![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
http://www.futbolnews.pl/informacje/...rty-wisly.html
Chyba temat pozyskania Milinkovica oddala się... |
W jakich godzinach wracamy w piątek do Krakowa?
Pytam bo myślę czy będzie w ten dzień jakaś konferencja z Czikoszem, Bunozą i ewentualnie z którymś z testowanych (po cichu liczę na jeszcze kogoś). Jest jeszcze sprawa nowych koszulek Adidasa. |
Cytat:
Proponuje zdać sobie sprawe,że na rynku transferowym to jesteśmy malutcy. Nasza siła w wypozyczeniach, ściągniu młodych jak Marcelo. Sprowadzić zawodnika,że milion euro to nie problem. Gdyby był to jednorazowy wydatek to pewnie klub by go poniósł. Ale niestety utrzymanie takiego gościa duzo kosztuje. I to przez kilka lat. Nasze kluby są biedne i nie ma co narzekać,że działają tak a nie inaczej. Z drugiej strony nikt nie broni szkolenia młodziezy i rozbudowywania siatki scautów,aby takich Marcelo mieć kilku co roku. W tym nasza siła. |
Cytat:
i tak ponoc mial zarabiac najwiecej w Wisle i miec najwyzszy kontrakt w historii klubu, takze bez jaj.. czekac to on sobie moze :lol: kasa, kasa, ale jakis umiar nalezy utrzymac, a nie chce takich ktorym tylko zielone w glowie |
Cytat:
Odnośnie tego napastnika z Włoch, to byłbym za takim wypożyczeniem, gdyż może on być niezłym zawodnikiem, a jeśli się nie sprawdzi no to w zimie powiemy mu do widzenia, zupełnie tak jak naszemu byłemu Bułgarskiemu napastnikowi. Rozumiem, że większość chciałaby widzieć zawodników, którzy w Serie B strzelają po 20 goli ale tacy zawodnicy są poza naszym zasięgiem, gdyż chętni na ich usługi są prezesi drużyn z Serie, z którym konkurować nie możemy. Pewnie, że można sprowadzić zawodnika z Brazylii(tak jak zrobiła to Legia) ale taki zawodnik również może okazać się nie wypałem ze względu na aklimatyzację czy zupełne nieprzygotowanie do sposobu europejskiej gry. Pozdrawiam |
Nie wiadomo też ile Wisła mu zaproponowała pieniędzy. Nie wiem ile w tym prawdy ale obiło mi się o uszy, że ponad 300 tyś euro.Jeśli nie akcjeptuje tego, to niech zdupca. Chłopak nic nie osiągnął a gwiazdorzy.
|
nawet nie wiadomo czy to prwda.
|
Cytat:
|
Milinkovic, gwiazda ligi Słowackiej...
Chłopak zachowuje się jakby był gwiazdą ale w lidze Serbskiej, a nie Słowackiej... Skoro jest aż tak dobry to czemu w ogóle rozważa transfer do Wisły, przecież jego powinny chcieć Ajax, PSV, Lyon itp. Najwidoczniej nie jest aż tak dobry za jakiego się uważa...no nic skoro mu nie pasuje to do widzenia, więcej niż 200-300 tysięcy Euro nie ma sensu mu dawać i tyle... Cytat:
Z tego co mówił choćby Janek Mucha to tam są wręcz śmieszne zarobki... No chyba, że Wisła oferuje mu mniej niż to się w mediach pisało... |
Cytat:
Ponoć zaoferowalismy mu najwyzszy kontrakt sposrod wszystkich zawodnikow ktorzy znajduja sie w obecnie w naszej kadrze... |
Cytat:
Z tym ze realnie patrząc to Litwini to góra środek ale 1.ligi polskiej. Nie oszukujmy sie z Ligi Litewskiej taki Piast Gliwice mógł by wyciągnąć kogo by tylko chciał, a i tak pewnie taka gwiazda nie była by dla nich wzmocnieniem. Prawda jest taka że Liga Litewska czy Estońska to jest poziom zdecydowanie słabszy niz Ekstraklasa. Lewadia też była słabiutka, z tym że mieli naprawde jednego gwiazdora na pozimie dużym nawet jak na średniaków naszej ligi - Andreev'a (gra teraz w Primiera Division). Lewadia to poziom może LKS-u, A Szawle to jeszcze dużo niżej. Nie zmienia to faktu że trzeba nawet z takim przeciwnikiem mieć się na baczności i podejśc to meczu z zaangażowaniem. Ruch Chorzów pokazał ze w lidze można leć większość klubów i skończyć sezon na 3 miejscu, by potem odpaść w 1/2 PP z Pogonią Szczecin (mimo ze Ruch autentycznie się starał w tym dwumeczu) Dlatego do meczu z Szawle trzeba podejśc skoncentrowanym - szybko strzelić 3 bramki an wyjeździe i ze spokojem wracac do kraju. Innego wyjścia nie ma. Bardziej się boję o naszą ligę. 2/3 ligi w to okienko naprawde się wzmacnia piłkarzami nie gorszymi niż nasz zaciąg, i śmieszy mnie zdanie co neiktórych że nadal mamy najmocniejszy skład w Lidze. W tej chwili - NIE MA "znaczących" róźnic w naszym poziomie do poziomu np takiej Korony Kielce. Finansowo też dogoniła nas już połowa ligi. Prawda jest taka że gdyby Bunoza wylądował po drugiej stronie Broń nikt by nie mówił o jakimś tak wzmocnieniu Craxy, na odwrót znowu - gdybyśmy to my a ni Śląsk sprowadzili tego Omara "Azula" (2krotnego króla strzelców ligi Boliwijskiej w wieku 22) to na naszym forum była by ekstaza i zachwyt, wysyłanie Brożka na trybuny itd. (nie twiedzę że ten Argentyńczyk okaże się jakąś tam gwiazdą - po prostu w porównaniu do naszych transferów na papierze wygląda na niesamowite wzmocnienie) Taki Dawid Nowak znowu byłby dla nas GIGANTYCZNYM wzmocnieniem. Nie chodzi tu o statystyki (10 goli w sezon itd), ale o to w jaki sposób myśli, porusza się i reaguje an boisku. Obejrzyjcie sobie kilka meczów Bełchatowa ze zdrowym Dawidkiem i dopiero komentujcie. Jego gra bez piłki, szybkość, paniowanie nad piłką czy spokojne wykończenie - to napastnik który gdyby tylko był zdrowy już dawno był by poza zasięgiem jakiegokolwiek Polskiego klubu. Szkoda go w takiej Polonii. Tak jak szkoda Mierzejewskiego - skrzydłowego nie gorszego od Peszki (a IMHO bezie sporo lepszy), najlepszego polskiego Stopera w lidze (po odejściu Głowy) Jodłowca. Po połowie sezonu zrozumiecie że na chwile obecną jesteśmy średniakiem ligi z paroma Gwiazdkami i w dodatku z jednym z słabszych tranerów w Lidze na ławce. Liczę na charaktery naszych piłkarzy (Sobol Żuraw Brożki Małecki) że pomimo tego uda nam się coś ugrać, no i łudzę sie że obecne i przyszłe transfery okażą się naprawdę zaskoczeniem in plus. A tak uważam miejsce na podium będzie sporym sukcesem. A Ci co liczą że za Kasperczaka nie będzie takich wpadek w tym roku jak za Skorży z Arką czy z Koroną (o parchach nie wspominam) niech sobie zapisza mój post. Gwarantuję wam że o każdy ligowy punkt bedzie cholernie ciężko, a remisy czy porażki z "słabiakami Polskiej ligi" będziemy oglądali równie często co wymęczone zwycięstwa. |
dodo19891989 on polowy tego co Wisla mu zaproponowala nie zarabial w lidze Slowackiej..
troche powagi, kim on jest? , nie pasuje to do widzenia |
Czy to prawda nie wiemy... Z drugiej strony jakby był taki rozchwytywany to by już dawno wybrał inną oferte i przeszedł do innego klubu a nie czekał na naszych działaczy. Skoro dalej nigdzie nie przeszedł, to w końcu może się spotkają w połowie drogi, bo inaczej dalej będzie grał w przecietnym klubie z Koszyc.
|
ale przynajmniej wiemy na czym sprawa stoi. Jak dogadali się z klubem to i z nim mam nadziej że się dogadają. Rozbieżności nie są pewnie duże.
|
Chodzi o kontrakt motywacyjny.Jak podpisze bedzie najlepiej zarabiajacym pilkarzem Wisly.
|
A skad niby futbolnews.pl ma wiedziec jak jest. Ten artykul o sytuacji Milinkovicia to jakas sucha notatka ktora wyglada na luzne rozwazania jakiegos dziennikarzyny. Ten artykul nie jest popraty zadnym cytatem, lub wypowiedzia kogokolwiek z najbardziej zainteresowanych.
|
A może nie podpisujemy z Milinkovicem, bo rozmawiamy z zaowodnikiem lepszego kalibru ? ;d
|
Jeśli to prawda co mówisz, że w lidze Słowackiej nie zarabiają
"kokosów", a Wisła mu 2- razy tyle oferuje to ja gościa nie rozumiem...no chyba że czuje się "gwiazdą", albo ma zaproponowany lepszy kontrakt z innego klubu. |
Angmir przed minionym sezonem też pewnie pisałeś, że środek tabeli to będzie sukces.. biorąc pod uwagę same osłabienia i wizję gry w Sosnowcu cały rok.. a jak się okazało.. mało brakło, a świętowalibyśmy kolejne mistrzostwo :D
ja mogę się założyć (o flaszkę), że cały sezon będziemy bić w czołówce o miejsca 1-3 i wejdziemy do grupy LE :D |
Cytat:
Ciekawy jestem w tym wszystkim "pomogli" dzieci neostrady i informatorzy, którzy narobili sporego zamieszania na publicznych forach, a zwłaszcza w tym temacie, który ma już prawię 3 mln wyświetleń. Skoro do Milinkovica pisali na facebooku, to o czym my w ogóle rozmawiamy.Transfery dokonuję się po cichu. |
wedlug mnie nie ma co mu dawac najwyzszego kontraktu,
jesli on taki swietny, Barcelona nim sie interesowala to czemu jeszcze nie odszedl do lepszego klubu tylko czeka na nas byle nie byl drugim Kirmem, a potem cale forum bedzie plakac ze przeplacony i slaby |
Cytat:
|
Cytat:
A Milinković...Jeśli jest naprawdę dobry, nie ma powodu nadmiernie oszczędzać na jego kontrakcie. Bardzo potrzebujemy dobrych zawodników, to przecież oczywiste. A teraz już nikt nie może powiedzieć, że Wisła nie ma środków na sensowne transfery. |
co raz trudniej skusic 300 tyś € za sezon ofensywnego zawodnika z zagranicy.Nawet z Koszyc.
|
Szczerze, o ile tylko Milinkovic podwyzszy poziom sportowy Wisly to warto zaplacic wiecej. Lobo zarabia w cholere a owego poziomu nie podwyzsza.... wrecz przeciwnie
|
Ale teraz to Wisła czeka na jego krok?zazwyczaj jak sprawa transferu ciągnie sie długo to upada (np Makinwa), mam nadzieje ze Wisła na porównywalna opcje nr dwa
|
lewe skrzydło: Kirm i Małecki
prawe skrzydło: Boguski, Łobodziński przecież mamy po dwóch skrzydłowych na każdą ze stron więc nie wiem skąd u Was takie ciśnienie na tego Serba.. będzie to fajnie, nie będzie - świat się nie zawali.. |
Cytat:
|
Cytat:
jestem ciekaw tych doniesień o Włochu , nie zdziwiło by mnie gdyby jutro nastąpiła prezentacja , wszak jak do tej pory , wszystkie transfery Wisły w tym okienku wypływały najwyżej dzień wcześniej , albo wcale |
Cytat:
Ja już jednak wole Polaków, niz kolesia, ktory w II lidze strzelil 1 bramke - porazka. |
Cytat:
z tym wejściem do grupy chyba przesadziłeś :) chyba ze mesz flaszkę wyjątkowo podłego samogona na stanie :D wtedy rozumiem A rok temu nie mówiłem tego samego bo: 1) Nasi zawodnicy byli o rok młodsi :-) 2) Brożek był po dobrym sezonie i nic nie zapowiadało obniżki rozmy. 3) objawieniem końcówki sezonu był Małecki 4) Trenerem był mój ulubieniec Skorża - najlepszy trener w Ekstraklasie (choc oczywiście ma swoje wady) 5) Mieliśmy zaebistą obronę 6) Kirm przychodził jakby miał być zbawcą Wisły na lewej pomocy Porównując do tego sezonu jedyny + jaki widze w stostunku do poprzedniego roku to: Maciek Żurawski no od biedy 5 mln € w kieszeni BC Ciekawe kiedy dojdziemy do takiej sytuacji jak Legia - czyli dojdziemy do wniosku że cała Drużynę trzeba od nowa budować. Bo powiem szczerze że sutuacja z dzisiejszego dnia wyglada podobnie jak u nich dokładnie rok temu.* * to znaczy ogólnie wydawało im sie że mają mocna jak na polskie waruki drużynę, która potrzebuje wzmocnień góra na 2-3 pozycje, a i tak w lidze sobie poradzi... Jak było każdy pamięta - 0,5 roku jeszcze jako tako sie bujali w pierwszej 3ce, aż przyszedł kryzys i wszysko sie jeblo. Nie chciał bym tylko żebyśmy podąrzyli tą drogą co Legia Cudzoziemska robi w tej chwili- może rzeczywiście ci piłkarze wypalą, ale nie widzi mi sie to jako długofalowa polityka. Myślę że tego co nam potrzeba to: 1) Młody ambitny Trener (jak Skorża) 2) Koniec z przekonaniem że jesteśmy zajebiści i w lidze jest tylko kilku piłkarzy którzy byli by dla nas wzmocnieniem. To nie prawda - prawda jest taka że wielu nawet średnio-wyróżniających się w swoich klubach piłkarzy mając okazje przejśc do Wisły zaczęła by grać znacznie lepiej niż w swoich klubach. (Jak wszyscy wiemy rozwój piłkarza wcale nie jest równomierny, a skokowy, zazwyczaj bodźcem do poprawy umiejętności jest zmiana otoczenia - przykłady Peszko, Niedzielan, Sobiech, Mierzejewski, Glik, Grosicki) Trzeba tylko odpowiednio ich selekcjonować, wybierać tych ambitnych i pracowitych. 3) Inwestycja w Szkolenie Młodzierzy. 4) Koniec z skompieniem pieniędzy za Polskie talenty, z tym ze trzeba wedłóg mnie prowadzić "podchody pod takich piłkarzy jak Glik Mierzejewski Sadlok Sobiech czy Cetnarski już bardzo wcześnie. Rozmawiać z nimi po cichu i obserwować - dosłownie na każdym ich treningu, żeby wyłapać ich nawet zanim zaczną błyszczeć w swoich klubach. Wspomniane podchody miały by na celu przygotowanie sobie gruntu pod przyszłe transfery,na przykład na rok czasu przed końcem kontraktów. 5) pogodzenie się z wysoką ceną niektórych przydatnych zawodników Za Sadloka dałbym np 800 tyś €, Jakby grał na stoperze w Wiśle za 3-4 lata wart by był drugie tyle na 100%, a w obecnej chwili grałby napewno. Nowak na 100% jest wart tych 700 tyś € 9teraz ma 0,5 roku kontraktu więc wiadomo że wiecej jak 200 tyś € to przepłacenie) 6) Ściąganie tylko sprawdzonych piłkarzy z zagranicy - tj takich którzy maja co najmniej 2 sezony za sobą na wmiare przyzwoitym poziomie - i po wnikiliwemu się im przyglądaniu. Nie więcej niż 2 duze transfery na rok. 7) Dbanie o odpowiednie proporcje w druzynie zawodników krajowych do zagranicznych - jak pokazuje historia, zawodnicy krajowi dłużej zagaszczają u nas w pierwszej drużynie, i kmozna na nich dobrze zarobić. Piłkarz zagraniczy gra zazwyczaj krótko i albo się nie sprawdzi i sami go chcemy się pozbyć, albo po 0,5 sezonu dobrej gry rwie się do wyjazdu. (Polacy niby tez z tym że to domena raczej zawodników słabszych klubów a nie Wiślaków) 8) Sprzedawanie tylko piłkarzy juz uksztatutowanych za naprawde okazyjne pieniądze, ewentualnie oddawanie piłkarzy już nie rokujących na przyszłość i nie mieszczących się w meczowej 18 9) przedłużanie kontraktów sprawdzonych piłkarzy (typu Baszczyński Kosowski Zieńczuk), jesli sa to piłkarze naprawdę wnoszący sporo do zespołu dawać im kontrakty nawet do 400-500 tyś €/sezon dla największych gwiazd zespołu. (hipotetycznie - nie mówie żebytyle dawać Zienczukowi) Żeby nie było nie wymagam wydawania co roku 3 mln €. Myśle że 1 transfer gotówkowy za 600-800 tyś, drugi za połowę tego + 1-2 za free (podpisywanie na 0,5 roku przez skończeniem sie kontraktu piłkarza, który od dawna jest juz obserwowany i przekonywany do transferu) Na pokrycie tych kosztów wliczam jeden rocznie duży transfer z klubu na kwotę przynajmniej 1,5-2 mln €. Nigdy nie sprzedawać więcej niz jedna gwaizda na okienko, a najlepeij na sezon. No ale co z tego -mamy co mamy - zobaczymy gdzie nas to zaprowadzi. Jak pisałem uważam że obecny sezon będzie bardzo cięzki (LE głównie), choć oczywiście w naszej lidze szansa na Mistrzosto zawsze jakaś jest - choćby samą ambicją chłopaki mogą wywalczyć Tytuł. Z tym że szanse wygladają w tym roku dość mizernie i napewno nie jesteśmy faworytem do tego wyścigu. Osobiście przewiduję dla nas odpadnięcie w 4 rundzie el. LE i 3-4 miejsce w Lidze. Obym się mylił. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciekawe, co dalej. @skeba: Zawsze możesz się przerzucić. Pasma porażek? Pierdzielisz jak potłuczony. Wisła zawsze była Wielka. |
Niedogodzisz.. jak my jestesmy pasmem porazek to co maja powiedziec wszystkie pozostale druzyny w Polsce?
:lol: tekst troszke naciagniety z wiadomych wzgledow ;) takze spokojnie.. bo znow sie zaczniecie ten teges |
Chyba że ktoś jest rozpieszczonym dzieciakiem, dla którego 7 mistrzostw oraz miesca na podium to pasmo porażek.
Niestety wychodzi na to, że niektórzy muszą zacząć kibicować Barcelonie, by zaspokoić swoje ego. Jeśli chodzi o mnie to Wisła do końca moich dni może zdobywać MP a nic nie znaczyć w pucharach. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl