![]() |
Ja nie wiedziałem że Jop ma za sobą przeszczep wątroby. W takim wypadku pierwszy trener w Wiśle, w takim momencie? Wierzę mu że nie miał ciśnienia.
|
pepe72 : Jop poprawił dziennikarza, że chodziło o 1 ligę afair.
|
Wywiad z Żyro w goal.pl
https://www.goal.pl/1-liga/michal-zy...edzie-wymowek/ Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
"Inwalida" był u nas królem strzelców. Ale wygląda, że to dobrze, że przeszedł do Lechii.
|
Mikołaj Biegański został wypożyczony do San Jose Earthquakes. Umowa obowiązuje do 31 grudnia 2024 roku i zawiera opcję wykupu zawodnika.
https://wislakrakow.com/posts/mikola...rthquakes/9138 |
Cytat:
Hello darkness, my old friend... |
Na oficjalnej w I drużynie mamy tylko dwóch bramkarzy Brodę i Ratona.
Akurat wypożyczyliśmy sobie Biegańskiego. Zostaje Raton. Na co liczymy? Na szczęście? Młody Szewczyk z Wisły II będzie rezerwowym? I to wszystko? |
Mamy troszku pecha ale to się idealnie wpisuje w całość projektu obecnego pt. Wisła Kraków. Mieliśmy 3, powiedzmy równych, równo słabych bramkarzy. Nie było sensu 3 trzymać na raz.
Wypożyczamy jednego, a na drugi dzień ten z nr 2 łapie kontuzje. Wypożyczamy żeby zejść z budżetu płacowego, a teraz się okazje, że wypadało by poszukać nowego bramkarza, jeśli nawet nie z myslą o byciu nr 1 to na nr 2 :D Oszczędzimy na tym wszystkim czy jeszcze stracimy? :D Czy to nie jest śmieszne? Chujowo zarządzany klub, a tu jeszcze jakby specjalnie wiatr w oczy. |
Chłop narzeka na plecy, w tydzień niby jest ok. Po czym urywa brzuch, no kto by się spodziewał. :)
Może to będzie impuls do załatwienie kogoś na dłużej. |
Cytat:
|
A jest kasa na ściągnięcie kogoś? Jest w ogole ktoś na oku? Bo chyba tu było uznawane, że jest problem bogactwa. Skoro Kiko taką perełkę jak Raton miał na oku kiedyś i od tego czasu nikt lepszy mu się nie nawinął, to nie wiem czy nagle znajda kogos. I czy sa pieniądze, skoro transferów teraz nie robimy i pewnie Biegański poszedł na wypożyczenie zeby jeszcze coś oszczedzić.
Wszystko wygląda tak, ze nas już wpieprza brak awansu rok temu - jeśli nie będzie nowego bramkarza to chyba jasno można stwierdzić, ze na chwilę obecną już jesteśmy bankrutem i tylko liczymy na awans. Broda wypada na 4-6 tygodni. Powiedzmy, że od końca marca go nie ma, ciekawe co dalej, pewnie wróci i już nawet nie zbuduje formy do końca sezonu, może jeszcze raz się zdąży połamać. Do końca marca gramy 6 meczów. Także Broda praktycznie na pół rundy wypadł. |
Miał rację Markus, że Broda nie nadaje się na jedynkę, gdyż jest kontuzjogennym. Debilizmem było temu zaprzeczac.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kontuzjogenny to jest sztab medyczny w Wiśle |
Cytat:
|
Lepiej grać bez bramkarza niż z Ratonikiem, więc nawet wystawienie Jarka Krzoski byłoby właściwsze od tego ręcznika.
Wisła musi pozyskać bramkarza pod nieobecność Brody i przegonieniu Biegańskiego. |
Cytat:
|
Mamy problem:
Patryk Gogół i Bartosz Talar nie rozpoczną z drużyną walki w rundzie wiosennej. Obaj zawodnicy borykają się z kontuzjami, które wymagają leczenia operacyjnego. https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...51683333345325 |
Kamil Broda - uszkodzone mięśnie brzucha;
Miki Villar - uszkodzony mięsień uda; Vullnet Basha - uszkodzony mięsień dwugłowy; Bartosz Talar i Patryk Gogół - przeszli zabiegi operacyjne kolan; David JuncĂ. - rehabilituje mięsień łydki; Igor Sapała - naderwany mięsień przywodziciela. Zajebiste to były przygotowania, nie zapomnimy ich nigdy. 1/4 kadry posypana, a za nami ledwo dwa spotkania. Ogromne podziękowania dla całego sztabu. |
Nie ma problemu. Ściągnie się jakichś Ghańczyków co rok byli kontuzjowani i będzie kim grać.
AI, Rude Bóg trenerki, doświadczony prezes klubu (no 5 lat już jako właściciel to chyba się sporo nauczył), algorytmy, statystyki, nowoczesny klub. Myślałem, że jak się to wszystko ma, to też pomoże w dobrze przeprowadzonym okresie przygotowawczym, ze dzięki tym nowinkom, technologiom i doświadczeniu każdy będzie zdrowy, optymalnie przygotowany już na pierwszą kolejkę tej rundy, no bo wszystko było przecież robione pod to, aby w 15 meczach wywalczyć awans. Po raz kolejny potwierdza się, ze cudze chwalicie, swego nie znacie. Rude różni się tym od Sobolewskiego, ze ma swój biznes jako nauczyciel trenerów, ciekawsze nazwisko i inne pochodzenie. Idioci myśleli, że przyjdzie magik do Wisły i ma zajebiste CV (dwa razy blamaż jako trener) i będzie super. A on idiota, klejny binarny, inteligentny Rude, jeszcze chciał tu ściągnać Murzyna co rok był kontuzjowany. Mi to tylko pasuje, pod dojenie Wisły przez Kiko i spółkę, a Jaro może tu być jedynie ogranym głupkiem, który pozwala na to dojenie. Do kompletu sprowadzonu Bregu, który musi się do formy doprowadzać i jeszcze - z tego co można się dowiedzieć - bardziej zapuszczony Omrani, ściągnięty już za późno, po wystartowaniu ligi - Jaro mówi, że to reakcja na plagę kontuzji, mi się wydaje czy ściągnęliśmy napastnika mimo, że żaden nam się nie kontuzjował przez te 2 tygodnie? Wiedziałem ....a, że tak będzie, że pięknie było dopóki była przerwa, że wtedy będzie rozpuszczana propaganda, a jak tylko się zacznie runda to się wszystko posypie. Niemniej jestem wręcz zniesmaczony skalą tego: - tragiczna gra - strata pkt u siebie i na farcie 3 pkt ze Stalą - kontuzje - kłamstwo za kłamstwem z ust właściciela - dziwne ruchy Kiko, Rudego - wciskanie szrotu Teraz jak wpadną jakieś porażki 2-3 w najbliższych meczach to ten klub się chyba sam rozwiąże do końca sezonu. Tak jak obstawiałem, że zajmiemy 3-4 miejsce to teraz myślę, że może być zagrożone wejście do szóstki - zależy tylko czy nam psycha pęknie przez najbliższy miesiąc, czy jakoś się odbiją i walką, ambicją, albo na farcie powpada trochę pkt żeby jakoś zbudować dalszy ciąg pozytywnej historii. |
Sapała się rozsypał?? N-I-E-S-A-M-O-W-I-T-E.
Basha to już chyba kręci się wokół decyzji o przyznaniu stopnia niepełnosprawności - przynajmniej nie będzie musiał udawać na treningach, że coś robi. Śmiech przez łzy. |
Cytat:
Talar i Gogół - urazy kolan, przy czym Gogół jechał ze zmianami już na obóz. Sugerowanie że Talar zerwał więzadła przez treningi jest kretyńskie. Zostaje Villar. Reasumując - jesteś kabotynem. No ja .......ę, Sapałę i Bashę zepsuliście, pozdro dla sztabu :haha: Poczekaj jeszcze aż Żyro się rozsypie i też zwal na Rude :> Co za dekiel :haha: |
To ten wielki Rude, trener przyszłości ze statystykami w jednym palcu, nie ogarnął, że jak ma takie kaleki to trzeba ich jakoś inaczej prowadzić?
Rozumiem, że Sobol się na niczym nie zna i tego nie ogarnia ale taki trener ogarnięty, to chyba powinien coś z tym zrobić? |
@jaroo1
Nie naciągaj tak gumki bo ci pęknie i przyj.ebie w czoło :D |
Sraczka się nasila bo jakby czasem udało się jutro przejść Widzew. To się okno na biadolenie zamknie. :)
|
Cytat:
Jak już to miej pretensje do sztabu medycznego że dają zielone światło na zatrudnienie kalek bez kolan: Basha, Żyro, Sapała, Pareira - tylko ostatnich dwóch okienkach. Cud że tego Boatenga ktoś zablokował... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ty na prawde myslisz, ze ja jestem taką chorągiewą jak ty, ze wynik jednego meczu (moze jeszcze na farcie wygranego) zmieni moje zdanie? Ty myslisz, ze 1 czy 5 wygranych meczy zmieni fakty i będzie to oznaczalo, ze Królewski nie kłamie? Że Rude nie chciał nam wcisnąć po znajomosci kalekę - skoro nasz sztab go odrzucil to on chyba czucia w nogach musial nie miec, ten Ghańczyk cały. Kogo ostatnio nasz sztab odrzucil? Skoro Basha, Żyro, Sapała i Junca się nadawali? Jesteś takim samym szkodnikiem jak Królewski. Co śmieszniejsze Rude tym Ghańczykiem się wpasowuje w obraz dojenia Wisły - i to jest ciekawy wątek, któremu warto się przyjrzeć. Miał być super trener, a coś dziwne to wyglądało, że Kiko go znał, a teraz gościu chce jakąś swoją rok nie grającą kalekę wciskać do klubu, gdzie jest plaga kontuzji i szukają kogoś na szybko do grania. Cytat:
Był tu zapowiadany jako znawca wszystkie, a się okazuje, ze nawet wraz ze sztabem nie umie zespołu przygotować. Mało tego, umieć, nie umieć kij w to, oni ich zajechali i się połamali wszyscy, od młodych po starych włącznie. Cytat:
|
Niewiadomski i Szywacz znowu trenują z pierwszą drużyną.
|
Cytat:
Krzyżanowski ma kontuzje że Niewiadomski trenuje? Czy to przez powołania U18? |
Szywacz miał iść do hutnika, ale przedłużył kontrakt i postanowił że woli zostać w rezerwach i liczyć że jedynka sobie o nim przypomni. I dość szybko sobie o nim przypomniała
Też mnie zastanawia Niewiadomski, ale być może to kwestia że Eneko się fatalnie prezentuje, a Junca chyba zbytnio się nie zbiera do powrotu |
Cytat:
To że akurat na środku jest teraz luźniej to oczywiste, może Rude coś z Szywacza wyciśnie, chociaż nie robię sobie nadziei. Kutwa pod jego okiem na razie znośnie się prezentuje Kontuzje to zawsze szansa dla rezerwowych. Olejarka i Sapała swoje zepsuli, Szywacz kiedyś tam się przyzwoicie zapowiadał. Paradoksalnie u Rude będzie miał łatwiej, teraz mamy jakiś system gry nie wymagający wyłącznie akcji indywidualnych, raczej dokładnego i szybkiego grania z pierwszej piłki. Dlatego moim zdaniem wszyscy młodzi (poza Olejarką) prezentują się przynajmniej przyzwoicie, mają jakieś minimalne wyszkolenie ale nie wezmą piłki, przedryblują trzech piłkarzy żeby zagrać w punkt. Może to też zmobilizuje innych w drugiej drużynie do ciężkiej pracy. |
Na poziomie 4 ligowym Niewiadomski robił za profesora, choć to żaden wyznacznik. Grał głównie na ŚO. Dokładał też sporo bramek.
To będzie raczej wybór z braku laku, choć co do clue się zgadzam, Rude potrzebuje zadaniowcow oraz opcji C,D w razie kontuzji. A przy jego wymaganiach i naszych słabych jednostkach to tych akurat może być wiele. W Szywacza raczej w klubie wierzą, skoro dostał długi kontrakt. Być może wpadnie Rude w oko. |
https://www.wislaportal.pl/News.html...entacji_Polski
Duda i Krzyżanowski nie pojadą na kadrę, o Stępaku wiadomo było wcześniej. Krzyżanowski mięsień czworagłowy, Duda - łydka. Dostali ostatnio największą dawkę meczy w karierze, lepiej że się wykurują. |
Krzyżanowski w wywiadzie na Okiem Wiślaków:
https://youtu.be/gONdwXIT5bU?si=kAEzSo6cUwNKfYwx tl/dr: na rezonansie nie wyszło nic poważnego. |
Cytat:
https://streamable.com/1n86xf |
Faktycznie widać po nim. :rotfl: powinien dostać ksywę Pyza.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl