![]() |
Poleci ktoś jakieś domki na lipiec? Dla 2 osób na ok. 5 dni gdzieś nad woda (coś jak Gródek nad Dunajcem) w miare tanio.
|
Za punktu mogę mieć nawigację Mio Spirit 6970 LM.
Opłaca się ją wziąć? Dobre w ogóle są mapy Mio? Da się na niej zainstalować AM albo Igo? |
Czy ktoś może polecić jakieś strony z ogłoszeniami (prywatnymi, nie dealerów) samochodowymi z takich krajów jak Holandia, Belgia?
Plus dorzucić kilka słówek tłumaczenie, bo "ni chuja" tego języka nie ogarniam... Ewentualnie czy zna ktoś może pośredników od których można kupić auto od pierwszego właściciela? Tu gdzie teraz mieszkam (anglia) jest specjalne centrum aukcyjne gdzie właśnie kupuje się w ten sposób auta. Sęk w tym, że szukam jednak czegoś z europejską kierownicą. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź. Cytat:
Tu znalazłem jakąś ofertę na allegro, mozesz go spytać o igo: http://allegro.pl/gps-mio-spirit-697...132224961.html Inna sprawa, że jak chcesz korzystać AM, to lepiej sprzedać tą nawigację (widzę że chodzi za ponad 600 zł na allegro), a kupić coś taniego o podobnych parametrach sprzętowych: http://allegro.pl/nawigacja-modecom-...387687765.html a am sobie dokupić osobno (albo... :>). |
Cytat:
|
Ma ktoś z Was sprawdzoną / godną polecenia ekipę remontową z Krakowa? Albo jest takiej częścią / szefem?
Remont (m.in. malowanie, zerwanie / położenie 10mkw podłogi, malowanie, zmiana wody / gazu, droba elektryka): 2-3 tyg roboty. Więcej na priw jak coś. |
Majsterkowicz jakiś jest?:D
Zerwał mi się karnisz z zasłoną. Co lepiej zrobić - wypełnić i zaszpachlować dziury i wywiercić nowe w tym samym miejscu, czy wiercić w innym a stare wypelnić, zaszpachlować i pomalować? |
Wierć nowe, nawet jak zaszpachlujesz stare dziury to dalej będzie za dużo luzu w środku
|
może to głupie pytanie, ale czy nie otwierane wino może się zepsuć? takie, które od ponad 25 lat jest w butelce
|
Witajcie,
Czy ktoś z Was korzysta z oferty na internet + TV od UPC w Krakowie? Chodzi mi głównie o internet 120 mb/s plus pakiet telewizji za 69,99 zł lub coś w tych okolicach. Mam możliwość dokonania cesji na tę ofertę, stąd moje pytanie. Polecilibyście czy raczej nie ma co zawracać sobie głowy? |
Cytat:
|
ktoś wie ile drużyn z B klasy krakowskiej wchodzi do A klasy :D?
|
Bzdura 2 lub 3 drużyny, 2 na pewno.
|
Cytat:
Wina konserwuje głównie cukier i alkohol, więc słabe wina i wytrawne nie można dlugo przechowywać. P.S. Zdecydowaną większość win powinno się wypić w przeciągu 5-ciu lat od daty produkcji. Tylko niektóre wina (droooogie) łamią te zasady. |
Cytat:
Cytat:
|
Mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Chcę zmienić pracę (wygrałem nabór). Czy mogę zrobić tak, że:
- rozwiązujemy umowę z bieżącym pracodawcą za porozumieniem stron, - biorę zaległy urlop+proporcjonalny za ten rok (w sumie ok. 16 dni)- rozwiązanie umowy jest na dzień wykorzystania urlopu, - w czasie tego urlopu podpisuję umowę u nowego pracodawcy? Czyli miałbym kilkanaście dni 2 umowy o pracę. Nie znalazłem info by było to zakazane, prawda to? |
Radca prawny siedzący obok mnie powiedział że możesz.
|
Dziękuję, tak też mi wynikało z informacji "internetowych".
|
Witam Jaro!!! napiszę co ja posiadam...TV MAX-134 programy (ok.40 w HD) z nagrywarką, internet 60 mb/s, telefon 240 minut w abonamencie + WIFI + dodatkowo CANAL +... razem płacę 132 złote...nie narzekam na jakość usług...ale wybór należy do Ciebie.
|
Zna ktoś dobre darmowe strony z filmami na telefon?
|
Da się gdzieś kupić w księgarni/sklepie stacjonarnym książkę Mateusza Migi ,,Wisła Kraków. Sen o potędze."? Czy tylko wysyłkowe sklepy? Jeżeli tak to gdzie najlepiej?
|
W Matrasie za 30zł chyba. Widziałem w Galerii Krakowskiej, ale może w innych Matrasach też.
Mozesz tez zamówic w bonito to jak w miarę wczesnie zadzwonisz to tego samego dnia dowiozą do wybranego punktu. cena 29.93 |
Przebywa ktos z forum w Szkocji obecnie? Jesli tak prosze o priv.
|
chcę sobie zrobić rolety (plisy konkretnie) w oknach - ktoś poleci jakąś firmę ? Żeby nie zdarli jak za zboże, a żeby było porządnie.
|
Jakie książki, fiszki polecacie do podszkolenia angielskiego ? Poziom średniozaawansowany
|
Chce iśc na studia II stopnia na UJ. Boję się tylko przedmiotu Business English na kierunku Zarządzanie. Ktoś może studiował tam wie jaki to jest poziom ?
|
Weź daj spokój...
|
Pytanie z innej beczki, czy orientuje się ktoś czy ta zniżka za zakup karnetu będzie obowiązywała na zakup koszulki podczas prezentacji?
|
Cytat:
|
@Marcin_fan
To zależy czy chcesz się uczyć sam, czy z kimś (lektorem) Polecam English file intermediate |
Cytat:
Z tego co słyszałem to od 21 lipca ma byc nowa kolekcja dostepna w sklepie |
Znajomy przeprowadza w sądzie sprawę o uwłaszczenie naprawdę sporej działki budowlanej. Oczywiście pomaga w tym adwokat. Pojawił się również kupiec na ową działkę, a prawnik zaproponował umówienie się w celu ustalenia prowizji od wartości majątku. Jak ustalić taką prowizję ? Jest to odgórnie ustalone ile "im" się należy ? Dziękuję za pomoc !
|
Z adwokatem a raczej tutaj radcą prawnym są chyba umówieni na jakąś kwotę za prowadzenie tej sprawy? Tak czy nie? Nic nie jest "odgórnie ustalone".
Prowizja to jest przy sprzedaży i to dla biura nieruchomości jeśli z usług takiego się korzysta a nie adwokata czy radcy prawnego... No ale zależy wszystko jak się dogadali na początku. Możliwe że ustalili, Panie przeprowadzi mi to a ja to sprzedam i odpalę z tego. Tak też się zdarza ale to powinno być powiedziane na początku. Po ile ta działka i gdzie bo szukam :D |
Panowie, zbliżają się urodziny kumpla, a wiemy, że chciałby bardzo skuter(krakowskie korki). Czy da się skombinować coś używanego do tysiąca złotych? Oczywiście może być używany. Prosił bym, żeby ktoś mi podrzucił nazwami konkretnych modeli, bo to ni chu chu moja brocha. Gracjas muczaczos!
|
Kupiłem nowy starter "Play na kartę" i mam pytanie. Znacie jakieś kody itd. aby przedłużyć ważność konta ? Nie chodzi mi o to, żeby kupić doładowanie i samo się przedłuży na określony czas, ale o to że ten ich czas jest krótki, a mi by się przydało sporo dłuższe przedłużenie ważności konta?
|
Ktoś wie jak w godzinach 16-17 wygląda sytuacja na odcinku A4 Kraków-Katowice? Opłaca się jechać autostradą czy lepiej krajówką? Celem są Pyrzowice.
|
Jechałem w okolicach 16:10, w piątek, dwa tygodnie temu (nie jest to za często, ale jakby lepszej odpowiedzi nie było, to zawsze lepsza taka niż żadna?) od wielickiej do węzła "mirowski" (tuż za wisłą zjazd) i nie było najgorzej. Przez remonty jest trochę spowolniony ruch, ale jak nie ma wypadku to chyba dopiero na bramkach przy balicach można trochę (kilka minut) poczekać, a potem to już jest luźno. Ogólnie wybrał bym obwodnicę/A4, ale też zależy od tego jak przez kraków do tej A4 się miałbyś dostać, bo np pchanie się z bieżanowa na krajową było by bez sensu:)
Pozdrawiam |
Dzięki za odpowiedź. Jadę z Tarnowa. Czytałem coś o remontach, ale raczej od Katowic niż do, więc może ominą mnie przykrości związane ze stresem, że się nie wyrobię
|
Jaki jest najlepszy hotel biorąc pod uwagę relacje cena/standard w miarę blisko Tauron Areny?
|
Zaraz obok masz nowke sztukę hiltona dt wiec powinien być super
|
Skąd ściągać pojedyncze piosenki ? Na torrentach są całe albumy, co mnie nie interesuje
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl