Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

skeba 07.07.2010 15:43

Cytat:

@skeba: Zawsze możesz się przerzucić. Pasma porażek? Pierdzielisz jak potłuczony. Wisła zawsze była Wielka.
Wisła zawsze była wielka - zgodzę się w 100%, ale tylko w Lidze Polskiej...
Na arenie międzynarodowej niestety blamaże, bo przegrac z Barceloną, a nawet z Tottenhamem, ktory byl w mega kryzysie - tlumaczyc mozna, to porazki z Valarenga, Dinamo Tibilisi, Levadia - tego nie da sie wytlumaczyc.

Cytat:

To tylko pokazuje, że Cupiał nie chce rzucić "zabawki w kąt", jak niektórzy próbują insynuować, a wręcz przeciwnie
Nie no jasne, sprzedająć 2 najlepszych obroncow w lidzie, pozbywajac sie Alvareza, a wystarczaloby tylko 400 tys euro.

Cytat:

Najlepiej o tym świadczy zainteresowanie Makinwą.
To zdanie mnie zabilo. Interesowal sie, interesowal, a gdy przyszlo co do pieniazkow to Wisla jednak nie zaoferowala tego czego chcial. Moze i Wisla mowic, ze interesuje sie ciul wie kim, ale co do super tranferów to przepraszam, ale nie ma. Mamy 2 mlodych, niedoswiadczonych zawodnikow, ktory nie wiadomo co potrafia.
Jedynie o Zurawsia sie nie boje, ale to nie jest perspektywiczny zawodnik

Powiedz mi kolego, gdzie jest ta Wielka Wisla. Minelo od naszego sukcesu 7-8 lat i co ?
Jestemy gorsi, niż wtedy, wiec nie idziemy do przodu, tylko cofamy sie...

Chlopaki - ja się cieszę, że demolujemy ligę, ale jest ona taka slaba, ze jednak wolalbym czegos innego, cos co mnie zaskoczy, bo jarać się jakimis Cetnarskimi, Salodkami, czy innymi Grzelakam - to porazka jest. Jedno nie ulega watpliwosci, sukcesow w lidze nie przekladamy na gre w pucharach i tutaj nie ma co sie klocic, bo sprawa jest jasna.

SpoXsteR 07.07.2010 15:44

A na ch.. bylo trzymac Marcelo ktory chodzil od jakiegos czasu przemulony, nie chcialo mu sie i jedyne na czym mu zalezalo to na wyjechac w ****.... dojdzie to w koncu do Ciebie??
chciales zeby zostal, obnizyl loty, zaliczyl rezerwy i po roku zostal oddany za darmo? i Ty chcesz dobrze dla Wisly? Basalaj kilkakrotnie odrzucal oferty takze tych PSV, ale Marcelo nie dalo sie przekonac i juz..
Glowa tez chcial wyjechac,
A Alvarez za duze pieniadze zarabial... a chcial jeszcze wiecej, wrecz gigantyczne.. a co on prezentowal? nic szczegolnego, takie pieniadze moze dostawac napastnik ktory gwarantuje po minium 20 bramek na sezon

iq1000 07.07.2010 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 929851)
pozbywajac sie Alvareza, a wystarczaloby tylko 400 tys euro.

Chyba za rok kontraktu? Nie za dużo jak dla pana "Balonika"? :rotfl:

Pablo84 07.07.2010 15:50

Alvarez chciał zarabiać coś ok 400 tyś euro rocznie.

Filippo123321 07.07.2010 15:59

Ale Alvarez nie zaslugiwal na taką pensję. Jak sobie przypominam jego wrzutki to mi się niedobrze robi.

skeba 07.07.2010 16:05

No tak, jeśli zagwarantowałby Marcelo np. 500 tys euro za sezon to mysle, ze by zostal jeszcze z pol roku, albo rok.

1q2 07.07.2010 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 929862)
Ale Alvarez nie zaslugiwal na taką pensję. Jak sobie przypominam jego wrzutki to mi się niedobrze robi.

Przypomnę tylko że bardzo podobne wrzutki ma nasza nadzieja Patryk Małecki - z tą róźnicą że robi ich więcej więc 1 na 5 jako tak się uda ale ogólnie to te same baloniki.Baszczu tak lubiany też kompletnie nie miał dośrodkowania.

Gdzie oczywiście zgadzam się że 400 tys ot tak o połowę za dużo.W ogóle to jest właśnie śmieszne - kominy płacowe w naszej lidze muszą być , jeśli chcemy coś osiągnąć ale to muszą być kominy nawet po 500-700tyś euro a na prawdę solidnych grajków a nie 400 - 300 za średniaków bądź przeciętniaków.Przecież lepiej mieć za tą samą cenę jednego który będzie czarował w lidze niż 2 których gra doprowadza do szału;)

Filippo123321 07.07.2010 16:12

Tylko, ze Alvarez w obronie, w przeciwienstwie do wspomnianego Baszcza tez nie zachwycal. Pamietacie jak go Radzewicz objeżdzał?

To był raczej zawodnik do porządnej rywalizacji z Singlarem o miejsce w składzie, ale nic więcej. Specjalnie go nie szkoda.

Emenems81 07.07.2010 16:51

Skoro Milinkovic chce taki kontrakt, to pewnie pojdzie do Polonii. Tam tylko takie daja nie chcac tworzyc kominow :rotfl:
Swoja droga ciekawe czym kieruje sie gosc z ligi slowackiej krzyczac tak wysoki kontrakt? Chyba, nie wystepem Slowakow w RPA? :]

bozar 07.07.2010 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 929867)
No tak, jeśli zagwarantowałby Marcelo np. 500 tys euro za sezon to mysle, ze by zostal jeszcze z pol roku, albo rok.

Marcelo nie był łasy na kasę. On chciał przede wszystkim awansu sportowego żeby zwiększyć sobie szansę na grę w kadrze canarinhos. Także wątpię czy jakakolwiek podwyżka by go zatrzymała.
Jeśli prawdą jest że Milinković odrzucił tak wysoki jak na nasze warunki kontrakt to wygląda na to że mu najzwyczajniej sodówa odbiła. Może gość powinien sobie uzmysłowić że póki co gra w jakimś MFK Koszyce i że nie ma co przekombinowywać bo można wiele stracić. Przykład Peszki pokazuje że cwaniaczkowanie nie popłaca.
Co do Włocha to ja CHCĘ wierzyć że jest to celowa zasłona dymna przed jakimś bardziej konkretnym transferem na pozycję napastnika. No ale chcieć a mieć..

Reser 07.07.2010 16:59

Cytat:

Śmieszy mnie takie gdybanie. A skąd ty możesz wiedzieć człowieku co miał Marcelo w głowie i czym się kierował przy podejmowaniu decyzji? Litości..

mr_kwolf 07.07.2010 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 929890)
Śmieszy mnie takie gdybanie. A skąd ty możesz wiedzieć człowieku co miał Marcelo w głowie i czym się kierował przy podejmowaniu decyzji? Litości..

Ten typ tak ma. Ciężko mu zrozumieć że po prostu Marcelo chciał odejść i już. A gadanie że 500 tys by go przekonało jest śmieszne bo pewnie takie 500 tys to on w Holandii zarobi w pół roku więc co to byłby dla niego za argument.

wolfy 07.07.2010 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bozar (Post 929888)
Co do Włocha to ja CHCĘ wierzyć że jest to celowa zasłona dymna przed jakimś bardziej konkretnym transferem na pozycję napastnika. No ale chcieć a mieć..

Ja bym nie chciał wierzyć, że to oznacza ofertę dla Pawła Brożka ( no bo wiadomo - chamstwem wobec zawodnika i pytającego byłoby odmówić :rotfl: ).
Z drugiej strony - nasi szukają następców dopiero, jak już parafują umowę transferową, więc to pewnie nie to...
Ofensywa zatacza coraz szersze kręgi - wschód, zachód, Azja, Australia. Nikt nie może czuć się bezpieczny! Wczoraj interesowaliśmy się murzynem co strzelił w trzy lata ze trzy gole, dzisiaj Włochem co strzelił w rok tych goli aż jeden. Nikt nie zna dnia ani godziny, kiedy do drzwi zapukają smutni panowie z Wisły i będą chcieli wybawić jego klub z obciążających budżet ofiar losu.

W tym czasie dzielni pionierzy dbają o prawidłowy przepływ informacji, niczym Pytia rzucając coraz to nowe, szokujące informacje. Dwóch, trzech, może dziesięciu! Do brzegów naszych zachodnich sąsiadów niedługo przybije barka pełna chińskich uchodźców, a wśród nich nasz nowy napastnik i dwóch pomocników! Niestety, niemiecka straż wybrzeża jednak się połapała! Damn, a tacy dobrzy byli, nikt jak oni nie umiał tak wybornie ugotować psa!

Jednego możemy być pewni - normalnie nie będzie. Nie w tym kraju i nie w tym klubie.

flamengista 07.07.2010 17:27

Wolfy,

dopiero mamy lipiec, ale zgłaszam twoją kandydaturę do posta roku:lol:

Bozar,

a z tym Milinkovicem to nie rozchodzi się aby o długość kontraktu? Przynajmniej tak sugerowano to do tej pory - Wisła chciała 5-letniej umowy, piłkarz 3-letniej...

s1mone 07.07.2010 17:32

Cytat:

Prorok?

A ja myślę, że Marcelo jest na tyle ambitny, że w tym wieku KASA nie jest dla niego najważniejsza, on chce rozwoju i grać w jak najlepszej lidze w Europie i jestem pewien, że kiedyś ten cel osiągnie. A kasa? Myślę, że w PSV wcale gorszych pieniędzy nie dostanie.

wolfy 07.07.2010 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 929901)
Wolfy,

Staram się. Zaprzestanie moderowania było jak widać dobrą decyzją:-)

Staram się też zrozumieć naszych działaczy, którzy dzielnie walczą z problemami nie spotykanymi w innych klubach. Sprzedali dwóch najlepszych stoperów za kupę kasy i teraz szukają następców za półdarmo, którzy przynajmniej na pierwszy rzut oka będą wyglądali jak piłkarze.

Metody są dwie - albo ściągają gości tak anonimowych, że nikt nic o nich nie wie z nadzieją, że zdążą się nauczyć grać w piłkę przed upływem kontraktu, albo jakieś kaleki które nie grają w znacznie silniejszych ligach, licząc że szok adaptacji do Ekstraklasy sprawi, że Ci ostatni przestaną się kopać po czołach.
Niestety, wszystko na koniec zweryfikuje boisko i nagle może się okazać, dlaczego o jednych nikt nigdy nie słyszał, a o drugich - nikt już nie chce więcej słyszeć. Do tego czasu jednak możemy liczyć na cud - to takie polskie przecież.

Markus 07.07.2010 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 929909)
Staram się też zrozumieć naszych działaczy

Toś jednak wyjątkowo dzielny człowiek :) - nie sądziłem, że lubisz syzyfowe prace. Ja już "starać się" w tej materii przestałem dawno - zbyt duża ilość nieprofesjonalizmu, głupich przekonań, mitomani, horrendalnych pomysłów i krótkowzroczności do ogarnięcia. :evil:

bozar 07.07.2010 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 929901)
Wolfy,

Bozar,

a z tym Milinkovicem to nie rozchodzi się aby o długość kontraktu? Przynajmniej tak sugerowano to do tej pory - Wisła chciała 5-letniej umowy, piłkarz 3-letniej...

Cóż, z tego co zauważyłem krążą dwie wersje:
1) rozchodzi się o długość kontraktu
2) rozchodzi się o kontrakt motywacyjny, czyli zapewnijcie więcej a będzie wam dane

w zasadzie jedno nie wyklucza drugiego..jeśli tak to do podpisania tego grajka daleka droga.. no nic czas pokaże.

Nieczęsto się zgadzałem z tobą Wolfy ale tym razem chapeau bas, ciężko lepiej ująć absurd spod znaku Bareji w którym nasz kochany klub się lubuje. Od dłuższego czasu.
Generalnie prowadzona przez klub polityka dezinformacji ma, jak widać, niezmiernie szerokie pole rażenia. Zachodzi pytanie czy nie sięgnęła samych gabinetów, o przepraszam, kontenerów na Reymonta 22.

iq1000 07.07.2010 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bozar (Post 929929)
Cóż, z tego co zauważyłem krążą dwie wersje:
1) rozchodzi się o długość kontraktu
2) rozchodzi się o kontrakt motywacyjny, czyli zapewnijcie więcej a będzie wam dane

Trzy.

3) Milinkovic jest opcją nr 2 (jak Bozok-Kirm)

bozar 07.07.2010 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 929931)
Trzy.

Racja, jest jeszcze ta, choć w nią chyba najtrudniej uwierzyć ;)

mateusz212 07.07.2010 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 929931)
Trzy.

taaaa napewno znaleźli kogos lepszego od niego, wartego do 500 tys Euro... W to to już napewno nie uwierze...

iq1000 07.07.2010 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateusz212 (Post 929934)
taaaa napewno znaleźli kogos lepszego od niego, wartego do 500 tys Euro... W to to już napewno nie uwierze...

Dowiemy się w poniedziałek ;)

Karlos 07.07.2010 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateusz212 (Post 929934)

Wiara czyni Cuda :)

Fanatyk R22 07.07.2010 18:55

http://www.oleole.com/media/main/ima...rit_277490.jpg
Christian Tiboni

wzrost: 1,89 m,
pozycja: napastnik,

ciekawostka: "On 12 August 2009 he was called up to the Italy U-21 national team for a friendly game against Russia. But he didn't play in this match."

Jakoś nie jestem przekonany co do tego piłkarza, zresztą Włosi pokazali na ostatnich mistrzostwach światach, że są słabsi od Słowaków.. więc może lepiej jakiegoś napadziora ze Słowacii zakontraktować :)

Marszałek 07.07.2010 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 929811)
Jednakowoż trzeba pamiętać, że jeśli chcemy sportowego rozwoju klubu, ów musi być gotowy na znaczącą podwyżkę kontraktowych płac. Bez tego nie ma mowy o utrzymaniu konkurencyjnej pozycji w naszej rozwijającej się lidze na rynku kontraktowym oraz sprowadzaniu, zatrzymywaniu i grze przy Reymonta coraz lepszych zawodników.

Tylko,że te cele mogą być realizowane w przypadku gdy mamy do czynienia z pełnym profesjonalizmem. Od zarządu po sieć scautów. Rzecz jasna środki wydane na wzmocnienia powinny generować zysk. Jednak jest to sport i nie zawsze tak jest. Europa nam na tyle uciekła,że zawodnikami rzędu miliona euro możemy zdominować ligę,ale w LM czy LE na wiele liczyć nie możemy. Aby prowadzić politykę kadrową ocierającą się o "milion euro za zawodnika" potrzeba naprawdę sporego rozeznania rynku i solidnego zaplecza finansowego. Bo co z tego jak teraz kupimy dwóch zawodników po milionie każdy,z kontraktami 600 tysięcy euro i nie awansujemy do LE?Lekko mówiąc bylibyśmy w finansowym zakłopotaniu,że nowatorsko to ujmę. Po takiej wtopie mielibyśmy wyprzedaż. I tak w kółko.

Dlatego uważam,że należy szkolić,wypatrywać,ogrywać inwestować w trenerów od młodzieży i samą młodzież. Inną drogą nie wejdziemy na przedsionek salonów.

cinekw 07.07.2010 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fanatyk R22 (Post 929950)
Christian Tiboni

ciekawostka: "On 12 August 2009 he was called up to the Italy U-21 national team for a friendly game against Russia. But he didn't play in this match."

Jakoś nie jestem przekonany co do tego piłkarza, zresztą Włosi pokazali na ostatnich mistrzostwach światach, że są słabsi od Słowaków.. więc może lepiej jakiegoś napadziora ze Słowacii zakontraktować :)

:rotfl::rotfl::rotfl: A to dobre. Wnioskujesz że jeśli Slowacja pokonała Włochów to ma od nich lepszych piłkarzy tak? :lol:

SlawekS 07.07.2010 18:59

Banda ironicznych pesymistów z Was jest.
Jestem pewien, że kilku nowych graczy jeszcze pewnie zobaczymy.
Póki co króluje wśród działaczy marketingowe podejście do sprawy. Znanymi nazwiskami chcą zapełnić stadion.
Podobno trwają rozmowy z Canal Plus w sprawie transferu Mirka Szymkowiaka. Obie strony podobno się już dogadały teraz szukają chętnego który by z Szymkiem o tym pogadał.
Jesli chodzi o uzupełnienie napadu numerem jeden miał być podobno Iwan (Andrzej) tylko on trochę niewysoki jest i nie do końca do koncepcji pasuje.

BiałaGwiazda 07.07.2010 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fanatyk R22 (Post 929950)
Christian Tiboni

Gdybyśmy mieli sugerować się pojedynczymi meczami to powinniśmy ściągać do nas Estończyków,bo w końcu rok temu Levadia nas wyeliminowała.

A już sam fakt,że zawodnik ten grał w młodzieżowej reprezentacji Włoch oznacza,że posiada jakieś umiejętności.Czy się rozwinie w Wiśle-to się okaże.Ale ten transfer nie różni się niczym(oprócz pozycji na boisku) od transferu Cabrala do Legii.Też młodzieżowy reprezentant,tylko Argentyny,który w ciągu 3 lat strzelił 2 bramki.Więc transakcja jest podobnego kalibru.

jason wiślak 07.07.2010 19:06

Jeśli prawdą są słowa Cupiała, zacytowane na stronie SKWK, o "zbudowaniu takiej drużyny, od której nikt w Polsce nie będzie lepszy" to ja jestem nastawiony optymistycznie. Jeśli boss tak powiedział to znaczy ze tak chce zrobić...No inaczej wyszło by trochę głupio takie odgrażanie sie Skorzy...Mam nadzieję że naprawdę sięgniemy po jakichś 3-4 dobrych graczy i rzeczywiście żadna Legia "nic z nami nie ugra".....Byłoby pięknie:-)

Fanatyk R22 07.07.2010 19:12

ale ciekawe kiedy po nich sięgniemy jak do jutra trzeb zgłaszać piłkarzy na LE. Wiem, że nie wyobrażamy sobie powtórki z tragedii tallińskiej, ale gdyby jednak miała się powtórzyć?

myślicie, że wtedy Cupiał dalej będzie chciał budować drużynę, która w Polsce nie będzie miała sobie równych?

znowu o kilka tygodni za późno..

willow 07.07.2010 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 929959)
Jeśli prawdą są słowa Cupiała, zacytowane na stronie SKWK, o "zbudowaniu takiej drużyny, od której nikt w Polsce nie będzie lepszy" to ja jestem nastawiony optymistycznie. Jeśli boss tak powiedział to znaczy ze tak chce zrobić...No inaczej wyszło by trochę głupio takie odgrażanie sie Skorzy...Mam nadzieję że naprawdę sięgniemy po jakichś 3-4 dobrych graczy i rzeczywiście żadna Legia "nic z nami nie ugra".....Byłoby pięknie:-)

Pisałem wielokrotnie, że te słowa Cupiała są prawdą, tyle, że nie dodano do nich dalszej, istotnej części: o zbudowaniu takiej drużyny od podstaw, począwszy od struktur organizacyjnych w klubie, poprzez sieć skautów, a na bazie treningowej skończywszy. I że dajemy sobie na to rok.

Maćko 07.07.2010 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 929851)
Powiedz mi kolego, gdzie jest ta Wielka Wisla. Minelo od naszego sukcesu 7-8 lat i co ?

Wielka Wisła jest w sercach kibiców. Ty najwyraźniej kibicem nie jesteś.

Obecna kadra powinna starczyć na Litwinów, więc nie ma co płakać. Przed następną rundą potrzebujemy wzmocnień i to nie ulega wątpliwości.

wolfy 07.07.2010 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 929966)
Ale przechodząc do rzeczy, fakt, że obecnym prezesem jest Basałaj i w dodatku Boss musiał się nieźle natrudzić, aby go tu ściągnąć, świadczy o tym, że w klubie zaczyna się dziać dobrze. Wiem, że płaczki z forum ,chciałyby mieć siatkę scoutów, czy świetny ośrodek szkolenia młodzieży, ale z dnia na dzień się tego nie da zrobić. Nowy zarząd obraduje niewiele ponad miesiąc - musi zadbać o transfery, a przede wszystkim o stadion, bo to co miasto wyprawia, przechodzi ludzkie pojęcie.

I niektórzy na tym forum wbijają im szpilki. To nie ludzie - to wilki!

skeba 07.07.2010 20:12

Cytat:

Wielka Wisła jest w sercach kibiców. Ty najwyraźniej kibicem nie jesteś.

Obecna kadra powinna starczyć na Litwinów, więc nie ma co płakać. Przed następną rundą potrzebujemy wzmocnień i to nie ulega wątpliwości.
Jestem kibicem racjonalistą, a nie kibicem zaslepionym - ty nalezysz do tych drugich.
Zobaczymy, czy testowani się sprawdzą. Mam nadzieję, że tak, bo już nikogo nie zakontraktujemy i będzie stara śpiewka - "W sezonie zimowym się wzmocnimy"

Edit: Tak jak mówiłem, wielcy jesteśmy tylko w Polskiej lidze, w Europie jesteśmy ogórkami, jak sądzisz inaczej to jesteś chorym człowiekiem

Maćko 07.07.2010 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 929983)
Jestem kibicem racjonalistą, a nie kibicem zaslepionym - ty nalezysz do tych drugich.
Zobaczymy, czy testowani się sprawdzą. Mam nadzieję, że tak, bo już nikogo nie zakontraktujemy i będzie stara śpiewka - "W sezonie zimowym się wzmocnimy"

Edit: Tak jak mówiłem, wielcy jesteśmy tylko w Polskiej lidze, w Europie jesteśmy ogórkami, jak sądzisz inaczej to jesteś chorym człowiekiem

Bo zaślepienie to także choroba.
Ja jestem zaślepiony miłością do Wisły, Ty jesteś sympatykiem zespołu, z którym się utożsamiam, tyle.
Nie zamierzam generalizować - w końcu duża ilość osób na stadionie to "sympatycy". Wami także trzeba zapełnić stadion i, nie bój żaby, zarząd o tym wie - będzie więc robił wszystko by przyciągnąć Was na stadion(m. in. transfery).

skeba 07.07.2010 20:32

*Macko - Wiesz, ja też kibicuje, kiedy jest dobrze, ale zapewniam Cie, ze jak jest zle to rowniez. Jestem zdania i nigdy nei zmienie, ze nie ma bata na nas w Polskiej lidze. Oczywiscie równiez mam glupia nadzieje, ze w koncu zagramy dobrze w pucharach. Ojciec smieje sie ze mnie, ze daj spokoj. Wisla to wypalony klub, gdzie boss juz dawno polozyl lache na nich, ale ja nadal wierze. Chociaz te nadzieje sa bezpodstawne, bo organizacyjnie nie jestemy soldni to nawet nam podcina skrzydlo prezydent (Stadion) Jak tu wierzyc w lepsze dni.
Cytat:

Gdyby wlasnie Wisla osiagala sukcesy w Europie to Marcelo nie mialby zapewne dylematu, tylko gralby u nas, a tak kazdy dobry pilkarz bedzie chcial uciec, jakby to powiedzial Robert Górski - Z grajdołu.
Widzicie w tym sens, bo ja nie. Przedstawię wam to na prostym schemacie.

1. Przychodzi swietny pilkarzy do naszego klubu.
2. Zagra swietny sezon przyczyniajac sie do zdobycia MP
3. Solidny euorpejski klub zglasza sie po niego, po rozmowach - kupuje gracza
4. Klub szuka wzmocnien
5. Przyhcodzi do nas mlody, perspektywiczny zawodnik, albo jak sie zdarzalo - i kawal szrotu
6. Zawodnik okazuje sie wzmocnieniem
7. Gra swietny sezon, zostaje sprzedany i tak dalej i tak dalej.

Nigdy nie zbudujemy silnego zespolu jak bedziemy sprzedawac swoje filary i tak bedzie przez pare ladnych lat, oby sie to kiedys zmienilo

tomasz_19 07.07.2010 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 929794)
Chodzi o kontrakt motywacyjny.Jak podpisze bedzie najlepiej zarabiajacym pilkarzem Wisly.

ostatnio pisałeś, że to tylko formalność i chodzi tylko o długość trwania kontraktu :)

zbymak 07.07.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 930005)
ostatnio pisałeś, że to tylko formalność i chodzi tylko o długość trwania kontraktu :)

Pisze jeszcze raz co i jak bylo z Milinkovicem.Po wstepnych rozmowach Wisly z Koszycami i ich zgodzie rozpoczelismy rozmowy z jego menadzerem czy bylby zainteresowany gra w naszym klubie.Wyraził takie wstepne zainteresowanie nasza oferta.Wisła dogadała kwote odstepnego na 500 tys euro ( Koszyce chcialy 800tys).W trakcie rozmow z jego menadzerem zaproponowalismy 250 tys euro kontraktu i umowa na 5 lat.Milko nie przyjal takiej oferty i zaproponowal 400 tys i umowa na 3 lata.Wisła myslac ,że znajdziemy jakies porozumienie ( podniesiemy oferte na 300 tys i umowa na 4 lata) zaprosiła Milinkovica na badania medyczne i rozmowy w Krakowie.Po przyjezdzie do Krakowa wieczorem i przespanej nocy w hotelu rano udał sie na badania.Po skonczonej pierwszej czesci badań zasiadły obie strony do rozmow .Co do ceny dogadano sie szybko problem zaczał sie gdy Wisła zaproponowała kontrakt motywacyjny.Milinkovic nie chce nawet słyszeć o takim rozwiazaniu i wraca na Slowacje. Od tamtej pory kilka razy rozmawiano z jego menaadzerem ale Milko nie chce zmienic decyzji.W niedziele dzień przed prezentacja Zurawskiego wydawało sie że jednak obie strony sie dogadaja i dlatego pojawiło sie info z mojej strony że bedzie w wtorek zaprezentowany.Miał w poniedziałek dokonczyc badania i na nastepny dzien miala byc konferencja.Niestety Milko zażadał teraz wpisu do kontraktu ceny odstepnego na co Wisla nie chce sie zgodzic .Sytuacja jest patowa i jedna strona bierze druga na przeczymanie .Jak sie ta telenowela skonczy nie wie chyba nikt. Kto zna historie transferu Jovanica do Wisły bedzie wiedział ,ze to co pisze mialo miejsce na prawde.

mateusz212 07.07.2010 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 930046)
Pisze jeszcze raz co i jak bylo z Milinkovicem.Po wstepnych rozmowach Wisly z Koszycami i ich zgodzie rozpoczelismy rozmowy z jego menadzerem czy bylby zainteresowany gra w naszym klubie.Wyraził takie wstepne zainteresowanie nasza oferta.Wisła dogadała kwote odstepnego na 500 tys euro ( Koszyce chcialy 800tys).W trakcie rozmow z jego menadzerem zaproponowalismy 250 tys euro kontraktu i umowa na 5 lat.Milko nie przyjal takiej oferty i zaproponowal 400 tys i umowa na 3 lata.Wisła myslac ,że znajdziemy jakies porozumienie ( podniesiemy oferte na 300 tys i umowa na 4 lata) zaprosiła Milinkovica na badania medyczne i rozmowy w Krakowie.Po przyjezdzie do Krakowa wieczorem i przespanej nocy w hotelu rano udał sie na badania.Po skonczonej pierwszej czesci badań zasiadły obie strony do rozmow .Co do ceny dogadano sie szybko problem zaczał sie gdy Wisła zaproponowała kontrakt motywacyjny.Milinkovic nie chce nawet słyszeć o takim rozwiazaniu i wraca na Slowacje. Od tamtej pory kilka razy rozmawiano z jego menaadzerem ale Milko nie chce zmienic decyzji.W niedziele dzień przed prezentacja Zurawskiego wydawało sie że jednak obie strony sie dogadaja i dlatego pojawiło sie info z mojej strony że bedzie w wtorek zaprezentowany.Miał w poniedziałek dokonczyc badania i na nastepny dzien miala byc konferencja.Niestety Milko zażadał teraz wpisu do kontraktu ceny odstepnego na co Wisla nie chce sie zgodzic .Sytuacja jest patowa i jedna strona bierze druga na przeczymanie .Jak sie ta telenowela skonczy nie wie chyba nikt. Kto zna historie transferu Jovanica do Wisły bedzie wiedział ,ze to co pisze mialo miejsce na prawde.

hehe a nie prowadzą może negocjacji z kims lepszym ?? przecież tak ktoś sugerował.... Już widze nastepne transfery naszego klubu...

willow 07.07.2010 21:58

A od czego są kontrakty?
To po co w ogóle je podpisywać, skoro nie trzeba ich respektować?
Ja wiem, że w polskich warunkach to nie jest łatwe, ale na Boga, jesteśmy cywilizowanym krajem białych ludzi!
Jeśli klub podpisuje z zawodnikiem kontrakt, to powinien mieć prawo nie puścić zawodnika przed jego upływem.
Zaczynamy tworzyć niebezpieczne precedensy, które za chwilę doprowadzą do skandalicznej sytuacji, gdzie każdy zawodnik niezadowolony z gry w danym klubie, będzie wymuszał swoje odejście, symulując np. kontuzję, albo słabo grając!

Dla mnie to niedopuszczalne, żeby klub dawał się szantażować, a podejście "z niewolnika nie ma pracownika" jest szkodliwe i samobójcze. Obecnie skala zjawiska nie jest duża, ale działając w ten sposób, pokazujemy piłkarzom furtkę!

Od wielu lat mam z racji wykonywanego zawodu do czynienia z umowami handlowymi i zasada jest święta: patrz, co podpisujesz. A jak podpisałeś, to się tego trzymaj! Pacta sun servanta!

P.S. Nie pojmuję stawianych tu przez co poniektórych tez, że Marcelo był za dobry na nasza ligę. No ludzie, chyba o to chodzi, żeby próbować sprowadzać do nas jak najlepszych graczy! Jak Wy chcecie podnieść poziom naszej ligi, sprowadzając do nas samych ogórków?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl