Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

radek2323 15.02.2014 15:46

fingers crossed Marko !!!!

QBAS 15.02.2014 16:33

Mam nadzieję, że jakiś transparent pokażemy ze słowami otuchy dla Marka. Nie wygląda to dobrze ale na szczęście nie jest to jeszcze ostatecznie potwierdzone...

Mario Nh 15.02.2014 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1348778)
Mam nadzieję, że jakiś transparent pokażemy ze słowami otuchy dla Marka. Nie wygląda to dobrze ale na szczęście nie jest to jeszcze ostatecznie potwierdzone...

Czyli te problemy z sercem były od początku przykrywką, miały być do momentu pomyślnych badań...

Masakra. Transparent obowiązkowo.

MiroPL 15.02.2014 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laxa (Post 1348752)
Marko Jovanović nie trenuje od początku roku, kiedy podczas rutynowych badań przed rozpoczęciem przygotowań do rundy wiosennej lekarze wykryli u niego nieprawidłowości w pracy serca. Serbski obrońca Wisły Kraków został poddany kolejnej serii badań. Po niej 25-letni piłkarz usłyszał od lekarzy dramatyczną diagnozę – podejrzewają u niego białaczkę.

– Marko zostanie przebadany w Szwajcarii – mówi Ofensywnym trener Wisły Franciszek Smuda. – Głęboko wierzę, że wcześniejsze diagnozy o białaczce się nie potwierdzą i lekarze stwierdzą coś innego. Całą drużyną jesteśmy z nim. W takich sytuacjach piłka schodzi na dalszy plan, bo najważniejsze jest w tej chwili zdrowie Marko – mówi Smuda.

źródło: przegladsportowy.pl

Mam nadzieję, że okaże się, że to jednak coś innego i szybko wróci do zdrowia.

-Goral- 15.02.2014 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1348790)
Czyli te problemy z sercem były od początku przykrywką, miały być do momentu pomyślnych badań...

A skąd niby ten wniosek o przykrywce. Myślisz, że białaczka jest taka neutralna dla serca ?

Trzymaj się Marco.

63.5 Kg 15.02.2014 21:57

Panowie jak dla mnie to wygląda tak.

Marco przechodzi grype.
Po grypie nagle pojawiają się kłopoty z sercem które mogly zostać spowodowane osłabianiem organizmu Marco co w tym przypadku może tlumaczyc te podejzrenia o białaczce...

Tragedia jak prawda...

Mario Nh 15.02.2014 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 1348818)
A skąd niby ten wniosek o przykrywce. Myślisz, że białaczka jest taka neutralna dla serca ?

Trzymaj się Marco.

Nie miałem tego na myśli.
Wywnioskowalem to z gdzieś z zapisanych słów Smudy: "(...)mam nadzieję, że wcześniejsze diagnozy się nie potwierdzą."
U mnie też podejrzewano białaczkę, wiem doskonale co człowiek czuje w takiej chwili.
Życzę Ci Marco byś miał tyle samo szczęścia.

63,5: Mi się niestety wydaje co innego.
Wygląda na to, że miał już robione pierwsze badania. Rozmaz krwi itp..
Jeśli tak to raczej niestety ciężko o nadzieję, choć sama choroba to nie wyrok.

Objawy często występują po grypie. Bóle stawów, zasinienia skóry po dotyku, powiększone węzły chłonne.

hunter 16.02.2014 18:40

Kogoś kto się orientuje w przepisach wypadałoby spytać, czy Stilić to może grać.

W 2012 roku po fecie w Poznaniu zawiesili go na sześć meczów ligowych i latem odszedł do Lwowa. Teraz wraca do naszej ligi, ale co się stało z tamtą karą? W związku z odejściem z polskiej ligi została naturalnie "skasowana"? Nie odbębnił kary bo zmienił klub na zagraniczny...

siara 16.02.2014 18:46

A czy nie odpokutował tego właśnie na Ukrainie ?

speedfashion 16.02.2014 18:46

Ktoś tu już chyba pisał, że Stilic swoje "odsiedział" po przeniesieniu za wschodnią granicę.

Tutaj ze strony bulgarska.pl (tak na potwierdzenie):

"Tymczasem Najwyższa Komisja Odwoławcza PZPN zmniejszyła Semirowi Stiliciowi karę za wulgarne przyśpiewki pod adresem Legii Warszawa. Zamiast sześciu meczów dyskwalifikacji Stilić będzie pauzował w czterech spotkaniach".

EDIT

Ok, to, co wkleiłem, niewiele wyjaśnia, ale napisane zostało w kontekście występów zawodnika w nowym klubie.

Poza tym - Jovanovic był w takiej samej sytuacji, przychodząc do Krakowa.

wislak2214 16.02.2014 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1348891)
Kogoś kto się orientuje w przepisach wypadałoby spytać, czy Stilić to może grać.

W 2012 roku po fecie w Poznaniu zawiesili go na sześć meczów ligowych i latem odszedł do Lwowa. Teraz wraca do naszej ligi, ale co się stało z tamtą karą? W związku z odejściem z polskiej ligi została naturalnie "skasowana"? Nie odbębnił kary bo zmienił klub na zagraniczny...

No to trzeba dokładnie czytać... kara obowiązywała na terenie europy.

bódyń 17.02.2014 10:15

Wywiad ze Stilicem
http://www.weszlo.com/news/18580-Sem..._bylem_mlodszy

QBAS 17.02.2014 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1348969)

Nie wklejajcie linków (po co nabijać im odsłony) tylko wrzućcie sam tekst. Ile razy można...

darean 17.02.2014 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1348976)
Nie wklejajcie linków (po co nabijać im odsłony) tylko wrzućcie sam tekst. Ile razy można...

jeśli chodzi o ten wywiad to ten dziennikarz tak Semira podpusczał że nie mogę ...

QBAS 17.02.2014 12:40

@darean: heh, czemu się dziwisz. Jeśli czytasz weszlo to musisz wiedzieć kto się za wywiadem kryje i odbierać go z dystansem. Zresztą (prawie) każdy dziennikarz zainteresowany jest sensacją, a nie faktami które nie przyniosą żadnego ciekawego newsa na żółty pasek ;)

Mario Nh 17.02.2014 13:34

Po co oni w ogóle udzielają tyle tych wywiadów?
Potem Smuda powie jakieś konkretne rzeczy w PS czy Fakcie i non stop latają do niego z pytaniami bo wiedzą, ze jak go podpuszczą to mogą się ciekawych rzeczy dowiedzieć...

Sylwek1906 17.02.2014 22:45

a ci znowu o tym ełro :D

Ventigo 19.02.2014 15:31

Dzięki Bogu to nie białaczka.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_jovanovicia/

buczo1985 19.02.2014 16:02

Będzie dobrze. Oby jak najszybciej wrócił do zdrowia :)

mitmichael 19.02.2014 20:22

Fantastyczna wiadomosc niech szybko wraca do zdrowia bedzie druzynie bardzo potrzebny

Blaszczu16 19.02.2014 20:28

Bardzo się ciesze że Marco wraca do zdrowia i że to nie jest tak poważne jak mówili. Niektórzy na tym forum już spisali go na straty - pozdro tofik - jak widać wiślaka nie tak łatwo złamać! Czekam teraz na powrót najpierw na ławkę, a następnie na stopera i w końcu Bunio będzie grał na lewej stronie, bo mimo wszystko Piotrek mnie jeszcze nie przekonuje.

panowie 20.02.2014 09:52

Wywiad z Darkiem Dudką w Dzienniku Polskim
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...boku,id,t.html

Kocur 20.02.2014 10:09

Po ostatnich radosnych artykułach DP oraz faktu że przeciwko niemu zostaną podjęte kroki prawne za naruszenie dobrego imienia Klubu - proponuję zaprzestania linkowania artykułów z tego brukowca.

shaggy 20.02.2014 10:11

Dudka o nowym środku treningowym: "Ośrodek jest bardzo profesjonalny, jest spokój, cisza. Nic tylko pracować. Jeśli miałbym porównywać ten nasz ośrodek, do tych w których trenowałem na zachodzie Europy, to tylko Birmingham City miało lepszy. Te w Auxerre i Walencji są gorsze od ośrodka Wisły."

No proszę a jeszcze niedawno jeden z portali starał się usilnie zdyskredytować to co zostało wybudowane w Myślenicach...

Gwiaździsty 20.02.2014 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1349408)
Po ostatnich radosnych artykułach DP oraz faktu że przeciwko niemu zostaną podjęte kroki prawne za naruszenie dobrego imienia Klubu - proponuję zaprzestania linkowania artykułów z tego brukowca.

Powiem więcej, żaden kibic Wisły nie powinien więcej kupować tego szmatławca. Powinien zostac ogłoszony bojkot tego ścierwopisma.

cfa 20.02.2014 13:33

@shaggy
no popatrz a w dzisiejszym przeglądzie prasy na wszedło napisali jawnie, że nie będą przytaczac cytatów z wywiadu z Dudką.

@Gwiaździsty
Dlatego ja np nie kupuję prawie w ogóle prasy chyba, że Odkrywcę czy Poszukiwaczy reszta to tylko przegląd w necie.

dulli78 21.02.2014 12:17

Super, że ze zdrowiem Marko to nic poważnego. Teraz będzie miał jeszcze większą motywację do szybkiego powrotu na boisko, bo takie historie mocno stawiają do pionu. Liczę, że będzie gotowy na rozgrywki grupowe.

A co do Dudki, jak dla mnie na razie wielka zagadka, 2 lata bez poważnego grania. Mam tylko nadzieję, że nie będzie mu się już robiło ciemno przed oczami.

bódyń 25.02.2014 10:14

Głowacki odmówił powrotu do kadry
http://www.polskieradio.pl/43/265/Ar...wroci-do-kadry

rychu 25.02.2014 20:00

https://www.youtube.com/watch?v=DwZkkxQo66I

Brożek i Chrapek w Turbokozaku.

"Bez szału" bym powiedział ;)

silver03 25.02.2014 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rychu (Post 1350429)
https://www.youtube.com/watch?v=DwZkkxQo66I

Brożek i Chrapek w Turbokozaku.

"Bez szału" bym powiedział ;)

Fakturka najlepsza :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl