje ale nie wiem czy odbierać jak zadzwoni jeszcze raz ... |
A co ci szkodzi odebrać? Przynajmniej zaspokoisz swoją ciekawość :D
|
Witam serdecznie,
Mam problem. Dostałem pracę zaliczeniową, w której muszę sporządzić harmonogram/plan roczny archiwum. Wytyczne brzmią następująco: Przyjmujemy 1km akt, brakujemy 500m akt, jest 4 pracowników, akta przekazywane są do 50 komórek. Wg instrukcji kancelaryjnej rozkład prac wygląda następująco: 1) styczeń-marzec- wydzielanie i brakowanie dokumentacji niearchiwalnej, przekazywanie jej do zniszczenia oraz przygotowanie materiałów archiwalnych do przekazania do Archiwum Państwowego, 2) kwiecień-czerwiec- współpraca z komórkami organizacyjnymi w zakresie przygotowania dokumentacji do przekazania do archiwum zakładowego, przygotowanie przez te komórki organizacyjne spisów zdawczo-odbiorczych oraz przyjmowanie dokumentacji z komórek organizacyjnych, 3) lipiec –sierpień- porządkowanie dokumentacji w archiwum, 4) wrzesień-listopad - przyjmowanie dokumentacji z komórek organizacyjnych, 5) grudzień- przegląd zasobów archiwalnych, aktualizowanie ewidencji, przygotowanie miejsca na nową dokumentację. Problem w tym, że niestety ominąłem zajęcia na, których było to tłumaczone dokładnie, a niestety "koledzy" nie raczą mi nawet zajrzeć do swojej pracy żebym miał jakiekolwiek wyobrażenie jak to ma wyglądać. Czy ktoś miał styczność z praca Archiwum? Będę wdzięczny za każdą pomoc, mam nóż na gardle. |
Cytat:
https://twitter.com/wujekbob/status/685086218976149504 |
Właśnie tego się obawiałem ale pod tym linkiem nie ma napisane że jak odbierzesz to tez bulisz ... (nie mam konta, może nie wszystko mi się otwiera)
|
No ale tak jest z wszystkimi krajami poza UE, płąci dzwoniący i odbierający.
|
A to przyznam że nowość dla mnie bo wiele razy odbierałem rozmowy od znajomych ze Szwajcarii (tutaj może być to dyskusyjne) i USA (na pewno poza UE) i ani grosza nie zapłaciłem.
No ale lepiej nie ryzykować. |
Panowie, da się gdzieś kupić replikę stroju Wisły dla dziecka ? Kiedyś były te sklepiki w M1/Carrefourze, ale chyba już tego nie ma...
|
Szukam programu, który robił by print screeny w sposób płynny.
Czyli jak na ekranie mieści mi się ekran o wysokości 1024 px, a potrzebuje zrobić screen który ma 1800 px to muszę to robić na dwa razy i łączyć ze sobą, wymyślili może jakiś program, który zrobi print screen na raz, nawet gdy mamy suwak góra dół ? |
Parking podziemny w Plazie w dniach meczowych na Arenie płatny? Czy wystarczy zrobić zakupy na jakąś kwotę? Ktoś coś?
|
Cytat:
|
szukam osoby która potrafi zrobić pracę w wordzie na zaliczenie,
jest to stosunkowo prosta praca, ale dla mnie jest to czarna magia i nigdzie mi się to nie przydaje, jeśli ktoś byłby zainteresowany pomocą to zapraszam na priv, podeślę pracę a dana osoba oceni czy się jej podejmie :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl